TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bakarec: DSS ima sve manje strpljenja za vladu

B92 - 15.12.2002

Beograd -- Član Predsedništva Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec upozorio je premijera Zorana Đinđića da ističe vreme koje DSS pruža Vladi Srbije da započne posao na izradi novog republičkog Ustava. Bakarec je upozorio Djindjića da DSS ima sve manje strpljenja za njegovu vladu.

Nova žalba DSS

Blic - 14.12.2002

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije podneće žalbu Vrhovnom sudu Srbije na konačne rezultate predsedničkih izbora, najavio je juče Nebojša Bakarec, ovlašćeni predstavnik predsedničkog kandidata DSS Vojislava Koštunice. On je optužio Republičku izbornu komisiju da je 'pravnički neosnovano i ...

DSS podnela žalbu Vrhovnom sudu, rok za odgovor 48 sati

B92 - 14.12.2002

Beograd -- DSS podnela je Vrhovnom sudu Srbije žalbu na rezultate predsedničkih izbora održanih 8. decembra, kojom traži da sud proglasi da su izbori uspeli i da kandidat te stranke Vojislav Koštunica bude proglašen za predsednika republike.

Članovi RIK protestuju zbog postupka Bakareca

B92 - 13.12.2002

Beograd -- Većina članova Republičke izborne komisije izrazila je protest zbog toga što je predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec jedan sat neovlašćeno držao u posedu kompakt-disk s jedinstvenim biračkim spiskom.

DSS će se žaliti Vrhovnom sudu Srbije

B92 - 13.12.2002

Beograd -- Polemika u vezi sa biračkim spiskovima nastavljena je i u petak. Demokratska stranka Srbije najavljuje žalbu Vrhovnom sudu Srbije. Funkcioner ove stranke - Nebojša Bakarec – ponovio je da je DSS sakupio 835.000 dokaza o neregularnosti biračkog spiska.

U spisku 835.000 nepravilno upisanih

Blic - 12.12.2002

BEOGRAD (Beta) - Poslanička grupa DSS napustila je juče po podne sednicu Skupštine Srbije, uz obrazloženje da poslanici te stranke žele da zaštite dokaze prema kojima je kandidat DSS Vojislav Koštunica pobedio na predsedničkim izborima, 8. decembra.

Zahtev RIK-u da proglasi pobedu Koštunice

B92 - 12.12.2002

Beograd -- Član predsedništva DSS-a Nebojša Bakarec i član RIK-a Branislav Ristivojević saopštili su u četvrtak da je pretragom spiskova utvrđeno da postoji nešto više od 835.000 osoba sa neispravnim ličnim podacima i da je biračko telo ustvari 5.690.207 birača.

RIK odbacila prigovor DSS-a

B92 - 12.12.2002

Beograd -- Republička izborna komisija odbacila je prigovor Demokratske stranke Srbije na konačne rezultate predsedničkih izbora koji su održani 8. decembra. Prema rečima predsednika Komisije Radoslava Baćevića prigovor DSS-a odbačen je kao neosnovan: "Odbijen je prigovor u celosti, zbog toga što ...

Članovi RIK-a protestuju zbog postupka Bakareca

B92 - 12.12.2002

Beograd -- Većina članova Republičke izborne komisije je izrazila oštar protest zato što je predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec jedan sat neovlašćeno držao u posedu kompakt-disk sa jedinstvenim biračkim spiskom.

Bakarec: Pišemo žalbu na odluku RIK-a

B92 - 12.12.2002

Beograd -- Demokratska stranka Srbije podneće žalbu Vrhovnom sudu Srbije na odluku Republičke izborne komisije da odbije prigovor te stranke na konačne rezultate predsedničkih izbora, održanih 8. decembra, rekao je agenciji Beta ovlašćeni predstavnik DŠ-a Nebojša Bakarec.

Većina poslanika DSS-a van sale zbog pretrage CD-a

B92 - 11.12.2002

Beograd -- Većina poslanika Demokratske stranke Srbije ne prisustvuje sednici srpskog parlamenta, već se nalazi ispred prostorije u kojoj ovlašćeni predstavnik te stranke Nebojša Bakarec pretražuje kompakt disk sa biračkim spiskom.

Sekretar RIK-a odbacila optužbe DSS-a

B92 - 11.12.2002

Beograd -- Predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec izjavio je gostujući na Televiziji B 92 da ova partija utvrdila da u biračkom spisku ima 835.000 nepravilnosti. On je precizirao da je pretraga kompakt diska završena i da su narezana dva nova koja su kako kaže Bakarec sada ...

Izbori još nisu završeni

Blic - 10.12.2002

BEOGRAD - Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin izjavio je juče da predsednički izbori 'nisu propali', kao i da 'nisu završeni sve dok se ne utvrdi konačan broj birača' u Srbiji. On je optužio srpskog premijera Zorana Đinđića za 'krađu izbora' i najavio da će DSS 'koristiti sva pravna i politička ...

DSS podneo žalbu Vrhovnom sudu Srbije

B92 - 10.12.2002

Beograd -- Demokratska stranka Srbije podnela je žalbu Vrhovnom sudu Srbije na konačan broj birača koji je utvrdila Republička izborna komisija, izjavio je u utorak član Predsedništva DSS Nebojša Bakarec. On je rekao da je DSS podneo žalbu koja se odnosi na pogrešno utvrđene činjenice u biračkom ...

RIK odbacio prigovor DSS-a na uvid u biračke spiskove

B92 - 10.12.2002

Beograd -- Republička izborna komisija odbacila je u utorak kao nedozvoljen prigovor Demokratske stranke Srbije, koja tvrdi da njenim ovlašćenim predstavnicima nije obezbeđeno izvršenje odluke o načinu uvida u kompakt disk sa skupom biračkih spiskova opština u Srbiji.

Šebek: Vrhovni sud Srbije odbacio žalbu DSS-a

B92 - 10.12.2002

Beograd -- Član Republičke izborne komisije Ivan Šebek izjavio je u utorak uveče da je Vrhovni sud Srbije odbacio žalbu Demokratske stranke Srbije na konačan broj birača koji je utvrdila RIK. Šebek je, u emisiji "Direktno" Televizije Studio B pokazao voditelju tu odluku, nakon čega je nastao ...

DSS ne priznaje rezultate izbora

B92 - 09.12.2002

Beograd -- Za Demokratsku stranku Srbije i Vojislava Koštunicu predsednički izbori još nisu završeni. Iz ove stranke tvrde da se ne zna parametar bez kog se ne može reći da li su izbori uspeli ili ne, a to je tačan broj birača.

DSS neće priznati rezultate izbora

B92 - 09.12.2002

Beograd -- Predsednički kandidat i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u nedelju uveče da neće priznati rezultate izbora za predsednika Srbije. Izborni rezultat "nećemo priznati", rekao je Koštunica na konferenciji za novinare Izbornog štaba DSS-a i najavio da će DSS ...