TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Davinićev satelitski rat zvezda

Blic - 12.11.2005

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je juče Savetu ministara državne zajednice i Vladi Srbije dokumentaciju o zakupu satelita koju je dobio od svojih domaćina tokom radne posete Izraelu - rečeno je 'Blicu' u kabinetu predsednika.

Izraelci traže novac Tadić šokiran

Blic - 11.11.2005

Predsednik Srbije Boris Tadić obavešten je tokom posete Izraelu od strane svojih domaćina o postojanju ugovora o zakupu satelita za koji postoji sumnja da je zaključen mimo zakonom predviđene procedure - saopšteno je 'Blicu' u kabinetu predsednika Srbije.

Satelit VSCG: Ko je za šta znao

B92 - 11.11.2005

Beograd -- Davinić: S potraživanjem izraelske firme Imidžset od 45 miliona evra na ime zakupa špijunskog satelita upoznati su svi nadležni. Nakon različitih informacija o tom potraživanju i tvrdnji nadležnih da nisu bili obavešteni o sklapanju tog ugovora, bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić ...

Za špijunske snimke 45 miliona evra

Blic - 10.11.2005

Prvoslav Davinić, bivši ministar odbrane, potpisao je 4. juna u Parizu ugovor o zakupu satelita radi nadgledanja prostora na jugu Srbije i granice sa Kosovom i Metohijom sa izraelskom kompanijom 'Imidžset internešenel', saznaje 'Blic'.