TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

UNMIK uhapsio prve osobe osumnjičene da pripadaju ANA

B92 - 19.04.2003

Priština -- Policija UNMIK-a uhapsila je prve osumnjičene da pripadaju "Albanskoj nacionalnoj armiji", koju je šef UNMIK-a Mihael Štajner proglasio terorističkom organizacijom, javila je Televizija Kosova. Policija UNMIK-a je odbila da pruži više pojedinosti u vezi sa ovim hapšenjem.

Vlada Srbije: Štajnerov plan neprihvatljiv

B92 - 18.04.2003

Beograd -- Vlada Srbije saopštila je da plan šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o prenošenju nadležnosti sa međunarodne administracije na privremene kosovske institucije "dodatno opterećuje" proces izgradnje stabilnosti na Kosovu i Metohiji i u regionu.

KFOR pojačao potragu za ekstremistima

B92 - 18.04.2003

Priština -- KFOR je u petak podržao odluku šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da proglasi takozvanu Albansku nacionalnu armiju terorističkom organizacijom i najavio intenzivniju borbu protiv kriminala i ekstremizma. KFOR je na celom Kosovu intenzivirao potragu za kriminalnim organizacijama i ...

Štajner: ANA je teroristička organizacija

B92 - 17.04.2003

Priština -- Šef UNMIK Mihael Štajner proglasio je "Albansku nacionalnu armiju" za terorističku organizaciju i upozorio da je članstvo ili bilo kakva aktivnost u vezi s njom kažnjivo krivično delo. U administrativnoj uredbi Štajner je naveo da je tu uredbu doneo "imajući u vidu da je ANA preuzela ...

Daci: Parlament ima prečih pitanja od Štajnerovih saveta

B92 - 17.04.2003

Priština -- Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci odbacio je preporuku šefa UNMIK Mihaela Štajnera i komandanta KFOR Fabija Minija da poslanici osude miniranje železničkog mosta kod Zvečana i ubistvo dvoje Albanaca u selu Ozrim kod Peći.

Vlada Srbije: Štajnerov plan je potpuno neprihvatljiv

B92 - 17.04.2003

Beograd -- Vlada Srbije saopštila je u četvrtak da plan šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o prenošenju nadležnosti sa međunarodne administracije na privremene kosovske institucije "dodatno opterećuje" proces izgradnje stabilnosti na Kosovu i Metohiji i u regionu.

ANA objavila imena poginulih pri miniranju mosta

B92 - 16.04.2003

Priština -- Takozvana Albanska nacionalna armija, koja se predstavlja kao oružano krilo Fronta za nacionalno ujedinjenje Albanaca, saopštila je imena dvojice muškaraca za koje tvrdi da su poginuli prilikom miniranja mosta u Lozištu, opština Zvečan.

SB UN: Poštovati Rezoluciju 1244 i Ustavni okvir

B92 - 15.04.2003

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija podržao je stav šefa UNMIK Mihaela Štajnera koji je proglasio pravno nevažećom odluku kosovske skupštine o visokom obrazovanju. U Pokrajini nijedan zakon ne može da stupi na snagu dok ga ne odobri i objavi Štajner, ističe se u jednoglasno usvojenom ...

Zeri: Zaoštreni odnosi KFOR-a i Kosovskog zaštitnog korpusa

B92 - 15.04.2003

Priština -- Prištinski list Zeri piše u utorak da će šef UNMIK-a Mihael Štajner krajem aprila ili početkom maja otputovati u Njujork gde će se sastati sa ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN. Kako za B92 javlja novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić, Štajner će na brifingu sa ambasadorima ...

ANA preuzela odgovornost, UNMIK demantuje

B92 - 14.04.2003

Priština -- Ilegalna Albanska nacionalna armija preuzela je odgovornost za miniranje železničkog mosta u blizini Zvečana, na severu Kosova, i saopštila da su u toj akciji dva njena pripadnika izgubila život. U saopštenju na svom Internet sajtu, ova grupa ne navodi imena svojih nastradalih članova.