TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Glasanje u SAD

B92 - 27.06.2004

Vašington -- U SAD je u subotu održan drugi krug izbora za predsednika Srbije. U Ambasadi SCG u Vašingtonu, Generalnom konzulatu u Čikagu i pri Misiji SCG u UN u Njujorku juče je održan drugi krug izbora za Predsednika Srbije.

Glasanje u dijaspori

B92 - 27.06.2004

Beograd -- Boris Tadić je pobedio u Moskvi. Kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima Boris Tadić ubedljivo je pobedio u Moskvi, dobivši 152 glasa. Kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić dobio je 55 glasova, dok su tri listića bila nevažeća.

Davinić: Male šanse

B92 - 27.06.2004

Beograd -- Ministar odbrane Prvoslav Davinić je ocenio da su "male šanse" da SCG na samitu NATO-a uđe u Partnerstvo za mir. Davinić je dodao da je za taj iskorak potrebno rešiti pitanje izručenja Haškom tribunalu Ratka Mladića.

Počelo glasanje u SAD

B92 - 26.06.2004

Vašington -- U Ambasadi SCG u Vašingtonu, Generalnom konzulatu SCG u Čikagu i pri stalnoj Misiji SCG u UN u Njujorku, počelo je glasanje u drugom krugu izbora za Predsednika Srbije. U skladu sa pravilima za sprovodjenje drugog kruga glasanja, biračka mesta su otvorena u 7:00 časova po lokalnom, ...

Vojna saradnja SCG i Rusije

Blic - 26.06.2004

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić i direktor Federalne službe Ministarstva odbrane Rusije za vojno-tehničku saradnju Mihail Dmitrijev postigli su u Moskvi načelan dogovor o obnovi saradnje, u prvom redu u vidu hitnog remonta sredstava ruskog porekla u naoružanju oružanih snaga državne zajednice.

Obnova saradnje sa Rusijom

B92 - 25.06.2004

Moskva -- Vojna delegacija SCG dogovorila se o obnavljanju vojno-tehničke saradnje sa Rusijom i mogućim zajedničkim izlaskom na trziste zemalja treceg sveta. U razgovoru sa direktorom federalne službe za vojno-tehničku saradnju, Mihailom Dmitrijevim, delegacija SCG stavila je naglasak na logističke ...

Susret pravnih zastupnika BiH i SCG

B92 - 25.06.2004

Beograd -- Pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu završen je razgovor pravnih zastupnika SCG i BiH sa predsednikom tog suda. Razgovor je obavljen kako bi se strane u postupku, koji se vodi po tužbi Bosne protiv bivše Savezne Republike Jugoslavije za agresiju i genocid, izjasnile o nastavku procesa.

Pomoć švajcarske vlade

B92 - 24.06.2004

Beograd -- U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju kojim se reguliše tehnička i finansijska pomoć Vlade Švajcarske SCG. Vrednost pomoći je oko od dva i po miliona evra. Memorandum su u četvrtak potpisali ministar za međunarodne ekonomske odnose SCG Predrag Ivanović, zamenik ministra za ...

Vojska SCG na zajedničkoj vežbi

B92 - 23.06.2004

Tirana -- Vojska Srbije i Crne Gore učestvovaće kao posmatrač u vojnoj vežbi Albanije, Italije i SAD u Jadranskom moru. To je u dogovoreno u utorak između ministra odbrane Srbije i Crne Gore i Albanije Prvoslava Davinića i Pandeli Majka u Tirani.

Davinić spreman za izmene Strategije

B92 - 23.06.2004

Beograd -- Ministar odbrane SCG, Prvoslav Davinić, izjavio je da je spreman za dogovor i izmene u predlogu Strategije odbrane. "Iskreno rečeno, ne vidim razlog zašto ona ne bi mogla da bude usvojena u roku od nekoliko dana. Već sam istakao, primedbe koje bude crnogorski parlament izneo, verujem da ...

Zakazivanje rasprave BiH vs SCG

B92 - 22.06.2004

Hag -- Pravni zastupnici SCG i BiH razgovaraće u petak, 25. juna, u Hagu sa predsednikom Međunarodnog suda pravde Ši Jiujongom. Razgovaraće se o zakazivanju rasprave u procesu po tužbi za genocid koju je BiH podnela protiv SR Jugoslavije.

Vojska SCG na zajedničkoj vežbi

B92 - 22.06.2004

Tirana -- Vojska SCG učestvovaće kao posmatrač u vojnoj vežbi koju zajednički organizuju Albanija, Italija i SAD. Učešće Vojske SCG u ovoj zajedničkoj vežbi u Jadranskom moru dogovorili su u Tirani ministri odbrane SCG i Albanije Prvoslav Davinić i Pandeli Majko.

"Pomirujuća" tužba BiH protiv SCG

B92 - 22.06.2004

Sarajevo -- Tužba BiH protiv SCG za genocid doprineće uspostavljanju poverenja među dva naroda i dve države, kaže Tihić. Predsedavajući Predsedništva BiH Sulejman Tihić izjavio je da će tužba BiH protiv SCG za agresiju i genocid od 1993.

SCG kasni sa obavezama prema SE

B92 - 21.06.2004

Strazbur -- Peter Šider se nada da će ishod predsedničkih izbora "otvoriti put ka demokratskoj, tolerantnoj i otvorenoj Srbiji". Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope rekao je u ponedeljak da će na izborima u Srbiji "odlučivati volja naroda".