TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Prekid bojkota nastave u Banji Koviljači

24online - 13.11.2011

U osnovnoj školi u Banji Koviljači nastava će od sutra biti normalizovana, nakon obećanja nadležnih o rešavanju problema povećanog broja ilegalnih migranata u tom mestu, saopštio je danas Organizacioni odbor građanskog protesta "Ko je ...

Osnovci sutra ponovo u školi u Banji Koviljači

Blic - 13.11.2011

Posle preduzetih mera i onih koje su najavljene u vladi Srbije radi rešavanja problema velikog broja ilegalnih imigranata u Banji Koviljači, osnovci će sutra krenuti na nastavu koju su više dana bojkotovali.

Banja Koviljača: Sutra u škole

B92 - 13.11.2011

Banja Koviljača -- Posle najavljenih mera radi rešavanja problema velikog broja imigranata u Banji Koviljači, osnovci će sutra krenuti na nastavu koju su više dana bojkotovali.

Đaci se danas vraćaju u školske klupe

Press - 13.11.2011

U osnovnoj školi u Banji Koviljači nastava će od danas biti normalizovana nakon obećanja nadležnih o rešavanju problema povećanog broja ilegalnih migranata u tom mestu, saopštio je Organizacioni odbor građanskog protesta „Ko je sledeći".

U Loznici planiraju dve gradske opštine

Blic - 13.11.2011

Skoro četiri godine nakon dobijanja statusa grada, predstavnici vlasti Loznice najavili su mogućnost formiranja dve gradske opštine na svojoj teritoriji. Odbornici Skupštine grada na sednici 15.

Azilanti će biti preseljeni iz Banje Koviljače

Glas javnosti - 13.11.2011

LOZNICA - Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je uverenje da će merama i aktivnostima Vlade Srbije i resornih ministarstava, utvrđenim u dogovoru sa lokalnom samoupravom, uskoro potpuno biti rešen problem velikog broja ilegalnih ...

Učenici u Banji Koviljači kreću na nastavu

Mondo - 13.11.2011

Učenici Osnovne škole "Vera Blagojević" iz Banje Koviljače sutra će, nakon petodnevnog bojkota, krenuti na nastavu, saopštio je Organizacioni odbor građanskog pokreta "Ko je sledeći". Bojkot nastave počeo je 7.

Krizni menadžment

Blic - 12.11.2011

Pitanje azilanata u Banji Koviljači biće rešeno osnivanjem tima Vlade koji će voditi Rasim Ljajić. Predsednik SDP tako postade glavni krizni menadžer u Srbiji - kad je Hag, zovi Ljajića, kada su štrajkovi, opet Ljajić, sada su azilanti na ...

NVO: Vlada da razmotri stanje u Banji Koviljači

Blic - 12.11.2011

Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava zatražili su danas od Vlade Srbije da razmotri stanje u Banji Koviljači. U saopštenju tih organizacija se traži da se spreči narastanje rasizma i netrpeljivosti ...

Potrebno je poverenje i humanost

B92 - 12.11.2011

Loznica -- Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović očekuje da će uskoro potpuno biti rešen problem velikog broja ilegalnih imigranata u Banji Koviljači.

Dačić: Ne možemo azilante da držimo u zatvoru

Glas javnosti - 12.11.2011

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da nije dužnost policije da obezbeđuje smeštaj za azilante, već da odlučuje o njihovim zahtevima za azil u Srbiji.

Banja Koviljača: Osnovci od ponedeljka ponovo u školi

Glas javnosti - 12.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Predsednik Saveta roditelja u Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači Dejan Stalović najavio je da će u ponedeljak prestati bojkot nastave na koji su se meštani odlučili zbog problema sa velikim brojem ...

Država da zaštiti azilante od rasizma

E-Novine - 12.11.2011

Država je dužna da preduzme konkretne mere kako bi obezbedila adekvatan smeštaj tražiocima azila, ali i da efikasno istraži sve napade na migrante koji borave na teritoriji Srbije, a koji za posledicu imaju njihovu diskriminaciju Komitet ...

Izmeštaju deo azilanata iz Banje Koviljače

Vesti Online - 12.11.2011

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je uverenje da će merama i aktivnostima Vlade Srbije i resornih ministarstava, utvrđenim u dogovoru sa lokalnom samoupravom, uskoro potpuno biti rešen problem velikog broja ilegalnih imigranata ...

Vlada da razmotri stanje u Banji Koviljači

Nadlanu - 12.11.2011

BEOGRAD, 12. novembra 2011. ( Beta ) - Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava zatražili su u subotu od Vlade Srbije da razmotri stanje u Banji Koviljači.

BANJA KOVILJAČA: školarci u ponedeljak kreću na nastavu

Kurir - 11.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Predsednik Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači Dejan Stalović najavio je da će u ponedeljak prestati bojkot nastave na koji su se meštani odlučili zbog problema sa velikim brojem ...

Banja Koviljača: Osnovci od ponedeljka ponovo u školi

Blic - 11.11.2011

Predsednik Saveta roditelja u Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači Dejan Stalović najavio je da će u ponedeljak prestati bojkot nastave na koji su se meštani odlučili zbog problema sa velikim brojem imigranata.

Ljajić: Država će rešiti problem imigranata u Banji Koviljači

Blic - 11.11.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da će država učiniti sve da se što pre normalizuje situacija u Banji Koviljači u kojoj ilegalno boravi oko 2500 imigranata i najavio da će deca ponovo krenuti u školu, ako ne ...

Dačić: Azilanti ne mogu u zatvor

B92 - 11.11.2011

Novi Sad -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da nije dužnost policije da obezbeđuje smeštaj za azilante, već da odlučuje o njihovim zahtevima za azil u Srbiji.

Od ponedeljka učenici idu u školu

Press - 11.11.2011

Nastava u Osnovnoj školi „Vera Blagojević" u Banji Koviljači biće normalizovana od ponedeljka, 14. novembra, odlučio je jednoglasno Savet roditelja Smirivanju situacije doprineo je prekjučerašnji sastanak predstavnika lokalne samouprave, ...

Od ponedeljka normalizacija nastave u Banji Koviljači

Vesti Online - 11.11.2011

Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je da se od ponedeljka, 14. novembra, prekine bojkot nastave, počet pre tri dana zbog sve većeg broja azilanata u tom mestu.

B. Koviljača: Od ponedeljka u klupe

Prva Srpska TV - 11.11.2011

Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je da se od 14. novembra, prekine bojkot nastave, počet zbog velikog broja azilanata Nakon sastanka sa Rasimom Ljajićem, šefom tima Vlade Srbije za rešenje problema ...

Policija na ulicama, traži se smeštaj za azilante

Novi Magazin - 11.11.2011

U Banji Koviljači pojačano je prisustvo policije na ulicama a država će danas početi sa traženjem adekvatne lokacije za smeštaj azilanata, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Nastava u Banji Koviljači normalno od ponedeljka

EMG - 11.11.2011

Savet roditelja Osnovne škole Vera Blagojević u Banji Koviljači odlučio da prekine bojkot nastave, pa će se ona od ponedeljka odvijati normalno.

Skoro 3.000 azilanata u Srbiji

Novi Magazin - 11.11.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije dužnost policije da obezbeđuje smeštaj za azilante, već da odlučuje o njihovim zahtevima za azil u Srbiji.

Đaci od ponedeljka u školama

E-Novine - 11.11.2011

Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je da se od 14. novembra, prekine bojkot nastave, počet zbog velikog broja azilanata.

Dačić: Veće kazne za napad na policiju

Vesti Online - 11.11.2011

Ministar unutrašnjih poslovaIvica Dačić otkrio je u Novom Sadu spomen ploču svim policajcima, koji su u poslednje tri decenije nastradali na dužnosti.

Banja Koviljača: Skraćuju časove da bi se učenici vratili na nastavu

Blic - 10.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Skraćeni časovi u popodnevnoj smeni i veće prisustvo policije u Banji Koviljači biće predlog kojim bi bio rešen bojkot nastave u Banji Koviljači.

Roditelji: Deca neće ići u školu dok se ne ponudi rešenje

Blic - 10.11.2011

Savet roditelja Osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači zaključio je sinoć da će odluku o normalizaciji nastave doneti tek nakon što nadležni organi ponude rešenje problema velikog broja imigranata u tom mestu.

Banja Koviljača:Osnovaci četvrti dan ne dolaze u školu

24online - 10.11.2011

Većina učenika Osnovne škole ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači ni četvrtog dana nije došla na nastavu, a raniju odluku o bojkotu nastave zbog problema sa velikim brojem imigranata u tom mestu juče je podržao i Savet roditelja škole.

BANJA KOVILJAČA: osnovci četvrti dan bojkotuju nastavu

Kurir - 10.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Većina učenika Osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači ni četvrtog dana nije došla na nastavu, a raniju odluku o bojkotu nastave zbog problema sa velikim brojem imigranata u tom mestu podržao je i Savet ...

Počeo sastanak u vezi s imigrantima

B92 - 10.11.2011

Banja Koviljača -- U Loznici počeo sastanak čelnika Komesarijata za izbeglice, MUP-a, lokalne samouprave i predstavnika Banje Koviljače o rešenju problema imigranata.

Vladin tim za problem sa azilantima

B92 - 10.11.2011

Beograd -- Vlada Srbije formirala je danas tim za rešavanje nepovoljne situacije izazvane velikim broj imigranata u Banji Koviljači. Za nedelju dana trebalo bi da tim obznani nacrt rešenja za probleme koji opterećuju žitelje tog ...

Tim za rešenje problema u Banji Koviljači

RTS - 10.11.2011

Osnovan tim za rešavanje problema velikog broja azilanata u Banji Koviljači. To telo, na čijem čelu će biti Rasim Ljajić, za sedam dana bi trebalo da predloži nacrt rešenja problema.

Počinje rešavanje problema imigranata u Banji Koviljači

Blic - 10.11.2011

Dogovorom o konkretnom angažovanju državnih organa, pre svega MUP-a, postignutom danas u Loznici, počelo je rešavanje problema velikog broja imigranata u Banji Koviljači kako bi tamošnji osnovci ponovo krenuli u školu.

Ljaljić stigao u Banju Koviljaču

Politika - 10.11.2011

Vlada formirala tim za rešenje problema u Banji Koviljači, predlog rešenja problema za nedelju dana BANJA KOVILJAČA – Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji je na čelu vladinog tima za rešavanje nepovoljne situacije ...

B. Koviljača: Od ponedeljka u klupe

B92 - 10.11.2011

Banja Koviljača -- Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je da se od 14. novembra, prekine bojkot nastave, počet zbog velikog broja azilanata Nakon sastanka sa Rasimom Ljajićem, šefom tima Vlade Srbije ...

Od ponedeljka normalizacija nastave

RTS - 10.11.2011

Od ponedeljka, 14. novembra, prekidaa se bojkot nastave, počet pre tri dana zbog sve većeg broja azilanata u Banji Koviljači, odlučio savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u tom mestu.

Od ponedeljka normalizacija nastave u Banji Koviljači

Blic - 10.11.2011

Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je večeras da se od ponedeljka, 14. novembra, prekine bojkot nastave, počet pre tri dana zbog sve većeg broja azilanata u tom mestu.

Deca mogu da idu u školu

Press - 10.11.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova uverava građane Banje Koviljače i Loznice da na ovom području bezbednost ne može biti dovedena u pitanje prisustvom stranaca. Teško utvrditi tačan broj azilanata: Policija zna za oko 1.000 stranaca S. M.

Država će rešiti problem imigranata u Banji Koviljači

Politika - 10.11.2011

BANJA KOVILJAČA – Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da će država učiniti sve da se što pre normalizuje situacija u Banji Koviljači u kojoj ilegalno boravi oko 2500 imigranata i najavio da će deca ponovo krenuti u ...

Od ponedeljka nastava u Banji Koviljači

RTS - 10.11.2011

Savet roditelja osnovne škole u Banji Koviljači odlučio da se od ponedeljka prekine bojkot nastave, počet pre tri dana zbog sve većeg broja azilanata u tom mestu.

Ljajić: država će rešiti problem imigranata U Banji Koviljači

Kurir - 10.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak veče da će država učiniti sve da se što pre normalizuje situacija u Banji Koviljači u kojoj ilegalno boravi oko 2500 imigranata i najavio da će deca ...

Obradović: Pustite decu u školu, bezbedna je

Glas javnosti - 10.11.2011

Obradović je poručio da je potrebno da deca idu u školu da đaci zbog izgubljene nastave, ne bi pretrpeli štetu, a da se za problem velikog broja azilanata na prostoru Banje Koviljače mora naći rešenje u odnosu između Komesarijata za ...

I mi smo negde azilanti

Novi Magazin - 10.11.2011

Građani Banje Koviljače ponovo su ustali protiv azilanata. Povod za miting, na kojem su saopšteni zahtevi za izmeštanje svih ilegalnih imigranata je silovanje Britanke za koje su osumnjičena petorica Avganistanaca.

Savet roditelja podržao bojkot nastave u Banji Koviljači

EMG - 10.11.2011

Savet roditelja Osnovne škole Vera Blagojević u Banji Koviljači odlučio sinoć da podrži bojkot nastave sve dok nadležni ne ponude rešenje problema velikog broja imigranata u tom mestu.

U Koviljači se nastavlja bojkot nastave

Mondo - 10.11.2011

Većina učenika Osnovne škole ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači ni četvrtog dana nije došla na nastavu, a raniju odluku o bojkotu nastave zbog problema sa velikim brojem imigranata u tom mestu je podržao i Savet roditelja škole.

Tim za rešenje problema azilanata

Mondo - 10.11.2011

Vlada Srbije formirala je tim za rešavanje nepovoljne situacije uzrokovane velikim broj imigranata u Banji Koviljači. Na čelu tima sastavljenog od predstavnika resornih ministarstava je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Od ponedeljka počinje nastava

Danas - 10.11.2011

Loznica, Beograd - Savet roditelja osnovne škole „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači odlučio je sinoć da se od ponedeljka, 14. novembra prekine bojkot nastave zbog sve većeg broja azilanata u tom mestu.

Normalizacija nastave od ponedeljka

Mondo - 10.11.2011

Savet roditelja osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači odlučio je da se od ponedeljka, 14. novembra, prekine bojkot nastave. Vlada Srbije formirala tim za rešavanje nepovoljne situacije uzrokovane velikim broj imigranata u Banji ...

Imigrante zašivaju u sedištima

Novosti - 10.11.2011

Najviše ilegalaca bez papira policija otkriva na državnim granicama sa Makedonijom i Mađarskom, posebno u Subotici. Krijumčari za jednu turu zarade i do 2.000 evra.

Većina dece u Banji Koviljači i dalje ne dolazi u školu

Nadlanu - 10.11.2011

BANJA KOVILJAČA, 10. novembra 2011. ( Beta ) - Većina roditelja ni u četvrtak, četvrti dan uzastopno nije poslala decu u Osnovnu školu "Vera Blagojević" u Banji Koviljači u znak protesta zbog nerešavanja problema s velikim brojem stranih ...

Bezbednost nije razlog za bojkot nastave

Nadlanu - 10.11.2011

LOZNICA, 10. novembra 2011. ( Beta ) - Zamenik direktora policije MUP-a Srbije Branislav Mitrović izjavio je u četvrtak u Loznici da Vlada Srbije čini napore da se pronadje adekvatan prostor za smeštaj tražilaca azila i ilegalnih ...

Obradović: Nema razloga za bojkot nastave u Banji Koviljači

24online - 09.11.2011

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je jutros da nema razloga da đaci u Banji Koviljači ne pohađaju nastavu u školi i da odluka školskog odbora da podrži taj bojkot nije u njihovoj nadležnosti.

Treći dan bojkota nastave U Banji Koviljači

Kurir - 09.11.2011

BANJA KOVILJAČA - U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači treći dan za redom traje bojkot nastave zbog prisustva velikog broja ilegalnih imigranata u tom mestu.

Da li će se đaci vratiti u klupe?

B92 - 09.11.2011

Banja Koviljača -- U Banji Koviljači roditelji ne puštaju decu u školu već treči dan iako i Ministarstvo prosvete i inspekcija navode da za to nema potrebe. Stanovnici Banje Koviljače traže da Centar za azilante bude izmešten iz tog mesta.

Obradović: Nema razloga za bojkot

RTS - 09.11.2011

Razlog za bojkot nastave u Banji Koviljači, gde đaci ne idu u školu zbog prisustva velikog broja ilegalnih imigranata u tom mestu, ne postoji, kaže za RTS ministar Žarko Obradović.

Obradović: pustite decu u školu, bezbedna je

Kurir - 09.11.2011

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović pozvao je roditelje da pošalju decu u školi u Banji Koviljači jer je ona potpuno bezbedna.

Obradović pozvao roditelje da puste decu u školu

Blic - 09.11.2011

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović pozvao je jutros roditelje da pošalju decu u školi u Banji Koviljači jer je ona potpuno bezbedna.

Traže kasarnu za imigrante

Blic - 09.11.2011

Posle pisma Republičkog komesarijata za izbeglice u kome se traži pomoć u rešavanju smeštajnih kapaciteta centra za azil u Banji Koviljači, premijer Srbije Mirko Cvetković naložio je resornim ministrima da nađu rešenje za nastali problem, ...

Banja Koviljača: Povećava se broj đaka koji dolaze na nastavu

Blic - 09.11.2011

LOZNICA - Na časove u popodnevnoj smeni u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači danas je došlo 14 učenika, dvostruko više nego juče u istoj smeni, dok je danas nastavi prisustvovalo ukupno 43 đaka.

Đake u Banji Koviljači podržao i Školski odbor

Glas javnosti - 09.11.2011

BANJA KOVILJAČA - U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu zbog problema sa velikim brojem ilegalnih imigranata u tom mestu.

Zloupotreba dece u Banji Koviljači

Novi Magazin - 09.11.2011

Tanjug Deca u Banji Koviljači se zloupotrebljavaju i bojkot nastave je na njihovu štetu, rekao je danas ministar prosvete Žarko Obradović. Roditelji vez treći dan ne šalju decu u školu u Banji Koviljači, navodeći da strahuju za njihovu ...

Obradović: Nema razloga za bojkot nastave u Banji Koviljači

EMG - 09.11.2011

Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da nema razloga da đaci u Banji Koviljači ne pohađaju nastavu i da odluka školskog odbora da podrži taj bojkot nije u njihovoj nadležnosti.

"Nema razloga za bojkot nastave u Banji Koviljači"

Vesti Online - 09.11.2011

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je da nema razloga da đaci u Banji Koviljači ne pohađaju nastavu u školi i da odluka školskog odbora da podrži taj bojkot nije u njihovoj nadležnosti.

Deca i dalje ne idu u školu zbog azilanata

Mondo - 09.11.2011

Bojkot nastave učenika u Osnovnoj skoli "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, nastavljen je jutros treći dan zaredom. Ministar pozvao roditelje da decu vrate u školu. Od 227 učenika prepodnevne smene, jutros je na nastavu došlo njih 29.

U školu u Banji Koviljači došla 43 učenika

EMG - 09.11.2011

Na nastavu u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači danas su došla svega 43 učenika - pre podne 29, a popodne 14. Roditelji u Banji Koviljači, već treći dan istrajavaju u zahtevu da im deca ne idu u školu dok država ne ...

Očekuje se još veći broj azilanata

Danas - 09.11.2011

Beograd, Banja Koviljača - Od početka godine u Srbiju je ušlo 6.156 ilegalnih imigranata, potvrdio je za Danas Nenad Banović, načelnik Uprave granične policije MUP Srbije.

Nema razloga za bojkot nastave u Banji Koviljači

Nadlanu - 09.11.2011

BEOGRAD, 9. novembra 2011. ( Beta ) - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je u sredu ujutru da nema razloga da djaci u Banji Koviljači ne pohadjaju nastavu u školi i da odluka školskog odbora da podrži taj bojkot nije u ...

I direktor škole za bojkot nastave

B92 - 08.11.2011

Banja Koviljača -- Bojkot nastave u OŠ "Vera Blagojević" u Banji Koviljači nastavlja se i danas. Škola traži da se reši problem sa imigrantima. Komesar: Bojkot ispolitizovan.

Nastavljen bojkot nastave zbog azilanata u Banji Koviljači

Blic - 08.11.2011

U Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu, zbog problema sa velikim brojem iligalnih imigranata u tom mestu.

Đake U Banji Koviljači podržao i Školski odbor

Kurir - 08.11.2011

BANJA KOVILJAČA - U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu zbog problema sa velikim brojem ilegalnih imigranata u tom mestu.

Država još nema rešenje za azilante u Banji Koviljači

Blic - 08.11.2011

Država je bila potpuno nespremna za veliko povećanje broja azilanata u Srbiji, što priznaju i nadležni, a mnogo će morati da se radi i na tome da oni kojima je azil odbijen budu vraćeni u zemlje iz kojih su došli.

Drugi dan bojkotuju nastavu u Banji Koviljači

Blic - 08.11.2011

BANJA KOVILJAČA – Drugi dan učionice OŠ „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači su gotovo prazne, a bojkot nastave je nastavljen pošto je od ukupno 419 učenika tek njih dvadesetak (u utorak) došlo na časove.

Drugi dan bojkota nastave

RTS - 08.11.2011

U Banji Koviljači nastavljen bojkot nastave. Na časovima je bilo 34 učenika. Ministarstvo prosvete poziva roditelje da decu puste u školu. Bojkot nastave učenika u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, nastavljen je drugi dan ...

B.Koviljača: Osnovci i danas izostali iz škole

Politika - 08.11.2011

LOZNICA – Zbog nerešenog problema ilegalnih imigranata , na nastavu u popodnevnoj smeni u Osnovnoj školi „Vera Blagojević” u Banji Koviljači došlo je sedmoro učenika, što je manje nego juče, a 34 ih je ukupno danas prisustvovalo časovima.

Inspekcija: Vratite decu u škole

B92 - 08.11.2011

Loznica -- Prosvetna inspekcija apelovala je na roditelje đaka Osnovne škole "Vera Blagojević" u Banji Koviljači da omoguće da se deca vrate u školu.

Na nastavu došla samo 34 učenika

Press - 08.11.2011

Bojkot nastave u Osnovnoj školi „Vera Blagojević" u Banji Koviljači nastavljen je i juče. Učionice i dalje prazne: Malo đaka dolazi u školu S. M.

Vlada sutra o azilantima u Banji Koviljači

Politika - 08.11.2011

Mi smo uvereni da je reč o ilegalnim imigrantima a ne o ljudima koji traže azil, kaže Vladimir Vulović Bojkot nastave u Banji Koviljači, na koji su se roditelji odlučili zbog ugrožene bezbednosti dece usled velikog priliva azilanata, ...

Izdvojen slučaj

ALO - 08.11.2011

Šta smo naučili iz svih dosadašnjih protesta, ma ko da je bio na vlasti? Pa skoro ništa, osim da državu, ma ko da je na njenom čelu, baš briga za one koji tu državu čine, odnosno za narod.

Zatvor zbog bojkota nastave?

ALO - 08.11.2011

Svega dvadesetak školaraca koji pohađaju osnovnu školu u Banji Koviljači juče je selo u školske klupe, dok su roditelji ostalih učenika rešili da bojkotovanjem školovanja njihove dece izraze nezadovoljstvo zbog suživota sa velikim brojem ...

I danas bojkot nastave u Banji Koviljači

Mondo - 08.11.2011

U Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu, zbog problema sa velikim brojem iligalnih imigranata u tom mestu.

Bojkot nastave se nastavlja, traži se odlazak azilanata

Vesti Online - 08.11.2011

Bojkot nastave učenika u Osnovnoj skoli "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, nastavljen je drugi dan zaredom, posto većina đaka ni jutros nije došla u školu.

Nastavlja se bojkot nastave

Novi Magazin - 08.11.2011

Bojkot nastave učenika u Osnovnoj skoli "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, nastavljen je drugi dan zaredom, pošto većina đaka ni jutros nije došla u školu. Jutros je na nastavu u prepodnevnu smenu došlo samo 25 učenika.

Drugi dan bojkotuju nastavu u Banji Koviljači

Prva Srpska TV - 08.11.2011

Drugi dan učionice OŠ „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači su gotovo prazne, a bojkot nastave je nastavljen pošto je od ukupno 419 učenika tek njih dvadesetak došlo na časove.

Pobuna u Banji

Danas - 08.11.2011

U Banji Koviljači se, izgleda, zaista „zakuvalo“. Prvo su građani tog malog mesta pored Loznice mesecima upozoravali državne vlasti da im veliki priliv azilanata otežava svakodnevni život.

Roditelji prete da će ispisati decu iz škole

Danas - 08.11.2011

Banja Koviljača, Beograd - Bojkot nastave u Banji Koviljače nastavljen je i juče, te je od 419 učenika OŠ ‘’Vera Blagojević’’ nastavu u obe smene pohađalo svega 34 učenika.

Nastavljen bojkot nastave u Banji Koviljači

Nadlanu - 08.11.2011

BANJA KOVILJAČA, 8. novembra 2011. ( Beta ) - Bojkot nastave učenika u Osnovnoj skoli "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, nastavljen je drugi dan zaredom, posto većina djaka ni jutros nije došla u školu.

Deca u Banji Koviljači neće u školu, plaše se azilanata

24online - 07.11.2011

Deca iz Banje Koviljače od danas neće ići u školu jer im zbog sigurnosti roditelji to zabranjuju. Oko 2.000 građana juče je na protestnom skupu zatražilo izmeštanje svih ilegalnih imigranata i azilanata, kao i Centra za azil iz tog ...

Azilanti, vratite se odakle ste došli!

Kurir - 07.11.2011

BANJA KOVILJAČA - Idite kući! Ovo je juče skandiralo oko dve hiljade građana Banje Koviljače koji su na protestu u centru grada tražili da se azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, odsele iz njihovog mesta.

Bojkot nastave u Banji Koviljači

RTS - 07.11.2011

Od 500 učenika u osnovnoj školi u Banji Koviljači na nastavu je došlo samo njih devet. Roditelji su juče upozorili da, iz bezbednosnih razloga, neće slati decu u školu dok se ne reši problem imigranata u tom turističkom mestu.

Samo deset učenika došlo u školu, bojkot nastave zbog velikog broja azilanata

Blic - 07.11.2011

Na nastavu u prvoj smeni danas došlo je samo deset učenika OŠ „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, čime je potvrđena najava roditelja da svoju decu neće puštati u školu sve dok se u ovom mestu ne reši problem prekobrojnih azilanata i ...

Ni U školu ne idu zbog azilanata

Kurir - 07.11.2011

BANJA KOVILJAČA - U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači većina dece jutros nije došla u školi, čime je počeo bojkot nastave koji su najavili roditelji u znak protesta zbog priliva imigranata u to mesto.

Komesar za izbeglice: Problem azilanata rešiti pre zime

Blic - 07.11.2011

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je danas da pre nastupajuće zime treba da bude rešen problem smeštaja azilanata čiji je priliv u Srbiju, kao zemlju tranzita, povećan u poslednje tri godine.

"Problem azilanata rešiti pre zime"

B92 - 07.11.2011

Beograd -- Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić kaže da pre zime treba rešiti problem smeštaja azilanata čiji je priliv u Srbiju povećan u poslednje tri godine.

U Banji Koviljači na nastavi danas 20 đaka

Politika - 07.11.2011

BANJA KOVILJAČA – Na nastavu u Osnovnu školu „Vera Blagojević” u Banji Koviljači koju pohađa 415 đaka danas je došlo 20 učenika čime je počeo bojkot nastave u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata u to mesto.

Bojkot nastave u Banji Koviljači

B92 - 07.11.2011

Banja Koviljača -- Počeo bojkot nastave u Banji Koviljači u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata.Od 415 đaka koji idu u lokalnu osnovnu školu na nastavu došlo 20.

Obradović: Pošaljite decu u školu

B92 - 07.11.2011

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je da bojkot nastave u Banji Koviljači nije način rešavanja tih problema i pozvao roditelje da pošalju decu u školu.

Bivše kasarne rešenje za problem azilanata

Politika - 07.11.2011

Vladimir Cucić, komesar za izbeglice, uputio pismo premijeru Cvetkoviću, sa zahtevom da se obezbedi dodatni smeštaj za azilante Deca iz Banje Koviljače od juče ne pohađaju nastavu zbog protesta roditelja u ovom mestu, koji su zabrinuti za ...

Plaše se da će ih azilanti silovati!

ALO - 07.11.2011

„Bezbedan život za našu decu“, „O budućem vremenu treba misliti na vreme“ i „Koviljača nije na prodaju“, transparenti su koji su se mogli videti na protesnom skupu u centru Banje Koviljače, gde se juče okupilo oko 2.000 meštana, ...

Banja Koviljača: Bojkot nastave, traži se odlazak azilanata

Vesti Online - 07.11.2011

U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači većina dece jutros nije došla u školi, čime je počeo bojkot nastave koji su najavli roditelji u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata u to mesto.

Osnovci bojkotuju nastavu u Banji Koviljači

Prva Srpska TV - 07.11.2011

U Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači danas je na nastavu u prvoj smeni došlo desetoro od ukupno 227 učenika, rečeno je Tanjugu u toj školi.

Deca u Banji Koviljači neće ići u školu

Novi Magazin - 07.11.2011

Meštani Banje Koviljače od danas neće puštati decu u školu, jer strahuju za njihovu bezbednost zbog azilanata koji tu žive. Oko 2.000 građana Banje Koviljače zatražilo je u nedelju na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema ...

Počeo bojkot nastave

Novi Magazin - 07.11.2011

Bojkot nastave u Banji Koviljači, zbog nekontrolisanog priliva azilanata u to mesto, počeo je jutros. U Osnovnoj školi 'Vera Blagojević' većina dece jutros nije došla u školu.

Banja Koviljača: Bojkot nastave zbog imigranata

R.S.Evropa - 07.11.2011

Učenici osnovne škole iz Banje Koviljače jutros nisu došli na nastavu, čime se provodi najava roditelja da će djeca bojkotirati nastavu zbog bezbjednosnih razloga ukoliko ne bude riješeno pitanje azilanata koji borave u ovom mjestu.

Bojkot škole zbog azilanata u Banji Koviljači

Mondo - 07.11.2011

U Osnovnoj školi ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači danas je na nastavu u prvoj smeni, od petog do osmog razreda, od 227 učenika došlo desetoro, kojima su profesori držali časove.

Deca ne treba da budu zarobljenici problema u Banji Koviljači

EMG - 07.11.2011

Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke, pozvao je danas roditelje u Banji Koviljači da decu šalju u školu kako učenici ne bi bili zarobljenici problema opštini izazvanih boravkom velikog broja ilegalnih imigranata i tražilaca azila u ...

Azilanti idu u napuštene kasarne

Danas - 07.11.2011

Banja Koviljača, Beograd - Nakon nedeljnog protesta na kojem su žitelji Banje Koviljače zatražili da azilanti napuste ovo mesto, roditelji osnovaca ispunili su obećanje i decu juče nisu pustili u školu „iz straha za njihovu bezbednost“.

"Problem azilanata rešiti pre zime"

Vesti Online - 07.11.2011

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić kaže da pre zime treba rešiti problem smeštaja azilanata, čiji je priliv u Srbiju povećan u poslednje tri godine.

Banjski fašizam

E-Novine - 07.11.2011

Navodno sablažnjenji jer su petorica azilanata iz Avganistana silovali britansku državljanku koja je bila gost njihove inače idilične palanke, građani Banje Koviljače, njih oko 2.000, organizovali su ogavan, rasistički skup ...

Počeo bojkot nastave u Banji Koviljači

Nadlanu - 07.11.2011

BANJA KOVILJAČA, 7. novembra 2011. ( Beta ) - U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači većina dece u ponedeljak ujutro nije došla u školi, čime je počeo bojkot nastave koji su najavli roditelji u znak protesta zbog ...

U Banji Koviljači u školi 20 djaka

Nadlanu - 07.11.2011

BANJA KOVILJAČA, 7. novembra 2011. ( Beta ) - Na nastavu u Osnovnu školu "Vera Blagojević" u Banji Koviljači koju pohadja 415 djaka u ponedeljak je došlo 20 učenika čime je počeo bojkot nastave u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva ...