TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

JOVANOVIC: OPSTANAK KOALICIJE ZAVISI OD STAVA SNP-A

B92 - 10.06.2001

Sef poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic upozorio je da moze doci do raspada koalicije na saveznom nivou ukoliko SNP ne promeni stav o zakonu o saradnji jugoslavije sa Haskim tribunalom. U izjavi za list "Dan" Jovanovic je ocenio da "nedorecenost SNP-a po pitanju Zakona nanosi ...

KORAC: KOSTUNICA DA DONESE ODLUKU O SPORU SNP - DOS

B92 - 10.06.2001

Jedan od celnika DOS-a i predsednik Socijademokratske unije Zarko Korac izjavio je za Radio B92 da je uzaludno cekati promenu stava SNP-a o zakonu o Haskom sudu i da je sada "na potezu Srbija". "Naravno da SNP nece odustati, jer ne bi ni isao na tu tzv.

BULATOVIC: MOZDA JE NAS STAV IRACIONALAN

B92 - 09.06.2001

Predsednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Predrag Bulatovic rekao je da mu nije poznato da je za ponedeljak zakazan sastanak DOS-a i SNP-a povodom Zakona o Haskom tribunalu, kako je to u petak najavljeno u Demokratskoj stranci, ali je ostavio mogucnost da poziv za taj sastanak dobije ...

Sukob DOS i SNP ne ugrožava Jugoslaviju

Blic - 09.06.2001

PODGORICA - Predrag Bulatović, predsednik Socijalističke narodne partije u razgovoru za Blic rekao je da nema informaciju da će se u ponedeljak održati sastanak DOS i SNP povodom Zakona o haškom tribunalu ostavljajući mogućnost da ta partija poziv dobije u toku današnjeg dana.

DOS-SNP conflict does not jeopardize Yugoslavia

Blic - 09.06.2001

Podgorica - 'DOS-SNP misunderstandings cannot jeopardize Yugoslavia. The existing crisis speaks in favor of the necessity for redefinition of the existing federation. This problem can be solved by early elections or by SNP's support to DOS minority government.

SAMI: SNP CE NA KRAJU IPAK PRIHVATITI PREDLOG DOS-A

B92 - 08.06.2001

Potpredsednik DSS-a i minstar u saveznoj vladi Zoran Sami smatra da ce Socijalisticka narodna partija Crne Gore na kraju, ipak, prihvatiti ponudjeni predlog Zakona o saradnji sa Hagom. U razgovoru za Radio B92 Sami, medjutim, naglasava da bi se u suprotnom potpuno jasno otvorila kriza savezne vlade.

SVILANOVIC: RAZGOVORI SA SNP I PRE PONEDELJKA

B92 - 08.06.2001

Jedan od celnika DOS, ministar spoljnih poslova Goran Svilanovic u izjavi za B92 kaze da bi razgovori sa SNP mogli da se nastave i pre ponedeljka: “Predsednik Kostunica je u Italiji i ja ocekujem da ce do subote uvece ili u nedelju, sto pre-to bolje i ja se nadam da bi mogli da postignemo dogovor.

DJINDJIC: KOSTUNICA PREUZEO PREGOVORE SA SNP

B92 - 08.06.2001

Premijer Srbije Zoran Djindjic je u Becu, komentarisuci aktuelni zastoj u usvajanju zakona sa Haskim tribunalom do koga je doslo zbog odbijanja crnogorskog SNP da prihvati odredbe ovog zakonskog akta, rekao da SNP konacnu odluku po ovom pitanju mora doneti do kraja ove nedelje.

Danas krajnji rok za SNP

Blic - 08.06.2001

BEOGRAD - Kakva će biti sudbina zakona o saradnji sa Haškim tribunalom je pitanje na koje ni juče niko nije mogao da da odgovor. Komentar čelnika SNP i njihov stav prema poslednjoj ponudi DOS nije bilo moguće dobiti, jer su odlučili da ne daju izjave do konačnog rešenja problema, a koje se još ni ...

Ako ne bude usvojen zakon primenićemo haški Statut

Blic - 08.06.2001

BEOGRAD - Bio sam veliki optimista po pitanju usvanja zakona o saradnji sa Haškim tribunalom i verovao sam da nećemo oko toga imati toliko sporova - rekao je u razgovoru za 'Blic' Dragoljub Mićunović, predsednik Veća građana Savezne skupštine i lider Demokratskog centra.

Today is deadline for SNP

Blic - 08.06.2001

Belgrade - 'The latest statement issued by SNP does not explain what the latest stance of that party is. It is obvious that SNP is slowly, but surely disintegrating Yugoslavia. DOS stance is clear and SNP can either take or refuse our offer', Serbian Justice Minister Vladan Batic said.

TADIC:SASTANAK DOS – SNP O SARADNU SA HAGOM POCETKOM NEDELJE

B92 - 08.06.2001

Novi sastanak lidera DOS i SNP trebalo bi da bude odrzan pocetkom narene nedelje, najavio je u petak savezni ministar telekomunikacija Boris Tadic. Kako prenosi Srna, on je izjavio da je saradnja sa Haskim tribunalom uslov bez koga SRJ ne moze da se ukljuci u medjunarodnu zajednicu i da Demokratska ...

SNP OPTUZUJE DOS DA DOVODI U PITANJE OPSTANAK SAVEZNE DRZAVE

B92 - 08.06.2001

Socijalisticna narodna partija Crne Gore optuzila je u petak Demokratsku opoziciju Srbije da se opredelila za diktat bez spremnosti za politicki dijalog i na taj nacin neodgovorno zemlju uvela u drzavnu krizu i dovela u pitanje opstanak Savezne Republike Jugoslavije.

BATIC: SPOR SA SNP DO NEDELJE MORA DEFINITIVNO DA SE RESI

B92 - 07.06.2001

Republicki ministar pravde Vladan Batic izjavio je u cetvrtak uvece da ce do nedelje definitivno morati da se resi spor sa Socijalistickom narodnom partijom, najavljujuci da ce u suprotnom "Srbija morati da trazi svoje puteve u saradnji sa Haskim tribunalom".

SIMONOVIC: SNP OCEKUJE NASTAVAK DIJALOGA

B92 - 07.06.2001

Visoki funkcioner Socijalisticke narodne partije Vuksan Simonovic ocenio je u cetvrtak uvece da se nastavljaju pritisci na SNP Crne Gore od strane nekih politicara iz Demokratske opozicije Srbije, pominjuci i premijera Srbije Zoran Djindjic, koji se, kako je rekao, "stavio na stranu nekih ...

SNP POZVALA KOSTUNICU DA OBEZBEDI NASTAVAK RAZGOVORA

B92 - 07.06.2001

Socijalisticka narodna partija pozvala je predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunicu da obezbedi nastavak razgovora SNP-a i DOS-a kako bi bilo pronadjeno zajednicko resenje u vezi sa donosenjem Zakona o saradnji SRJ sa Haskim tribunalom.

Nastavak pregovora sutra u Crnoj Gori

Blic - 07.06.2001

PODGORICA, BEOGRAD - Članovi Izvršnog odbora SNP razmotrili su na jučerašnjoj sednici poslednju ponudu DOS o usvajanju zakona o saradnji sa Haškim tribunalom i zaključili da SRJ, kao članica UN, treba da sarađuje sa tim sudom, u skladu sa odgovarajućim rezolucijama Saveta bezbednosti i nacionalnim ...

Saradnja sa Hagom i bez glasova SNP

Blic - 07.06.2001

BEČ (Beta) - Premijer Srbije Zoran Đinđić upozorio je da negativan stav Socijalističke narodne partije prema nacrtu zakona o saradnji sa Haškim tribunalom dovodi u pitanje saveznu državu. 'Sa ili bez SNP, mi ćemo, kao DOS, kao srpska vlada, kao srpski deo Savezne vlade, regulisati saradnju sa ...

Dead line for SNP expires today

Blic - 06.06.2001

Belgrade - 'DOS Presidency will wait for the reply of the Socialist Peoples Party about the law on cooperation with the Hague Tribunal until today. After that DOS is going to determine further steps. If no clear reply is received, that will be clear reply, too', Serbian Prime Minister Zoran ...

Batic irritates Montenegrins

Blic - 06.06.2001

Belgrade - Referring to SNP-DOS debate on the law on cooperation with the Hague Tribunal, SNP president Predrag Bulatovic said to the Voice of America Radio that his party did not want to remain in federal Government at any cost and that SNP was ready to support DOS minority government.

NEGATIVAN STAV SNP DOVODI U PITANJE SAVEZNU DRZAVU

B92 - 06.06.2001

Premijer vlade Republike Srbije Zoran Djindjic ocenio je u izjavi agenciji APA da smatra da negativan stav Socijalisticke narodne partije Crne Gore prema nacrtu zakona o saradnji sa Haskim tribunalom dovodi u pitanje saveznu drzavu.

SAMARDZIC: OD ODGOVORA SNP- ZAVISI RAD GRUPE ZA ODNOSE U SRJ

B92 - 06.06.2001

Savetnik jugoslovenskog predsednika za unutrasnjo-politicka pitanja Slobodan Samardzic izjavio je da od ishoda razgovora DOS-a i SNP-a oko saradnje sa Haskim sudom zavisi i rad zajednicke radne grupe za redefinisanje odnosa u federaciji, javlja Radio B92.

ZIZIC: SASTANAK SNP - DOS U PETAK

B92 - 06.06.2001

Potpredsjednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore i jugoslovenski premijer Zoran Zizic rekao je u sredu, nakon sjednice Izvrsnog odbora SNP-a, da ce se predstavnici te stranke i Demokratske opozicije Srbije ponovo sastati u petak u Crnoj Gori, javlja dopisnik Radija B92.

DOS PRIHVATIO SASTANAK U PETAK SA SNP

B92 - 06.06.2001

Predsednik Narodne skupstine Srbije Dragan Marsicanin rekao je BK televiziji da DOS pristaje da se u petak odrzi sastanak sa koalicionim partnerom Socijalistickom narodnom partijom. Kako prenosi Srna, Marsicanin smatra da je "to je jos jedna mogucnost oko definitivnog dogovora" i napomenuo da je ...

BATIC: NEMAMO STA DA RAZGOVARAMO AKO SNP NE PROMENI STAV

B92 - 06.06.2001

Jedan od lidera DOS-a Vladan Batic, u izjavi za Radio B92 istice da je saopstenje SNP-a nejasno i da DOS nema sta da razgovara sa ukoliko Socijalisticka narodna Partija ne promeni svoj stav. “To saopstenje me podseca na onu seriju ‘Djekna jos nije umrla, a ka’ce ne znamo’.

ZIZIC DEMANTOVAO DA JE NAJAVIO NASTAVAK PREGOVORA SNP I DOS

B92 - 06.06.2001

Jugoslovenski premijer i potpredsednik Socijalisticke narodne partije Zoran Zizic demantovao je u sredu da je najavio nastavak pregovora SNP i DOS-a u petak, 8. juna, u Crnoj Gori, u vezi sa Nacrtom zakona o saradnji sa Haskim tribunalom.

JOVANOVIC: PRVO RAZGOVORI KOSTUNICA -SNP

B92 - 06.06.2001

Sef poslanickog kluba DOS-a u parlamentu Srbije i visoki funkcioner Demokratske stranke Cedomir Jovanovic potvrdio je agenciji Srna da jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica treba da razgovora sa predstavnicima SNP o rezultatima sastanka Izvrsnog odbora SNP, ali da ne zna kada i s kim ...

RAZGOVARALI KOSTUNICA I ZIZIC

B92 - 05.06.2001

Predsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic izjavio je da su u utorak o zakonu o saradnji sa Haskim tribunalom razgovarali jugoslovenski predsednik i jedan od lidera DOS-a Vojislav Kostunica i premijer SRJ i potpredsednik SNP Zoran Zizic.

DOS SE JOS JEDNOM OBRACA SNP

B92 - 05.06.2001

Sastanak celnika Demokratske opozicije Srbije u Palati federacije zavrsen je oko ponoci. Predsednik Gradjanskog saveza Srbije Goran Svilanovic izjavio je novinarima da je zadovoljan sastankom, naglasavajuci da je postignut jedinstven stav u okviru DOS u odnosu na dalje pregovore sa Socijalistickom ...

Otpor vodi u krizu

Blic - 05.06.2001

PODGORICA - Socijalistička narodna partija Crne Gore ocenila je juče da nije postojao nijedan razlog da DOS ne prihvati njen predlog Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom ako se želi da se sačuva SRJ. U saopštenju se navodi da saradnja sa Haškim tribunalom ne mora obavezno podrazumevati i ...

Svi u DOS za izručenje Hagu

Blic - 05.06.2001

BEOGRAD - Predsedništvo DOS trebalo je sinoć u 21 čas u Palati federacije da održi konsultacije zbog toga što nije postignut konačan dogovor sa SNP Crne Gore o nacrtu zakona o saradnji sa Haškim tribunalom. Zoran Živković, savezni ministar policije i potpredsednik DS, najavio je za 'Blic' da će na ...

Serbia hostage of SNP

Blic - 05.06.2001

Belgrade - One of DOS leaders, Vladan Batic severely criticized coalition partners from Socialist Peoples Party /SNP/ of Montenegro because of their refusal to accept proposed law on cooperation with the Hague Tribunal. According to him, such decision is bringing into question survival of federal ...

All in DOS for extradition to the Hague Tribunal

Blic - 05.06.2001

Belgrade - DOS Presidency should have held yesterday evening at 9 p.m. in the Palace of Federation consultations because of failure to reach final agreement with SNP of Montenegro on the Law on cooperation with the Hague Tribunal.

DJINDJIC: UCINJEN USTUPAK SNP

B92 - 05.06.2001

Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u utorak da je DOS na sastanku, osim sto je izrazio apsolutno jedinstvo u pogledu usvajanja jednog Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom koji mora sadrzati odredbu o ekstradiciji, napravio i izvestan ustupak SNP-u.

“NEMA PREGOVORA SPS-JUL-SNP”

B92 - 04.06.2001

Jedan visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije u ponedeljak je u izjavi FoNetu demantovao da se vode pregovori izmedju SPS, Jugoslovenske levice i Socijalisticke narodne partije o formiranju Savezne vlade, javlja FoNet.

RAZGOVORI SNP I DOS O TRIBUNALU ZA SADA BEZ USPEHA

B92 - 04.06.2001

Razgovori DOS-a i Socijalisticke narodne partije o predlogu saveznog zakona koji bi regulisao pitanje saradnje sa Haskim sudom zavrsen je oko 23 casa i 40 minuta u nedelju bez dogovora, javlja izvestac Radija B92. Savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic izjavio je da nije zadovoljan ...

RAZGOVORI DOS - SNP BEZ DOGOVORA

B92 - 04.06.2001

Razgovori celnika DOS-a i Socijalisticke narodne partije Crne Gore o nacrtu Zakona o saradnji Jugoslavije sa Haskim tribunalom zavrseni su u nedelju kasno uvece bez dogovora. Kako prenosi Radio B92, premijer Srbije Zoran Djindjic, kao i vecina predstavnika DOS, odbili su posle sastanka da ...

Nema podrške za izručenja Hagu

Blic - 04.06.2001

KOLAŠIN - Izvršni i Glavni odbor SNP održali su juče sednice na kojima su raspravljali o predloženom zakonu o saradnji SRJ sa Hagom. Posle jednočasovne sednice GO, predsednik SNP Predrag Bulatović nije novinarima želeo da kaže kakav je stav zauzela njegova partija o tom zakonu, ali je izrazio nadu ...

"SNP PREDLAZE REPUBLICKI NIVO, A NEMA NIKAKVE GARANCIJE"

B92 - 04.06.2001

Ocenjujuci neuspeh pregovora DOS-a i SNP-a Predsednik Politickog saveta G17 Plus Predrag Markovic je na konferenciji za novinare rekao da postoji “nespremnost politickih faktora u SRJ da preuzimaju odgovornost, ali bi vrlo rado pri tome da preuzimaju sve pozitivne posledice priznanja ove drzave i ...

"NACI MODUS DA CRNOGORSKI STAVOVI BUDU UGRADJENI U ZAKON"

B92 - 04.06.2001

Portparol Demokratske stranke Srbije Milorad Jovanovic najavio je u ponedeljak da ce za dva dana biti odrzan novi sastanak Socijalisticke narodne partije i Demokratske opozicije Srbije o Zakonu o saradnji sa Haskim tribunalom, javlja B92.

BATIC: VREME JE ZA REFERENDUM U SRBIJI

B92 - 04.06.2001

Ministar pravde u vladi Srbije i predsednik Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic osudio je odbijanje Socijalisticke narodne partije kompromisnog predloga DOS-a o usvajanju Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom. Na konferenciji za novinare Batic je naglasio da je izgubljeno dragoceno vreme i ...