TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pola Evrope u aferi Telekom

Blic - 12.07.2003

BEOGRAD (Beta) - Ministar pravde Srbije Vladan Batić saopštio je da je juče počela istraga u vezi sa aferom prodaje akcija 'Telekoma Srbija' italijanskim partnerima. On je pred novinarima potvrdio da je povodom prodaje dela tog javnog preduzeća 1997.

Batić: Započeta istraga povodom prodaje Telekoma

B92 - 11.07.2003

Beograd -- Ministar pravde Srbije Vladan Batić saopštio je da je započeta istraga vezana za aferu prodaje akcija "Telekoma Srbija" italijanskim partnerima. Batić je potvrdio da su podnete i krivične prijave, ali nije želeo da navede protiv koga.

Batić se obratio evropskim kolegama za pravnu pomoć

B92 - 10.07.2003

Beograd -- Srpski ministar pravde Vladan Batić zatražio je u četvrtak od svojih kolega iz više evropskih država i od Haškog tribunala pravnu pomoć u istrazi koja je pokrenuta zbog navodnih zloupotreba prilikom prodaje preduzeća "Telekom Srbija".

Vladimir Vukčević predložen za tužioca za ratne zločine

B92 - 10.07.2003

Beograd -- Vlada Srbije predložila je Skupštini Srbije da za tužioca za ratne zločine bude izabran Vladimir Vukčević, saopštila je Vlade Srbije nakon sednice u četvrtak. Ministar pravde Srbije Vladan Batić rekao je u sredu da će Vukčević biti "kompetentniji tužilac" od glavne tužiteljke Haškog suda ...

Zakon o suđenju za ratne zločine stupio na snagu

B92 - 09.07.2003

Beograd -- Zakon o suđenju za ratne zločine, koji su poslanici u Skupštini Srbije izglasali prošle nedelje, stupio je na snagu u sredu. Ministar pravde Vladan Batić je za tužioca za ratne zločine predložio sadašnjeg zamenika republičkog javnog tužioca Vladimira Vukčevića.

Batić: Radna verzija ustava do kraja jula

B92 - 07.07.2003

Niš -- Ministar pravde Srbije Vladan Batić najavio je u ponedeljak u Nišu da bi radna verzija novog Ustava Srbije mogla biti gotova do kraja jula. "Napravili smo značajan pomak i ako nastavimo ovim tempom do kraja jula možemo da imamo radnu verziju Ustava.

Za par dana biće poznat tužilac za ratne zločine

B92 - 07.07.2003

Niš -- Ministar pravde Srbije Vladan Batić najavio je u ponedeljak da će za par dana predložiti Vladi Srbije kandidata za tužioca za ratne zločine. "Kandidat će biti neko od zamenika državnog tužioca ko se bavio humanitarnim pravom.