TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ustav - 'građančići', SRS, SPS...

B92 - 18.06.2006

Beograd -- Usaglašavanje novog ustava među strankama u parlamentu počinje u ponedeljak. Aktuelna su dva predloga – vladajuće koalicije na čelu sa DSS-om, koji podržavaju i radikali i socijalisti, i predlog Demokratske stranke.

U potrazi za konsenzusom oko ustava

B92 - 17.06.2006

Beograd -- Zoran Lončar, Dragor Hiber, Milorad Vučelić i Timislav Nikolić predstavnici su stranaka i baviće se pitanje novog ustava. Jedna od ključnih tema će biti pitanje kako definisati Srbiju - kao građansku ili nacionalnu državu.

Lončar i Hiber eksperti za ustav

B92 - 16.06.2006

Beograd, Novi Sad -- Stranke vladajuće koalicije odredile Zorana Lončara, a demokrate Dragora Hibera za svoje eksperte za rad na novom ustavu. Oni treba da rade na usaglašavanju odredbi dosadašnjih predloga za novi Ustav Srbije.

Referendum koči novi ustav

Blic - 14.06.2006

Usaglašavanje teksta novog ustava Srbije biće mnogo manji problem od procedure njegovog usvajanja. Važeća procedura po kojoj novi ustav na referendumu mora aminovati više od polovine birača preti da poništi trud ustavopisaca.

Srbija još daleko od novog ustava

Blic - 13.06.2006

Članovi skupštinskog Pododbora za ustavna pitanja dogovorili su se juče da sve parlamentarne stranke do 16. juna imenuju ovlašćene stručnjake koji će raditi na usaglašavanju dosadašnjih predloga za novi ustav. Potpredsednik DS Dušan Petrović rekao je da će ova stranka aktivno učestvovati u radu na ...

Vrlo teško do novog Ustava

B92 - 13.06.2006

Beograd -- Jasno je da najviši pravni akt neće biti sačinjen bez teških pregovora oko dijametralno suprotnih pozicija nekih učesnika Iako su se sve parlamentarne stranke u Srbiji dogovorile da posle osam meseci zastoja nastave rad na izradi novog Ustava, prepreke na putu jesu brojne, a kao najveća ...

Ponovo se radi na Ustavu Srbije

B92 - 12.06.2006

Beograd -- Pododbor za ustavna pitanja traži od stranaka da delegiraju stručnjake za izradu predloga novog Ustava Srbije. Članovi Pododbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja dogovorili se da sve parlamentarne stranke do 16.