TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OD PONEDELJKA SVAKODNEVNA OKUPLJANJA STUDENATA

B92 - 28.05.2000

Studenti Beogradskog univerziteta od ponedeljka, u minut do 12, ispred svojih fakulteta ce poceti svakodnevna okupljanja s ciljem da udju u zgrade fakulteta da bi odrzali zborove i konsultacije s profesorima. »Nas cilj je da se ukine uredba koja se odnosi na zabranu ulaska na fakultete i da se ...

PROTEST STUDENATA

B92 - 26.05.2000

Oko 10 hiljada beogradskih studenata odrzalo je u petak protest. Okupljanje je pocelo na platou ispred Filozofskog fakulteta, a zatim je usledila protestna setnja prema Patrijarsiji Srpske pravoslavne Crkve, a zatim i do skupstine grada gde je odrzan sastanak lidera opozicije.

NAJAVLJENO ZATVARANJE FILOZOFSKOG FAKULTETA OD 28.MAJA

B92 - 25.05.2000

Krizni stab Filozofskog fakulteta saopstio je da se nastavlja akcija potpisivanja peticije, koja je zapoceta u sredu, kada je u roku od dva sata, prikupljeno vise od 600 potpisa studenata i vise od trideset potpisa profesora i asistenata.

PROTESTI STUDENATA NA BEOGRADSKIM FAKULTETIMA

B92 - 25.05.2000

Vise stotina studenata Pravnog fakulteta protestovalo je u cetvrtak u centru Beograda, a ucesnici demonstracija pozvani su da se u petak okupe ispred Filozofskog fakulteta na novom protestu. Protest studenata prava zavrsen je ispred obliznje zgrade tehnickih fakulteta, do koje su studenti prava ...

STUDENTI ARHITEKTURE NASTAVLJAJU STRAJK

B92 - 25.05.2000

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu odlucili su da nastave strajk "zbog divljanja rezima Slobodana Milosevica, progona nezavisnih medija i novinara, svodjenja autonomije Univerziteta na najnizi nivo", kao i zbog toga "sto ih je u utorak uvece batinala grupa maskiranih lica".

GRUPA STUDENATA GRADJEVINSKOG FAKULTETA POCELA STRAJK

B92 - 25.05.2000

Grupa od oko 150 studenata Gradjevinskog fakulteta u Beogradu u sredu popodne proglasilo je strajk i pozvalo ostale kolege da im se pridruze u toj odluci. Zbor studenata na kome je doneta odluka o stupanju u strajk odrzan je u auli Gradjevinskog fakulteta posto su sve slusaonice bile zakljucane, ...

STUDENTI FILOZOFSKOG FAKULTETA TRAZE SEDNICU NASTAVNOG VECA

B92 - 24.05.2000

Grupa studenata Filozofskog fakulteta uputila je danas dekanu i prodekanu za nastavu tog fakulteta zahtev da "u najhitnijem roku" odrze sednicu Nastavno-naucnog veca Filozofskog fakulteta na kojoj bi se razgovaralo o strajku.

PROTEST STUDENATA NA PMF-U BEZ INCIDENATA

B92 - 24.05.2000

Vise stotina studenata je odrzalo protestni skup u hemijskom amfiteatru Prirodno-matematickog fakulteta, koji je podrzao i profesor Ivan Juranic, dekan Hemijskog fakulteta. Nakon skupa, studenti su na 5 minuta zaustavili saobracaj ispred fakulteta i pozvali studente da se okupe ispred Platoa u ...

STUDENT ARHITEKTURE O TUCI NA FAKULTETU

B92 - 24.05.2000

Posle incidenta u utorak uvece na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, kada je tridesetak batinasa, sa hirurskim maskama na licu napalo studente koji su izlazili iz zgrade, u sredu se na platou ispred ovog fakulteta okupilo oko 200 akademaca sa Arhitekture, Gradjevine i ETF-a.

PREBIJENI STUDENTI KOJI SU NAPUSTALI ARHITEKTONSKI FAKULTET

B92 - 23.05.2000

Studenti, koji su otpoceli strajk, su oko 22.15 napustili Arhitektonski fakultet, a protest ce nastaviti u sredu ujutru. Medjutim, na Arhitektonskom fakultetu kasno uvece u utorak, oko 23 casa, tridesetak batinasa, sa hirurskim maskama napalo je studente koji su izlazili iz zgrade.

U AMFITEATRIMA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA VISE OD 500 STUDENATA

B92 - 23.05.2000

U amfiteatrima Arhitektonskog fakulteta u Beogradu nalazi se vise od 500 studenata koji ce tamo ostati do velikog zbora studenata, koji je zakazan za petak, 26. maja na Platou ispred Filozofskog fakulteta - izjavio je agenciji SRNA potpredsednik Demokratske omladine Slobodan Ignjatov.

NAPAD NA OTPORASE NA FILOLOSKOM FAKULTETU

B92 - 22.05.2000

Na studentskom zboru na Filoloskom fakultetu u Beogradu studenti su rekli da nameravaju da se sa kolegama dogovore oko vida reakcije na represiju rezima i najavili su veliki skup za petak, 26. maja na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

DEO STUDENATA NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU ODLUCIO DA OBUSTAVI NASTAVU

B92 - 22.05.2000

Deo studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu odlucio je da od utorka stupi u potpunu obustavu nastave, trazeci omogucavanje rada nezavisnim medijima i neizglasavanje zakona o borbi protiv terorizma. Kako je Beti receno Pres sluzbi protesta na Arhitektonskom fakultetu, zboru prisustvovalo oko ...