TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

'Rovovi' u 'Jatu'

Blic - 12.02.2005

Sindikati 'Jat ervejza' nisu dobili zvaničan predlog pravilnika o preraspodeli zarada u njihovoj kompaniji, koji je, po rečima ministra Velimira Ilića, sastavila tročlana vladina komisija na osnovu višemesečnog ispitivanja stanja u ovoj kompaniji.

Odluka o štrajku u ponedeljak

B92 - 12.02.2005

Beograd -- Predsednik Sindikata aviomehaničara Jata Dragan Bogdanović, kaže da će sindikat u ponedeljak odlučiti o potpunom prekidu rada. Bogdanović je agenciji Beta rekao da će u subotu i nedelju štrajk biti u zakonskom okviru, odnosno da će se međunarodni saobraćaj odvijati prema redu letenja, ...

Raskol oko "Jata"

B92 - 11.02.2005

Beograd -- Aviomehaničari "Jat ervejza" saopštili su da će nastaviti štrajk, sve dok ne budu videli predlog Vlade Srbije za model raspodele zarada. Prvo su u avgustu štrajkovali aviomehaničari, onda inženjeri, a na početku ove godine godine piloti.

Privremene mere u "Jat"

B92 - 10.02.2005

Beograd -- Ministar za kapitalne investicije kaže da će Vlada uvesti privremene mere u "Jat" ukoliko sindikati ne prihvate pravilnik o podeli plata. Velimir Ilić je rekao da sindikati do sledećeg četvrtka treba da prihvate pravilnik koji je predložila komisija Vlade Srbije za "Jat".

Ponovo štrajk

Blic - 10.02.2005

Danas počinje novi šrajk u 'Jat ervejzu'. Avio-inženjeri i avio-mehaničari odlučili su da započnu štrajk, iako su pregovori sa Vladom i rukovodstvom kompanije i dalje u toku. Ukoliko se ova dva sindikata i Sindikat pilota ne dogovore, Vlada će morati da preduzme privremene mere u 'Jatu', upozorio ...

"Jat": Restrukturiranje ili stečaj

B92 - 09.02.2005

Beograd -- Jat ervejz je bliže restrukturiranju, nego stečaju, kaže ministar Lalović. Labus: Vlada će intervenisati ako bude morala. Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku je, međutim, dodao da zaposleni u tom javnom preduzeću prvo treba da okončaju anarhiju.

Sutra štrajk mehaničara Jata

B92 - 09.02.2005

Beograd -- Mehaničari Jat ervejza od četvrtka će stupiti u štrajk, najavio je za B92 predstavnik tog sindikata Dragan Bogdanović je rekao da sindikat nije dobio nijedan pozitivan odgovor na svoje zahteve, a pre svega na pitanje zašto nisu plate dobili od novembra dok je rukovodstvo istovremeno ...

Ilić: Dogovor u Jatu ili uvodimo stečaj

Blic - 08.02.2005

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić izjavio je da je Vlada sindikatima i poslovodstvu 'Jata' dala rok do petka da se dogovore o kolektivnom ugovoru za raspodelu plata, jer će u suprotnom uvesti stečaj u nacionalnu avio-kompaniju.