TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

KOSTUNICA: SELEKTIVNA PRAVDA HASKOG TRIBUNALA

B92 - 08.04.2001

Haski tribunal sprovodi selektivnu pravdu, posto su tamo optuzene politicke i vojne vodje samo jednog naroda - srpskog, izjavio je u nedelju predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica u intervjuu BK Televiziji, upozoravajuci da "pravda ne moze biti selektivna".

KOSTUNICA: NOVI IZBORI U SRBIJI AKO SE OTCEPI CRNA GORA

B92 - 08.04.2001

Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica ponovio je svoje uverenje da je neophodno raspisati nove izbore u Srbiji ukoliko se Crna Gora odvoji. “Ako bi se Crna Gora odvojila, a verujem da nece, Srbija predstavlja sa unutrasnjeg stanovista novu drzavu.

KOSTUNICA CESTITAO PESAH

B92 - 07.04.2001

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica cestitao je u subotu Pesah pripadnicima Jevrejske verske zajednice u Jugoslaviji. "Svim pripadnicima Jevrejeske verske zajednice u SRJ od srca cestitam veliki verski praznik Pesah i zelim da ga proslave u duhovnoj radosti, miru i ljubavi", kaze se u ...

CESTITKA POVODOM DANA ROMA

B92 - 07.04.2001

Savezno ministarstvo za nacionalne i etnicke zajednica uputilo je u subotu povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, cestitku svim clanovima romske nacionalne zajednice u Jugoslaviji. U saopstenju o tome se kaze da ce "novi Zakon o nacionalnim manjinama, kao i niz drugih akcija i programa koje ...

Temporary solution in line with the Resolution

Blic - 06.04.2001

Belgrade - 'Normal life in Kosovo and Metohija, including future elections and passing of constitutional arrangement and legal frame for Kosovo, understands return of displaced persons', Yugoslav President Vojislav Kostunica said yesterday after meeting with UNMIK Chief Hans Haekkerup.

CANAK: KOSTUNICA JE OKONCAO SVOJ MANDAT

B92 - 06.04.2001

Predsednik Skupstine Vojvodine i Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Canak optuzio je jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunicu da je kocnicar demokratskih procesa u Srbiji i dodao da iza Kostunicine politicke opcije ne stoji vecina u DOS-u.

KOSTUNICA PREDAO SPISAK TRIDESETORO NESTALE DECE

B92 - 05.04.2001

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica predao je u cetvrtak u Beogradu predsedniku Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta Jakobu Kelenbergeru spisak imena tridesetoro srpske dece koja su oteta od dolaska KFOR-a i UNMIK-a na Kosmet - saopsteno je iz Kabineta predsednika Kostunice, javlja SRNA.

KOSTUNICA I HAKERUP O PRAVNOM OKVIRU ZA KOSOVO

B92 - 05.04.2001

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica razgovarao je u cetvrtak u Beogradu sa sefom civilne misije UN na Kosovu, Hansom Hakerupom, ocenjujuci da je taj susret pokrenuo mnoga pitanja bezbednosti odnosno, nebezbednosti Srba i drugih nealbanskih zajednica u pokrajini.

Kostunica with Haekkerup today

Blic - 05.04.2001

Belgrade - Yugoslav President Vojislav Kostunica will meet today with Chief of UN mission in Kosovo Hans Haekkerup. Kostunica yesterday met with relatives of abducted Serbs from Kosovo and promised that he would give priority to this issue in his conversation with ...

HELSINSKI ODBOR: KOSTUNICA SUGERISE IDEJU O TRGOVINI LJUDIMA

B92 - 05.04.2001

Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji ukazao je jugoslovenskom predsedniku Vojislavu Kostunici da je izjavom da "nece dopustiti da mu se pominje pitanje zatvorenih Albanca u Srbiji, sve dok ne bude rasvetljena sudbina bar jednog nestalog Srbina na Kosmetu, sugerisao "krajnje nemoralnu ideju o ...

KUK U SREDU SA KOSTUNICOM O NOVOM PARTNERSTVU

B92 - 03.04.2001

Britanski ministar inostranih poslova Robin Kuk sastace se sutra u Beogradu sa jugoslovenskim predsjednikom Vojislavom Kostunicom kako bi razgovarao o izgradnji "novog partnerstva" izmedju dvije zemlje, saopsteno je iz Forin ofisa, prenosi Srna.

RASEL DZONSTON ZALI ZBOG KOSTUNICINE IZJAVE

B92 - 03.04.2001

Predsednik Parlamentarne skupstine Saveta Evrope, lord Rasel Dzonston, izrazio je duboko zaljenje zbog izjave predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice da bivsi sef drzave Slobodan Milosevic ne bi trebalo ikada da bude izrucen Haskom sudu.

DJUKANOVIC: KOSTUNICA SLEDI MILOSEVICEVU POLITIKU

B92 - 03.04.2001

Predsednik Crne Gore Milo DJukanovic, govoreci na promotivnom skupu DPS u Ulcinju, ocenio je da je na politickoj sceni Srbije jos prisutna hegemonisticka misao o velikodrzavnoj politici Srbije i porucio da je predsednik SRJ Vojislav Kostunica nastavljac ranije politike.

KOSTUNICA: BILO NEUSAGLASENOSTI VOJSKE I POLICIJE

B92 - 02.04.2001

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica izjavio je da je prilikom hapsenja Slobodana Milosevica "bilo odredjenih neusaglasenosti izmedju vojnog i policijskog vrha”. Kako javlja dopisnik Radija B92, Kostunica je izjavio da “nije imao valjanu koordinaciju s Ministarstvom unutrasnjih poslova ni cele noci ...