TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bez dogovora o opštinama na Kosovu

Blic - 06.05.2006

Priština i Beograd u poslednjoj rundi pregovora o decentralizaciji na Kosovu nisu postigli kompromis, izjavio je juče predsedavajući sastanka austrijski diplomata Alber Roan. Beograd je na kraju izneo na pregovarački sto 14 opština, dok albanska strana prihvata samo tri, ali pod svojim uslovima.

Roan: Srbi traže previše opština

Blic - 05.05.2006

Bečke pregovore o decentralizaciji na KiM srpski tim započeo je zahtevima za formiranje novih opština na centralnom Kosovu, saznaje 'Blic'. Beograd na ovom prostoru traži nekoliko novih opština - u okolini Obilića i Lipljana, Gračanicu i na prostoru Gazimestana.

Beograd i Priština bez dogovora

B92 - 05.05.2006

Beč, Beograd, Priština -- Na kraju razgovora o decentralizaciji u Beču srpski i albanski timovi nisu postigli kompromis o broju srpskih opština na Kosovu. Usaglašeni su ipak kriterijumi za formiranje opština, rekao je predsedavajući četvrte runde pregovora Alber Roan.

Srbi traže 12 novih opština

Blic - 04.05.2006

Srbi će u Beču tražiti da na području Gazimestana bude formirana nova opština na Kosovu i Metohiji. Status opštine tražiće se za još 11 novih mesta. Međutim, Albanci su u Beč stigli sa ponudom od četiri nove opštine, ali u slučaju da pregovori ne krenu kako bi oni želeli, za trgovinu nameravaju da ...

Suštinska razmimoilaženja u Beču

B92 - 04.05.2006

Beč, Moskva -- Prvi dan četvrte runde pregovora o statusu Kosova u Beču, kao i ranije, obeležile su suštinske razlike dva tima. Ovoga puta razmimoilaženja su nastala oko principa za formiranje opština i oko broja opština. Kako iz Beča javlja novinarka B92 Jelena Aleksić, razgovori su, posle ...

Pred sutrašnju rundu u Beču

B92 - 03.05.2006

Beograd -- U Beču se nastavljaju pregovori Beograda i Prištine, a tema i četvrte runde jeste decentralizacija Kosova. Srpski pregovarački tim utvrdio je konkreten kriterijume po kojim bi trebalo da budu formirane opštine sa srpskom većinom na Kosovu.