TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pozajmljuju li Rusi nama naše pare

Blic - 13.06.2009

Gotovo dve trećine potrošača u Srbiji ili, tačnije, njih 60 odsto, uopšte ne plaća gas, objavio je početkom ove nedelje direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Reakcija na to nije bilo praktično nikakvih. Nije bilo ni apela, o zahtevima da se i ne govori, da se dugovanja izmire.

Gasprom najavio sniženje cene gasa za evropske kupce

Blic - 09.06.2009

Ruski energetski gigant "Gasprom" očekuje da će cena zemnog gasa za evropske kupce u idućoj godini biti povoljna, na nivou od 300 dolara za hiljadu kubnih metara, izjavio je danas u Bratislavi predstavnik te kompanije Sergej Komlev.

Uskoro zajedničko preduzeće za Banatski Dvor

Blic - 09.06.2009

Generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović najavio je juče da će do kraja juna biti formirano zajedničko preduzeće „Srbijagasa” i „Gasproma” za podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru. Nakon sastanka sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Konuzinom, on je rekao da bi od 1.

Gasprom: Ukrajina izmirila dug za gas

Blic - 08.06.2009

Ukrajinski "Naftogas" u potpunosti je platio dug za ruski gas isporučen u maju, potvrdio je danas ruski "Gasprom" i bar za sada odagnao bojazan od ponavljanja gasne krize s početka ove godine. Rok za plaćanje gasa bio je 9. jun, podsetila je agencija Itar-Tas.

Ukrajinci platili gas

B92 - 08.06.2009

Moskva -- Ukrajinski "Naftogas" u potpunosti je platio dug za ruski gas isporučen u maju, potvrdio je ruski "Gasprom". Time su otklonjeni strahovi od nove gasne krize. Rok za plaćanje gasa bio je 9. jun, podsetila je agencija Itar-Tas.

Počinje punjenje Banatskog Dvora

B92 - 08.06.2009

Novi Sad -- Generalni direkor “Srbijagasa“ Dušan Bajatović kaže da će do kraja juna biti formirano zajedničko preduzeće sa “Gaspromom“ za skladište gasa Banatski Dvor. On je na konferenciji za novinare, nakon sastanak sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Konuzinom, rekao da bi od 1.