TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Konsenzusom do povelje

Blic - 15.06.2002

BEOGRAD - Savetnik predsednika Crne Gore i šef poslaničke grupe DPS Miodrag Vuković izjavio je za 'Blic' da su nadležne službe Skupštine Crne Gore, na zahtev crnogorskog dela Ustavne komisije, napravile nacrt poslovnika po kome bi Ustavna komisija trebalo da radi.

PRVA SEDNICA KOMISIJE 18. JUNA

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Komisija za izradu Ustavne povelje Srbije i Crne Gore odrzace konstitutivnu sednicu u utorak, 18. juna, u Saveznoj skupstini, saopsteno je u sredu iz Parlamenta. Sednicu je sazvao predsednik Veca gradjana Skupstine SRJ Dragoljub Micunovic.

UTVRDJENA JEDINSTVENA PLATFORMA ZA IZRADU USTAVNE POVELJE

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Predstavnici DOS i koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" dogovorili su se u ponedeljak da sledece nedelje pocne rad Komisije za izradu Ustavne povelje nove zajednicke drzave Srbije i Crne Gore. Kako je nakon sastanka izjavio jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica, dogovoreno je ...

PREDSEDNISTVO DOS-A RASPRAVLJALO O USTAVNOJ POVELJI

B92 - 11.06.2002

Novi Sad -- Predsednistvo DOS-a zakljucilo je u ponedeljak na sednici u Novom Sadu da Ustavna povelja buduce zajednice Srbije i Crne Gore mora biti bazirana na modelu odrzive drzavne zajednice. Predsednistvo je takodje odlucilo da u povelji bude istaknuto da Srbija u zajednicu sa Crnom Gorom ulazi ...

Ustavna povelja do kraja jula

Blic - 11.06.2002

BEOGRAD - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je juče da su razgovori sa najvišim jugoslovenskim zvaničnicima o beogradskom sporazumu bili konstruktivni. On je izrazio očekivanje da će ustavna povelja nove zajednice Srbije i Crne Gore biti ...

Više ne znam šta sam

Blic - 11.06.2002

BEOGRAD - Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je juče da, posle formiranja vlade u senci DSS, on i njegova stranka 'više ne znaju da li su vlast ili opozicija'. - U istoriji nije zabeleženo da predsednik države ima vladu u senci.

Šami: Spreman predlog DSS

Blic - 11.06.2002

BEOGRAD - Potpredsednik DSS Zoran Šami izrazio je juče nadu da će Komisija za izradu ustavne povelje početi s radom što pre.On je naglasio da će Beogradski sporazum biti okvir za izradu povelje, ali da je 'neophodno da predstavnici svih stranaka, pre svih DPS i Koalicija 'Zajedno za Jugoslaviju', ...

PREDSEDNISTVO DOS O USTAVNOJ POVELJI

B92 - 10.06.2002

Novi Sad -- Predsednistvo DOS je na sednici u ponedeljak zakljucilo da Ustavna povelja Srbije i Crne Gore treba da sadrzi model odrzive drzavne zajednice u skladu s nacelima evropske integracije, saopstio je jedan od lidera DOS Dragan Veselinov.

EU za brži rad na povelji

Blic - 10.06.2002

BEOGRAD - Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana razgovaraće danas u Beogradu sa političkim liderima SRJ, Srbije i Crne Gore. Kako ' Blic ' saznaje Solana će tokom jednodnevne posete ponuditi stručnu pomoć EU kako u sprovođenju sporazuma Beograd-Podgorica, tako i u izradi ustavne povelje.

SOLANA U BEOGRADU

B92 - 10.06.2002

Beograd -- Predstavnici SRJ i Crne Gore i predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izdali su u ponedeljak, nakon razgovora u Beogradu, zajednicku deklaraciju u kojoj su pozvali clanove Komisije da bez odlaganja pocnu rad na Ustavnoj povelji Srbije i Crne Gore.

LABUS: USTAVNA POVELJA DO KRAJA JULA

B92 - 10.06.2002

Beograd -- Nakon sastanka s predstavnikom EU Havijerom Solanom u Palati Federacije, Labus je izjavio da "nama ne trebaju eksperti za pisanje Ustava" vec "jasna pozicija Brisela o tome koje su to institucije neophodne na nivou centralne vlade".