TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Državni vrh uskoro ide na Kosovo po kompromis

Blic - 05.05.2013

Problem sa prihvatanjem briselskog sporazuma nemaju građani na severu Kosova već predsednici opština koji u njihovo ime razgovaraju sa državnim vrhom.

„Idem zbog dogovora, makar me gađali jajima“

Danas - 05.05.2013

Kosovska Mitovica, Beograd - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić boraviće 12. maja na Kosovo gde će razgovarati sa Srbima koji tamo žive o sprovođenju briselskog sporazuma.

Vučić odlazi da čuje Srbe

Novosti - 05.05.2013

Naredna nedelja ključna za odnos Beograda i Srba sa KiM i za sudbinu Briselskog sporazuma. Sunarodnici pozivaju prvog potpredsednika i na zajedničku sednicu četiri opštine POLITIČKI lideri Srba sa Kosova i Metohije pozvaće prvog ...

Vučić:Primeniti samo ono što piše u sporazumu

Mondo - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. On je najavio da 7.

VUČIĆ: Ako Ustavni sud obori sporazum, pada Vlada!

Telegraf - 04.05.2013

- Mi ćemo poštovati svaku odluku suda, ali u tom slučaju svi moramo iz Vlade da izađemo, jer bi to značilo da smo se ponašali protivustavno - rekao je on izjavio je da još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da svakako ...

Ljajić: Briselski sporazum ne sme da propadne

Kurir - 04.05.2013

Ministar poručio da bi, sada kada je postignut taj krupan politički dogovor, bilo potpuno neprihvatljivo i razmišljati da vlada nema mehanizme da ga sprovede BEOGRAD - Sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu ne sme da propadne, ...

Ljajić: Sporazum ne sme da propadne

B92 - 04.05.2013

Beograd -- Sporazum Beograda i Prištine ne sme da propadne, a vladajuća koalicija je položila test jedinstva na pitanju KiM, rekao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo

E-Novine - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je najavio da 7.

Vučić: Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo

Kurir - 04.05.2013

Vreme curi i Srbi sa severa Kosova moraju znati da cela Srbija zavisi i od njihovih postupaka, a ne samo naših, i nećemo dozvoliti da zbog bilo čije neodlučnosti upropastimo šansu za napredak ili modernizaciju, poručio je vicepremijer ...

Primena sporazuma- moramo do juna?

Prva Srpska TV - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Vučić: Primena sporazuma mora početi do juna

S media - 04.05.2013

Vučić: Primena sporazuma mora početi do juna Primenicemo samo ono što piše u sporazumu i nećemo dozvoliti da se u nacrt plana implementacije uvuku albanske želje, rekao je Vučić i dodao da su nam rokovi kratki, vreme curi i Srbi sa severa ...

"Primena sporazuma- moramo do juna"

B92 - 04.05.2013

Beograd -- Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Vučić je najavio da 7.

Vučić: Vlada će pasti ako Ustavni sud obori sporazum s Prištinom

Blic - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučhić, koji je najavio da 7.

Sporazum ne sme propasti

Tanjug - 04.05.2013

BEOGRAD - Sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu ne sme da propadne, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ističući da je vladajuća koalicija položila test jednistva na pitanju Kosova i Metohije.

Vučić: Primeniti ono što piše u sporazumu

RTS - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Ljajić: Sporazum ne sme da propadne

RTS - 04.05.2013

Potpuno je neprihvatljivo i razmišljati da Vlada nema mehanizme da sprovede sporazum Beograda i Prištine i da bi sporazum mogao da propadne, rekao Rasim Ljajić. Referenudm sada nije realna opcija, ocenjuje Ljajić.

Ljajić: Sporazum ne sme propasti

Politika - 04.05.2013

BEOGRAD - Sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu ne sme da propadne, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ističući da je vladajuća koalicija položila test jednistva na pitanju Kosova i Metohije.

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo

Tanjug - 04.05.2013

BEOGRAD - Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucćić, koji je najavio da 7.

Ljajić: Sporazum ne sme propasti

Press - 04.05.2013

Ljajić je u intervjuu Tanjugu poručio da bi, sada kada je postignut taj krupan politički dogovor, bilo potpuno neprihvatljivo i razmišljati da vlada nema mehanizme da ga sprovede i da bi sporazum mogao da propadne.

Do juna moramo da započnemo primenu sporazuma

Press - 04.05.2013

"Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu svakako moramo. Pitanje je i kada ćemo da počnemo. Znate, dobijate neki nacrt plana implementacije koji nema veze s onim što piše u sporazumu.

Vučić: Srbi sa severa moraće da prihvate sporazum

Novi Magazin - 04.05.2013

Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vućić. On je najavio da 7.

Ljajić: Sporazum ne sme propasti

Novi Magazin - 04.05.2013

Sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu ne sme da propadne, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ističući da je vladajuća koalicija položila test jednistva na pitanju Kosova i Metohije.

Vučić: Poštovaću odluku Ustavnog suda

Vesti Online - 04.05.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da još uvek nikakav plan za impementaciju sporazuma sa Prištinom nije prihvaćen, poručuje Srbima sa severa Kosova da će poštovati i odluke Ustavnog suda, ali i najavljuje da će sledeće ...

Briselski sporazum menja se na štetu Srbije: Kroz dokument o implementaciji uvode se novi uslovi

S media - 03.05.2013

Briselski sporazum menja se na štetu Srbije: Kroz dokument o implementaciji uvode se novi uslovi - Dokument o implementaciji je niz novih uslova za Srbiju. Svaka tačka tog dokumenta predstavlja novi uslov za srpski državni vrh.

Ucenama Srbije nikad kraja

Novosti - 03.05.2013

Briselski sporazum o odnosima sa Prištinom menja se kroz dokument o njegovoj implementaciji. Naknadno se uvode delovi na štetu srpske strane BRISELSKI sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom menja se na štetu srpske strane i to kroz ...

Koštunica: Narod će odlučiti o sporazumu!

Kurir - 03.05.2013

On je rekao da vlast treba da se formalno-pravno obaveže da će poništiti briselski sporazum ako narod na referendumu bude protiv njega BEOGRAD - O najvažnijim pitanjima treba da odluči većina.

Oliver Ivanović: Kosovski Srbi bi morali da slušaju državu!

Kurir - 03.05.2013

Vlada Srbije je jedinstveno podržala sporazum, u Skupštini ga je izglasalo 225 poslanika, tako da Srbi sa severa nemaju prostora da išta odbijaju BEOGRAD - Postignuti dogovor mora se poštovati.

Traže stav Ustavnog suda

Danas - 02.05.2013

Priština, Kosovska Mitrovica, Beograd - Iako premijer Srbije Ivica Dačić nije želeo da pregovore s prištinskim kolegom Hašimom Tačijem nastavi danas na Veliki petak, zvanični Beograd trebalo bi da posle vaskršnjih praznika prihvati rokove ...

Strategija Beograda u tri tačke

Novosti - 02.05.2013

Državni vrh odlučan da pronađe kompromis sa kosovskim Srbima oko sporazuma i da dobije datum u junu. Cilj: dogovor sa Severom, što bolja rešenja na osnovu sporazuma i pregovori o preostalim pitanjima STRATEGIJA zvaničnog Beograda za ...

Koštunica: O referendumu odlučuje narod

Pobjeda.me - 02.05.2013

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je juče da konačnu reč o tome da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Proštine – daju građani.

"Rešenje problema, pa o tužbama"

B92 - 02.05.2013

Beograd -- Eventualno povlačenje međusobnih tužbi između Srbije i Hrvatske zavisiće od rešavanja konkretnih problema koji postoje između dve zemlje, izjavio Vučić.

Vučić: Primenjivaćemo ono što piše u sporazumu

Glas javnosti - 02.05.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija implementirati ono što je u sporazumu iz Brisela napisano, ali ne i ono što u njemu ne piše.

"Građani će odlučiti o referendumu"

B92 - 02.05.2013

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine.

Koštunica: Narod će odlučiti da li će biti referenduma

Blic - 02.05.2013

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

"Narod sam može da raspiše referendum"

Mondo - 02.05.2013

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Koštunica: Građani će odlučivati o referendumu

S media - 02.05.2013

Koštunica: Građani će odlučivati o referendumu Lider DSS-a pozvao vlast da se obaveže da će poništiti briselski sporazum ukoliko se narod izjasni protiv sporazuma na referendumu.

STRATEGIJA BEOGRADA U TRI TAČKE: Ako ne bude dogovora sa liderima sa severa Kosova, Vlada će primeniti drastične mere

S media - 02.05.2013

STRATEGIJA BEOGRADA U TRI TAČKE: Ako ne bude dogovora sa liderima sa severa Kosova, Vlada će primeniti drastične mere Ukoliko sa liderima Srba sa severa Kosova ne bude postignut bar načelni dogovor, moguća raspuštanja lokalnih samouprava i ...

Vučić: Primenjivaćemo ono što piše u sporazumu, a ne što Albanci i Zapad želi!

Kurir - 02.05.2013

Srbija neće da primenjuje ono što u sporazumu ne piše, a neki bi želeli i među Albancima i neki na zapadu da se sprovodi ono što u njemu ne piše, rekao je Vučić.

Vučić: Srbija će primenjivati ono što piše u sporazumu!

ALO - 02.05.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć da će Srbija implementirati ono što je u sporazumu iz Brisela napisano, ali ne i ono što u njemu ne piše.

Moguće smene balvana predvodnika

E-Novine - 02.05.2013

Ukoliko budu ometali implementaciju briselskog sporazuma, Vlada Srbije može da smeni predsednike paralelnih opština sa severa Kosova, kojima je istekao mandat.

Koštunica: Narod odlučuje o referendumu

RTS - 02.05.2013

Građani će dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica i dodao da narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum.

Koštunica: Srbi sa KiM poslednju reč o referendumu

Tanjug - 02.05.2013

BEOGRAD - Vlast u Srbiji treba formalno-pravno da se obaveže da će poništiti briselski sporazum ukoliko narod na referendumu bude protiv sporazuma, a Srbi na Kosovu i Metohiji treba da daju "poslednju reč" da li će biti referenduma, smatra ...

Vučić: Srbija će primenjivati ono što piše u sporazumu

24online - 02.05.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć da će Srbija implementirati ono što je u sporazumu iz Brisela napisano, ali ne i ono što u njemu ne piše.

"Narod će odlučiti da li će biti referenduma"

Vesti Online - 02.05.2013

Građani će ati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa. Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum ...

Vučić: Voleo bih da Srbi sa severa imaju više razumevanja za Srbiju

Vesti Online - 02.05.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući neuspeh u razgovorima sa Srbima sa severa Kosova i Metohije, rekao je da bi voleo da oni imaju više razumevanja za državu Govoreći o kosovskom pitanju, Vučić je ponovio da je ...

Koštunica: Građani odlučuju o referendumu

Press - 02.05.2013

" Srpski narod na Kosovu i Metohiji daće poslednju reč da li će biti referenduma . Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast", ocenio je ...

Strategija Beograda u tri tačke

Novi Magazin - 02.05.2013

Strategija zvaničnog Beograda za nekoliko narednih nedelja u kojima bi trebalo da se obezbedi primena briselskog sporazuma i povećaju šanse za dobijanje datuma za pregovore sa EU, već je osmišljena i dobila je široku podršku svih ...

Smene neposlušnih predsednika opština sa Severa?

Vesti Online - 02.05.2013

Vlada Srbije mogla bi da smeni pojedine predsednike opština sa severa Kosova i Metohije zbog odbijanja da pristanu na sporazum s Prištinom. Do smena bi moglo da dođe ukoliko oni ometaju sprovođenje sporazuma, a mogli bi da budu smenjeni ...

Narod će odlučiti da li će biti referenduma

Novi Magazin - 02.05.2013

Gradjani će dati konačnu reč o tome da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Aleksandar Vučić: Briselski sporazum mora biti sproveden

Pobjeda.me - 01.05.2013

BEOGRAD – Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da se briselski sporazum o Kosovu mora sprovesti, jer su ga potpisali premijer Srbije Ivica Dačić i prihvatila Skupština Srbije, a da Srbi sa sjevera Kosova ne ...

Moguća i smena predsednika opština sa Severa Kosova

Blic - 01.05.2013

Ukoliko budu ometali implementaciju briselskog sporazuma, Vlada Srbije može da smeni predsednike opština sa severa Kosova, kojima je istekao mandat, kaže za “Blic” izvor blizak Vladi.

Moguća smena predsednika opština sa severa Kosova?

Telegraf - 01.05.2013

Državni vrh i očekuje od predstavnika Srba sa severa Kosova da ne ucenjuju i ne ometaju primenu briselskog sporazuma već pokažu političku odgovornost za građane na KiM i Srbiji Ukoliko budu ometali primenu briselskog sporazuma , Vlada ...

Briselski sporazum će biti primenjen

Mondo - 01.05.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti primenjen, iako ga Srbi sa severa Kosova ne prihvataju.

Dačić: Vlada nema šta s kim da pregovora, sporazum smo prihvatili i biće primenjen

Blic - 01.05.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti primenjen, iako ga Srbi sa severa Kosova ne prihvataju.

Dačić: Referenduma neće biti

Glas javnosti - 01.05.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Vučić: Sporazum mora biti sproveden

Novosti - 01.05.2013

Briselski sporazum mora biti sproveden, a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova i Metohije, izjavio je prvi potpredsednik vlade.

Vučić: Sporazum mora biti sproveden

Prva Srpska TV - 01.05.2013

Briselski sporazum mora biti sproveden, a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova i Metohije, izjavio je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora ...

Dačić: Neće biti referenduma!

ALO - 01.05.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom. Ivica Dačić | Foto: FoNet "Neće biti referenduma", rekao je Dačić za agenciju Kjodo, koja ...

DAČIĆ: Neće biti referenduma!

Telegraf - 01.05.2013

Premijer je prvi put izneo jasan stav vlade o ovom pitanju nakon što je postignut dogovor 19. aprila, navela je japanska agencija Kjodo i dodala da sporazum pruža široku autonomiju za Srbe sa Kosova odbacio je u izjavi za japansku agenciju ...

Dačić poručuje Srbima sa severa Kosova: Niko nema pravo da ovu zemlju vodi u dalje propadanje

S media - 01.05.2013

Dačić poručuje Srbima sa severa Kosova: Niko nema pravo da ovu zemlju vodi u dalje propadanje Vlada Srbije nema šta s kim da pregovora, odlučili smo da prihvatimo ovaj sporazum i sporazum će biti primenjen, poručuje Dačić.

Dačić: Odbijanje Srbiju može puno da košta

Kurir - 01.05.2013

Premijer će i Vaskrs provesti radno. Jedino što sam odbio jeste da 3. maja idem u Brisel na nastavak pregovora sa Tačijem. Veliki petak je dovoljno velika Golgota da ne moram da ga provodim sa Tačijem, rekao predsednik vlade BEOGRAD - ...

Opozicija konstruktivna u trci za briselskim datumom

Danas - 01.05.2013

Beograd - Demokratska stranka (DS) saopštila je da nije tačno da neće kritikovati Vladu Srbije u naredna dva meseca, već da neće izazivati nestabilnost i biti destruktivna jer mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora DS vidi kao ...

Trosatni pregovori Dačića i Vučića sa Srbima sa Kosova bez rezultata

Pobjeda.me - 01.05.2013

Iz Beograda: Dragan Banjac, dopisnik Pobjede BEOGRAD – Prve dve ličnosti Vlade Srbije – premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić i delegacija Srba sa severa Kosova okončali su u utorak u Beogradu trosatne razgovore bez dogovora ...

Ivica Dačić: Odbijanje svega Srbiju može puno da košta

Pobjeda.me - 01.05.2013

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić poručio je u srijedu da je vlada donijela odluku da podrži briselski sporazum i da će on biti primijenjen, a da ,,odbijanje svega Srbiju može puno da košta’’.

Odbijanje sporazuma može Srbiju puno da košta

Telegraf - 01.05.2013

Dogovor nije uperen protiv našeg naroda jer, naprotiv, mi želimo da institucije Srbije na KiM transformišemo u institucije zajednice srpskih opština poručio je danas da je vlada donela odluku da podrži briselski sporazum i da će on biti ...

Dačić: Nemamo vremena za rasprave

B92 - 01.05.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Vučić: Hoćemo saglasije naroda za sprovođenje sporazuma

Kurir - 01.05.2013

Čini mi se da sve više ljudi na severu Kosova razume i zna da ne mogu nekakve marginalne grupe da menjaju volju naroda u Srbiji i da menjaju vlast u Srbiji iako se nekima to prvih dana učinilo da mogu, navodi Aleksandar Vučić BEOGRAD - Ako ...

Vučić: Ništa od referenduma, ali sporazum mora da se sprovede, videćemo kako

S media - 01.05.2013

Vučić: Ništa od referenduma, ali sporazum mora da se sprovede, videćemo kako Potpuno je jasno da će sporazum biti na snazi i treba vidimo kako i na koji način idemo u implementaciju, izjavio Vučić.

Vučić: Izbori zasad ne, Sporazum svakako da

Mondo - 01.05.2013

Izbori u ovom trenutku nisu potrebni Srbiji a za Briselski sporazum je samo pitanje kako će biti sproveden, kaže vicepremijer Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku izbori nisu nešto što je potrebno ...

Isteklo vreme za rasprave

E-Novine - 01.05.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Vučić: Sporazum mora biti sproveden

Tanjug - 01.05.2013

BEOGRAD - Briselski sporazum mora biti sproveden a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa KiM, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora ...

Vučić: Rzumemo strahove Srba sa Kosova, ali sporazum mora biti sproveden

24online - 01.05.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se briselski sporazum o Kosovu mora sprovesti, jer su ga potpisali premijer Srbije Ivica Dačić i prihvatila Skupština Srbije, a da Srbi sa severa Kosova ne žele referendum na ...

Vučić: Sporazum mora biti sproveden

RTS - 01.05.2013

Briselski sporazum mora biti sproveden a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa KiM, rekao Aleksandar Vučić. Srbija će učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da ne sruši svoju državnost.

Vučić: Sporazum mora biti sproveden

Politika - 01.05.2013

BEOGRAD - Briselski sporazum mora biti sproveden a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa KiM, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora ...

Dačić: Nemamo vremena za višemesečne rasprave

Tanjug - 01.05.2013

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Dačić: Nema vremena za rasprave o sporazumu

Al Jazeera - 01.05.2013

DSS će 8. maja predati prijedlog Ustavnom sudu Srbije za ocjenu ustavnosti briselskog sporazuma Beograda i Prištine. Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u srijedu da više nema vremena za višemjesečne rasprave o briselskom sporazumu ...

Ne treba nam saglasnost za primenu sporazuma

Beta - 01.05.2013

Tweet BEOGRAD, 1. maja 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu da će sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti primenjen, iako ga Srbi sa severa Kosova ne prihvataju.

Dačić: Odbijanje svega Srbiju može puno da košta

Tanjug - 01.05.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je vlada donela odluku da podrži briselski sporazum i da će on biti primenjen, a da "odbijanje svega" Srbiju može puno da košta.

Dačić: Neće biti referenduma

Vesti Online - 01.05.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je za japansku agenciju Kjoda rekao da neće biti referenduma o prihvatanju briselskog sporazuma o Kosovu i da je to stav Vlade.

Dačić: Odbijanje svega Srbiju može puno da košta

Press - 01.05.2013

"Niko nema prava da ovu zemlju dovodi u situaciju da idemo u dalje propadanje, naročito jer taj sporazum nije uperen protiv našeg naroda", rekao je Dačić, gostujući na TV Pink.

Vučić: Sporazum se mora sprovesti

RTCG - 01.05.2013

RAZUMIJE STRAHOVE, ALI… 01. 05. 2013. 18:22 >> 18:23 0 Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da briselski sporazum mora biti sproveden, a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova, i dodao da će ...

Vučić: Briselski sporazum mora da bude sproveden

Vesti Online - 01.05.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da se briselski sporazum o Kosovu mora sprovesti, jer su ga potpisali premijer Srbije Ivica Dačić i prihvatila Skupština Srbije, a da Srbi sa severa Kosova ne žele referendum ...

Vučić: Briselski sporazum mora biti sproveden

Novi Magazin - 01.05.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se briselski sporazum o Kosovu mora sprovesti, jer su ga potpisali premijer Srbije Ivica Dačić i prihvatila Skupština Srbije, a da Srbi sa severa Kosova ne žele referendum na ...

Smene predsednika opština na severu Kosova?

Novi Magazin - 01.05.2013

Vlada Srbije mogla bi da smeni pojedine predsednike opština na severu Kosova zbog odbijanja da pristanu na sporazum s Prištinom. Do smena bi moglo da dođe ukoliko oni ometaju sprovođenje sporazuma, a mogli bi da budu smenjeni oni kojima je ...

"Nema više pregovora sa Srbima sa severa"

Vesti Online - 01.05.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti primenjen, iako ga Srbi sa severa Kosova ne prihvataju.

Dačić: Sporazum će biti primenjen

Novi Magazin - 01.05.2013

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Ljajić: Referendum bi koštao 8 miliona evra!

Telegraf - 30.04.2013

- Reč je o velikim parama, ali nije sve u novcu - kaže potpredsednik Vlade Srbije Potpredsednik Vlade Srbije kaže da državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko , jer ...

Referendum bi mogao da košta 8 miliona evra

Glas javnosti - 30.04.2013

BEOGRAD - Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, kaže Rasim Ljajić.

Srbi sa Kosmeta u u Vladi Srbije

Novosti - 30.04.2013

Srbi sa severa Kosmeta dolaze u Beograd gde će razgovarati sa predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu Predstavnici Srba sa severa Kosova razgovaraće u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu.

Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM, sledeći sastanak 7. maja

Novosti - 30.04.2013

Sastanak Srba sa severa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem završen je bez dogovora. Ivanović: Ostali smo dosledni.

Srbi sa severa Kosova odbacili referendum

Danas - 30.04.2013

Beorad - Predstavnici Srba sa severa Kosova rekli su danas čelnicima Vlade Srbije da u ovom trenutku referendum o sporazumu sa Prištinom nije najbolja opcija, a da bi prioritet trebalo dati odluci Ustavnog suda o tom dokumentu.

Dačić: Neće biti referenduma

Blic - 30.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Dačić: Neće biti referenduma

B92 - 30.04.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas, u izjavi za japansku agenciju Kjodo, mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Srbi sa Kosova stigli u Vladu Srbije

S media - 30.04.2013

Srbi sa Kosova stigli u Vladu Srbije Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sastaće se danas s predstavnicima Vlade Srbije da bi razgovarali o briselskom sporazumu. Premijer Ivica Dačić kaže da bi voleo da se postigne jedinstvo.

Ivica Dačić: Referendum ne sme da koči sporazum

Kurir - 30.04.2013

Potpisivanjem briselskog dokumenta ojačali smo svoju poziciju u inostranstvu. Novi pokušaj skrivanja i odbacivanja završio bi se egzodusom, žrtvama, gubitkom i porazom BEOGRAD - Sporazum je tek početak.

Sporazum na referendumu?

DW - 30.04.2013

Sudbina sporazuma Beograda i Prištine mogla bi biti odlučena na referendumu. Pregovori sa kosovskim Srbima oko toga još traju, ali bar za sada vlasti pokazuju da su spremne da pristanu na njegovo održavanje.

Kosovski Srbi danas u Beogradu

Mondo - 30.04.2013

Predstavnici Srba sa Kosova sastaće se danas s predstavnicima Vlade Srbije da bi, kako su najavili, izneli svoje mišljenje o sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Briselu uz posredovanje evropske unije.

Srbi sa KiM u Beogradu

Prva Srpska TV - 30.04.2013

Predstavnici Srba sa severa Kosova danas u Beogradu razgovaraju sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu. Nema ...

Refrendum bi koštao do osam miliona evra

Mondo - 30.04.2013

Ukoliko bi referendum doprineo da dođe do toga da kosovski Srbi prihvate Sporazum i da rade na njegovoj primeni, onda bi on imao smisla, u protivnom to je gubljenje vremena i resursa, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Lajić.

Referendum Srbije na Kosovu bio bi neustavan

E-Novine - 30.04.2013

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da bi eventualno održavanje referenduma u organizaciji Beograda na teritoriji Kosova, bilo neustavno i ometanje primene sporazuma postignutog u Briselu Krasnići je nakon sednice ...

Srbija: Počeli razgovori o referendumu

Pobjeda.me - 30.04.2013

BEOGRAD – Delegacija Srba sa sjevera Kosova započela je oko 12 sati zvaničan sastanak sa državnim vrhom Srbije na kome bi trebalo da se izjasne da li će prihvatiti rezultate referenduma o briselskom sporazumu, čak i ako budu nepovoljni za ...

BEZ DOGOVORA SRBA SA KOSOVA I VUČIĆA I DAČIĆA: Traže i referendum i ocenu ustavnosti sporazuma

S media - 30.04.2013

BEZ DOGOVORA SRBA SA KOSOVA I VUČIĆA I DAČIĆA: Traže i referendum i ocenu ustavnosti sporazuma Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sastali su se danas s predstavnicima Vlade Srbije da bi razgovarali o briselskom sporazumu.

Sastanak Srba sa Kosova sa Dačićem i Vučićem završen bez dogovora

S media - 30.04.2013

Sastanak Srba sa Kosova sa Dačićem i Vučićem završen bez dogovora Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sastali su se danas s predstavnicima Vlade Srbije da bi razgovarali o briselskom sporazumu.

Srbija: Razgovori o referendumu završeni bez dogovora

Pobjeda.me - 30.04.2013

BEOGRAD – Delegacija Srba sa sjevera Kosova započela je oko 12 sati zvaničan sastanak sa državnim vrhom Srbije na kome bi trebalo da se izjasne da li će prihvatiti rezultate referenduma o briselskom sporazumu, čak i ako budu nepovoljni za ...

Dačić: Srbi sa severa Kosova ne žele referendum, jer vide da narod Srbije drugačije misli

Blic - 30.04.2013

Sastanak Srba sa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem završen je danas bez dogovora. Nakon tri sata Srbi sa severa KiM i najviši predstavnici vlasti u Beogradu nisu se dogovorili o prihvatanju ...

Dačić Srbima sa severa: Da li neko misli da smo glupi, treba da se borite sa Prištinom, a ne Beogradom

Blic - 30.04.2013

Sastanak Srba sa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem završen je danas bez dogovora. Nakon tri sata Srbi sa severa KiM i najviši predstavnici vlasti u Beogradu nisu se dogovorili o prihvatanju ...

Dačić: Referendum više nije opcija

Telegraf - 30.04.2013

- Referendum nema smisla, jer Srbi s Kosova očigledno ne bi prihvatili njegov većinski rezultat - kaže predsednik Vlade Srbije Premijer rekao je posle da su predstavnici Srba sa severa njega i prvog potpredsednika obavestili da referendum ...

DAČIĆ: Nemamo vremena za čekanje, ako sad propustimo priliku, nećemo imati o čemu da razgovaramo (VIDEO)

S media - 30.04.2013

DAČIĆ: Nemamo vremena za čekanje, ako sad propustimo priliku, nećemo imati o čemu da razgovaramo (VIDEO) Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sporazum sa Prištinom mora da se sprovede i da niko nema prava da "vuče Srbiju ...

Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM

B92 - 30.04.2013

Beograd -- Sastanak Srba sa severa KiM i predstavnika Vlade bez dogovora. Srbi zatražili ocenu ustavnosti sporazuma, a Dačić poručio da "referendum sada nema smisla".

LDP: Sve da se primeni sporazum

B92 - 30.04.2013

Beograd -- LDP smatra da je referendum o sporazumu pokušaj da se odloži njegova primena i pozvala državni vrh da učini sve kako bi bilo primenjeno ono što je dogovoreno.

Premijer Dačić: Neće biti referenduma!

Mondo - 30.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić za japansku agenciju Kjoda rekao da neće biti referenduma o prihvatanju Briselskog sporazuma o Kosovu, i da je to stav Vlade.

Balvani se uplašili referenduma

E-Novine - 30.04.2013

Sastanak takozvanih predstavnika Srba sa severa Kosova i predstavnika Vlade Srbije okončan je bez dogovora. Iako su na prošlom sastanku insistirali na referendumu o brisleskom dogovoru, predvodnici “balvan revolucije” sa severa Kosova ...

Ljajić: Srbija nema vremena da čeka

Novosti - 30.04.2013

Potpredsednik Vlade Srbije o sporazumu sa Prištinom, referendumu, siromaštvu, investicijama: Bolji sporazum nismo mogli dobiti POSLE prihvatanja briselskog sporazuma sa Prištinom, Srbija se nalazi pred velikom šansom da konačno zaokrene ...

Dačić: Neće biti referenduma!

Kurir - 30.04.2013

Premijer Srbije odbacio mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Dačić: Najteže tek predstoji

B92 - 30.04.2013

Beograd -- Ivica Dačić kaže da najteži deo posla,sprovođenje briselskog dogovora tek predstoji i da eventualni referendum ne može biti pokriće da se sporazum ne realizuje. "Znam da smo uradili dobro za Srbiju i njen narod i uveren sam u to.

Referendum bi koštao do 8 miliona €

B92 - 30.04.2013

Beograd -- Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, kaže Rasim Ljajić.

Ljajić: Nije stavljena tačka, ovo je zarez

Blic - 30.04.2013

Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, jer bi u protivnom najveći gubitnici bili upravo Srbi sa Kosova i Metohije, izjavio je potpredsednik ...

Dačić: Najteže tek predstoji

Mondo - 30.04.2013

Ivica Dačić kaže da najteži deo posla,sprovođenje briselskog dogovora tek predstoji i da eventualni referendum ne može biti pokriće da se sporazum ne realizuje. "Znam da smo uradili dobro za Srbiju i njen narod i uveren sam u to.

Ljajić: Referendum bi koštao do 8 miliona evra

Kurir - 30.04.2013

Ukoliko bi referendum doprineo da se dođe do toga da kosovski Srbi prihvate sporazum i da rade na njegovoj implementaciji, onda bi imalo smisla ići na referendum, kaže Rasim Ljajić BEOGRAD - Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa ...

Vlada i Srbi sa severa Kosova bez dogovora o referendumu

R.S.Evropa - 30.04.2013

Bez dogovora predstavnika Srba sa severa Kosova, sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i prvim vicepremijerom Aleksandrom Vučićem . Čelnici četiri severno-kosovske opštine došli su na sastanak u Beograd kako bi se izjasnili o eventualnom ...

Referendum ne sme da koči sprovođenje sporazuma

Tanjug - 30.04.2013

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je da najteži deo posla, sprovođenje briselskog dogovora, tek predstoji i da eventualni referendum o dogovoru s Prištinom ne može biti pokriće da se sporazum ne realizuje.

Dačić: Neće biti referenduma

Tanjug - 30.04.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Zahtjev za ocjenu ustavnosti sporazuma

Al Jazeera - 30.04.2013

Sastanak Srba sjevera Kosova sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem završen bez dogovora. Sastanak Srba sa sjevera Kosova sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem završen je bez dogovora.

Beograd bez dogovora sa kosovskim Srbima

Al Jazeera - 30.04.2013

Sastanak Srba sjevera Kosova sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem završen bez dogovora. Sastanak premijera Srbije i prvog potpredsjednika Vlade, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosova završio se bez ...

Dačić: Nemamo vremena za čekanje

RTS - 30.04.2013

Referendum o briselskom sporazumu nema smisla, jer Srbi s Kosova očigledno ne bi prihvatili njegov većinski rezultat, rekao Ivica Dačić posle sastanka sa delegacijom sa severa Kosova.

Pronaći najmanji zajednički sadržalac o sporazumu

Tanjug - 30.04.2013

BEOGRAD - Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, jer bi u protivnom najveći gubitnici bili upravo Srbi sa Kosova i Metohije, izjavio je ...

Srbi sa Kosova u Vladi Srbije

RTS - 30.04.2013

U Vladi Srbije se očekuje sastanak predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predstavnicima Vlade Srbije. Tema razgovora biće briselski sporazum.

Dačić: Referendum nije opcija za Srbe sa severa Kosova

24online - 30.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sporazum sa Prištinom mora da se sprovede i da niko nema prava da "vuče Srbiju u dalju propast".

Susret Srba sa severa s Dačićem i Vučićem bez dogovora

24online - 30.04.2013

Sastanak Srba sa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem završen je danas bez dogovora. Nakon tri sata Srbi sa severa KiM i najviši predstavnici vlasti u Beogradu nisu se dogovorili o prihvatanju ...

LDP: Referendum pokušaj odlaganja primene sporazuma

RTS - 30.04.2013

LDP ocenjuje da je referendum samo pokušaj odlaganja realizacije briselskog sporazuma. Traže od državnog vrha da učine sve kako bi došlo do implementacije onoga što je dogovoreno.

Srbi sa severa KiM s Dačićem i Vučićem

Tanjug - 30.04.2013

BEOGRAD - Predstavnici Srba sa severa Kosova ušli su danas nešto pre podneva u zgradu Vlade Srbije gde bi trebalo da počne sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.

Srbi sa KiM i vlada bez dogovora, sporazum se mora sprovesti

Tanjug - 30.04.2013

BEOGRAD - Nakon tri sata razgovora premijera i prvog potpredsednika vlade sa predstavnicima Srba sa severa Kosova nije postignut dogovor o prihvatanju sporazuma iz Brisela ili o eventualnom referendumu o tom pitanju, Srbi traže da se ...

Referendum nije opcija za Srbe sa severa Kosova

Beta - 30.04.2013

Tweet BEOGRAD, 30. aprila 2013. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dacić izjavio je u utorak da je nakon stavova Srba sa severa Kosova jasno da referendum o briselskom sporazumu za njih očigledno nije opcija.

Dačić: Sporazum mora da bude sproveden

Vesti Online - 30.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da sporazum sa Prištinom mora biti sproveden, te da više nije pitanje za vlasti Srbije da li će ga podržati Srbi sa severa Kosova ili ne.

Ljajić: Referendum bi koštao do 8 miliona evra

Press - 30.04.2013

" Ukoliko bi oni preduzeli korake koji su protiv državne politike, time ne bi poboljšali svoju poziciju, niti bi mogli da očekuju ostvarenje ciljeva svoje političke borbe .

Dačić: Referendum više nije opcija

Press - 30.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić posle razgovora sa predstavnicima Srba sa severa Kosova izjavio je da referendum o briselskom sporazumu za njih "očigledno nije opcija", i poručio da vlada neće menjati kurs i da ima mehanizme da primeni ...

Bez dogovora o referendumu

RTCG - 30.04.2013

SRBIJA 30. 04. 2013. 15:30 >> 15:31 0 Sastanak Srba sa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom Aleksandrom Vučićem završen je danas bez dogovora.

Dačić: Srbi sa severa neće referendum

Vesti Online - 30.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dacić izjavio je danas da je nakon stavova Srba sa severa Kosova jasno da referendum o briselskom sporazumu za njih očigledno nije opcija.

Srbi sa severa KiM: Prvo odluka Ustavnog suda, pa referendum

Vesti Online - 30.04.2013

Predstavnici Srba sa severa Kosova rekli su danas celnicima Vlade Srbije da u ovom trenutku referendum o sporazumu sa Prištinom nije najbolja opcija, a da bi prioritet trebalo dati odluci Ustavnog suda o tom dokumentu.

Dačić: Neće biti referenduma

Novi Magazin - 30.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

Srbi sa KiM i vlada bez dogovora

Press - 30.04.2013

Referendum kojim bi se proverio stav građana o briselskom sporazumu Beograda i Prištine "očigledno nije opcija" za Srbe sa severa Kosova, izjavio je nakon sastanka premijer i poručio da vlada neće menjati kurs, o čemu postoji jedinstvo ...

Referendum bi koštao 8 miliona evra

Vesti Online - 30.04.2013

Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa Kosova i Metohije na sastanku u Beogradu moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, jer bi u protivnom najveći gubitnici bili upravo Srbi sa Kosova i Metohije, izjavio ...

Referendum bi koštao između sedam i osam miliona evra

Novi Magazin - 30.04.2013

Državni vrh Srbije i predstavnici Srba sa severa Kosova na današnjem sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, jer bi u protivnom najveći gubitnici bili upravo Srbi sa Kosova i Metohije, izjavio je ...

Dačić: Najteže tek predstoji!

Press - 30.04.2013

" Znam da smo uradili dobro za Srbiju i njen narod i uveren sam u to . Srbi sa Kosova i dalje će biti u okviru ustavno-pravnog poretka, samo što će ta pomoć biti realizovana na drugi način.

LDP: Referendum je odlaganje primene sporazuma

Vesti Online - 30.04.2013

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je da je referendum o Briselskom sporazumu pokušaj da se odloži njegova primena i pozvala najviše predstavnike Srbije da učine sve kako bi bilo primenjeno ono što su dogovorili Beograd i Priština.

Susret Srba sa severa sa Dačićem i Vučićem bez dogovora

Novi Magazin - 30.04.2013

Sastanak Srba sa Kosova sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem završen je bez dogovora. Sledeći sastanak zakazan je za 7. maj.

Dijasporo, podrži Sever!

Vesti Online - 30.04.2013

Više udruženja i pojedinaca sa Kosova i Metohije, iz Crne Gore, Republike Srpske i posebno iz srpske dijaspore, tražiće da, osim građana Srbije na referendumu o briselskom sporazumu, koji Srbi sa severa Pokrajine doživljavaju kao tešku ...

Vlahiju: Na Kosovu druga država ne može organizovati referendum

Blic - 29.04.2013

Priština - Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju.

Vlahiju: "Na Kosovu nema srpskog refernduma"

Mondo - 29.04.2013

Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju.

Dačić: Referendum ne sme da odloži primenu dogovora

Novosti - 29.04.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da eventualno raspisivanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi smelo da odloži njegovu primenu.

DAČIĆ: Ne radujem se novim susretima sa Tačijem!

Telegraf - 29.04.2013

- Očekujem da će u maju biti novih susreta, ja se ne radujem baš tome - rekao je premijer Srbije i dodao da mogući referendum ne sme odložiti primenu briselskog sporazuma Premijer očekuje uskoro nove susrete Beograda i Prištine uz ...

Priština neće dozvoliti referendum?

B92 - 29.04.2013

Priština -- Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju.

DSS:Srbi sa KiM da definišu pitanje

B92 - 29.04.2013

Beograd -- DSS je ponovo izrazila podršku mirnom otporu Srba sa severa KiM protiv briselskog sporazuma i istakla da samo oni mogu da definišu referendumsko pitanje.

DSS: Srbi sa Kosova treba da definišu referendumsko pitanje

Blic - 29.04.2013

Demokratska stranka Srbije podržala je miran otpor Srba sa severa Kosova i Metohije protiv briselskog sporazuma o severu južne srpske pokrajine i istakla da samo srpsko stanovništvo sa te teritorije može da definiše referendumsko pitanje o ...

Dačić: Ne radujem se novom sastanku s Prištinom

Kurir - 29.04.2013

Dačić je istakao da referendum ne sme da bude pokriće za vlast u Beogradu, niti bi trebalo da bude "želja da se nerealizuje sporazum" BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da će u maju u Briselu biti održani ...

Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnje

Kurir - 29.04.2013

Može na ulici da odlučuje ko šta hoće, ali u Srbiji se zna gde se odlučuje - odlučuje se u institucijama sistema, kaže vicepremijer ZAGREB - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da bi većina ...

"Nećemo prihvatiti ucene manjine"

B92 - 29.04.2013

Zagreb -- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić veruje da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa. On dodaje da Vlada Srbije neće prihvatiti ucene manjine.

Vučić: O Kosovu ne može da se glasa

Kurir - 29.04.2013

Pitanje može da bude da li ste za briselski sporazum, ali ne da li Kosovo treba da bude u Srbiji, rekao prvi potpredsednik Vlade BEOGRAD - Pitanje svih pitanja.

Srbi sa Kosmeta u Beogradu

Novosti - 29.04.2013

Srbi sa severa Kosmeta dolaze u Beograd gde će razgovarati sa predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu BEOGRAD - Predstavnici Srba sa severa Kosova razgovaraće u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu.

Predstavnici Srba sa severa Kosova u utorak u Beogradu

Novosti - 29.04.2013

Predstavnici Srba sa severa Kosova u utorak će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu KOSOVSKA MITROVICA- Predstavnici Srba sa severa Kosova u utorak će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima Vlade ...

Ivica Dačić: Referendum ne smije da odloži sprovođenje Sporazuma iz Brisela

Pobjeda.me - 29.04.2013

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi nikako smjelo da odloži njegovo sprovođenje, prenose mediji u Beogradu.

"Ne radujem se baš novim susretima"

B92 - 29.04.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić očekuje uskoro nove susrete Beograda i Prištine uz posredstvo EU i naveo da mogući referendum ne sme odložiti primenu briselskog sporazuma.

Krasnići: Referendum Srbije na teritoriji Kosova bio bi neustavan

S media - 29.04.2013

Krasnići: Referendum Srbije na teritoriji Kosova bio bi neustavan I u slučaju da se referendum održi, ne bi trebalo prihvatiti rezultate, kazao predsednik Skupštine Kosova.

KOSOVSKA DILEMA: Srbi sa severa Kosova neće referendum?

Telegraf - 29.04.2013

Predstavnici 4 opštine sa severa Kosova odustaće od ideje da se građani na referendumu izjasne o sporazumu iz Brisela i počeće sa prikupljanjem potpisa protiv njega Predstavnici razgovaraće sutra sa predstavnicima o briselskom sporazumu, ...

Prvo Ustavni sud, pa referendum

B92 - 29.04.2013

Beograd -- Poslanik DSS Marko Jakšić kaže da Ustavni sud Srbije treba da se izjasni o sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pre raspisivanja referenduma.

Vlast za jedinstvo, sever protiv Sporazuma

Danas - 29.04.2013

Priština, Kosovska Mitrovica, Beograd - Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić danas bi trebalo da ponovo razgovaraju s političkim predstavnicima Srba sa severa KiM, koji su protiv sporazuma Beograda i ...

Referendum bi koštao do osam miliona evra

Danas - 29.04.2013

Beograd - Državni vrh Srbije i predstavnici srpske zajednice sa severa Kosova na današnjem sastanku moraju pronaći najmanji zajednički sadržilac oko briselskog sporazuma, jer bi u protivnom najveći gubitnici bili upravo Srbi sa KiM.

Srbi sa severa KiM: Dilema oko pitanja

Novosti - 29.04.2013

Lideri Srba sa severa KiM u ponedeljak bili kod Dodika, uoči sastanka sa Dačićem i Vučićem. Iz Banjaluke, tvrde, stigla podrška. Dačić: Nema odlaganja sporazuma DRŽAVNI vrh i lideri kosovskih Srba pokušaće u utorak da približe pozicije i ...

Jakšić: Briselski sporazum na USS

Mondo - 29.04.2013

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) sa Kosova Marko Jakšić rekao je danas da Ustavni sud Srbije treba da se izjasni o sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pre raspisivanja referenduma o tom sporazumu.

VUČIĆ: Neće proći ucene sa ulice

Telegraf - 29.04.2013

- Ucene tipa "biće referendumsko pitanje onako kako neko odluči negde na ulici" - ja vam sad kažem da to neće biti i može na ulici da odlučuje ko šta hoće - poručio je vicepremijer Prvi potpredsednik Vlade Srbije izjavio je danas u Zagrebu ...

Dačić: Referendum ne sme da odloži briselski sporazum

Kurir - 29.04.2013

Premijer je najavio mogućnost novog sastanka Beograda i Prištine uz posredovanje EU u maju BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi nikako smelo da ...

Sutra u BG i Srbi sa juga KiM?

B92 - 29.04.2013

Beograd -- Predstavnici Srba sa severa KiM razgovaraće sutra sa predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu, a na sastanak žele i Srbi koji žive južno od Ibra.

Dačić: Referendum ne sme da odloži sprovođenje sporazuma

Politika - 29.04.2013

BEOGRAD –Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi nikako smelo da odloži sprovođenje tog sporazuma.

DSS: Podrška kosovskim Srbima

RTS - 29.04.2013

Niko nije pozvaniji od Srba na severu Kosova da definiše referendumsko pitanje o sporazumu iz Brisela, rekao portparol DSS Petar Petković. Neprihvatljivo je da se vrši "medijski linč" Srba sa Kosova, dodaje Petković.

Srbi sa KiM u Beogradu

Tanjug - 29.04.2013

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici Srba sa severa Kosova će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu. Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu koji je 19.

Referendum za srpsko jedinstvo ili za nove podele?

Tanjug - 29.04.2013

BEOGRAD - Izjavom da je besmisleno postaviti na referendumu pitanje da li su građani za to da Kosovo ostane u sastavu Srbije, kao što je nemoguće pristati na višemesečne pripreme za taj referendum, dok se u međuvremenu sporazum iz Brisela ...

Prvo odluka Ustavnog suda pa referendum

Beta - 29.04.2013

Tweet BEOGRAD, 30. aprila 2013. (Beta) - Predstavnici Srba sa severa Kosova rekli su u utorak celnicima Vlade Srbije da u ovom trenutku referendum o sporazumu sa Prištinom nije najbolja opcija, a da bi prioritet trebalo dati odluci ...

Vučić: O referendumu u institucijama sistema

Tanjug - 29.04.2013

ZAGREB - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Zagrebu da će se o referendumskom pitanju o prihvatanju briselskog sporazuma odlučivati u institucijama sistema.

Srbi sa Kosmeta u Beogradu

RTS - 29.04.2013

Srbi sa severa Kosmeta dolaze u Beograd gde će razgovarati sa predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu. Predstavnici Srba sa severa Kosova razgovaraće u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu.

Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnje

R.S.Evropa - 29.04.2013

14:40 Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnje 14:00 Četvorica pripadnika Vojske RS osuđeni za zločin u Srebrenici 13:57 Nikolić: Istorijske paralele između Srbije i Izraela 13:18 Lavrov: Ne treba ponoviti irački scenario u Siriji ...

Koplja se lome na eventualnom referendumskom pitanju

R.S.Evropa - 29.04.2013

Dogovor o održavanju referenduma na kome bi se građani izjasnili da li prihvataju briselski sporazum Beograda i Prištine još uvek je neizvestan.

Referendum o sporazumu neizvjestan

Al Jazeera - 29.04.2013

Javnost Srbije je podijeljena oko pokretanja referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine. Uprkos zelenom svjetlu Vlade i Skupštine Srbije, b riselski sporazum između Beograda i Prištine uskoro bi mogao da prođe kroz još jedan ...

Dačić: Referendum ne sme da odloži sprovođenje sporazuma

Tanjug - 29.04.2013

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi nikako smelo da odloži sprovođenje tog sporazuma.

Srbi sa Kosmeta sutra u Beogradu

RTS - 29.04.2013

Na sastanak sa predstavnicima Vlade o briselskom sprazumu sutra će u Beograd doći Srbi sa severa Kosmeta, a njima će pokušati da se pridruže i predstavnici srpskih opština južno od reke Ibar.

Dačić: Nema odlaganja primene sporazuma

RTS - 29.04.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi nikako smelo da odloži sprovođenje tog sporazuma.

Na Kosovu druga država ne može organizovati referendum

Beta - 29.04.2013

Tweet PRIŠTINA, 29. aprila 2013. (Beta) - Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju.

Pre referenduma odluka Ustavnog suda

RTS - 29.04.2013

Predstavnici Srba sa severa Kosmeta saopštili da bi pre raspisivanja referenduma o briselskom sporazumu Ustavni sud trebalo da potvrdi ustavnost i zakonist akata koji su prethodili sporazumu.

Vlahiju o referendumu na Kosovu

RTS - 29.04.2013

Na Kosovu druga država ne može da organizuje referendum, rekao savetnik Atifete Jahjage za medije Arber Vlahiju. Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije ...

DSS: Srbi sa Kosova treba da definišu referendumsko pitanje

Tanjug - 29.04.2013

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije podržala je miran otpor Srba sa severa Kosova i Metohije protiv briselskog sporazuma o severu južne srpske pokrajine i istakla da samo srpsko stanovništvo sa te teritorije može da definiše referendumsko ...

Ne prihvatamo ucene i pretnje

Beta - 29.04.2013

Tweet ZAGREB, 29. aprila 2013. (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da je uveren da bi većina gradjana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i ...

Naše novine: Vučić odlučio da Srbija ide na referendum!

Press - 29.04.2013

- Srbima sa severa ponuđeno je da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju daga prihvate i da učestvuju u njegovoj primeni.

Prvo odluka Ustavnog suda pa referendum

Novi Magazin - 29.04.2013

Predstavnici Srba sa severnog Kosova saopštili su da bi pre odluke o raspisivanju referenduma Ustavni sud Srbije trebalo da potvrdi ustavnost i zakonitost akata koji su prethodili zaključenju briselskog sporazuma.

"Ne može Srbija na Kosovu da organizuje referendum"

Vesti Online - 29.04.2013

Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju.

Dačić: Ne radujem se novim sastancima sa Tačijem

Novi Magazin - 29.04.2013

Beta Novi sastanci predstavnika Beograda i Prištine trebalo bi da budu održani u maju u Briselu, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić. Dačić je rekao da je u razgovorima sa visokom prestavnicom EU Ketrin Ešton, najavljeno da će biti ...

Vučić uveren u uspeh referenduma

Novi Magazin - 29.04.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i poručio da vlada neće prihvatiti ucene manjine.

"Sporazum mora na Ustavni sud pre referenduma"

Vesti Online - 29.04.2013

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) sa Kosova Marko Jakšić rekao je da Ustavni sud Srbije treba da se izjasni o sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pre raspisivanja referenduma o tom sporazumu.

Srbi sa Kosova treba da definišu referendumsko pitanje

Novi Magazin - 29.04.2013

Demokratska stranka Srbije podržala je miran otpor Srba sa severa Kosova i Metohije protiv briselskog sporazuma i istakla da samo srpsko stanovništvo sa te teritorije može da definiše referendumsko pitanje o njemu.

Nedeljković: Dodik podržao Srbe s Kosova

Vesti Online - 29.04.2013

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je danas u Banjaluci da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao Srbe s Kosova da istraju u svojim zahtevima, da se izbore za svoja prava i opstanu na svojim ...

Na Kosovu druga država ne može organizovati referendum

Novi Magazin - 29.04.2013

foto: Tanjug (arhiva) Nijedna druga država ne može organizovati referendum na teritoriji Kosova, izjavio je portparol i savetnik za medije predsednice Kosova Arber Vlahiju, jer su način i odlik organizovanja referenduma utvrđeni Ustavom i ...

"Odluka na referendumu, ne na ulici"

Vesti Online - 29.04.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i poručio da vlada neće prihvatiti ucene manjine.

Dačić: Sporazum se mora sprovesti

RTCG - 29.04.2013

O REFERENDUMU 29. 04. 2013. 12:13 >> 12:21 0 Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne bi smjelo da odloži sprovođenje tog sporazuma.