TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Odgovori na upitnik do 31. januara

Blic - 10.12.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u Briselu da očekuje da će 31. januara naredne godine evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu uručiti odgovore Srbije na upitnik Evropske komisije. Složili smo se da se držimo 31.

Odgovori na Upitnik već krajem januara?

DW - 10.12.2010

Srbija će u mesecima koji slede imati pune ruke posla: treba da odgovara na upitnik Evropske komisije, ali i rešava otvorena pitanja. Evropska unija sada sa puno pažnje gleda svaki korak Srbije, poručeno je u Briselu.

Otvorena pitanja na Balkanu rešavati u dobrosusedskom duhu

Glas javnosti - 10.12.2010

BRISEL - Komesar Evropske unije Štefan File poručio je u Briselu da otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti rešavana u dobrosusedskom duhu i da ne smeju da blokiraju proces priključenja.

Beograd i Priština dijalogom do rešenja

Glas javnosti - 10.12.2010

BRISEL - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u Briselu da je Beograd spreman za početak dijaloga sa Prištinom i upozorio da se problemi kao što je taj ne smeju "gurati pod tepih".

Cvetković i Đukanović na konferenciji u Briselu

Blic - 09.12.2010

U Briselu se danas, u organizaciji udruženja Prijatelji Evrope i nemačke fondacije Konrad Adenauer, održava konferencija o evropskoj integraciji zemalja zapadnog Balkana.

File: Otvorena pitanja rešavati u dobrosusedskom duhu

Politika - 09.12.2010

BRISEL – Komesar Evropske unije Štefan File poručio je u Briselu da otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti rešavana u dobrosusedskom duhu i da ne smeju da blokiraju proces priključenja.

Rešiti probleme da ne blokiraju

B92 - 09.12.2010

Brisel -- Komesar EU Štefan File poručio u Briselu da otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti rešavana u dobrosusedskom duhu i ne smeju blokirati priključenja.

Pak: Postoji zamor od proširenja EU

Politika - 09.12.2010

BRISEL – Izvestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pak rekla je u Briselu da u EU postoji zamor od proširenja i da se to ne može negirati, ali da je na regionu sada da pokaže da je zaista spreman da ispuni uslove.

O Zapadnom Balkanu u Briselu

RTS - 09.12.2010

Za Kosovo se može postići rešenje koje bi zadovoljilo obe strane i dovelo do istorijskog pomirenja dva naroda, rekao premijer Mirko Cvetković na konferenciji o integraciji Zapadnog Balkana u EU.

Beograd spreman za dijalog sa Prištinom (video)

Kurir - 09.12.2010

BRISEL - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u Briselu da je Beograd spreman za početak dijaloga sa Prištinom i upozorio da se problemi kao što je taj ne smeju "gurati pod tepih".

File: Srbija predano radi na odgovorima na Upitnik EK

Politika - 09.12.2010

BRISEL – Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas posle razgovora sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Briselu da Srbija predano radi na odgovorima na Upitnik Evropske komisije o spremnosti za kandidaturu za ...

File: Odlučujući meseci za Srbiju

B92 - 09.12.2010

Brisel -- Komesar EU za proširenje Štefan File rekao je u Briselu da će naredni meseci biti odlučujući za evropske integracije Srbije. Premijer Srbije Mirko Cvetković istakao je da Srbija ambiciozno očekuje 2011. godinu na tom planu.

File: Balkan što pre približiti evropi

Kurir - 09.12.2010

BRISEL - Komesar Evropske unije Štefan File poručio je danas u Briselu da otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti rešavana u dobrosusedskom duhu i da ne smeju da blokiraju proces priključenja.

Važan period na putu ka EU

RTS - 09.12.2010

Naredni meseci biće odlučujući za evropske integracije Srbije, poručio evropski komesar za proširenje Štefan File. Beograd 31. januara predaje popunjeni Upitnik, najavio premijer Cvetković.

Cvetković danas u Briselu

S media - 09.12.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković učestvovaće danas u Briselu na konferenciji posvećenoj evropskoj integraciji država Zapadnog Balkana. Konferenciju koja se svake godine održava u organizaciji udruženja "Prijatelji Evrope" i fondacije Konrad ...

Otvorena pitanja rešavati u dobrosusedskom duhu

S media - 09.12.2010

Komesar Evropske unije Štefan File poručio je u Briselu da otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti rešavana u dobrosusedskom duhu i da ne smeju da blokiraju proces priključenja.

File: Bure baruta je zastarela slika Balkana

Mondo - 09.12.2010

Komesar EU rekao u Briselu da Balkan već deceniju nije region potresa i najgorih zločina ali da ga neki još radije vide "dalje od", nego u EU. Premijer Srbije Cvetković kaže da se problemi ne mogu "gurati pod tepih" i da je Beograd spreman ...

File : U idućoj godini novi pomaci Zapadnog Balkana ka EU

R.S.Evropa - 09.12.2010

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je u Briselu da se "zamor od prijema novih zemalja u članstvo Evropske unije (EU)" najbolje može otkloniti naporima samih zemalja Zapadnog Balkana.

Cvetković: Odgovori Srbije na upitnik EK do februara

EMG - 09.12.2010

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da će Vlada odgovore na Upitnik Evropske komisije poslati do kraja januara. Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio da se zamor od prijema novih zemalja u članstvo EU najbolje može otkloniti ...

Odgovori Srbije na upitnik EK do februara

Beta - 09.12.2010

BRISEL, 9. decembra 2010. (Beta) - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je u četvrtak u Briselu da se "zamor od prijema novih zemalja u članstvo Evropske unije (EU)" najbolje može otkloniti naporima samih zemalja Zapadnog ...

Cvetković: Pomiriti Srbe i Albance

Vesti Online - 09.12.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u Briselu da je Beograd spreman za početak dijaloga sa Prištinom i upozorio da se problemi kao što je taj ne smeju "gurati pod tepih".

Srbija predano radi na odgovorima na upitnik

Beta - 09.12.2010

BRISEL, 9. decembra 2010. (Beta) - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je u četvrtak posle razgovora sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Briselu da Srbija predano radi na odgovorima na Upitnik Evropske komisije o ...

Cvetković i File o evrointegracijama

S media - 09.12.2010

Komesar EU za proširenje Štefan File rekao je danas u Briselu da će naredni meseci biti odlučujući za evropske integracije Srbije, dok je srpski premijer Mirko Cvetković istakao da Srbija ambiciozno očekuje 2011.

Ključan dijalog Beograda i Prištine

Danas - 09.12.2010

Brisel - Premijer Mirko Cvetković, u govoru na konferenciji o evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, održanoj juče u Briselu, poručio je da će srpska vlada krajem januara poslati odgovore na Upitnik Evropske komisije, da početkom februara ...