TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Gadafijeve snage pružaju žestok otpor

Glas javnosti - 18.09.2011

TRIPOLI - Snage lojalne Muameru Gadafiju u Sirtu i Bani Validu uspešno odbijaju napade boraca libijskih novih vlasti, koji su bili primorani da se povuku u planinske oblasti.

Sirt: Jak otpor Gadafijevih snaga

Novosti - 18.09.2011

Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog lidera Moamera Gadafija, a tokom noći odjekivale su eksplozije raketa i artiljerijska paljba TRIPOLI - Snage novog libijskog režima naišle su na snažan ...

Snage nove libijske vlasti naišle na žestok otpor u Sirtu

Blic - 18.09.2011

Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog lidera Moamera Gadafija, a tokom noći odjekivale su eksplozije raketa i artiljerijska paljba.

Prvi dan škole bez Gadafija

Mondo - 18.09.2011

Deca su uzvikivala slogane rotiv Muamera Gadafija, a nastavnici kačili lutku u njegovom liku na prvi dan školske godine u glavnom gradu Libije bez odbeglog vođe U školskim hodnicima vladala je juče euforija mada su nastavnici priznali da ...

Snage nove libijske vlasti naišle na žestok otpor u Sirtu

Prva Srpska TV - 18.09.2011

Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog lidera Moamera Gadafija, a tokom noći odjekivale su eksplozije raketa i artiljerijska paljba.

Telegraf: Bler se tajno sastajao sa Gadafijem

Blic - 18.09.2011

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler tajno se pre nekoliko godina sastajao sa Moamerom Gadafijem, u mesecima koji su prethodili oslobađanju bombaša iz Lokerbija Abdelbaseta al-Megrahija iz britanskog zatvora, piše danas "Sandej ...

Bler se tajno sastajao sa Gadafijem

Novosti - 18.09.2011

Nekadašnji britanski premijer dva puta putovao na sever Afrike o Gadafijevom trošku. Na sastanak kod pukovnika vodio američkog milijardera. Žestoko u Sirtu BIVŠI britanski premijer Toni Bler tajno se pre nekoliko godina sastajao s Moamerom ...

Tajni sastanci Blera i Gadafija

Mondo - 18.09.2011

Bivši britanski premijer Toni Bler tajno se pre nekoliko godina sastajao sa Moamerom Gadafijem, u mesecima koji su prethodili oslobađanju bombaša iz Lokerbija Abdelbaseta al-Megrahija iz britanskog zatvora, piše danas "Sandej telegraf".

Libija: Koškanja kod Bani Valida

B92 - 18.09.2011

Tripoli -- Snage lojalne svrgnutom libijskom lideru Muameru Gadafiju su ponovo napale pobunjeničke jedinice kod grada Bani Valida, pošto su se tokom noći povukli.

Borbe za Bani Valid i Sirt još traju

Danas - 18.09.2011

Tripoli - Nove libijske vlasti juče su se pripremale da objave sastav nove prelazne libijske vlade usred žestokih borbi oko poslednjih uporišta svrgnutog režima Muamera Gadafija.

Odloženo objavljivanje sastava nove libijske vlade

Blic - 18.09.2011

Objavljivanje sastava nove libijske vlade, najavljeno za danas, odloženo je na neodređeno vreme, saopštio je drugi čovek Nacionalnog prelaznog saveta Mahmud Džibril.

Libija: Očekuje se nova prelazna vlada, borbe još traju

R.S.Evropa - 18.09.2011

Nove libijske vlasti spremaju se danas da objave sastav nove prelazne libijske vlade, dok se još vode žestoke borbe oko poslednjih uporišta svrgnutog režima Muamera Gadafija.

Telegraf: Bler se tajno sastajao sa Gadafijem

Politika - 18.09.2011

LONDON – Bivši britanski premijer Toni Bler tajno se pre nekoliko godina sastajao sa Moamerom Gadafijem, u mesecima koji su prethodili oslobađanju bombaša iz Lokerbija Abdelbaseta al-Megrahija iz britanskog zatvora, piše danas „Sandej ...

Libija: Nastavljeni sukobi kod Sirta

R.S.Evropa - 18.09.2011

Sukobi u Libiji nastavili su se i u nedelju istočno od Sirta, oko 50 kilometara od gradića i poslednjeg uporišta snaga Moamera Gadafija. Kako prenosi Frans pres na licu mesta, snage novih vlasti i Moamera Gadafije razmenjuju vatru na tom ...

Snage nove libijske vlasti naišle na žestok otpor u Sirtu

Politika - 18.09.2011

TRIPOLI – Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog lidera Moamera Gadafija, a tokom noći odjekivale su eksplozije raketa i artiljerijska paljba.

Sirt u ruševinama

RTS - 18.09.2011

Gadafijeve snage odolevaju novim napadima pobunjenika u Sirtu. Snajperska vatra i dobro utvrđeni branioci sprečavaju pobunjenike u napredovanju. U Bani Validu ustanici još uvek ne uspevaju da se regrupišu od sinoćnjeg kontranapada.

Gadafi ne da Sirt

RTS - 18.09.2011

Gadafijeve snage ponovo sprečile pobunjenike da zauzmu rodni grad bivšeg libijskog vođe. Slična situacija i u Ben Validu, gde su pobunjenici bili prinuđeni da se povuku.

Libija: O mestu boravka Gadafija samo spekulacije

R.S.Evropa - 18.09.2011

Nove libijske vlasti nemaju informaciju o tome gde se nalazi svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi, a žestoke borbe oko Sirta i Bani Valida su podstakle spekulacije da bi mogao tamo da se nalazi, javio je AP.

Odloženo objavljivanje nove libijske vlade

R.S.Evropa - 18.09.2011

Nove libijske vlasti odložile su objavljivanje sastava nove prelazne vlade na neodređeno vreme, iako se očekivalo da će to uciniti tokom dana. "Objavljivanje sastava tranzicione vlade odloženo je na neodređeno vreme kako bi se okončale ...

Bitke na dva fronta

Politika - 18.09.2011

Razmena vatre oko Sirta i Bani Valida.– Pripreme za proglašavanje prelazne vlade Libije Prema izveštajima agencija Sirt, Tripoli – Oružani sukobi su nastavljeni juče istočno od Sirta, oko 50 kilometara od gradića i poslednjeg uporišta ...

Gadafijevi borci odolevaju

Vesti Online - 18.09.2011

Pobunjeničke snage naišle su na žestok otpor Gadafijevih boraca u Sirtu, gde se vode bitke za svaku ulicu, a njihove vođe pokušavaju da otvore novi front protiv snaga lojalnih libijskom vođi koje i dalje brane najsimboličnije uporište ...

Sastav nove libijske vlade i dalje tajna

Vesti Online - 18.09.2011

Objavljivanje sastava nove libijske vlade, najavljeno za nedelju, odloženo je na neodređeno vreme, saopštio je drugi čovek Nacionalnog prelaznog saveta Mahmud Džibril.

Prva školska godina od 1969. godine bez Gadafija

Vesti Online - 18.09.2011

Deca su uzvikivala slogane protiv Moamera Gadafija, a nastavnici kačili lutku u njegovom liku na prvi dan školske godine u glavnom gradu Libije bez odbeglog vođe.

Ublažene sankcije Libiji

B92 - 17.09.2011

Njujork -- Savet bezbednosti UN jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ublažavaju ekonomske i vojne sankcije Libiji. Uspostavljena je i misija UN koja treba da pomogne prelaznoj vladi.

Savet bezbednosti UN ublažio sankcije Libiji

Prva Srpska TV - 17.09.2011

Savet bezbednosti UN jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ublažavaju ekonomske i vojne sankcije Libiji, i uspostavlja misija UN koja treba da pomogne prelaznoj vladi.

NATO pobio 354 civila, gadafi nadgleda otpor

Kurir - 17.09.2011

TUNIS - Portparol Muamera Gadafija Musa Ibrahim izjavio je da su u vazdušnim napadima NATO na Sirt prošle noći pogođeni jedan hotel i jedna stambena zgrada i da su ubijene 354 osobe.

"Oslobodili" Libiju, došli po naftu

B92 - 17.09.2011

Beograd -- Analitičari su još na početku sukoba u Libiji motive za NATO intervenciju tražili u poslovnim interesima zapadnih zemalja i njihovih saveznika. O tome su u poslednje vreme počeli otvoreno da govore i zvaničnici.

Snage prelazne vlade ušle u grad Bani Valid

Glas javnosti - 17.09.2011

TRIPOLI - Snage novih libijskih vlasti ušle su danas u Bani Valid, jedno od poslednjih utvrđenja snaga Moamera Gadafija, dan pošto su zauzele njegov rodni grad Sirt, gde se sada spremaju za konačnu bitku.

Ne daju se Gadafijevi

Mondo - 17.09.2011

Snage lojalne Moameru Gadafiju u Sirtu i Bani Validu uspešno odbijaju napade boraca libijskih novih vlasti, koji su bili primorani da se povuku u planinske oblasti.

SB UN ublažio sankcije Libiji

Novosti - 17.09.2011

Jednoglasno usvojena rezolucija kojom se ublažavaju ekonomske i vojne sankcije Libiji i uspostavlja misija UN koja treba da pomogne prelaznoj vladi NJUJORK - Savet bezbednosti UN jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ublažavaju ...

Gadafijeve snage pružaju žestok otpor

Blic - 17.09.2011

Snage lojalne Moameru Gadafiju u Sirtu i Bani Validu uspešno odbijaju napade boraca libijskih novih vlasti, koji su bili primorani da se povuku u planinske oblasti.Žestok otpor koji pružaju Gadafijeve snage pokazuje da su dobro naoružani i ...

Gadafijeve Snage pružaju žestok otpor

Kurir - 17.09.2011

TRIPOLI - Snage lojalne Muameru Gadafiju u Sirtu i Bani Validu uspešno odbijaju napade boraca libijskih novih vlasti, koji su bili primorani da se povuku u planinske oblasti.

Otpor Gadafijevih trupa

B92 - 17.09.2011

Tripoli -- Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu Moamera Gadafija. Poginula najmanje 24 pripadnika Nacionalnog prelaznog saveta.

Libija: U napadima NATO-a 354 žrtve

B92 - 17.09.2011

Tripoli -- Portparol Muamera Gadafija Musa Ibrahim rekao da su u vazdušnim napadima NATO-a na Sirt tokom noći pogođeni hotel i stambena zgrada i da su ubijene 354 osobe.

Nove vlasti u Libiji i dalje ne znaju gde je Gadafi

Blic - 17.09.2011

Vojni portparol libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Ahmed Omar Bani izjavio je danas da nove vlasti u Libiji ne znaju gde se nalazi bivši lider Moamer Gadafi.

Gadafijeve pristalice osujetile napade snaga novih vlasti

Nadlanu - 17.09.2011

SIRT, 16. septembra 2011. (Beta-AP) - Sledbenici bivšeg libijskog vodje Moamera Gadafija osujetili su danas pokušaje novih libijskih vlasti da potuku ostatke starog režima.

Gadafijev portparol tvrdi: U bombardovanju Sirte poginulo 354 ljudi

R.S.Evropa - 17.09.2011

U napadima NATO aviona na grad Sirte poginule su 354 osobe, rekao je portparol bivšeg libijskog vođe Muamera Gadafija. "NATO je napao grad Sirte sinoć sa više od 30 raketa koje su pogodile glavni gradski hotel i zgradu Tamin sa više od 90 ...

Gadafijeve snage odolijevaju u Sirtu i Ban Validu

R.S.Evropa - 17.09.2011

Pobunjeničke snage naišle su na žestok otpor Gadafijevih boraca u Sirtu, gdje se vode bitke za svaku ulicu, a njihove vođe pokušavaju da otvore novi front protiv snaga lojalnih Gadafiju koje i dalje brane najsimboličnije uporište svrgnutog ...

Žestoke borbe u Gadafijevom rodnom gradu

Politika - 17.09.2011

Strahovanja da bi Libija mogla da se suoči sa dugotrajnim sukobima, kao što je to bio slučaj sa Irakom i Avganistanom Prema izveštajima agencija Sirt/Tunis/Niamej – Pobunjeničke snage naišle su na žestok otpor Gadafijevih boraca u Sirtu, ...

Gadafi i dalje komanduje

RTS - 17.09.2011

Moamer Gadafi poručio da je i dalje u Libiji i da komanduje u borbi protiv libijskih ustanika koji su posle borbe u Sirtu i Bani Validu primorani da se povuku u planinske oblasti.

U bombardovanju Sirta poginulo 354 ljudi

Vesti Online - 17.09.2011

U napadima NATO aviona na grad Sirt poginule su 354 osobe, rekao je portparol bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija. "NATO je napao Sirt sa više od 30 raketa koje su pogodile glavni gradski hotel i zgradu Tamin sa više od 90 stanova", ...

Libijski pobunjenici dobili stolicu u UN

Vesti Online - 17.09.2011

Generalna skupština Ujedinjenih nacija glasala je da se libijsko mesto u svetskoj ogranizaciji prenese na Nacionalni prelazni savet koji su obrazovali bivši pobunjenici.

Žestok otpor Gadafijevih pristalica

Vesti Online - 17.09.2011

Vojnici i dalje odani svrgnutom libijskom vođi Moameru el Gadafiju osujetili su pokušaje libijskih pobunjenika da osvoje Sirt i Bani Valid. Snage pobunjenika primorane su da se povuku u planine, a Sirt - Gadafijev rodni grad koji se nalazi ...

Savet bezbednosti UN ublažio sankcije Libiji

Blic - 16.09.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti UN danas je jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se ublažavaju ekonomske i vojne sankcije Libiji, i uspostavlja misija UN koja treba da pomogne prelaznoj vladi.

Nacionalni prelazni savet Libije u Generalnoj skupštini UN

Blic - 16.09.2011

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom Libiju od danas u tom telu svetske organizacije zastupa Nacionalni prelazni savet koji je oborio režim Moamera Gadafija.

Snage prelazne vlade ušle u grad Bani Valid

Blic - 16.09.2011

Snage novih libijskih vlasti ušle su danas u Bani Valid, jedno od poslednjih utvrđenja snaga Moamera Gadafija, dan pošto su zauzele njegov rodni grad Sirt, gde se sada spremaju za konačnu bitku.

Pobunjenici traže oružje da poraze Gadafija

Glas javnosti - 16.09.2011

TRIPOLI - Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil zatražio je pomoć u oružju kako bi pobunjeničke snage uspele da zauzmu delove Libije koji još podržavaju Muamera Gadafija.

Sarkozi i Kameron obećali Libijcima pomoć u hvatanju Gadafija

Blic - 16.09.2011

BENGAZI/TRIPOLI - Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron i francuski predsednik Nikola Sarkozi posetili su danas Tripoli i Bengazi i poručili da svrgnuti lider Moamer Gadafi i dalje predstavlja opasnost.

Sarkozi i Kameron posetili Libiju

B92 - 16.09.2011

Tripoli -- Britanski premijer i francuski predsednik poručili prilikom posete Libiji da svrgnuti predsednik Moaler el gadafi i dalje predstavlja opasnost.

Kameron i Sarkozi u poseti Libiji

Blic - 16.09.2011

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron i francuski predsednik Nikola Sarkozi posetili su Tripoli i Bengazi i poručili da svrgnuti lider Moamer el Gadafi i dalje predstavlja opasnost.

Pobunjenici ušli u Bani Valid

B92 - 16.09.2011

Bani Valid -- Snage novih libijskih vlasti ušle su danas u Bani Valid, jedno od poslednjih utvrdjenja snaga Moamera Gadafija, dan pošto su zauzele njegov rodni grad Sirt.

Snage prelazne vlade ušle u grad Bani valid

Kurir - 16.09.2011

TRIPOLI - Snage novih libijskih vlasti ušle su danas u Bani Valid, jedno od poslednjih utvrđenja snaga Moamera Gadafija, dan pošto su zauzele njegov rodni grad Sirt, gde se sada spremaju za konačnu bitku.

Libija: Bitka za Sirt

B92 - 16.09.2011

Sirt -- Borci lojalni novoj libijskoj vlasti zauzeli su danas aerodrom u Sirtu , javila je arapska televizija Al Džazira. Aerodrom u Sirtu bio je pod kontrolom snaga bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija i nalazi na, oko 10 kilometara ...

Ti ljupki naftni ugovori

Danas - 16.09.2011

Dan posle posete francuskog predsednika Nikole Sarkozija i britanskog premijera Dejvida Kamerona Tripoliju, u libijskoj prestonici juče se obreo i Redžep Tajip Erdogan, nastavljajući svoju arapsku turneju (prethodno je boravio u Egiptu i ...

Prelazni savet menja Libiju u UN?

B92 - 16.09.2011

Njujork -- Generalna skupština UN glasala je da se libijsko mesto u svetskoj ogranizaciji prenese na Nacionalni prelazni savet koji su obrazovali bivši pobunjenici.

Gadafijeve pristalice osujetile napade snaga novih vlasti

Beta - 16.09.2011

SIRT, 16. septembra 2011. (Beta-AP) - Sledbenici bivšeg libijskog vodje Moamera Gadafija osujetili su danas pokušaje novih libijskih vlasti da potuku ostatke starog režima.

Snage prelazne vlade ušle u grad Bani Valid

Politika - 16.09.2011

TRIPOLI – Snage novih libijskih vlasti ušle su u Bani Valid, jedno od poslednjih utvrđenja snaga Moamera Gadafija, dan pošto su zauzele njegov rodni grad Sirt, gde se sada spremaju za konačnu bitku.

Pobunjeničke snage se povukle iz Bani Valida

Politika - 16.09.2011

BANI VALID – Kolone libijskih pobunjenika i vozila haotično se povlače večeras iz Bani Valida nakon višečasovne borbe. Snage koje podržavaju bivšeg lidera Moamera Gadafija nastavljaju da granatiraju njihove položaje u gradu i oko njega, ...

Libija: zauzet aerodrom u Sirtu

R.S.Evropa - 16.09.2011

Borci lojalni novoj libijskoj vlasti zauzeli su u petak aerodrom u Sirtu , javila je arapska televizija Al Džazira (Al Jazeera). Aerodrom u Sirtu bio je pod kontrolom snaga bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija i nalazi na, oko 10 ...

Obama će se susresti sa liderom libijskih pobunjenika

R.S.Evropa - 16.09.2011

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama susrest će se u utorak u New Yorku s Mustafom Abdelom Džalilom, prvim čovjekom libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća, političkog organa pobunjenika koji je svrgnuo libijskog vođu ...

Bani Valid: Povukli se borci Nacionalnog prijelaznog vijeća

R.S.Evropa - 16.09.2011

Kolone boraca libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća danas su se povukle iz pustinjskog grada Bani Valida pod snažnom vatrom snaga Muamera Gadafija. "Dobili smo naređenje da se povučemo. Pogodilo nas je mnogo raketa.

Vratićemo se kasnije!

RTS - 16.09.2011

Ustanici se ponovo povlače iz Bani Valida i poručuju "vratićemo se kasnije". Iako su Gadafijeve snage tokom noći odbranile Sirt, pobunjenici tvrde da je ostvaren značajan napredak i da je u pitanju bilo samo kratkotrajno "taktičko" ...

Ofanziva na Sirt

RTS - 16.09.2011

Novi napad pobunjenika na Sirt. Iako su Gadafijeve snage tokom noći odbranile grad, pobunjenici tvrde da je ostvaren značajan napredak i da je u pitanju bilo samo kratkotrajno "taktičko" povlačenje.

Pobunjenici ušli u Gadafijev Sirt

Vesti Online - 16.09.2011

Oružane snage libijskog Prelaznog nacionalnog saveta saopštile su danas da su njihove trupe ušle u Sirt, jedno od poslednja dva uporišta Gadafijevih snaga i rodno mesto bivšeg libijskog vođe.

Pobunjenici (tek) danas u Sirtu, povlačenje iz Bani Valida

Vesti Online - 16.09.2011

Snage libijskog Prelaznog nacionalnog saveta planiraju da zauzmu Sirt u petak, iako su zapadni mediji dan ranije javili da su pobunjenici ušli u taj Gadafijev bastion istočno od Tripolija.

Gadafijev portparol kritikuje posetu Sarkozija i Kamerona

Vesti Online - 16.09.2011

Portparol svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija Musa Ibrahim kritikovao je posetu Nikole Sarkozija i Dejvida Kamerona Libiji, optuživši ih da žele da "pretvore Libiju u posed Zapada".

Džalil traži oružje za libijske pobunjenike

Blic - 15.09.2011

TRIPOLI - Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil zatražio je pomoć u oružju, kako bi pobunjeničke snage uspele da zauzmu delove Libije koji još podržavaju Moamera Gadafija.

Kameron, sarkozi I Erdogan U Libiji, borbe se nastavljaju

Kurir - 15.09.2011

TRIPOLI - U naporima da se pomogne novim vlastima u Libiji, Tripoli je postao centar diplomatskih aktivnosti gde se danas i sutra očekuju lideri Francuske, Britanije i Turske, iako se borbe u pojedinim delovima zemlje još nastavljaju.

Vojskovođa Sarkozi

DW - 15.09.2011

Iako potraga za Moamerom el Gadafijem još traje u posetu libijskom Prelaznom savetu stigli su francuski predsednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron.

Libijka navodila NATO bombe na Gadafijeve vojne mete

Blic - 15.09.2011

NATO alijansa, koja je vazdušnim udarima slomila moć Moamera Gadafija, imala je tajnog pomagača: 24-godišnju Libijku koja je mesecima špijunirala vojne objekte, a zatim značajne informacije prenosila savezu.

Libija: Poseta Francuza i Britanaca

B92 - 15.09.2011

Libija/Bani Valid -- U posetu Libiji stigli francuski predsednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron. Glavna tema razgovora dvojice državnika s njihovim domaćinom, vođom Nacionalnog prelaznog saveta (NTC) Mustafom ...

Pobunjenici ušli u Sirt

B92 - 15.09.2011

Tripoli -- Borci lojalni novim libijskim vlastima ušli su u Sirt, rodni grad svrgnutog libijskog vodje Moamera el Gadafija. "Borci iz Misrate stigli su na most Al-Garbijat unutar Sirta", saopštio je Vojni savet u Misrati, a preneo AFP.

Snage prelazne vlade nadomak Sirta

Blic - 15.09.2011

Libijska prelazna vlada je saopštila da su njene snage stigle nadomak Sirta, rodnog grada svrgnutog libijskog vođe Moamera el Gadafija, koji i dalje kontrolišu njegove pristalice.

Sarkozi i Kameron obišli Bengazi

Blic - 15.09.2011

BENGAZI - Francuski predsednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron doputovali su danas u prvu posetu Libiji nakon što je s vlasti svrgnut Moamer Gadafi.

Sarkozi i Kameron traže da se Gadafi preda

Danas - 15.09.2011

Tripoli - Francuski predsednik Nikola Sarkozi zatražio je juče u Tripoliju, na zajedničkoj konferenciji za novinare s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, da u Libiji ne bude „osvete“ niti „poravnavanja računa“.

Libija: Kameron nudi pomoć pobunjenicima

Novosti - 15.09.2011

Borci lojalni novim libijskim vlastima ušli su u Sirt, rodni grad Gadafija. Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta zatražio je pomoć u oružju.

Sarkozi i Kameron u slobodnoj Libiji

E-Novine - 15.09.2011

Francuski predsednik Nikola Sarkozi izrazio je u četvrtak u Bengaziju uverenje u "ujedinjenu Libiji, koja nije podeljena" dok je britanski premijer Dejvid Kameron, koji je zajedno sa Sarkozijem doputovao u Tripoli, rekao da je "neverovatno ...

Sarkozi i Kameron u Bengaziju

B92 - 15.09.2011

Bengazi -- Francuski predsednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron doputovali su u Libiju, gde su se sastali sa predstavnicima prelazne vlade.

Gadafi u šatoru pije mleko i zeza NATO

Glas javnosti - 15.09.2011

NIAMEJ - Bivši libijski vođa Muamer Gadafi mogao bi udobno da živi u pustinji i da u njoj ostane dokle god hoće bez potrebe da prebegne u drugu zemlju, ocenio je jedan od vođa konvoja kojim su Gadafijeve pristalice stigle u Niger, kako bi ...

Pobunjenici traže oružje da poraze Gadafija

Kurir - 15.09.2011

TRIPOLI - Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil zatražio je pomoć u oružju kako bi pobunjeničke snage uspele da zauzmu delove Libije koji još podržavaju Muamera Gadafija.

Džalil traži oružje da porazi Gadafija

Novosti - 15.09.2011

Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta zatražio je pomoć u oružju, kako bi pobunjenici zauzeli delove Libije koji podržavaju Gadafija. Kina: Pobunjenicima dati mesto u UN TRIPOLI - Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa ...

Gadafi se krije u pustinji?!

ALO - 15.09.2011

Iako su pobunjenici pre 20 dana zauzeli prestonicu Tripoli, potraga za Moamerom el Gadafijem, koji je skoro 42 godine bio na vlasti u Libiji, još nije dala rezultate! Agali Alambo, etnički Tuareg blizak Gadafiju koji je pobegao u Niger, ...

Savetu bezbednosti UN predložena nova rezolucija o Libiji

Blic - 15.09.2011

NJUJORK - Savetu bezbednosti UN predložena je nova rezolucija kojom bi bila ustanovljena misija UN u Libiji i odmrznuta sredstva dve njene velike naftne kompanije.

Sadi gadafi je voleo muškarce!

Kurir - 15.09.2011

LONDON - Imao ljubavnika! Sadi Gadafi (38), treći od sedmorice sinova dojučerašnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija, u svojoj rezidenciji u Londonu trošio je hiljade funti na raspusne lumperajke, na kojima se do besvesti pila votka, pušila ...

Sarkozi i Kameron sutra u Libiji?

24online - 15.09.2011

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron doputovaće sutra u Libiju, što je prvi put da šefovi država ili vlada posete tu zemlju od početka protesta, saopštio je predstavnik Nacionalnog prelaznog saveta ...

Britanski specijalci jure Gadafija

Politika - 15.09.2011

Nikola Sarkozi i Dejvid Kameron prvi svetski lideri koji su posetili Libiju nakon pada Tripolija Prema izveštajima agencija Tripoli – Francuski predsednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron doputovali su juče u istorijsku ...

Sarkozi i Kameron prošetali centrom Tripolija

R.S.Evropa - 15.09.2011

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi i britanski premijer Dejvid Kameron doputovali su u četvrtak u Tripoli kao prvi strani državnici koji su posjetili Libiju nakon svrgavanja režima Moamera Gadafija .

Džalil traži oružje za libijske pobunjenike

R.S.Evropa - 15.09.2011

Šef libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil zatražio je pomoć u oružju, kako bi pobunjeničke snage uspele da zauzmu delove Libije koji još podržavaju Moamera ...

Sarkozi u posjeti Libiji

R.S.Evropa - 15.09.2011

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi za danas planira putovanje u Libiju, objavio je francuski magazin "Marijan". Ovo bi bila prva posjeta jednog stranog šefa države Libiji od svrgavanja sa vlasti pukovnika Moamera Gadafija.

Kameron: Britanija će pomoći u hvatanju Gadafija

Politika - 15.09.2011

TRIPOLI – Britanski premijer Dejvid Kameron, koji je danas zajedno sa francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem posetio Libiju, poručio je da će Velika Britanija pomoći u hvatanju svrgnutog libijskog vođe Moamera el Gadafija.

Borbe oko Sirta, ustanici uzmiču

RTS - 15.09.2011

Rat u Libiji daleko od kraja. Ustanici traže naoružanje za konačni obračun sa Gadafijevim pristalicama. Sprema se još jedan napad na Bani Valid. NATO gađa Gadafijeve snage fosfornim bombama. Dejvid Kameron i Nikola Sarkozi stigli u Tripoli.

Sarkozi stigao u Tripoli

Vesti Online - 15.09.2011

Francuski predsednik Nikola Sarkozi doputovao je u četvrtak u Tripoli, gde mu se pridružio britanski premijer Dejvid Kameron. Francuski predsednik, koji je u pratnji ministra inostranih poslova Francuske Alena Žipea, trebalo bi da se u ...

Libija: Pobunjenici tuže Srbiju, Hrvatsku i BiH

Vesti Online - 15.09.2011

Nove libijske vlasti tužiće Međunarodnom sudu za ratne zločine sve političare, pa i one iz Srbije, Hrvatske i BiH, koje je finansirao Moamer el Gadafi.

Sarkozi obišao Tripoli

Vesti Online - 15.09.2011

Francuski predsednik Nikola Sarkozi doputovao je u četvrtak u Tripoli, gde mu se pridružio britanski premijer Dejvid Kameron. Francuski predsednik, koji je u pratnji ministra inostranih poslova Francuske Alena Žipea, iz Tripolija treba da ...

Sarkozi obišao Tripoli i Bengazi

Vesti Online - 15.09.2011

Francuski predsednik Nikola Sarkozi doputovao je u četvrtak u Tripoli, gde mu se pridružio britanski premijer Dejvid Kameron. Posle Tripolija Sarkozi i Kameron su obišli uporište libijskih pobunjenika i mesto odakle je sve počelo - grad ...

Gadafi godinama može da se krije u pustinji

Press - 15.09.2011

Bivši libijski vođa Muamer Gadafi neće napustiti svoju zemlju i zatražiti azil u nekoj državi jer on u pustinji uspešno može da se krije godinama, tvrdi Agali Alambo, bliski saradnik svrgnutog pukovnika Alambo, koji je bio vođa jednog od ...

Sve strane u Libiji počinile ratne zločine

Glas javnosti - 14.09.2011

LONDON - Snage i jedne i druge strane u libijskom sukobu počinile su ratne zločine, a ovoj severnoafričkoj zemlji preti eskalacija napada i ubistava iz osvete ukoliko se ne uspostavi red, ocenila je međunarodna grupa za zaštitu ljudskih ...

Gadafijev sin u pod prismotrom u Nigeru

Glas javnosti - 14.09.2011

NIJAMEJ, Niger - Vlasti Nigera saopštile su da je sin Muamera Gadafija, Saadi, kome su ranije dale status izbeglice, pod prismotrom, ali da nije u pritvoru. "Ništa se nije promenilo u stavu vlade (Nigera).

Gadafijev sin i tri generala prebegli u Niger

Blic - 14.09.2011

Saad Gadafi, sin Moamera Gadafija, i tri generala snaga odanih svrgnutom libijskom lideru prešli su u susedni Niger, gde pokušavaju da dobiju azil. Dosad su u Niger prebegla ukupno 32 Gadafijeva bliska saradnika, naveo je AFP.

Gadafi U šatoru pije mleko i zeza nato

Kurir - 14.09.2011

NIAMEJ - Bivši libijski vođa Muamer Gadafi mogao bi udobno da živi u pustinji i da u njoj ostane dokle god hoće bez potrebe da prebegne u drugu zemlju, ocenio je jedan od vođa konvoja kojim su Gadafijeve pristalice stigle u Niger, kako bi ...

Ibrahim: Gadafi je u Libiji i okuplja vojsku

Novosti - 14.09.2011

Moamer Gadafi je još u Libiji, u dobrom stanju i sa snažnom vojskom, izjavio je danas njegov portparol Musa Ibrahim TUNIS - Moamer Gadafi je još u Libiji, u dobrom stanju i sa snažnom vojskom, izjavio je danas njegov portparol Musa Ibrahim.

Gadafi pozvao UN da zaštiti Sirt

B92 - 14.09.2011

Tripoli -- Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi pozvao je SB UN da zaštiti njegov rodni grad Sirt od "zverstava NATO snaga", navodi se audio poruci. "Ukoliko je Sirt izolovan, svet mora da progovori protiv ovih zverstava.

Sarkozi i Kameron u Libiji?

B92 - 14.09.2011

Pariz -- Predsednik Francuske Nikola Sarkozi i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron posetiće Libiju, prvi put od početka protesta. Kancelarije Sarkozija i Kamerona odbile su da komentariše ovu posetu, ali je potvrdu dao i drugi ...

Sarkozi sutra u poseti Tripoliju

Blic - 14.09.2011

TRIPOLI/PARIZ - Predsednik Prelaznog nacionalnog saveta Mustafa Abdeldžalil potvrdio je večeras da će u Tripoli sutra doputovati francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji je među prvima podržao libijsku opoziciju u borbi protiv režima ...

Od Gadafija pobegli i kućni ljubimci

Glas javnosti - 14.09.2011

TRIPOLI - Kućni ljubimci Gadafijevog sina Saifa Gadafija lav i tigar pobegli su iz svojih kaveza. Dopisnica Skaj njuza ušla je na njegovo opustošeno imanje i, kako tvrdi, našla je dokaze da je i Saif imao veze sa vojskom iako je tvrdio da ...

Gadafi kao da je u zemlju propao

Mondo - 14.09.2011

Gadafijev sin Saad prebegao u Niger sa tri generala, a gde mu je otac, niko ne zna, pa ni NATO. Saad Gadafi, sin Moamera Gadafija, i tri generala snaga odanih svrgnutom libijskom lideru prešli su u susedni Niger, gde pokušavaju da dobiju ...

Gadafi može da se krije godinama

Danas - 14.09.2011

Tripoli - Bivši libijski vođa Muamer Gadafi mogao bi udobno da živi u pustinji i da u njoj ostane dokle god hoće, bez potrebe da prebegne u drugu zemlju, ocenio je juče jedan od vođa konvoja kojim su Gadafijeve pristalice stigle u Niger, ...

Gadafijev sin Saadi zadržan u Nigeru

R.S.Evropa - 14.09.2011

Saadi Gadafi, sin bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija koji je ušao u Niger, zadržan je u jednoj službenoj rezidenciji niger vlade, navele su u utorak Sjedinjene Države.

Stotine Libijaca napustile Bani Valid

R.S.Evropa - 14.09.2011

Stotine Libijaca napustile su pustinjski grad Bani Valid, koji je pod kontrolom snaga Muamera Gadafija, nakon što su borci Nacionalnog prelaznog vijeća najavili veliki napad u narednim danima.

Gadafijev sin i generali traže politički azil u Nigeru

R.S.Evropa - 14.09.2011

Al Sad Gadafi, sin svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, i trojica bivših generala zatražili su politički azil u Nigeru, gdje su stigli nakon vožnje duge 1 600 kilometara preko pustinje sahare koja razdvaja ove dvije zemlje.

Gde je Gadafi - još je misterija

24online - 14.09.2011

Saad Gadafi, sin Moamera Gadafija, i tri generala snaga odanih svrgnutom libijskom lideru prešli su u susedni Niger, gde pokušavaju da dobiju azil. NATO je sinoć saopštio da nema informacije o tome da li se Gadafi nalazi u Libiji.

Gadafi sakuplja vojsku

RTS - 14.09.2011

Moamer Gadafi je i dalje u Libiji i sakuplja vojsku za obračun sa pobunjenicima, rekao njegov portparol Ibrahim Musa. Novi ultimatum ustanika stanovnicima Bani Valida, posle dva dana neuspešnih pokušaja da zauzmu taj grad.

Gadafi još u Libiji kaže Musa Ibrahim

R.S.Evropa - 14.09.2011

Musa Ibrahim, portparol svrgnutog lidera Moamera Gadafija, rekao je da je pukovnik još u Libiji i da iza sebe ima moćnu vojsku. "Libijski lider je dobrog zdravlja, visokog morala, naravno da je još u Libiji.

Gadafi bi mogao godinama da opstane u pustinji

Vesti Online - 14.09.2011

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi mogao bi udobno da živi u pustinji i da u njoj ostane dokle god hoće, bez potrebe da prebegne u drugu zemlju, ocenio je danas jedan od vođa konvoja kojim su Gadafijeve pristalice stigle u Niger, kako bi tu ...

Sarkozi, Berluskoni i drugi Gadafijevi ortaci

Danas - 13.09.2011

Pošto je režim Muamera Gadafija u ruševinama, a sam Gadafi u bekstvu, vreme je da postavimo pitanje kako je pukovnik opstajao na vlasti tako dugo.

Pobunjenici tuže političare sa balkana, finansirao ih Gadafi

Kurir - 13.09.2011

Vesti : Političari , libija , Moamer Gadafi , pobunjenici u Libiji , Nacionalni prelazni ...

NATO ne zna gde je Gadafi

B92 - 13.09.2011

Napulj -- NATO nema informacije da li se svrgnuti libijski lider Moamer el Gadafi nalazi u Libiji, saopštio je portparol NATO-a pukovnik Rolan Lavoa.

MSP: Nemamo informaciju o streljanju naših građana u Libiji

Novosti - 13.09.2011

Nema pouzdanih vesti da je likvidirano 12 srpskih državljana. Ministarstvo spoljnih poslova: Istražujemo slučaj, u stalnom smo kontaktu s ambasadom u Tripoliju VEST da su libijski pobunjenici streljali 12 srpskih državljana je ...

Gadafijev sin pod prismotrom u nigeru

Kurir - 13.09.2011

NIJAMEJ, Niger - Vlasti Nigera saopštile su da je sin Muamera Gadafija, Saadi, kome su ranije dale status izbeglice, pod prismotrom, ali da nije u pritvoru. "Ništa se nije promenilo u stavu vlade (Nigera).

Libijom neće vladati ekstremistička ideologija

E-Novine - 13.09.2011

Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdel Džalil izjavio je da će islam biti osnovni izvor zakonodavstva u novoj Libiji, ali da to neće biti "ekstremistička ideologija".

Lavoa: NATO ne zna gde se krije Gadafi

Blic - 13.09.2011

NAPULJ - NATO nema informacije da li se svrgnuti libijski lider Moamer el Gadafi nalazi u Libiji, saopštio je portparol NATO-a pukovnik Rolan Lavoa.

Pobunjenici: Izdajice odgovorne za slabo napredovanje

Glas javnosti - 13.09.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici naišli su na žestok otpor snaga lojalnih Muameru Gadafiju u Bani Validu, a neki sumnjaju da su za slabo napredovanje odgovorne izdajice iz pobunjeničkih redova.

Islam, buduće ustrojstvo Libije

B92 - 13.09.2011

Tripoli -- Šef pobunjeničkog Nacinalnog prelaznog saveta Libije Mustafa Abdel Džalil izjavio da će osnova budućih izrada zakona u toj zemlji biti islam. "Nećemo prihvatiti nikakvu ekstremističku ideologiju, ni desne ni leve struje.

Libija: Islam osnova za zakone posle Gadafija

Novosti - 13.09.2011

Islam će biti osnova za izradu zakona u Libiji nakon svrgavanja Moamera Gadafija, izjavio je šef pobunjeničkog Nacinalnog prelaznog saveta Mustafa Abdel Džalil u svom prvom javnom obraćanju u Tripoliju TRIPOLI - Islam će biti osnova za ...

Obe strane u Libiji činile zločine

B92 - 13.09.2011

Beograd -- Amnesti internešenel ocenio da su obe strane u libijskim sukobima počinile ratne zločine i upozorio da će nasilje eskalirati ako se ne uspostavi red.

Džalil: Islam osnova za zakone u Libiji posle Gadafija

Blic - 13.09.2011

Islam će biti osnova za izradu zakona u Libiji nakon svrgavanja Moamera el Gadafija, izjavio je šef pobunjeničkog Nacinalnog prelaznog saveta Mustafa Abdel Džalil u svom prvom javnom obraćanju u Tripoliju.

Niger: Sadi Gadafi nije u pritvoru

B92 - 13.09.2011

Nijamej -- Vlasti Nigera saopštile su da je sin Moamera Gadafija, Sadi, kome su ranije dale status izbeglice, pod prismotrom, ali da nije u pritvoru. "Ništa se nije promenilo u stavu vlade.

Gadafijev sin Saadi u Nigeru pod prismotrom

Blic - 13.09.2011

Vlasti Nigera saopštile su da je sin Moamera el Gadafija, Saadi, kome su ranije dale status izbeglice, pod prismotrom, ali da nije u pritvoru. "Ništa se nije promenilo u stavu vlade (Nigera).

Islam osnov libijskog zakonodavstva

Kurir - 13.09.2011

TRIPOLI - Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdeldžalil izjavio je sa će islam biti osnovni izvor zakonodavstva u novoj Libiji, ali da to neće biti "ekstremistička ideologija".

Od Gadafija pobegli i KUĆNI LJUBIMCI

Kurir - 13.09.2011

TRIPOLI - Kućni ljubimci Gadafijevog sina Saifa Gadafija lav i tigar pobegli su iz svojih kaveza. Dopisnica Skaj njuza ušla je na njegovo opustošeno imanje i, kako tvrdi, našla je dokaze da je i Saif imao veze sa vojskom iako je tvrdio da ...

Islam će biti osnovni zakon

Danas - 13.09.2011

Tripoli - Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdeldžalil izjavio je da će islam biti osnovni izvor zakonodavstva u novoj Libiji, ali da to neće biti „ekstremistička ideologija“.

Zločine u Libiji činile obe zaraćene strane

Nadlanu - 13.09.2011

BRISEL, 13. septembra 2011. (Beta-AP) - I nova vlast i bivša vlast u Libiji nezakonito su ubijali i mučili ljude tokom gradjanskog rata u toj zemlji, saopštila je u utorak organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel (AI).

Nova libijska vlast za "umjereni islam"

R.S.Evropa - 13.09.2011

Predsjednik libijske Nacionalne prijelazne vlade Mustafa Abdul Džalil u prvom javnom obraćanju u Tripoliju od kada su ušli u glavni grad Libije poručio je da nova vlast planira stvaranje moderne, demokratske države zasnovane na "umjerenom ...

Zločine u Libiji činile obe zaraćene strane

Beta - 13.09.2011

BRISEL, 13. septembra 2011. (Beta-AP) - I nova vlast i bivša vlast u Libiji nezakonito su ubijali i mučili ljude tokom gradjanskog rata u toj zemlji, saopštila je u utorak organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel (AI).

Srpski plaćenici streljani u Libiji?

RTS - 13.09.2011

Pobunjenici streljali nekoliko desetina ljudi, među kojima je i 12 ljudi iz Srbije. Ratne zločine u Libiji počinile i snage lojalne Gadafiju i njegovi protivnici, opominje "Amnesti internešenel".

Amnesti: Obe strane u Libiji počinile ratne zločine

R.S.Evropa - 13.09.2011

Snage i jedne i druge strane u libijskom sukobu počinile su ratne zločine, a ovoj severnoafričkoj zemlji preti eskalacija napada i ubistava iz osvete ukoliko se ne uspostavi red, ocenila je međunarodna grupa za zaštitu ljudskih prava ...

Streljani i srpski plaćenici?

RTS - 13.09.2011

Libijski pobunjenici streljali su nekoliko desetina ljudi, među kojima je i 12 ljudi iz Srbije. Ratne zločine u Libiji počinile i snage lojalne Gadafiju i njegovi protivnici, opominje "Amnesti internešenel".

NATO ne zna gde je Gadafi

Politika - 13.09.2011

NAPULJ –NATO nema informacije da li se svrgnuti libijski lider Moamer el Gadafi nalazi u Libiji, saopštio je danas portparol NATO, pukovnik Rolan Lavoa.

Država „umerenog islama”

Politika - 13.09.2011

Konzervativne, islamističke i sekularne snage različito gledaju na budućnost zemlje Tripoli, Vašington – Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdel Džalil najavio je u Tripoliju da će Libija biti oblikovana kao demokratska država ...

Amnesty international: obje strane u Libiji počinile ratne zločine

R.S.Evropa - 13.09.2011

Snage i jedne i druge strane u libijskom sukobu počinile su ratne zločine, a ovoj sjevernoafričkoj zemlji prijeti eskalacija napada i ubistava iz osvete ukoliko se ne uspostavi red, ocijenila je međunarodna grupa za zaštitu ljudskih prava ...

Islam osnova nove libijske države

Vesti Online - 13.09.2011

Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdeldžalil izjavio je sa će islam biti osnovni izvor zakonodavstva u novoj Libiji, ali da to neće biti "ekstremistička ideologija".

Gadafi: Preostaje nam borba do pobede

Vesti Online - 13.09.2011

Svrgnuti libijski vođa koji je u bekstvu Moamer Gadafi izjavio je da nema drugog izbora nego da se bori "do pobede". U poruci koju je emitovala TV-stanica Araji, sa sedištem u Damasku, kaže se: "Ne možemo da još jednom prepustimo Libiju ...

Peking i zvanično priznao Prelazni nacionalni savet

Blic - 12.09.2011

Kina je danas zvanično priznala libijski Prelazni nacionalni savet kao "rukovodeći autoritet koji predstavlja libijski narod", javila je agencija Sinhua.

Gadafi: Borba do pobede

B92 - 12.09.2011

Tripoli, Kairo -- Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji ih "kolonizuju" i da on nema izbora već da se bori "do pobede".

Gadafijev sin u Nigeru

B92 - 12.09.2011

Nijamej -- Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je u Niger, saopštio je portparol vlade te zemlje. "Danas, 11.

Gadafijev sin ušao u Niger

Novosti - 12.09.2011

Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moameta Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je u Niger, saopštio je portparol vlade te zemlje NIJAMEJ - Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moameta Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je u Niger, saopštio je ...

Gadafi napao rafineriju, ubijeno 15 čuvara

Kurir - 12.09.2011

TRIPOLI - Snage lojalne Moameru Gadafiju napale su danas glavni ulaz naftne rafinerije u blizini grada Ras Lanufa i ubile 15, a ranile dvojicu čuvara.

Gadafijev sin Sadi u Nigeru

Mondo - 12.09.2011

Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moameta Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je danas u Niger, saopštio je portparol vlade te zemlje. "Danas, 11.

Nova libijska vlada za desetak dana?

EMG - 12.09.2011

Nova libijska vlada biće formirana u roku od sedam do deset dana, izjavio u Tripoliju drugi čovek Prelaznog nacionalnog saveta Mahmud Džibril. "U novoj vladi naći će se predstavnici više libijskih regiona.

Juriš pobunjenika miniraju gadafijevi doušnici

Kurir - 12.09.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici naišli su na žestok otpor snaga lojalnih Muameru Gadafiju u Bani Validu, a neki sumnjaju da su za slabo napredovanje odgovorne izdajice iz pobunjeničkih redova.

Gadafijev sin Sadi stigao Niger

Blic - 12.09.2011

Sadi Gadafi, jedan od sinova libijskog vođe Moamera Gadafija, stigao je u Niger, saopštio je nigerijski ministar pravde Maru Amadu. "Patrola nigerijskih oružanih snaga zaustavila je juče konvoj u kome je bio jedan od Gadafijevih sinova.

Gadafijeve snage napale rafineriju i ubile 15 čuvara

Blic - 12.09.2011

Snage lojalne Moameru Gadafiju napale su danas glavni ulaz naftne rafinerije u blizini grada Ras Lanufa i ubile 15, a ranile dvojicu čuvara. Rafinerija za proizvodnju nafte i gasa, koja se nalazi na 20 kilometara od Ras Lanufa, nije bila u ...

Gadafijev sin Sadi dobio status izbeglice u Nigeru

Blic - 12.09.2011

Vlasti Nigera dale su jednom od sinova Moamera Gadafija, Sadiju Gadafiju, status izbeglice, izjavio je ministar pravde Nigera Maru Amadu. On je rekao da je Sadi primljen u Niger iz humanitarnih razloga, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kina priznala novu vlast u Libiji

B92 - 12.09.2011

Peking -- Kina je danas zvanično priznala libijski Prelazni nacionalni savet kao "rukovodeći autoritet koji predstavlja libijski narod", javila je agencija Sinhua.

Jak otpor Gadafijevih trupa u Bani Validu

Danas - 12.09.2011

Tripoli - Sedam boraca iz redova pobunjenika koji se bore protiv bivšeg libijskog lidera Muamera el Gadafija je ubijeno, a deset ranjeno u žestokoj borbi za grad Bani Valid.

Gadafijev sin izbeglica u Nigeru

Mondo - 12.09.2011

Vlasti Nigera odobrile su status izbeglice Sadiju Gadafiju, jednom od sinova libijskog lidera Moamera Gadafija, objavio je danas Bi-Bi-Si pozivajući se na izjavu ministra pravde Marua Amadua.

Libija: Razdor među pobunjenicima

Novosti - 12.09.2011

Vlasti Nigera dale su jednom od sinova Moamera Gadafija, Sadiju Gadafiju, status izbeglice, izjavio je ministar pravde Nigera Maru Amadu NIJAMEJ - Vlasti Nigera dale su jednom od sinova Moamera Gadafija, Sadiju Gadafiju, status izbeglice, ...

Gadafi: Borba do pobede

Blic - 12.09.2011

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji "kolonizuju" tu severnoafričku državu i da on nema izbora već da se bori "do pobede", navodi se u pisanoj poruci koja je danas pročitana na privatnom ...

Gadafijeve trupe napale rafineriju

Politika - 12.09.2011

NATO razmatra proširivanje dejstava po Libiji, dok Nacionalni prelazni savet najavljuje formiranje vlade za desetak dana Bengazi, London – Trupe lojalne pukovniku Moameru Gadafiju napale su juče naftnu rafineriju 20 kilometara od Ras ...

Gadafijev sin Sadi stigao Niger

R.S.Evropa - 12.09.2011

Vlada Crne Gore i Srpska pravoslavna crkva (SPC) počele su pregovore o potpisivanju sporazuma koji bi trebalo da uredi međusobne odnose, prenosi podgorička TV Vijesti.

Gadafijevi komandosi napadaju

RTS - 12.09.2011

Gadafijeve snage, iznenada, upale u rafineriju u Ras Lanufu i ubile 15 pobunjenika. Ustanici nailaze na žestok otpor u pokušaju da zauzmu Bani Valid i Sirt.

U napadu na libijsku rafineriju poginulo 12 osoba

R.S.Evropa - 12.09.2011

U napadu trupa vernih Muameru Gadafiju na jednu naftnu platformu nedaleko od Ras Lanufa, na istoku Libije, poginulo je 12 osoba, rekao je portparol novih libijskih vlasti.

Gadafi: Borba do pobede

Politika - 12.09.2011

TRIPOLI/KAIRO – Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji "kolonizuju" tu severnoafričku državu i da on nema izbora već da se bori "do pobede", navodi se u pisanoj poruci koja je danas ...

Gadafi: Borba do pobede

24online - 12.09.2011

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji "kolonizuju" tu severnoafričku državu i da on nema izbora već da se bori "do pobede", navodi se u pisanoj poruci koja je danas pročitana na privatnom ...

Sadi Gadafi dobio status izbeglice u Nigeru

R.S.Evropa - 12.09.2011

Vlasti Nigera odobrile su status izbeglice Sadiju Gadafiju iz humanitarnih razloga, jednom od sinova libijskog lidera Moamera Gadafija, izjavio je za Bi-Bi-Si (BBC) ministar pravde ove zemlje Maru Amadu.

Gadafi: Preostaje nam borba do pobede

R.S.Evropa - 12.09.2011

Svrgnuti libijski vođa koji je u bekstvu Muamer Gadafi izjavio je danas da nema drugog izbora nego da se bori "do pobede". U poruci koju je emitovala TV-stanica Araji, sa sedištem u Damasku, kaže se: "Ne možemo da još jednom prepustimo ...

U Nigeru Gadafijev sin i tridesetak saradnika

R.S.Evropa - 12.09.2011

U Niger su od početka esptembra stigla 32 bliska saradnika zbačenog libijskog lidera Moamera Gadafija, među kojima i njegov sin Sadi, saopštio je danas premijer Nigera Brigi Rafini.

Gadafijev sin (ni)je uhapšen

RTS - 12.09.2011

Gadafijeve snage, iznenada, upale u rafineriju u Ras Lanufu i ubile 15 pobunjenika. Ustanici nailaze na žestok otpor u pokušaju da zauzmu Bani Valid i Sirt. Gadafi je u Libiji i obećava nastavak borbe protiv kolonijalnih sila.

Gadafijevi komandosi upali u rafineriju

Vesti Online - 12.09.2011

Snage lojalne libijskom pukovniku Moameru Gadafiju ubile su danas 15 čuvara rafinerije u gradu Ras Lanufu u napadu na to postrojenje, izjavili su očevici.

Sadi Gadafi prebegao u Niger

Press - 12.09.2011

Sadi Gadafi (38), jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Muamera Gadafija, stigao je juče u susedni Niger. Zvaničnici te zemlje saopštili su da je konvoj vozila prešao granicu dve zemlje, a potom ga je presrela jedinica nigerske vojske, ...

Gadafijev sin Sadi stigao u Niger

Vesti Online - 12.09.2011

Jedan od sinova bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, Sadi, stigao je u Niger, izjavio je ministar pravde i portparol vlade te zemlje Maru Amadu.