TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ludo u Guči i dan i noć

Blic - 09.08.2009

Subota. Četvrti dan sabora trubača u Guči. Jutarnje sunce zateklo je mamurne saboraše na uličnim trotoarima, livadama, u šatorima, naslonjene na ogradu pokraj trubača. Neki su već na terasama obližnjih kafića, piju prvu jutarnju kaficu, čitaju novine i gledaju one od sinoć kojima se „prekinuo ...

"Guči" tuži kompanije zbog prodaje lažnih torbi preko interneta

Blic - 09.08.2009

Modna kuća "Guči Amerika" tužila je nekoliko kompanija za obradu kreditnih kartica zbog kršenja autorskih prava jer su te firme, kako se navodi, omogućile prodaju lažnih "Guči" torbi preko interneta. "Guči Amerika" naveo je u tužbi u Njujorku da su kompanije obradom transakcija vezanih za kopije ...

Finalno veče Sabora u Guči

B92 - 09.08.2009

Guča -- Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada, večeras je u Guči završen 49. dragačevski sabor trubača. Pobednik je Dejan Petrović iz sela Duboko kod Užica. Za najbolji orkestar proglašen je sastav Ekrema Mamutovića iz Vranja.

Marinci svirali „Svilen konac“

Blic - 08.08.2009

Muzičko osveženje okupalo je Guču juče odmah nakon prepodnevne kišice. Kao hladan tuš na četrdeset stepeni zagrmeli su zvuci džeza, fanka, bluza i starog dobrog roka iz limenih instrumenata američkog vojnog orkestra iz Napulja koji se prvi put ove godine obreo u Guči.

Guča danas očekuje 200.000 gostiju

B92 - 08.08.2009

Guča -- Dragačevski sabor trubača, 49. po redu, ulazi u završnu fazu, a prema najavi organizatora, danas se očekuje oko 200 000 gostiju. Za danas je planiran defile svih oko 1.200 učesnika iz zemlje i inostranstva. Noću ili danju, u Guči je tokom Sabora trubača uvek bučno i veselo.

Trubom i rakijom protiv gripa

Blic - 07.08.2009

Dok je iz obližnjeg kafića treštala Severinina pesma „Gas, gas”, grupa raspojasanih mladića i devojaka veselo je igrala na jutarnjoj kiši koja je pokvasila Guču, pevajući rimu u stilu raspoloženja ‘’Gas, gas, u Guči je spas’’.

Poseta Guči preko očekivanja

B92 - 06.08.2009

Beograd -- Prema prvim i nezvaničnim procenama organizatora, u Guči, prvog dana Sabora trubača, boravilo je nekoliko desetina hiljada gostiju. Mnogi ne pamte tako veliku posećenost prvog dana Sabora. Brojni gosti su došli još u utorak uveče, tako da se stekao utisak da je sabor počeo tog dana.

Hiljade stranaca uživaju u Guči

Blic - 06.08.2009

Hiljade saboraša prvog dana u Guči zezaju krizu, kišu i meksički grip jer „jednom se živi’’, što je i zvanični slogan ovogodišnjeg 49. sabora trubača u Guči. U stilu ove krilatice, ministar Milutin Mrkonjić i domaćin Slobodan Jolović otvorili su juče najveću trubačku feštu na svetu i pozvali ...

Guča: Pojačane kontrole saobraćaja

B92 - 06.08.2009

Guča -- Na svim prilazima Guči i duž Ibarske magistrale pojačane su mere bezbednosti saobraćaja, pošto se veći priliv gostiju na Sabor trubača tek očekuje. U Guči se prve noći održavanja Sabora dogodila jedna saobraćajna nezgoda.

Otvoren Sabor trubača u Guči

B92 - 05.08.2009

Guča -- Danas je u Guči počeo 49. dragačevski sabor trubača. Do nedelje, kada se zatvara Sabor, pojačana kontrola saobraćaja na prilazima Guči. Sabor je otvorio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, a saborsku zastavu podići će Dragan Jovanović iz dragačevskog sela Dljin, jedini živi trubač ...

Vodič kroz Sabor trubača u Guči

Blic - 05.08.2009

Trubačko ludilo može da počne. Oko pola miliona ljudi proći će kroz varošicu trube do 9. avgusta kada će na glavnoj pozornici biti proglašeni najbolji učesnici ove muzičke manifestacije. Ovogodišnji 49. sabor trubača posetiće oko 30.000 stranaca, a u zvaničnom delu programa nastupiće 1.200 učesnika.

Švajcarci sviraju na Saboru u Guči

Blic - 04.08.2009

Svake godine na Saboru trubača u Guči dolazi sve više duvačkih orkestara iz inostranstva koji skupe dovoljno hrabrosti da svoje umeće pokažu upravo u mestu koje je truba proslavila širom sveta. Jedan od njih je i "Traktorkestar" iz švajcarskog grada Berna.

Poseban režim saobraćaja u Guči

Blic - 03.08.2009

Tokom trajanje 49. dragačevskog sabora trubača, od 05. do 09. avgusta, biće uspostavljen poseban režim saobraćaja u Guči, ali i na prilaznim putevima toj varošici. Od srede u ponoć do nedelje u ponoć biće zabranjen tranzitni saobraćaj kroz Guču iz pravca Čačka, Lučana i Ivanjice.