TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Emir kusturica: ultrasi su problem

Kurir - 17.10.2010

Kusta kao i Tole - Italijani su krivi. Srpski režiser Emir Kusturica izjavio je za Gazetu delo sport da ne ume ni sebi da objasni kako su to srpski ultranacionalisti protiv svoje države i od tajnih službi traži odgovor za događaje na ...

Sud u Đenovi sutra o sudbini srpskih navijača

Blic - 17.10.2010

U Đenovi će sutra biti održan sastanak sa tužilaštva sa advokatima odbrane osam srpskih navijača, koji su uhapšeni u utorak zato što su izazvali incidente na fudbalskoj utakmici reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi.

Srpski"navijači" sutra pred sudijom U Đenovi

Kurir - 17.10.2010

ĐENOVA - U Đenovi će sutra biti održan sastanak sa tužilaštva sa advokatima odbrane osam srpskih navijača, koji su uhapšeni u utorak zato što su izazvali incidente na fudbalskoj utakmici reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi.

Dačić: Istraga finansiranja nereda

B92 - 17.10.2010

Beograd -- Policija vodi istragu o tome da li je neko iz Srbije finansirao izazivanje nereda u Đenovi, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Istraga o finansiranju nereda

RTS - 17.10.2010

Policija u dogovoru sa tužilaštvom vodi istragu o tome da li je neko iz Srbije finansirao izazivanje nereda u Đenovi, potvrdio ministar Dačić. Istraga će obuhvatiti i osobe koje trenutno nisu dostupne našoj policiji jer su u zatvoru u ...

Vraća se novac gledaocima u Đenovi

B92 - 17.10.2010

Fudbalski savez Italije objavio je da će svim gledaocima koji su kupili karte za prekinutu utakmicu između Italije i Srbije u Đenovi biti vraćen novac. Meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Dačić: Istraga o tome da li su finasirani neredi u Đenovi

Blic - 17.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da policija vodi istragu o tome da li je neko iz Srbije finansirao izazivanje nereda u Đenovi, koji su doveli do prekida utakmice reprezentacija Srbije i Italije.

DAČIĆ: istraga o tome da li su finansirani neredi

Kurir - 17.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedelju veče da policija vodi istragu o tome da li je neko iz Srbije finansirao izazivanje nereda u Đenovi, koji su doveli do prekida utakmice reprezentacija Srbije i Italije.

Mihajlović: Ogorčen sam!

ALO - 17.10.2010

Trener Fjorentine Siniša Mihajlović progovorio je o incidentu u Đenovi, izrazivši razočaranje dešavanjima na stadionu „Luiđi Feraris“, na kojem je kao igrač Sampdorije doživeo lepe trenutke.

Karadžić sve ispričao policiji

Glas javnosti - 17.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti ...

Zvezda demantuje Švajcarce

S media - 17.10.2010

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je sopštenje povodom teksta švajcarskog lista "Blik" u kojem se predsednik tog kluba, Vladan Lukuć, obeležava kao organizator incidenata u Đenovi.

Odloženo izjašnjavanje o krivici navijača

S media - 17.10.2010

Sud u Đenovi odložio je danas izjašnjavanje o krivici navijača Srbije koji se terete za nerede na utakmici Italija- Srbija. Da podsetimo, Tužilaštvo i advokati odbrane trebalo je da pregovaraju o kaznama koje će biti preduzete protiv ...

Huliganima je bolje da priznaju krivicu

Danas - 17.10.2010

Đenova, Beograd - Sastanak advokata srpskih navijača koji su uhapšeni u Đenovi sa italijanskim tužilaštvom, mogao bi navijačima, ukoliko priznaju krivicu, doneti samo dve godine zatvora - kaže za Danas advokat Ivan Bajazit.

Dačić: Istražujemo da li su neredi plaćeni

Mondo - 17.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da policija vodi istragu o tome da li je neko iz Srbije finansirao izazivanje nereda u Đenovi, koji su doveli do prekida utakmice reprezentacija Srbije i Italije.

Huligani traže nagodbu

Novosti - 17.10.2010

Zastupnici srpskih navijača nude dogovor tužiocu. Ukoliko priznaju dela kazna manja od dve godine zatvora. Roberto Maroni: Izabran pogrešan stadion U SUDU koji se nalazi u sklopu zatvora „Marasi“ u Đenovi, u ponedeljak bi mogla da bude ...

Italijani zbog prekida vraćaju novac

Mondo - 17.10.2010

Fudbalska federacija Italije odlučila da svim gledaocima vrati novac od kupljenih ulaznica za prekinutu utakmicu Italija – Srbija. Svim gledaocima koji su kupili ulaznice za prekinutu utakmicu između reprezentacija Italije i Srbije, u ...

Verovali ili ne - novo navijačko nasilje

Mondo - 17.10.2010

Vojvodina je pobedila Hajduk i tako nastavila seriju dobrih rezultata. Međutim, u senci trijumfa "lala" ostaće incident koji se dogodio u 60. minutu a koji su izazvali navijači iz Novog Sada.

Huliganima 200.000 evra za nerede

B92 - 16.10.2010

Beograd -- Više od 200.000 evra bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, i izazivanje nereda u Đenovi, saznaje "Politika”. Prema rečima sagovornika "Politike", istraga o tome ko stoji iza novca, a samim tim i nereda na ...

Strahovali smo za decu

Kurir - 16.10.2010

ĐENOVA - Italijanska policija je na parkingu stadiona u Đenovi na više od tri sata zaključala između 300 i 400 Srba, među kojima je bilo i žena i dece! Ovo za portal Kurira pričaju dvoje Srba koji žive u Đenovi, svedočeći o događajima koji ...

Huligani se plaše pretnji Albanaca

B92 - 16.10.2010

Četvorica uhapšenih huligana iz Srbije pritvorenih u zatvoru „Marasi“ u Đenovi, tražilo je premeštaj u drugi zatvor zbog prenji albanskih zatvorenika.

Mafija finansirala nerede u Đenovi?

DW - 16.10.2010

Više od 200.000 evra bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Italije u Đenovi, saznaje beogradska „Politika“.

Karadžić rekao policiji sve što zna

Kurir - 16.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti ...

Posebne mere za Mihajlovića

RTS - 16.10.2010

Trener fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović i njegov tim koji sutra igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere obezbeđenja, odlučila je policija tog grada na vanrednom sastanku.

Posebne mere za Mihajlovića u Đenovi

Blic - 16.10.2010

Trener fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović i njegov tim koji sutra igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere obezbedjenja, odlučila je danas policija tog grada na vanrednom sastanku.

Posebne mere obezbeđenja u Đenovi

B92 - 16.10.2010

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović, kao i ceo tim Fiorentine, imaće posebne mere obezbeđenja u Đenovi, odlučila je policija tog grada na vanrednom sastanku. Fiorentina u 7. kolu italijanske Serije A, u nedelju, gostuje Sampdoriji.

Posebne mere bezbednosti za sinišu Mihajlovića

Kurir - 16.10.2010

ĐENOVA - Trener fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović i njegov tim koji u nedelju igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere obezbeđenja, odlučila je policija tog grada na vanrednom sastanku.

Švajcarski "Blik": Lukić nalogodavac!?

S media - 16.10.2010

Švajcarski list "Blik" objavio je tekst u kojem se kao nalogodavac incidenata u Đenovi navodi predsednik Crvene zvezde, Vladan Lukić, prenosi "Sportski žurnal".

Politika: 200.000 evra za put 60 huligana

S media - 16.10.2010

Beogradska "Politika" piše u sutrašnjem broju da je "više od 200.000 evra bilo plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda" na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija u Djenovi.

Neredi finansirani narko novcem!?

S media - 16.10.2010

Više od 200.000 evra bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda, zbog čega nije održana utakmica reprezentacije u Đenovi, prenosi politika.rs, pozivajući se na izvore istrage.

Prekid u Đenovi "plaćen" 200.000 evra!?

Mondo - 16.10.2010

Istraga oko toga ko su mogući nalogodavci prekida utakmice Italija - Srbija vodi u dva pravca, jedan prema kriminalnom miljeu, drugi prema odnosima u Fudbalskom savezu Srbije.

Za put 60 huligana 200.000 evra

Beta - 16.10.2010

BEOGRAD, 15. oktobra 2010. (Beta) - Beogradska "Politika" piše u broju od subote da je "više od 200.000 evra bilo plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda" na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija ...

Organizovani kriminal ili sukob sa FSS?

Vesti Online - 16.10.2010

Više od 200.000 evra bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda, zbog čega nije održana utakmica reprezentacije u Đenovi, piše današnja Politika, pozivajući se na izvor iz istrage.

Dačić: Karadžić preneo saznanja policiji

S media - 16.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomnislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Djenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti istraženo.

Dačić: Karadžić preneo saznanja policiji

Mondo - 16.10.2010

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije bio u petak u policiji i preneo saznanja o dešavanjima u Đenovi. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomnislav Karadžić preneo svoja saznanja ...

Dačić: Policija je razgovarala sa Karadžićem

S media - 16.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, potvrdio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije juče bio u policiji, ali kaže da ne zna o čemu je govorio, jer je to policijski, a ne posao za ministra.

Tole Karadžić razgovarao sa policijom

Vesti Online - 16.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomnislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti istraženo.

Srpski navijači u apsu odvojeni od Albanaca

Mondo - 16.10.2010

Četvorica srpskih navijača u zatvoru Marasi u Đenovi ostaju u toj ustanovi uprkos zahtevima da budu izmešteni zbog pretnji grupe zatvorenika Albanaca, prenose danas lokalni mediji iz Đenove.

Otkud šmrk u rukama navijača Italije?!

Vesti Online - 16.10.2010

Iako su srpski navijači označeni kao glavni krivci prekida utakmice između Italije i Srbije u Đenovi u utorak, najnovije informacije govore da će domaćin snositi najveće posledice zbog loše organizacije meča kvalifikacija za EURO 2012.

Posebne mere u Đenovi

S media - 16.10.2010

Trener Fjorentine Siniša Mihajlović i njegov tim koji sutra igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere obezbeđenja, odlučeno je na vanrednom sastanku policije tog grada.

Posebna zaštita za Fiorentinine Srbe

Mondo - 16.10.2010

Uprava Viole tražila posebne mere bezbednosti za igrače Fiorentine na nedeljnom gostovanju u Đenovi protiv Sampdorije. Trener Fiorentine Siniša Mihajlović i njegov tim, koji u nedelju igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere ...

Italijani su sve namestili

Kurir - 15.10.2010

BEOGRAD - Nismo ni mi cvećke, ali su Italijani majstori za nameštaljke! Iako se Fudbalski savez Srbije suočava sa surovom kaznom za nerede na utakmici Italija - Srbija održanoj u utorak uveče u Đenovi, pravu pozadinu cele ujdurme treba ...

Veza huligana i italijanske desnice

B92 - 15.10.2010

Italijanski mediji pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije i Italije, i o vezama srpskih "ultra" navijača sa ekstremnom desnicom.

Srpski navijači povezani sa italijanskom desnicom

Kurir - 15.10.2010

RIM - Izveštavajući o istrazi nereda u Đenovi, italijanski mediji pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije i Italije, i o vezama srpskih "ultra" navijača sa italijanskom ekstremnom desnicom.

Nije sve tako jednostavno

RTS - 15.10.2010

Ni Italijani nisu cvećke. Ne postoji opravdanje za prekinutu utakmicu u Đenovi i incidente koje su izgrednici iz Srbije pravili na stadionu i van njega. Ipak, malo je poznato da su i italijanski navijači učestvovali u neredima.

Dačić: Očekujem efikasna suđenja

Blic - 15.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je srpska policija tražila od italijanske video zapise nereda u Đenovi, što će tražiti i od domaćih televizija i izrazio je očekivanje da će, posle reforme pravosuđa, sudovi ...

Blik: “Kakva je Lukićeva uloga?”

B92 - 15.10.2010

Švajcarski dnevnik “Blik” doveo je predsednika FK Crvena zvezda i bivšeg napadača Siona, Vladana Lukića, u vezu sa neredima u Đenovi. U članku se navodi da su razlozi za incidente u Đenovi kompleksni i da se spekuliše da su organizovani od ...

Cvetković: Poredak nije urušen

B92 - 15.10.2010

Zaječar -- Premijer Mirko Cvetković izjavio je da posle nereda u Beogradu tokom Parade ponosa i incidenata u Đenovi, državni poredak nije urušen. Cvetković očekuje u narednom periodu rešavanje problema ekstremističkih navijačkih grupa.

Rešiti problem ili neće biti pravne države

Politika - 15.10.2010

Najveći broj uhapšenih u Italiji biće brzo deportovan u Srbiju. – Policija spremna da obezbeđuje „večiti derbi”. – Najavljeno novo pooštravanje kazni Prema izveštajima agencija Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da, posle ...

Slika o Srbiji znatno pomračena

Politika - 15.10.2010

Od afere „Telekom Srbija” do poslednjih incidenata u Đenovi naša zemlja i dalje na naslovnim stranama italijanskih medija Od našeg dopisnika Rim, 15.oktobra – U barovima, na ulicama,pa sve do malih ekrana, Srbija danas u Italiji ...

Huliganima za nerede plaćeno 200.000 evra

Politika - 15.10.2010

Deo istrage o finansiranju izgrednika u Đenovi usmeren je ka dvojici vođa „narkoklanova” Više od 200.000 evra bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda, zbog čega nije održana utakmica ...

Ivan "Grozni" postao heroj italijanskih ultrasa

S media - 15.10.2010

Ivan Bogdanov, glavni osumnjičeni za nerede u Đenovi i prekid utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine, između Italije i Srbije, vrlo brzo postao je heroj navijača širom Italije!? Popularni "ultrasi" sa Apenina već ...

Ivan je urlao: Pokažimo da smo protiv režima!

ALO - 15.10.2010

Incident u Đenovi i prekid meča s Italijom unapred je isplaniran i o tome se tajno govorilo po Beogradu unazad dva meseca, kaže za „Alo!“ jedan od srpskih navijača koji je bio na stadionu „Luiđi Feraris“ u utorak uveče! Naš sagovornik, ...

Pojačana bezbednost u mečevima Serije A

Glas javnosti - 15.10.2010

RIM - Na utakmicama italijanske fudbalske Serije A ovog vikenda biće pojačane mere bezbednosti, posle prekida utakmice Italija - Srbija u utorak u Đenovi, zbog nereda koje su izazvali srpski huligani.

Italija – Srbija ponovo u novembru?

S media - 15.10.2010

UEFA razmatra čak i mogućnost da se prekinuti duel, ipak, odigra krajem godine. Ipak, realnija varijanta 3:0 za “azure”, i nekoliko mečeva bez publike.

Italija-Srbija u novembru!?

Vesti Online - 15.10.2010

Fudbalska utakmica između Srbije i Italije, koja je u utorak prekinuta u šestom minutu zbog vandalskog ponasanja srpskih navijača na stadionu u Đenovi, mogla bi da bude odigrana krajem godine, prenose "Novosti".

Veliki broj navijača iz Djenove u evidenciji

Beta - 15.10.2010

BEOGRAD, 15. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u petak da veliki broj navijača koji su bili u Djenovi, postoje u krivičnoj evidenciji i da policija one za koje postoji potreba zadržava na ...

Veze srpskih navijača sa italijanskom desnicom

S media - 15.10.2010

Izveštavajući o istrazi nereda u Djenovi, italijanski mediji pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije i Italije, i o vezama srpskih "ultra" navijača sa italijanskom ekstremnom desnicom.

"Slučaj Đenova" prerasta u desničarsku zaveru

Mondo - 15.10.2010

Izveštavajući o istrazi nereda u Đenovi, italijanski mediji pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije sa italijanskom ekstremnom desnicom.

Kriminalističke provere po povratku iz Đenove

S media - 15.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se male grupe huligana i dalje vraćaju iz đenove privatnim automobilima i avionom i da ih policija sve kontroliše kroz takozvane kriminalističke provere.

Italijanski mediji o povezanosti navijača

S media - 15.10.2010

Izveštavajući o istrazi nereda u Đenovi, italijanski mediji danas pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije i Italije, kao i o vezama srpskih "ultra" navijača sa italijanskom ekstremnom desnicom.

Đenova: Sud u ponedeljak o srpskim huliganima

Vesti Online - 15.10.2010

Sud u Đenovi će u ponedeljak doneti odluku o sudbini osmorice privedenih ekstremnih navijača iz Srbije koji su izazvali incidente i nerede tokom fudbalske utakmice Italija-Srbija u utorak.

Državni poredak nije urušen

Vesti Online - 15.10.2010

Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da, posle nereda u Beogradu tokom Parade ponosa i incidenata u Đenovi, državni poredak nije urušen i da očekuje u narednom periodu rešavanje problema ekstremističkih navijačkih grupa.

Pravosuđe deprimira policiju

Vesti Online - 15.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je srpska policija tražila od italijanske video zapise nereda u Đenovi, što će tražiti i od domaćih televizija i izrazio je očekivanje da će, posle reforme pravosuđa, sudovi ...

Srbija očekuje deportaciju navijača

S media - 15.10.2010

Državni organi Srbije izrazili su očekivanje da će se najekstremniji srpski navijači koji su uhapšeni u Djenovi uskoro naći u Srbiji, gde će biti procesuirani.

Pritvoreni navijači traže premeštaj zbog pretnji Albanaca

S media - 15.10.2010

Četvorica pritvorenih srpskih navijača zatražili su od italijanskih pravosudnih organa da budu premešteni iz zatvora Marasi u Djenovi u drugi zatvor, zbog pretnji koje dobijaju od albanskih pritvorenika.

Huligani traže premeštaj

S media - 15.10.2010

Četvorica srpskih navijača, koji se nalaze u zatvoru "Marasi" u Đenovi, zatražili su premeštaj jer navodno dobijaju pretnje od albanskih zatvorenika.

Veze srpskih i italijanskih huligana

Vesti Online - 15.10.2010

Italijanska štampa ocenjuje da bi divljanje srpskih navijača u Đenovi moglo ponovo da podstakne huligane na Apeninskom poluostrvu i govori o vezama koje postoje između navijačkih grupa u obe zemlje.

“Horda“ pred arbitrima

Novosti - 15.10.2010

Posle nereda u Đenovi u Italiji i Srbiji privedeno ukupno 42 huligana. U toku pregovori italijanskog tužilaštva sa advokatima uhapšenih navijača POSLE hapšenja još 16 navijača koji su se vraćali sa utakmice Srbija - Italija u Đenovi, broj ...

Besni rat Karadžića i Lukića!

S media - 15.10.2010

Predsednik FŠ Tomislav Karadžić juče nije želeo javno da otkrije ko su naručioci nasilja u Đenovi. Sve što znam rekao sam nadležnima, kaže Tole.

Direktor demantuje Srbe

S media - 15.10.2010

Direktor zatvora "Marasi" u Đenovi, Salvatore Maceo, kaže da nije bilo nikakve fizičke agresije ili verbalnih pretnji srpskim zatvorenicima uhapšenim posle nereda na utakmici između Italije i Srbije, od strane Albanaca.

Svađaju se umesto da spreče bruku Srbije

Blic - 14.10.2010

Huligani koji su prekjuče izazvali incidente u Đenovi pre, tokom i posle utakmice Srbija - Italija, po svoj prilici su bili mnogo bolje organizovani od Fudbalskog saveza Srbije, kao i domaćih policijskih i pravosudnih organa i italijanske ...

Fratini: ne znam ništa o upozorenjima iz srbije

Kurir - 14.10.2010

ĐENOVA - Italijanski ministar spoljih poslova Franko Fratini izjavio je da ne zna ništa o informacijama koje su stigle iz Srbije italijanskoj policiji uoči utakmice fudbalskih reprezentacija dve zemlje.

Lukić osudio nasilje

24sata - 14.10.2010

FUDBAL - Dešavanja na meču između Italije i Srbije osudio je i predsednik Crvene zvezde, Vladan Lukić, istakavši da je ovo jedna od najvećih sramota srpskog sporta. „Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Đenovi.

Prekid najavljen pre utakmice

24sata - 14.10.2010

Ivan Bogdanov, inspirator i vođa divljanja na fudbalskom meču Srbija–Italija u utorak u Đenovi, uhapšen je i prebačen u zatvor Marasi u tom gradu...

IVICA DAČIĆ: Italijani su krivi

Kurir - 14.10.2010

BEOGRAD - Srpska policija ne snosi ni gram odgovornosti za ono što se desilo u Đenovi! Ministar policije Ivica Dačić nema dilemu o tome ko je kriv za prekid utakmice između Italije i Srbije: - Kako je moguće da italijanska policija dozvoli ...

Laković: “Italijani su sve znali”

B92 - 14.10.2010

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je Fudbalski savez Italije znao da su neredi na meču u Đenovi mogući. Laković je izjavio da je domaćin na dan utakmice tri puta bio odavešten o mogućim neredima u duelu ...

"Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna "

24sata - 14.10.2010

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, bez obzira na incidente koji su se dogodili na beogradskim ulicama u nedelju, kada je održana Parada ponosa i potom u Đenovi na fudbalskoj utakmici između Srbije i Italije, kaže Ivica Dačić.

Propusti u komunikaciji 2 policije

B92 - 14.10.2010

Rim -- Pre utakmice između Italije i Srbije "došlo je do propusta u razmeni informacija" između italijanske i srpske strane, izjavio šef italijanske diplomatije.

DAČIĆ: nije isti organizator đenove i beograda?

Kurir - 14.10.2010

BEOGRAD - Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilana bez obzira na nedavne nerede u Beogradu i Đenovi. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je televiziji B 92 preneo da je to ocenjeno na sinoćnoj sednici Saveta za nacionalnu ...

Propust u razmeni informacija

RTS - 14.10.2010

Šef italijanske diplomatije Franko Fratini rekao da je pre utakmice između Italije i Srbije došlo do propusta u razmeni informacija. Problem nije Srbija, već srpski kriminalci za koje se vlada te zemlje obavezala da će ih uhapsiti, smatra ...

Ružić: divljanje navijača sramno

Kurir - 14.10.2010

BEOGRAD - Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić ocenio je danas sramnim divljanje srpskih navijača na utakmici reprezentacija Srbije i Italije u Đenovi i dodao da je njegov klub to već javno osudio.

FS sutra o Đenovi i derbiju

RTS - 14.10.2010

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sutra će na sednici u Beogradu razgovarati o bezbednosnim problemim nastale posle napada domaćih huligana na reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića i prekida utakmice sa Italijom.

Dačić: Nema dokaza o povezanosti

B92 - 14.10.2010

Beograd -- Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilana bez obzira na nedavne nerede u Beogradu i Đenovi, izjavio za B92 ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Maroni odbacio odgovornost italijanske policije

Kurir - 14.10.2010

RIM - Italijanski ministar policije Roberto Maroni izjavio je danas da su srpske obaveštajne službe potcenile opasnost od navijača koji su došli na utakmicu u Đenovu, ocenivši da ne postoji odgovornost italijanske policije za te događaje.

Izvršni odbor FSS sutra o neredima u đenovi i derbiju

Kurir - 14.10.2010

BEOGRAD - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sutra će na sednici u Beogradu razgovarati o bezbednosnim problemima nastalim posle napada domaćih huligana na reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića i prekida utakmice sa Italijom.

Policija pritvorila još osam osoba zbog nereda U Đenovi

Kurir - 14.10.2010

BEOGRAD - Pripadnici žandarmerije i policije do sada su na graničnom prelazu Horgoš pregledali 57 osoba, koje su pre dva dana izazvale incidente na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija u Đenovi, a mera zadržvanja do 48 časova određena je za ...

Pojačana bezbednost U mečevima Serije A

Kurir - 14.10.2010

RIM - Na utakmicama italijanske fudbalske Serije A ovog vikenda biće pojačane mere bezbednosti, posle prekida utakmice Italija - Srbija u utorak u Đenovi, zbog nereda koje su izazvali srpski huligani.

"Srpski huligan" zvezda italijanskog šou programa (video)

Kurir - 14.10.2010

RIM - Posle velike bruke koju je izazvao predvodeći srpske huligane u neodigranom meču protiv Italije, Ivan Bogdanov je sa stadiona "Luiđi Feraris" sproveden u zatvor u Đenovi, ali se već sutradan pojavio u jednom od najgledanijih šou ...

Huligan se izvinio Italijanima

B92 - 14.10.2010

Predvodnih srpskih huligana u Đenovi Ivan Bogdanov javno se izvinio Italijanima. Bogdanov, kojeg su italijanski mediji nazvali ‘zver’ i ‘čovek u crnom’, rekao je svom advokatu da je na meču Italija – Srbija protestvovao protiv FSS.

Zvezdini huligani u Đenovi rušili Karadžića

Blic - 14.10.2010

Divljanje navijača u Đenovi bilo je usmereno protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, a ceo napad izveden je po nalogu vođa najekstremnijih navijačkih grupa Zvezde sa severa - tvrdi za “Blic” jedan od navijača ...

Italija – Srbija ponovo u novembru?

B92 - 14.10.2010

Utakmica između Srbije i Italije, započeta u utorak, ali prekinuta zbog ponašanja srpskih huligana, mogla bi da se odigra krajem godine, prenose „Novosti“.

Uterani na tribine, da ne ruše ulice?

Mondo - 14.10.2010

"Odustali smo od pregleda, kako bismo što pre uveli navijače na stadion i na taj način sprečili da dalje uništavaju ulice Đenove", izjavio je govornik italijanskih policijskih jedinica na pitanje: "Kako se dogodilo da srpski huligani imaju ...

Jači smo od države!

ALO - 14.10.2010

Divljanje srpskih navijača na stadionu „Luiđi Feraris“ jasna je poruka Ustavnom sudu Srbije da nikada neće zaustaviti organizovano navijanje u našoj zemlji.

Dačić: Italijani su znali da će biti nereda

ALO - 14.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je italijanska policija napravila veliki propust jer nije sprečila napad na gostujuću reprezentaciju u Đenovi niti nerede na utakmici.

Italijani nas namestili!

ALO - 14.10.2010

Ogorčeni su bili ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije po povratku u zemlju. Bez namere da opravdaju divljanje naših huligana u Đenovi, generalni sekretar saveza Zoran Laković bio je prilično ljut i na Italijane.

Nikolić: Ne vidim političku pozadinu incidenta u Đenovi

Vesti Online - 14.10.2010

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da su neredi u Đenovi zbog kojih je prekinuta utakmica fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije, stvar Italije i njene policije i da ne vidi nikakvu vezu nekoga od ...

Italijanska vlada izveštava parlament o neredima u Đenovi

Glas javnosti - 14.10.2010

RIM - Italijanska vlada podneće parlamentu izveštaj o navijačkim neredima koji su se dogodili u Đenovi na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija, javila je agencija Ansa.

RTS upozoren na prekid utakmice u Đenovi!

Glas javnosti - 14.10.2010

BEOGRAD - Anonimni navijač ostavio je poruku na sajtu RTS da ne plaćaju prenos jer će utakmica u Đenovi biti prekinuta na samom početku! Naime, dok su trajali pregovori da se u Srbiji obezbedi slika s meča u Đenovi između selekcija Italije ...

Bezbednosna situacija stabilna

Beta - 14.10.2010

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna bez obzira na nedavne nerede u Beogradu i Djenovi, izjavio je u četvrtak ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Za huligane pitajte sud

Mondo - 14.10.2010

Imena učesnika nereda u Beogradu i Đenovi možda nisu ista ali je to isti kriminalni, ultra desničarski i nacionalistički milje, kaže ministar policije.

Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

Vesti Online - 14.10.2010

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna bez obzira na nedavne nerede u Beogradu i Đenovi, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, prenoseći ocenu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Marković: Srbija zbog EU pustila homoseksualce na ulicu

EMG - 14.10.2010

Dragan Marković, lider Jedinstvene Srbije, članice vladajuće koalicije, izjavio je danas da je Srbija zbog ulaska u EU morala da pusti homoseksualce da izađu na ulicu i da se onda desi bratoubilački rat zato što su stvoreni uslovi da dođe ...

Fratini: razočarani i ogorčeni zbog nereda u Đenovi

R.S.Evropa - 14.10.2010

Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini ocijenio je u srijedu veče u Rimu da su italijanske snage reda dokazale profesionalizam i odgovornost, tokom nereda na utakmici fudbalske reprezentacije te zemlje sa Srbijom u Đenovi .

Policijsko zadržavanje za 19 navijača

EMG - 14.10.2010

MUP Srbije odredio je policijsko zadržavanje do 48 sati devetnaestorici srpskih navijača, osumnjičenih za učešće u neredima na utakmici u Đenovi.

Laković: Registrovani svi kupci

S media - 14.10.2010

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije kaže da su organizatori na dan utakmice tri puta bili obavešteni o mogućim neredima u duelu Italije i Srbije u Đenovi ali niko nije reagovao. Registrovan svaki kupac karte.

Ivan "Grozni": Nemam ništa protiv Italije

S media - 14.10.2010

Predvodnik huligana koji su prekinuli meć Italija - Srbija u Đenovi, inače jedan od vođa grupe Ultras, Ivan Bogdanov, u zatvoru u Đenovi čeka odluku Državnog tužioca da li će mu se suditi na italijanskom Sudu za hitna pitanja ili će proći ...

Fratini: Huliganizam nije srpski izum

S media - 14.10.2010

Ministar inostranih poslova Italije, Franko Fratini, prihvatio je izvinjenje srpskih zvaničnika povodom incidenata na utakmici u Đenovi i istakao da za to što se desilo ne treba kriviti državu ni narod nego odgovorne pojedince.

Zakazale srpske obaveštajne službe

Beta - 14.10.2010

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni negirao je da je policija te zemlje mogla da spreči divljanje srpskih huligana na utakmici u Djenovi i ocenio da je odgovornost na obaveštajnim ...

Fratini: Nije bilo nagoveštaja o opasnosti

Vesti Online - 14.10.2010

Pre utakmice između Italije i Srbije "došlo je do propusta u razmeni informacija" između italijanske i srpske strane "zbog toga što preventivne informacije nisu stigle ili zato što razmena preventivnih informacija nije funkcionisala kako ...

D S S nema ništa sa neredima

S media - 14.10.2010

Vlast insinuira da su neke stranke podržale nerede u Beogradu ili u Đenovi jer želi da skine krivicu sa sebe. Vlast nema nijednu činjenicu za te tvrdnje, kaže Slobodan Samardžić poslanik D S S -a u Skupštini Srbije.

Država mora da reaguje

S media - 14.10.2010

Sramota u Đenovi. Ne postoje nikakvi para-političari. Nasilje organizuju ljudi čija imena možete čuti na bilo kojoj utakmici Super lige. Na državi je da reaguje, kaže potpredsednik UO „Partizana“ Branko Ružić.

Sutra o Đenovi i derbiju

S media - 14.10.2010

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sutra će na sednici u Beogradu razgovarati o bezbednosnim problemim nastale posle napada domaćih huligana na reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića i prekida utakmice sa Italijom.

Apsurdno je optuživati Italiju

S media - 14.10.2010

Srpska policija je poslala faks u kojem se ne spominje nikakav eventualni rizik i najavila dolazak 1.300 navijača, kojih je, na kraju bilo 1.800, rekao je danas povodom incidenta na utakmici reprezentacije Italije i Srbije u Đenovi Alfredo ...

Imate zakon, postupajte po zakonu

S media - 14.10.2010

Navijači “Partizana“ osuđuju sve što se dešavalo u Đenovi. Neka nadležni istraže šta se desilo. Nisu navijači problem. Država skreće pažnju sa drugih stvari. Derbi će biti održan.

Nisu to navijači Zvezde, to su navijači Srbije

E-Novine - 14.10.2010

"Ono što se u Đenovi dogodilo je najveća sramota u istoriji srpskog fudbala i imaće teške posledice kako za reprezentaciju, tako i za klubove", kazao je Vladan Lukić, koji je doživeo naglu i potpunu amneziju pred činjenicom da su upravo ...

Italijanska policija odgovornost prebacila na srbijanske službe bezbjednosti

R.S.Evropa - 14.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni negirao je da je policija te zemlje mogla da spriječi divljanje srpskih huligana na utakmici u Đenovi i ocijenio da je odgovornost na obaveštajnim službama iz Beograda.

Utvrdićemo otkud "zvezdaši" u Đenovi

Vesti Online - 14.10.2010

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da policija utvrđuje kako to da su se "Delije", navijači fudbalskog kluba "Crvena zvezda", našli u Đenovi na utakmici reprezentacija Srbije i Italije.

Bogdanov: Neredi bili usmereni protiv F S S

S media - 14.10.2010

Vodja ekstremnih navijača iz Srbije Ivan Bogdanov, saslušan je pred sudom u Đenovi. Bogdanov ponovio izvinjenje Italiji zbog nereda. Saslušanje osmorice srpskih navijača počelo je u 9.45 sati.

Utvrđuje se prisustvo "zvezdaša" u Đenovi, derbi pod znakom pitanja

S media - 14.10.2010

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da policija utvrdjuje kako to da su se "Delije", navijači fudbalskog kluba "Crvena zvezda", našli u Đenovi na utakmici reprezentacija Srbije i Italije.

Navijači u Đenovi rušili Karadžića?!

Vesti Online - 14.10.2010

Divljanje navijača u Đenovi bilo je usmereno protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, a ceo napad izveden je po nalogu vođa najekstremnijih navijačkih grupa Zvezde sa severa - tvrdi za sutrašnje izdanje lista “Blic” ...

"Srpski huligan" junak italijanskog TV šoua

Svet - 14.10.2010

Italijani od svega prave šou, pa im nije bilo teško da od glavnog „junaka“ incidenata u Đenovi Ivana Bogdanova preko noći „naprave“ TV zvezdu. Naime, „Ivan Grozni“ kako su ga prekrstili producenti šou programa „Le Lene“, je bio „gost“ ...

Zvezdini huligani u Đenovi rušili Karadžića

S media - 14.10.2010

Divljanje navijača u Đenovi bilo je usmereno protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, a ceo napad izveden je po nalogu vođa najekstremnijih navijačkih grupa Zvezde sa severa - tvrdi za “Blic” jedan od navijača ...

Iz kaveza u ćelije

Novosti - 14.10.2010

Sedmorica huligana sa stadiona "Luiđi Feraris" zadržano u Italiji, dok je njih 19 pritvoreno u Srbiji. Italijani izrekli 39 administrativnih zabrana ulaska u zemlju SEDMORICA srpskih navijača, među kojima je i njihov vođa Ivan Bogdanov, ...

Vođa srpskih navijača u Đenovi prebačen u zatvor

Politika - 13.10.2010

Zbog nasilničkog ponašanja naših "navijača" u Đenovi, posle samo šest minuta igre, prekinuta fudbalska utakmica Srbija - Italija. Navijači pre utakmice napali golmana Stojkovića.

Italija šokirana

Politika - 13.10.2010

Koji su motivi ovog ludila koje je pretilo da izazove opasno i neshvatljivo nasilje?, pita „Korijere dela sera“ Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim događajima u Đenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola ...

Italijanska policija krivi srpske kolege

24sata - 13.10.2010

ROBERTO - Masuči, čovek ispred FS Italije zadužen za bezbednost, kritikovao je i potez srpske policije koja ih nije upozorila na dolazak huligana. „Agresivni navijačima nije bilo mesto u Đenovi.

Strogo poverljivo: Mafija preko fudbala ruši celu državu!

Press - 13.10.2010

Bezbednosne službe imaju informacije da Darko Šarić pokušava da, posle krvavih sukoba u nedelju, izazove haos u celoj Srbiji! Organizovani kao vojska...

Italija šokirana

RTS - 13.10.2010

Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim događajima u Đenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola koji je ikad primio srpski fudbal, prenosi onlajn Politika.

Uhapšeno 17 huligana u Đenovi, kolovođa prebačen u zatvor, počinju suđenja

Blic - 13.10.2010

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija - Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javila je agencija ANSA.

Laković krivi i domaćina

Blic - 13.10.2010

Italijanska strana će morati da obrazloži način organizacije utakmice, izjavio je rano jutros na beogradskom aerodromu generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, posle povratka iz Đenove, ali je napomenuo da se time, ni u ...

Uhapšeno 17 huligana

B92 - 13.10.2010

Italijanska policija saopštila je da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija - Srbija.

Uhapšeno 17 srpskih huligana

RTS - 13.10.2010

Italijanska policija saopštila je da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javila je agencija ANSA.

Uhapšeno 17 huligana, kolovođa u zatvoru, navijači se vratili

Blic - 14.10.2010

Kako je javio RTS autobusi sa srpskim navijačima su se večeras vratili u Srbiju, dok je tokom dana italijanska policija saopštila je da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice ...

Strava i užas (video)

Kurir - 13.10.2010

Došli, videli, obrukali nas. Utakmica Italija - Srbija, koja je trebalo da bude derbi grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nije ni odigrana, niti će ikad biti! Srpski navijači prekinuli su meč posle svega šest minuta ubacivanjem ...

Palombo: Stanković nam se izvinio zbog ponašanja navijača

Blic - 13.10.2010

Fudbalski reprezentativac Italije Anđelo Palombo rekao je danas da se kapiten Srbije Dejan Stanković izvinio "azurima" zbog divljanja huligana koji su prekinuli utakmicu dva nacionalna tima u Đenovi.

Dekijevo izvinjenje "Azurima"

B92 - 13.10.2010

Fudbalski reprezentativac Italije Anđelo Palombo rekao je da se kapiten Srbije Dejan Stanković izvinio "azurima". Meč Italija - Srbija prekinut je u Đenovi zbog divljanja huligana iz Srbije.

Policija: uhapšeno 17 navijača, povređeno 16 ljudi

Kurir - 13.10.2010

ĐENOVA- Italijanska policija saopštila je da je u sinoćnjem incidentu na fudbalskom stadionu u Đenovi povređeno 16 ljudi, od kojih dvojica karabinjera, dok su ostali Srbi, i da je uhapšeno 17 srpskih navijača.

Crvena zvezda i Partizan danas o incidentima u Đenovi

Blic - 13.10.2010

Rukovodstvo Crvene zvezde će tokom dana održati sastanak nakon kojeg će izneti svoj stav o incidentu koji su izazvali naši navijači na kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope između Srbije i Italije u Đenovi, izjavio je Tanjugu ...

Danas stavovi "večitih rivala"

B92 - 13.10.2010

Crvena zvezda izneće stav o dešavanjima u Đenovi posle današnjeg sastanka. Ovu informaciju Tanjugu je potvrdio portparol trofejnog kluba Marko Nikolovski.

Vođa srpskih navijača u Đenovi prebačen u zatvor

Kurir - 13.10.2010

ĐENOVA - Ivan Bogdanov, vođa ekstremnih srpskih navijača, koji su sinoć izazvali nerede na utakmici reprezentacija Italije i Srbije na stadionu u Đenovi, prebačen je u zatvor Marasi u tom gradu.

Palombo: Stanković nam se izvinio

Kurir - 13.10.2010

BEOGRAD- Fudbalski reprezentativac Italije Anđelo Palombo rekao je danas da se kapiten Srbije Dejan Stanković izvinio "azurima" zbog divljanja huligana koji su prekinuli utakmicu dva nacionalna tima u Đenovi.

DAČIĆ: obračunaćemo se

Kurir - 13.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ogorčen je zbog dešavanja u Đenovi. On kaže da će se država posle ovoga konačno obračunati s takozvanim navijačima na najrigorozniji način.

Đukić Dejanović: Ne isključujem povezanost nereda u Beogradu i Đenovi

Blic - 13.10.2010

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da ne isključuje mogućnost da iza nereda u Beogradu zbog Parade ponosa i na fudbalskoj utakmici u Đenovi stoje isti "kreatori".

Dačić: Italijanska policija napravila veliki propust

Blic - 13.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je italijanska policija napravila veliki propust jer nije sprečila napad na gostujuću reprezentaciju u Đenovi, niti nerede na utakmici.

Isti kreatori u Beogradu i u Đenovi

B92 - 13.10.2010

Podgorica -- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da ne isključuje mogućnost da iza nereda u Beogradu i u Đenovi stoje isti "kreatori". "Ne mogu isključiti povezanost kreatora jednog i drugog događaja.

Diplomatska izvinjenja Italiji

B92 - 13.10.2010

Rim, Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao da žali zbog incidenata huligana iz Srbije u Đenovi. Ambasadorka Srbije u Rimu izvinila se Italiji.

Đukić-dejanović: isti kreator nereda u Beogradu i Đenovi

Kurir - 13.10.2010

PODGORICA - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da ne isključuje mogućnost da iza nereda u Beogradu zbog Parade ponosa i na fudbalskoj utakmici u Đenovi stoje isti "kreatori".

Dvojica Srba danas pred sudom u Đenovi

Kurir - 13.10.2010

ĐENOVA - Nikola Arsić i Miloš Petrović, koji su juče uhapšeni tokom nereda u Đenovi, biće danas izvedeni pred sud u tom gradu, prenosi agencija Ansa.

Osuda incidenata u Đenovi

RTS - 13.10.2010

Uprkos incidentima u Đenovi, Italija podržava ulazak Srbije u EU, rekao ambasador Italije. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da je intervencija italijanske policije mogla biti efikasnija.

USNS: "Ispitati odgovornost medija"

B92 - 13.10.2010

Udruženje sportskih novinara Srbije ocenilo je da bi vlast u Srbiji trebalo da preispita odgovornost medija za stanje u domaćem fudbalu i ponašanje huligana.

"Pirotehniku smo kupili u Đenovi i bez problema uneli na stadion"

24sata - 13.10.2010

Jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Đenovi zjavio je televiziji RAI da su pirotehniku kupili u radnjama u tom gradu i da su je bez problema uneli na stadion.

Preispitati odgovornost medija

RTS - 13.10.2010

Udruženje sportskih novinara Srbije ocenilo je da bi vlast u Srbiji trebalo da preispita i odgovornost medija za stanje u domaćem fudbalu i vandalsko ponašanje huligana.

Dačić: MUP proverava prodaju karata

B92 - 13.10.2010

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će policija u FSS proveriti kako su prodavane i deljene karte za utakmicu Italija-Srbija u Đenovi.

Dvoje srpskih navijača na slobodi, uz uslovne kazne

Kurir - 13.10.2010

ĐENOVA - Nikola Arsić, jedan od navijača Srbije koji je uhapšen sinoć tokom nereda u Đenovi, osuđen je danas pred sudom u tom gradu na šest meseci zatvora uslovno i pušten je na slobodu.

RTS upozoren na prekid utakmice u Đenovi!

Kurir - 13.10.2010

BEOGRAD - Anonimni navijač ostavio je poruku na sajtu RTS da ne plaćaju prenos jer će utakmica u Đenovi biti prekinuta na samom početku! Naime, dok su trajali pregovori da se u Srbiji obezbedi slika s meča u Đenovi između selekcija Italije ...

Od Beograda do Đenove i nazad

B92 - 13.10.2010

Beograd -- Kako saznaje B92 u državnom vrhu, u toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom divljanja huligana, i o vezi događaja u nedelju i sinoć u Italiji.

Italijanska vlada izveštava Parlament o neredima u Đenovi

Kurir - 13.10.2010

RIM - Italijanska vlada podneće parlamentu izveštaj o navijačkim neredima koji su se sinoć dogodili u Đenovi na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija, javila je agencija Ansa.

DAČIĆ: ne može srpska policija da zavodi red u Italiji

Kurir - 13.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je italijanska policija napravila veliki propust jer nije sprečila napad na gostujuću reprezentaciju u Đenovi, niti nerede na utakmici.

Lukić: Užasnut sam, najveća sramota u istoriji srpskog fudbala

Blic - 13.10.2010

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je za Tanjug da je užasnut onim što se desilo sinoć u Đenovi i da smatra da svako treba da bude kažnjen za ono što je uradio. "Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Đenovi.

Lukić: „Užasnut sam“

B92 - 13.10.2010

Povodom incidenata i prekida utakmice između Srbije i Italije u utorak u Đenovi oglasio se i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić. Prvi čovek crveno-belih osudio je ponašanje pojedinaca u Italiji i istakao da je to najveća sramota u ...

Reakcije na incident u Đenovi

B92 - 13.10.2010

Napad na golmana reprezentacije Srbije i prekid meča između naše selekcije i Italije u Đenovi izazvao je očekivao brojne reakcije. Vladimir Stojković koga su napali huligani, ocenio da su incident izazvali oni kojima nije stalo do ...

Vođa huligana krio se u prtljažniku

B92 - 13.10.2010

Đenova, Beograd -- Ivan Bogdanov, vođa huligana, uhapšen nakon nereda u Đenovi. Policija saopštila da se krio u prtljažniku autobusa. Privedeno još 138 huligana.

Bruka u Đenovi i njene posledice

B92 - 13.10.2010

Neredi i prekid u Đenovi nosi su težak udarac srpskom fudbalu, a posledice bi mogle biti veoma ozbiljne. Osim gotovo izvesnog gubitka tri boda za zelenim stolom, naša selekciji preti da 28.

Reakcija "Večitih rivala" na Đenovu

B92 - 13.10.2010

Beograd -- Golmana Vladimira Stojkovića, kako saznaje B92, po povratku u zemlju policija otpratila sa aerodroma. Nasilje osudili predsednici Partizana i Crvene Zvezde.

Italijani iznenađeni: Niko nam nije rekao koliko su opasni!

Blic - 14.10.2010

U izveštaju Interpola o srpskim navijačima, koji je Srbija faksom dostavila italijanskim vlastima, naveden je samo broj ekstremnih navijača koji će doći u Italiju s kartom za utakmicu, ali nije pomenuto koliko su opasni, izjavio je danas ...

Duga lista "osumnjičenih"

RTS - 13.10.2010

Pitanja koja se neizbežno nameću posle nereda u Beogradu i Đenovi su: ko organizuje ultraše, bira mete njihovih napada, plaća njihove akcije? Političari, mediji i policija ponudili su više mogućih odgovora, ali nijedan dovoljno jasan.

Nikolić: Neredi u Đenovi su problem Italije i njene policije

Blic - 13.10.2010

Neredi u Đenovi su stvar Italije i njene policije, ja ne mogu da pronađem vezu između nekog srpskog političara i onoga što se tamo zbivalo, i tvrdim da u tome nijedna opoziciona stranka nije učestvovala, rekao Tomislav Nikolić, predsednik ...

Bez pomoći Italijana

Politika - 13.10.2010

Postojali su nagoveštaji da će ovako nešto da se dogodi, Italijani su organizacijom utakmice doprineli neredima, kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković Đenova će, nažalost, biti upamćena kao crna tačka srpskog fudbala.

U Đenovi uhapšen Ivan Bogdanov, jedan od vođa „Ultra bojsa”, krio se u prtljažniku

Politika - 13.10.2010

Protiv Ice Ultrasa ranije su podnošene krivične prijave zbog napada na policajca, za nasilničko ponašanje, kao i zbog držanja i stavljanja u promet opojnih droga Ivan Bogdanov zvani Ica Ultras (30) iz Beograda, koga je italijanska policija ...

Italijani osudili i gest srpskih fudbalera

Politika - 13.10.2010

Od našeg izveštača Rim, 13. oktobra – Utisci nakon incidenta na fudbalskom stadionu „Feraris” u Đenovi gotovo su jednoglasno negativni. Italijanska štampa ali i televizija osuđuju gest srpskih navijača tokom i nakon neodigrane fudbalske ...

Intervencija italijanske policije morala da bude efikasnija

Politika - 13.10.2010

Apeninski organi reda, naš Fudbalski savez i Fudbalski savez Italije nisu tražili pomoć od MUP-a Srbije oko priprema za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između „azura” i „orlova” u Đenovi Intervencija italijanske policije mogla ...

Huligani hoće da destabilizuju državu!

Press - 13.10.2010

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić sumnja da isti organizatori stoje iza krvavih sukoba tokom gej parade i huliganskih ispada u Đenovi.

Italija: odgovoran ministar policije

Kurir - 13.10.2010

RIM - Italijanska opozicija zatražila je od vlade da parlamentu te zemlje podnese izveštaj o incidentima koje su u Đenovi izazvali srpski navijači, preneli su italijanski mediji.

Fratini: Ne znam ništa o upozorenjima iz Srbije

Politika - 13.10.2010

ĐENOVA – Italijanski ministar spoljih poslova Franko Fratini izjavio je večeras da ne zna ništa o informacijama koje su stigle iz Srbije italijanskoj policiji uoči utakmice fudbalskih reprezentacija dve zemlje.

MUP proverava prodaju karata

B92 - 13.10.2010

Ministar policije Ivica Dačić je izjavio da će policija u FSS proveriti kako su prodavane i deljene karte za utakmicu Italija – Srbija. Kako je rečeno u MUP-u, policija će preduzeti mere protiv huligana koji su divljali u Đenovi i izazvali ...

Italijanska štampa: Italija u šoku!!!

Vesti Online - 13.10.2010

Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim događajima u Đenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola koji je ikad primio srpski fudbal, preneli su večeras beogradski mediji.

Huligani - Srbija 3:0!

ALO - 13.10.2010

Srpski fudbal sinoć je u Đenovi doživeo najteži udarac i najveću sramotu u istoriji! Zbog divljanja huligana, koji su prethodno izvršili veoma ozbiljan fizički napad na golmana Stojkovića, meč između Italije i Srbije prekinut je već u ...

''Rat'' policije i huligana u Đenovi

Vesti Online - 13.10.2010

Huligani koji su uticali na to da se prekine utakmica fudbalera Italije i Srbije, nastavili su da divljaju i prave nered na ulicama Đenove. Situacija se pogoršala posle ponoći kada su izgrednici zapalili autobus u okrađenom delu stadiona, ...

Bruka:Srpski huligani prekinuli meč u Đenovi

Glas javnosti - 13.10.2010

BEOGRAD - Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prekinuta je u utorak veče posle samo pet minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu "Luiđi Feraris" u ...

Italijanska štampa: Italija šokirana

S media - 13.10.2010

Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim dogadjajima u Djenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola koji je ikad primio srpski fudbal, prenela je večeras onlajn Politika.

Policija uhapsila 17 huligana u Djenovi

Beta - 13.10.2010

BEOGRAD/DJENOVA, 13. oktobra 2010. (Beta) - Italijanska policija saopštila je u sredu da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije u kvalifikacijama za Evropsko ...

Policija uhapsila 17 srpskih huligana u Đenovi

EMG - 13.10.2010

Italijanska policija saopštila danas da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Đenova: Uhapšeni organizatori nereda

Vesti Online - 13.10.2010

Italijanska policija je uhapsila 17 osoba zbog izazivanja i učestvovanja u neredima pre, tokom i posle otkazivanja fudbalskog meča Italija -Srbija u Đenovi, javila je italijanska agencija ANSA.

Policija u Đenovi uhapsila glavnog srpskog huligana!

Vesti Online - 13.10.2010

Italijanska policija uhapsila je u noći između utorka i srede u Đenovi vođu huligana koji su sinoć prekinuli utakmicu između Italije i Srbije na stadionu "Luiđi Feraris", prenose italijanski mediji! "Gazeta delo sport" javlja da je ...

Policija uhapsila 17 srpskih huligana u Đenovi

S media - 13.10.2010

Italijanska policija saopštila da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije.

Srpski fudbal umro, državo hapsi!!!

Mondo - 13.10.2010

Beogradska javnost zgrožena neredima u Đenovi. Svi dnevni listovi traže odlučnu akciju državnih organa kako bi se jednom zauvek stalo na put nasilnicima.

Uhapšeno 17 huligana, kolovođa u zatvoru

Mondo - 13.10.2010

Uhapšeno 17 huligana koji su pravili nerede u Đenovi, među njima i istetovirani muškarac koji je bio kolovođa. Povređeno 16 osoba. Italijanska policija uhapsila je 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle ...

17 uhapšenih, 16 povređenih (VIDEO)

S media - 13.10.2010

Nakon jučerašnjih nereda u Đenovi, italijanska policija potvrdila je informaciju o hapšenju 17 huligana koji su učestvovali u incidentima. Tamošnji mediji prenose da je među uhapšenima i jedan od "dirigenata" događaja na stadionu "Luiđi ...

Policija uhapsila 17 srpskih huligana u Đenovi

R.S.Evropa - 13.10.2010

Italijanska policija saopsstila je danas da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su uccestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javila je agencija ANSA.

"Mislite da ćete da gledate utakmicu?"

Mondo - 13.10.2010

Dvojica muškaraca u crnim majicama sa mrtvačkim glavama rekli funkcioneru FSS da "utakmice neće biti". Da li je divljanje huligana iz Srbije u Đenovi moglo da bude sprečeno? Ublaženo svakako da, jer je bilo raznih signala i nagoveštaja da ...

Palombo: Stanković se izvinio zbog divljanja huligana

Beta - 13.10.2010

BEOGRAD, 13. oktobra 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Italije Andjelo Palombo rekao je u sredu da se kapiten Srbije Dejan Stanković izvinio "azurima" zbog divljanja huligana koji su prekinuli utakmicu dva nacionalna tima u Djenovi.

Slike nereda iz Đenove

S media - 13.10.2010

Srpski navijači juče u Đenovi prekinuli meč Italija-Srbija. S media portal objavljuje foto i video galeriju sa dešavanja u Đenovi. Fudbalska reprezentacije Srbije nije sinoć imala priliku da pokuša da osvoji koji bod u kvalifikacionoj ...

Vodja srpskih navijača prebačen u zatvor

S media - 13.10.2010

Ivan Bogdanov, vodja ekstremnih srpskih navijača, koji su sinoć izazvali nerede na utakmici reprezentacija Italije i Srbije na stadionu u Djenovi, prebačen je u zatvor Marasi u tom gradu.

Stanković se izvinio Italiji

Vesti Online - 13.10.2010

Kapiten fudbalske reprzentacije Srbije Dejan Stanković sa suzama u očima napustio je teren u Đenovi nakon što je utakmica prekinuta zbog divljanja navijača.

Hapšenje u Đenovi (VIDEO)

S media - 13.10.2010

Italijanska policija privela je glavne vinovnike nereda na jučerašnjem, prekinutom meču, između selekcija Italije i Srbije. Ovako je izgledalo privođenje Ivana Bogdanova, čoveka koji je čitavim tokom incidenata sedeo na zaštitnoj ogradi, ...

Italijani ne žele da dođu u Srbiju

Vesti Online - 13.10.2010

Legendarni italijanski fudbaler Luiđi Riva izjavio je dan nakon prekida utakmice Italija - Srbija u Đenovi da drugi meč u kvalifikacijama za EURO 2012 između dve selekcije ne bi trebalo da se igra u Srbiji već na neutralnom terenu.

Vođa srpskih navijača u Đenovi u zatvoru

Novosti - 13.10.2010

Policija je privela ukupno 138 Srba, od kojih je 17 zadržano u pritvoru, 35 je pušteno na slobodu, a ostali se još ispituju ĐENOVA - Ivan Bogdanov, vođa ekstremnih srpskih navijača, koji su u utorak uveče izazvali nerede na utakmici ...

Uhapšeni vodja navijača prebačen u zatvor

Beta - 13.10.2010

BEOGRAD/DJENOVA, 13. oktobra 2010. (Beta) - Uhapšeni vodja srpskih navijača Ivan Bogdanov koji je sinoć predvodio divljanje huligana na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije, prebačen je u zatvor Marasi u Djenovi, javila je u ...

Dačić: Italijanska policija napravila veliki propust

EMG - 13.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je italijasnska policija napravila veliki propust jer nije sprečila napad na gostujuću reprezentaciju u Đenovi, niti nerede na utakmici.

Dačić kritikuje italijansku policiju

Beta - 13.10.2010

BEOGRAD, 13. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu da je italijanska policija napravila veliki propust jer nije sprečila napad na gostujuću reprezentaciju u Djenovi, niti nerede na ...

Utakmica Srbija - Italija loše pripremljena

S media - 13.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripreme za fudbalsku utakmicu Srbija - Italija u Đenovi nisu bile dobro obavljene i da je jedna mala grupa navijača uspela da utiče na njeno prekidanje.

Moguća veza incidenata u Beogradu i Đenovi

S media - 13.10.2010

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da ne može da isključi povezanost učesnika nereda tokom Parade ponosa u Beogradu i navijača u Đenovi, zbog čijeg je divljanja prekinuta fudbalska utakmica Italija-Srbija.

Italijanska vlada podnosi izveštaj parlamentu o neredima

S media - 13.10.2010

Italijanska vlada podneće parlamentu izveštaj o navijačkim neredima koji su se sinoć dogodili u Đenovi na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija. Kako prenosi ova agencija, pored 17 uhapšenih navijača iz Srbije, sinoć je u Đenovi uhapšen i ...

Stanković plakao, Mihajlović napustio stadion

S media - 13.10.2010

Italijanska štampa danas “ocrnila” Srbiju i Srbe. Srbija dala sebi najveći autogol. Poruka je jasna – Srbija nije za Evropu. Dejan Stanković plakao u svlačionici.

Dvojica srpskih navijača na slobodi

S media - 13.10.2010

Nikola Arsić, jedan od navijača Srbije koji je uhapšen sinoć tokom nereda u Djenovi, osudjen je danas pred sudom u tom gradu na šest meseci zatvora uslovno i pušten je na slobodu.

Fratini razočaran zbog incidenata huligana u Đenovi

EMG - 13.10.2010

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini preneo je danas u telefonskom razgovoru svom srpskom kolegi Vuku Jeremiću razočaranje zbog incidenata koji su se dogodili sinoć na fudbalskoj utakmici između Italije i Srbije u Đenovi.

Navijač pred sudom: Nagovorili me, ne bi ja

Mondo - 13.10.2010

Dvojica srpskih navijača koji su u Đenovi uhapšeni zbog nereda na utakmici Italija - Srbija osuđeni su na uslovne kazne zatvora. Jedan od njih izjavio da se seća nereda, ali ne i šta je on radio.

Jeremić se izvinio, Fratini razočaran

S media - 13.10.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić uputio je danas italijanskom ministru inostranih poslova Franku Fratiniju zvanično izvinjenje u ime Vlade Srbije, povodom prekida fudbalske utakmice Italije i Srbije u utorak uveče u Đenovi.

Fratini razočaran zbog incidenata huligana u Djenovi

Beta - 13.10.2010

BEOGRAD, 13. oktobra 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini preneo je u sredu u telefonskom razgovoru svom srpskom kolegi Vuku Jeremiću razočaranje zbog incidenata koji su se dogodili sinoć na fudbalskoj utakmici ...

Uslovne kazne za dvojicu uhapšenih u Đenovi

Vesti Online - 13.10.2010

Dvojica srpskih huligana, koji su uhapšeni u utorak uveče u Đenovi posle prekida utakmice Italija - Srbija u okviru kvalifikacija za EURO 2012, dobili su uslovne kazne na šest meseci.

Pirotehniku bez problema uneli na stadion

S media - 13.10.2010

Jedan od vodja navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Djenovi zjavio je televiziji RAI da su pirotehniku kupili u radnjama u tom gradu i da su je bez problema uneli na stadion.

Dačić: FSS je odgovoran za nerede

Vesti Online - 13.10.2010

Za prekid kvalifikacione utakmice Italija-Srbija u Đenovi postoji odgovornost Fudbalskog saveza Srbije i tek ćemo ispitati na koji način su karte deljene i kupovane, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ocenio ...

Lukić: Užasnut sam!

Mondo - 13.10.2010

Predsednik Crvene zvezde zapanjen dešavanjima u Đenovi i osuđuje nasilje navijača Srbije. "Krajnje je vreme da se svi faktori ujedine i izađu iz ove situacije jači".

Navijač Slobo: Namerno smo ovo uradili

Mondo - 13.10.2010

Jedan navijač koji je bio u Đenovi tvrdi da su neredi namerno izazvani "iz političkih razloga" i da su to uradile Delije. Jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u neredima u Đenovi izjavio je televiziji RAI da su pirotehniku ...

Lukić užasnut

S media - 13.10.2010

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić užasnut je sinoćnim divljanjem huligana pre, tokom i posle duela Srbije i Italije u Đenovi. - Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Đenovi.

RTS upozoren na prekid meča u Đenovi!

Vesti Online - 13.10.2010

Anonimni navijač ostavio je poruku na sajtu RTS da ne plaćaju prenos, jer će utakmica u Đenovi biti prekinuta na samom početku! Naime, dok su trajali pregovori da se u Srbiji obezbedi slika s meča u Đenovi između selekcija Italije i ...

Organizovane parapolitičke grupe ugrožavaju Srbiju

R.S.Evropa - 13.10.2010

Zoran Glavonjić , Iva Martinović Nakon divljanja na tribinama u Đenovi, tokom kojeg su huligani iz Srbije palili baklje i dimne bombe, uz pokliče "Ubij, ubij Šiptara!" zapalili zastavu Albanije, čupali stolice i napali golmana Srbije ...

Jedan Kragujevčanin priveden, dvojica povređena

Danas - 13.10.2010

Kragujevac - Nakon prekida utakmice Italija - Srbija, u Đenovi je priveden jedan Kragujevčanin, dok su dvojica povređena. Utakmici Italija - Srbija koja je prekinuta zbog incidenata i huliganskog ponašanja dela srpskih navijača ...

Preživeli smo pakao

Danas - 13.10.2010

Beograd - Postiđeni, razočarani i deprimirani, srpski fudbalski reprezentativci su se posle besane noći u Đenovi raštrkali na sve strane Evrope, daleko od Srbije, koju je nekoliko desetina profesionalnih i dobro plaćenih huligana, po ...

Zaseda Savet za nacionalnu bezbednost

Novosti - 13.10.2010

Vođa srpskih navijača Ivan Bogdanov u zatvoru u Đenovi. Privedeno 138 Srba, a 17 ih je zadržano u pritvoru. Bogdanov pronađen u prtljažniku autobusa.

Huligani bili organizovani i instruisani

Danas - 13.10.2010

Beograd, Đenova - Podgrupa navijača Crvene zvezde Ultrabojs nije učestvovala u nemirima u Beogradu tokom održavanja Parade ponose, već su bili „čuvani“ za utakmicu Italija - Srbija u Đenovi, saznaje Danas.

Italija tvrdi da nije upozorena!

S media - 13.10.2010

U izveštaju Interpola o srpskim navijačima, koji je Srbija faksom dostavila italijanskim vlastima, naveden je samo broj ekstremnih navijača koji će doći u Italiju s kartom za utakmicu, ali nije pomenuto koliko su opasni, izjavio je danas ...

Italijani: Ko im je dozvolio da uđu u zemlju?

Mondo - 13.10.2010

Gradonačelnica Đenove pita se "kako je moguće da je kriminalcima bilo dozvoljeno da uđu u Italiju?". U srpskoj, ali i italijanskoj javnosti vodi se rasprava o incidentima u Đenovi, pre, za vreme i posle utakmice Italija - Srbija, a neka od ...

Manganeli: Policija nije kriva za nerede

Vesti Online - 13.10.2010

Šef policije Antonio Manganeli podneo je danas izveštaj o jučerašnjim incidentima na fudbalskoj utakmici Srbija - Italija ministru unutrašnjih poslova Italije Robertu Maroniju.

Bruka prešla granice!

Novosti - 13.10.2010

Nemiri i mučne scene na stadionu u Đenovi uzbudili celu Evropu. Vođa huligana Ivan Bogdanov već u zatvoru "Marasi". Pljušte izvinjenja BRUKA u Đenovi nije se urezala samo u svest italijanskih i srpskih fudbalskih navijača.

Zašto nije bilo kontrole na ulazima?

S media - 13.10.2010

Dan nakon prekida utakmice u Đenovi mnogi postavljaju pitanje kako su srpski huligani uspeli da na stadion unesu toliko baklji, klješta i drugih predmeta koji su mogli da ugroze bezbednost.

Italija: Odgovoran ministar unutrašnjih poslova

S media - 13.10.2010

Italijanska opozicija zatražila je danas od vlade da parlamentu te zemlje podnese izveštaj o incidentima koje su u Djenovi izazvali srpski navijači, preneli su italijanski mediji.

"U Đenovi izbegnut masakr!"

Vesti Online - 13.10.2010

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni izjavio je da je policija u Đenovi u utorak, bez žestoke intervencije, "izbegla masakr" na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija, koju je prekinulo stotinak srpskih huligana.

Huligani hoće da destabilizuju državu!

S media - 13.10.2010

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić sumnja da isti organizatori stoje iza krvavih sukoba tokom gej parade i huliganskih ispada u Đenovi.

"Orlovi" - pobeda ili ambis: Italija - Srbija (20:50h)

Blic - 12.10.2010

Stvar je potpuno jasna - reprezentacija Srbije ne sme da izgubi utakmicu od Italije koju igra večeras na stadionu “Luiđi Feraris” u Đenovi od 20.50 časova, ukoliko želi da zadrži realne šanse da se na kraju kvalifikacija domogne ulaznice ...

Pižon: Bod u Đenovi je puna kapa

24sata - 12.10.2010

Fudbaleri Srbije danas od 20.50 časova u Đenovi gostuju reprezentaciji Italije u četvrtom kolu grupe C kvalifikacija za EURO 2012... “Beli orlovi” su u petak neočekivano poraženi od Estonije (3:1) na debiju selektora Valdimira Petrovića, ...

Kuzmanović: nećemo izgubiti

Kurir - 12.10.2010

Plaše nas se. U najavi utakmice Italija - Srbija mediji na Apeninima upozoravaju navijače da u Đenovu, na stadion Luiđi Feraris, večeras dolazi protivnik „zakrvavljenih očiju“, a da osramoćeni Srbi sa svojim mentalitetom nisu prijatni ...

Fudbaleri smirili navijače, bliži se početak meča!

Blic - 12.10.2010

Napad na golmana Vladimira Stojkovića i ružno ponašanje navijača Srbije na tribinama svakako nisu lep uvod u meč koji bi lako mogao da reši sudbinu Srbije u kvalifikacijama za EP 2012. godine.

Italijanski mediji: Navijači prave haos

Blic - 12.10.2010

Italijanski mediji kao da nisu previše iznenađeni neredima na tribinama uoči duela između Italije i Srbije zbog kojih je odložen početak meča. Neposredno pred početak susreta nekoliko navijača se popelo na zaštitnu ogradu i nasilnički je ...

Italijanski mediji: Srpski "Ultrasi" prave haos

Blic - 12.10.2010

Italijanski mediji kao da nisu previše iznenađeni neredima na tribinama uoči duela između Italije i Srbije zbog kojih je odložen početak meča. Neposredno pred početak susreta nekoliko navijača se popelo na zaštitnu ogradu i nasilnički je ...

Novi prekid u Đenovi posle sedam minuta igre!

Blic - 12.10.2010

Kvalifikacioni meč između Italije i Srbije počeo je u Đenvoi sa pola sata zakašnjenja, a ostaje da se vidi kakve su posledice ostale fudbalerima našeg tima posle burnog uvoda u meč u režiji navijača Srbije.

Italijanski mediji: Srpski "ultrasi" napravili haos

Blic - 12.10.2010

Italijanski mediji kao da nisu previše iznenađeni neredima na tribinama uoči duela između Italije i Srbije zbog kojih je odložen početak meča, a kasnije i prekinut susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bruka: srpski vandali prekinuli meč u Đenovi

Kurir - 13.10.2010

BEOGRAD - Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prekinuta je u utorak veče posle samo pet minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu "Luiđi Feraris" u ...

Državni organi o divljanju u Đenovi

B92 - 12.10.2010

Beograd -- Po otkazivanju meča Srbija-Italija zbog divljanja navijača, iz MUP-a nude pomoć policiji Italije, Ministarstvo sporta traži odlučnu reakciju protiv huligana.

Divljanje u Đenovi, bez uhapšenih

B92 - 12.10.2010

Đenova -- Pred utakmicu s Italijom u Đenovi, huligani iz Srbije napali golmana Stojkovića, potom divljali na stadionu, zbog čega je meč prekinut. Za sad nema uhapšenih.

Pobeda ili ćao!!!

ALO - 12.10.2010

Odbrojavanje je završeno! Reprezentativci Srbije spremni su za meč istine, meč u kojem će večeras (20.50) u Đenovi za rivala imati favorizovane Italijane.

"Orlovi" ranjeni, ali se ne plaše Italijana

Glas javnosti - 12.10.2010

ĐENOVA - Fudbaleri Srbije večeras u Đenovi igraju protiv Italije derbi grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje.

Brajantov i Đorđevićev izbor

Danas - 12.10.2010

Nije tajna da je Italija svetska sportska sila. Fudbaleri, odbojkaši, vaterpolisti, ne tako davno košarkaši, na velikim takmičenjima gotovo uvek se okite nekom od medalja.

Duel Srbije i Italije ipak na RTS-u

Beta - 12.10.2010

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Fudbalska utakmica izmedju reprezentacija Srbije i Italije u Djenovi biće večeras direktno prenošena na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Duel Srbije i Italije ipak na RTS-u

S media - 12.10.2010

Fudbalska utakmica izmedju reprezentacija Srbije i Italije u Djenovi biće večeras direktno prenošena na prvom programu Radio-televizije Srbije. Javni servis Srbije danas je saopštio da su Italijani pristali da pravo za prenos prodaju za ...

UŽIVO: Italija - Srbija 0:0

Mondo - 12.10.2010

Meč Italija - Srbija počeo je sa 35 minuta zakašnjenja, a prekinut je posle samo šest minuta igre, zbog izgreda srpskih huligana. Utakmica nije počela u zakazano vreme (20.50 časova), jer je procenjeno da su navijači Srbije, smešteni iza ...

Velike promene u srpskom timu za duel sa Italijom

Beta - 12.10.2010

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović napravio je velike izmene u timu za večerašnju utakmicu sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Srpski navijači prekinuli meč u Đenovi!

Vesti Online - 12.10.2010

Duel između Italije i Srbije u kvalifikacijama za EURO 2012 prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja gostujućih navijača na stadionu "Luidji Feraris" u Đenovi.

Prekinut meč u Djenovi

Beta - 12.10.2010

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Utakmica izmedju fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prekinuta je u utorak posle samo pet minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na ...

Utakmica Italija-Srbija prekinuta zbog divljanja srpskih navijača

EMG - 12.10.2010

Utakmica fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije prekinuta večeras u 6. minutu zbog nereda koje su izazvali srpski navijači, odnosno ubacivanja bakle na teren.

Prekinut meč u Đenovi

Novosti - 13.10.2010

Navijači Srbije izazvali incidente na tribinama, zbog čega je prvo kasnio početak utakmice 4. kola kvalifikacija za odlazak na EP, a ubrzo je meč i definitivno prekinut.

Čemu sastanak? Na avion, pa kući...

Mondo - 12.10.2010

Utakmica između Italije i Srbije u Đenovi, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo još nije zvanično prekinuta, preneli su italijanski mediji. Kako je objavila televizija RAI, u toku je sastanak delegacija italijanskog i srpskog fudbalskog ...

Italijani u čudu, UEFA na potezu

Vesti Online - 12.10.2010

Mediji u Italiji, baš kao i fudbalski navijači su svi redom zgranuti ponašanjem navijača Srbije u Đenovi, i sada je samo red na UEFA da da konačnu ocenu i kazni odgovorne. Pravila i članovi u pravilniku UEFA su jasni, ali i dvosmisleni.

Utakmica otkazana! (FOTO)

S media - 12.10.2010

Utakmica između Italije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prekinuta je u sedmom minutu zbog divljanja srpskih huligana na tribinama.

Divljanje srpskih navijača prekinulo utakmicu u Đenovi

R.S.Evropa - 12.10.2010

Iva Martnović Zbog novog divljanja “navijača” iz Srbije, prekinut je meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija-Italija u Đenovi. Prethodno je grupa navijača napala golmana srpske reprezentacije Vladimira Stojkovića .

U Đenovi lađe „orlova“ zadržati na površini

Blic - 11.10.2010

Uzdrmana porazom od Estonije na domaćem terenu, reprezentacija Srbije doputovala je u Đenovu, gde sutra uveče od 20.50 časova na stadionu „Luiđi Feraris“ nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012.

Italija: Neredi ispred utakmice

B92 - 11.10.2010

U senci nedeljnih događanja na ulicama Beograda i uspeha odbojkaša Srbije, fudbaleri Srbije se pripremaju za jedan od najvažnijih duela u kvalifikacijama za EP.

Ranjeni "orlovi" se ne plaše italijana

Kurir - 11.10.2010

ĐENOVA - Fudbaleri Srbije sutra u Đenovi igraju protiv Italije derbi grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje.

KUZMANOVIĆ: Na pobedu u Italiji!!!

ALO - 11.10.2010

Ne znamo na osnovu čega, ali i selektor Vladimir Petrović Pižon i njegovi puleni, samo nekoliko trenutaka posle sramnog izdanja protiv Estonije u Beogradu (1:3), počeli su da pričaju da imaju realne šanse za pobedu protiv Italije u Đenovi ...

Nismo zaboravili da igramo fudbal

Beta - 11.10.2010

BEOGRAD, 11. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Srbije u utorak u Djenovi igraju protiv Italije derbi Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje.

Nismo zaboravili da igramo fudbal

S media - 11.10.2010

Reprezentativci Srbije sutra u Đenovi igraju važnu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, a svi do jednog potvrdili su da žele da poprave utisak posle šokantnog poraza od Estonije.

Bitka za Đenovu: Pobeda, krah ili opet remi?

Mondo - 11.10.2010

Od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, odnosno u prethodnih 20 godina, u duelima Italije sa jedne, odnosno SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije sa druge strane, nije bilo pobednika.

„Orlovi“ biti ili ne biti

Novosti - 11.10.2010

U sutrašnjem (20.50) duelu sa Italijom u Đenovi, reprezentacija Srbije juri pobedu, kojom bi ostala u krugu kandidata za odlazak na EP 2012. PRE dva dana naši odbojkaši su usred Rima srušili Italijane i osvojili bronzanu medalju na ...