TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SAVET MINISTARA EU U PONEDELJAK O POMOCI SRJ

B92 - 08.04.2001

Zapadni Balkan ponovo je u vrhu prioriteta Ministarskog savetaEvropske unije na nivou sefova diplomatije u ponedeljak u Luksemburgu. Kako prenosi agencija Sense, na prvom mestu je Makedonija, gde su pre sedam dana ponovo boravili visoki predstavnik EU za medjunarodne odnose Havijer Solana i ...

MINISTRI EU ODLUCICE O POMOCI SRJ BEZ USLOVLJAVANJA?

B92 - 06.04.2001

Ministri inostranih poslova zemalja EU usvojice u ponedjeljak, 9. aprila, saopstenje u kojem finansijsku pomoc Beogradu nece usloviti izrucenjem bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevicevim Haskom tribunalu, pise u petak britanski “Fajnensl tajms".

PITIC: SRJ ZA DESET GODINA U EU

B92 - 05.04.2001

Ministar za odnose sa inostranstvom u vladi Srbije Goran Pitic, koji se trenutno nalazi u poseti Becu, izrazio je uverenje da ce Srbija uspesno sprovesti reforme i da ce najkasnije za deset godina postati clan Evropske unije.

DONATORSKA KONFERENCIJA - NOVA LINIJA AMERICKOG PRITISKA

B92 - 03.04.2001

Za prvo polugodje vrsenja svoje demokratske vlasti u Srbiji, beogradska generacija 2000- 01. dobila je od americkih inspektora jednu pohvalu i jedan ukor. Kako javlja dopisnik agencije Sense, pohvala je bila do pre par dana pod odredjenim znakom pitanja, ali je neke od dilema otklonilo preseljenje ...

SAD I ZVANICNO ODOBRILE POMOC SRJ

B92 - 02.04.2001

Sjedinjene Americke Drzave nastavice s pruzanjem finansijske i politicke pomoci novim vlastima u Beogradu, koje su u prethodnom periodu adekvatno saradjivale s Haskim tribunalom, saopsteno je u ponedeljak iz Stejt Dipartmenta.