TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

I bilbordima o Srebrenici

B92 - 03.07.2005

Beograd -- Desetogodišnjica zločina u Srebrenici biće obeležena za osam dana. Taj događaj sve više zaokuplja pažnju javnosti i u Srbiji, a jedna od najžučnijih rasprava povedena je o bilbordima koji su se pojavili u Beogradu, a koji treba da podsete na sudbinu civila iz Srebrenice.

Deklaracija u Vojvodini?

B92 - 02.07.2005

Beograd -- Potpredsednik DS-a Dušan Petrović izjavio je da će Izvršno veće Vojvodine usvojiti deklaraciju o Srebrenici. Tom deklaracijom će se, prema rečima Petrovića, nedvosmisleno osuditi zločin nad Bošnjacima u julu 1995. godine.

Britanski plan za pomirenje

B92 - 01.07.2005

London, Rijeka -- Propali napori Britanije da privoli sve strane u ratu u BiH da objave deklaraciju o uzajamnom praštanju i pomirenju, piše Gardijan. Britanski "Gardijan" piše da su propali napori Britanije da se to desi tokom predstojećeg obeležavanja desetogodišnjice zločina u Srebrenici.

"Osudite zločin"

B92 - 01.07.2005

Novi Sad -- Nenad Čanak kaže da LSV neće nastaviti da učestvuje u pokrajinskoj vlasti, ako se vojvođanska administracija ne ogradi od zločina u Srebrenici "U narednim danima vrlo ozbiljno ćemo da razgovaramo sa našim koalicionim partnerima.

Spisak Srba stradalih u Srebrenici

B92 - 30.06.2005

Beograd -- "Večernje novosti" su objavile spisak 3.287 Srba iz Srebrenice i okoline stradalih u ratu u BiH od 1992. do 1995. Spisak je objavljen kao specijalan dodatak na 16 strana. Imena stradalih navedena su azbučnim redom, a nije navedeno kako su i gde navedeni stradali, ali ni kako je spisak ...

Rezolucija o Srebrenici ublažena

B92 - 29.06.2005

Vašington, Beograd, Novi Sad, Sarajevo -- Tekst Rezolucije o Srebrenici, koji je posle Senata usvojio i američki Kongres, ublažen je zahvaljujući uticaju srpskog kokusa. Naime, iz teksta Rezolucije izbačen je deo koji govori o direktnoj podršci vlasti Savezne Republike Jugoslavije politici ...

Srpski lobi u SAD inicirao izmene teksta

Blic - 29.06.2005

Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je Rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici, pozvao na izvođenje pred lice pravde najodgovornijih, naročito Radovana Karadžića i Ratka Mladića, i odao počast muslimanskim žrtvama.

I Predstavnički dom o Srebrenici

B92 - 28.06.2005

Vašington -- Posle američkog Senata i Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je Rezoluciju o Srebrenici. Tekst dve rezolucije je gotovo identičan. Uz podsećanje da je reč o genocidu nad Muslimanima skreće se pažnja da su glavni krivci, Radovan Karadžić i Ratko Mladić i dalje u bekstvu kao i ...