TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Priština: Mediji o Karli del Ponte

B92 - 20.06.2007

Priština -- Predlog Karle del Ponte da se odloži rešenje statusa Kosova danas jedna od glavnih tema medija u Prištini. Dnevni listovi gotovo jednoglasno ocenjuju da je glavna tužiteljka Haškog tribunala prekoračila ovlašćenja.

Del Ponte: Odložiti rešenje za Kosovo, zbog Tribunala

Blic - 19.06.2007

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte založila se u Njujorku za odlaganje rešenja statusa Kosova, kako bi se vlastima u Beogradu omogućilo da privedu kraju proces saradnje s tim sudom, odnosno uhapsile bivšeg komandanta vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.

Čurkin:Rusija protiv produžavanja rad Haškog suda

Blic - 19.06.2007

Rusija očekuje od Haškog tribunala da u potpunosti ispoštuje vremenske okvire za okončanje svog rada, koje je postavio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin. To što neki haški optuženici još nisu uhapšeni "ne može da bude opravdanje za neograničeno ...

Karla del Ponte: Odložiti Kosovo

B92 - 19.06.2007

Njujork, Atina -- Karla del Ponte pozvala na odlaganje odluke o Kosovu, ocenivši da bi to omelo hapšenje preostalih haških optuženika. Glavna tužiteljka Haškog tribunala juče je podnela izveštaj u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o radu haškog tužilaštva.

Del Ponteova: Poboljšana saradnja

B92 - 18.06.2007

Njujork, Hag -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kazala je pred Savetom bezbednosti da je Srbija poboljšala saradnju sa sudom U redovnom izveštaju koji je predstavila u Njujorku, Del Ponteova je ponovila i tvrdnju da se svi preostali begunci, uključujući Ratka Mladića i Radovana ...

Poboljšana saradnja Srbije i Haškog tribunala

Blic - 18.06.2007

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kazala je pred Savetom bezbednosti da je Srbija poboljšala saradnju sa tim sudom i istovremeno naglasila da i dalje očekuje hapšenje i prebacivanje u Hag svih begunaca, naročito Ratka Mladića.