TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Usvojen Ustavni zakon

B92 - 10.11.2006

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Ustavni zakon koji stupa na snagu odmah. Tadić treba da raspiše parlamentarne izbore za 21. 1. 2007. Predlog Ustavnog zakona predviđa da se parlamentarni izbori održe najranije za 60, a najkasnije za 120 dana.

Izbori 21. januara

Blic - 10.11.2006

Predstavnici političkih stranaka dogovorili su se juče da se parlamentarni izbori u Srbiji održe 21. januara. Sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da se usvoji ustavni zakon kojim se predviđaju i rokovi za raspisivanje izbora na svim nivoima, najavljena za 14 sati, počela je sinoć tek oko ...

Kraj ustavne krize

Blic - 10.11.2006

U slučaju izostanka kompromisa i neusvajanja ustavnog zakona, Srbija bi ušla u vrlo opasnu ustavnu i političku krizu jer bi do njegovog usvajanja formalnopravno imala novi Ustav koji se još ne primenjuje, a stari je prestao da važi! To bi, naime, značilo produženje na neodređeno vreme mandata ...

Novi Ustav uz radikalski vašar i bez novinara

Blic - 09.11.2006

Posle proglašenja Ustava, hor je otpevao himnu Srbije 'Bože pravde'. Sednici održanoj u zgradi Doma skupštine, nekadašnjem parlamentu SRJ i SCG, prisustvovalo je 240 poslanika. Od svečarskog i ozbiljnog ambijenta odudarali su poslanici SRS koji su na proglašenje Ustava došli u majicama sa kratkim ...

Srbija dobila novi ustav

B92 - 08.11.2006

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije na svečanoj sednici proglasili Ustav Srbije. Vlada usvojila Predlog ustavnog zakona. Samo RTS snimao. U Domu Skupštine Srbije aklamacijom 240 prisutnih poslanika proglašen je novi ustav, čemu su prisustvovali političari, diplomate, ali i estradne zvezde.

Srbija na pragu ustavne krize

Blic - 08.11.2006

Novi Ustav Srbije trebalo bi danas da bude proglašen na svečanoj sednici Skupštine, ali parlamentarne stranke do sinoć nisu uspele da se dogovore i oko usvajanja ustavnog zakona kojim bi novi Ustav zaživeo. Ukoliko se to dogodi, Srbija će se naći na pragu ozbiljne ustavne i političke krize.

Izbori 28. januara?

B92 - 08.11.2006

Beograd -- Posle višednevnih konsultacija, Skupština sutra raspravlja o Vladinom Predlogu zakona o sprovođenju Ustava. Izbori 28. januara? Tokom prepodneva Vlada Srbije usvojila je Predlog ustavnog zakona, kojim se razdvajaju rokovi za održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Traju pregovori o ustavnom zakonu

B92 - 07.11.2006

Beograd -- Ovlašćeni predstavnici premijera i predsednika još uvek razgovaraju o ustavnom zakonu. Parlamentarne stranke bez dogovora. Danas u 17. sati istekao je rok koji je predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković dao parlamentarnim strankama da se dogovore o sadržaju ustavnog zakona.

Uz Ustav mora da ide i ustavni zakon

Blic - 07.11.2006

Napominjući da se ustavnim zakonom preciziraju rokovi za održavanje izbora, on kaže da, ukoliko stranke ne mogu da se dogovore o datumu izbora i nivoima na kojima oni treba da budu održani, onda se u ustavnom zakonu može navesti jedan širok rok kojim se precizira održavanje izbora, a u kome bi ...

Najpre Ustav, pa datum izbora

Blic - 07.11.2006

Ustav Srbije biće proglašen na sutrašnjoj, posebnoj sednici Skupštine Srbije, ali će usvajanje ustavnog zakona koji će odrediti kada će i koji izbori biti raspisani morati da sačeka dogovor premijera i predsednika Srbije o raspisivanju izbora, kojeg još nema, saznaje 'Blic'.

Konsultacije o Ustavnom zakonu

B92 - 06.11.2006

Beograd -- Premijer Vojislav Koštunica i zvanično je počeo konsultacije o Ustavnom zakonu i datumu izbora. Proglašenje Ustava 8. novembra. Sa predstavnicima SPS-a i SRS-a, s kojima se danas sastao, premijer nije postigao saglasnost.

Koštunica s liderima stranaka danas o izborima

Blic - 06.11.2006

Premijer Srbije Vojislav Koštunica zakazao je za danas sastanak sa liderima svih parlamentarnih stranaka, na kome će glavna tema biti održavanje izbora, saznaje 'Blic' Do usvajanja novog ustava Srbije, koje je najavljeno za sredu 8.