TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DJUKANOVIC: SVET RAZUME CRNOGORSKU INICIJATIVU

B92 - 26.11.2000

Predsednik crne Gore Milo Djukanovic, koji je kao specijalni gost ucestvovao na zasedanju Centralnoevropske inicijative u Budimpesti, izjavio je po zavrsetku skupa da predstavnici medjunarodne zajednice sa razumevanjem prihvataju crnogorsku inicijativu, prenosi FoNet.

DJUKANOVIC SPECIJALNI GOST SAMITA CEI

B92 - 25.11.2000

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic u subotu ce, kao specijalni gost, ucestvovati u radu konferencije lidera zemalja Centralnoevropske inicijative u Budimpesti. Djukanovic je u glavni grad Madjarske doputovao iz Zagreba, na poziv madjarskog premijera Viktora Orbana.

CRNOGORSKE REAKCIJE NA DJUKANOVICEV BORAVAK U ZAGREBU

B92 - 25.11.2000

U subotu su crnogorske partije razlicito reagovale na boravak predsednika Crne Gore Mila Djukanovica u Zagrebu. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Podgorice, potpredsednik Narodne stranke Predrag Popovic ostro je kritikovao Djukanovica zbog "protivustavnog promovisanja samostalnog crnogorskog ...

DJUKANOVIC: VOJNE PENZIJE U MARKAMA OBEZBEDILA NBJ

B92 - 25.11.2000

Ministar u Vladi Crne Gore Vojin Djukanovic izjavio je da se vojne penzije u Crnoj Gori isplacuju u nemackim markama na osnovu odluke Narodne banke Jugoslavije. On je agenciji Beta rekao da je NBJ "obezbedila devize za isplatu vojnih penzija i plata u Crnoj Gori".

KOSTUNICA SE SASTAO SA SIRAKOM, MESICEM I DJUKANOVICEM

B92 - 24.11.2000

Francuski predsednik Zak Sirak, sef hrvatske drzave Stjepan Mesic, predsednik SRJ Vojislav Kostunica i crnogorski predsednik Milo Djukanovic jutros su se sastali u cetvoro u Zagrebu. Kako prenosi Beta, na sastanku koji je odrzan neposredno pre pocetka samita EU-Balkan, dogovoreno je da ce u toku ...

DJUKANOVIC I ZA REFERENDUM I ZA NEZAVISNOST I ZA RAZGOVORE

B92 - 24.11.2000

Crnogorski predsednik Milo Djukanovic u petak je u Zagrebu izjavio da ce Crna Gora posle decembarskih izbora u Srbiji nastaviti razgovore o odnosima izmedju Podgorice i Beograda "na drzavnom nivou - izmedju vlada Srbije i Crne Gore".

Podgorica status in UN is pragmatic issue

Blic - 23.11.2000

Prague - Montenegrin President Milo Djukanovic said at mutual press conference with Vaclav Havel, that Czeck President had not shown understanding for Montenegrin's proposal for redefinition of Serbia-Montenegro relations. Djukanovic said he 'arrived in Prague hoping that Havel, with his authority ...

DJUKANOVIC POTVRDIO DA IDE U ZAGREB

B92 - 23.11.2000

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic potvrdio je da se odazvao pozivu za ucesce na evro - balkanskom samitu, koji se u petak odrzava u Zagrebu, javili su podgoricki mediji. Djukanovic je izjavio da je veoma vazno sto ce, u ime Crne Gore, govoriti na samitu u Zagrebu.

IHT: SAD UPOZORILE DJUKANOVICA DA NE IDE NA NEZAVISNOST

B92 - 22.11.2000

Sjedinjene Americke Drzave izricito su upozorile crnogorskog predsednika Mila Djukanovica da ublazi svoj zahtev za nezavisnost Crne Gore ili ce se, u suprotnom, suociti sa ukidanjem americke pomoci, pise u sredu "Internesnel herald tribjun".

HAVEL: U REDEFINISANJE ODNOSA UKLJUCITI I KOSOVO

B92 - 22.11.2000

Ceski predsednik Vaclav Havel predlozio je, nakon susreta s predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem da se u SRJ istovremeno rese pitanja "sva tri entiteta - Srbije, Crne Gore i Kosova" i dodao da moze podjednako dobro da zamisli da rezultat dogovora bude "neki trostrani savez ili troclana ...

Djukanovic is asking support

Blic - 22.11.2000

Berlin - Montenegrin President Milo Djukanovic asked understanding and support by the international community for decision of Montenegrin people about the future of their state that would be made at democratically organized referendum.

HAVEL PREDLOZIO DA SE ISTOVREMENO RESE TRI PITANJA

B92 - 21.11.2000

Ceski predsednik Vaclav Havel predlozio je nakon susreta sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem da se u SRJ istovremeno rese pitanja "sva tri entiteta - Srbije, Crne Gore i Kosova", javlja Beta. Na zajednickoj konferenciji za novinare u Pragu, Djukanovic je naveo da je u Prag stigao u nadi da ...

LUKOVAC: DJUKANOVIC NA SAMITU SAMO KAO SEF DRZAVE

B92 - 21.11.2000

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ucestvovace na samitu Evropske unije i balkanskih zemalja, 24. novembra u Zagrebu, samo ako bude imao ravnopravan tretman sa sefovima ostalih drzava, izjavio je u utorak crnogorski ministar inostranih poslova Branko Lukovac, prenosi Beta.

KOSTUNICA U ZAGREBU, DJUKANOVIC POZVAN KAO CLAN DELEGACIJE

B92 - 20.11.2000

Delegaciju SR Jugoslavije na Evrobalkanskom samitu u Zagrebu, 24 novembra, predvodice predsednik SRJ Vojislav Kostunica, dok je crnogorskom predsedniku Milu Djukanocu takodje upucen poziv da ucestvuje, ali u okviru jugoslovenske delegacije, potvrdio je u ponedeljak novinarima savezni ministar za ...

DJUKANOVIC PUTUJE U BERLIN, ZAGREB I BUDIMPESTU

B92 - 20.11.2000

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic u utorak ce ucestvovati u radu Parlamentarne skupstine NATO koja se odrzava u Berlinu, javila je Televizija Crne Gore. Kako prenosi Beta, crnogorska televizija je najavila da ce Djukanovic takodje ucetvovati na Samitu EU i zemalja Jugoistocne Evrope koji se 24.