TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ugalj stiže u TENT

RTS - 12.02.2012

Normalizovan dovoz uglja do termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, koji je juče prekinut zbog iskliznuća voza sa ugljem iz "Kolubare", potvrdio za RTS Zoran Manasijević, pomoćnik generalnog direktora EPS-a.

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Blic - 12.02.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS), a ni restrikcija, iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog staba Zoran Manasijević.

Pripremljene grupe za restrikcije struje u slučaju havarija

Blic - 12.02.2012

Slobodan Mihajlović, direktor kraljevačke “Elektrosrbije”, jedne od pet elektrodistribucija u Srbiji, kaže za “Blic” da su vidljivi znaci štednje struje, ali da su pripremljene četiri havarijske grupe za isključenja do šest sati i da se ...

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Kurir - 12.02.2012

EPS izjavio da nema nameru uvoditi restrikcije građanima, osim ako ne bude havarije BEOGRAD - Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, ...

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

24sata - 12.02.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS), a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS- ovog Kriznog štaba, Zoran Manasijević.

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Politika - 12.02.2012

BEOGRAD – Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS), a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević.

Apel da građani manje troše struju

B92 - 12.02.2012

Beograd -- Ministarstvo infrastrukture i energetike uputilo je apel svim građanima da se racionalno odnose prema električnoj energiji. Iz ministarstva su pozvali sve medije da daju svoj doprinos u cilju smanjenja potrošnje struje.

Važan svaki kilovat struje

B92 - 12.02.2012

Beograd -- Borba za svaki kilovatačas struje u Srbiji i dalje traje. Iako je potrošnja smanjena za 5 odsto, potrebno je da se smanji za celih sedam. U EPS-u kažu da ne treba da očekujemo restrikcije osim u slučaju neke velike havarije .

Za sedam dana mrak!

ALO - 12.02.2012

Srbija je na korak do uvođenja sveobuhvatnih restrikcija struje! Procena je da ukoliko bude nastavljen ovakav trend potrošnje, za sedam dana neće biti dovoljno električne energije.

Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Beta - 12.02.2012

Tweet BEOGRAD, 12. februara 2012. (Beta) - Gradjani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je u nedelju šef EPS-ovog Kriznog staba ...

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

EMG - 12.02.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević.

Ugalj ponovo stiže u TENT

S media - 12.02.2012

Ugalj ponovo stiže u TENT Normalizovan dovoz uglja do termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, koji je juče prekinut zbog iskliznuća voza sa ugljem iz "Kolubare". Elektroenergetska situacija i dalje teška.

U Vojvodini struju najviše troše domaćinstva

Beta - 12.02.2012

Tweet NOVI SAD, 12. februar 2012. (Beta) - Ukupna potrošnja struje u Vojvodini u subotu je u Pokrajini iznosila 32,4 miliona kilovatčasova i elektrodistributivni sistem takvu potrošnju je izdržao bez većih kvarova i ispada, saopštila je u ...

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Vesti Online - 12.02.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog staba Zoran Manasijević.

EPS: Neće biti restrikcija za građane

Prva Srpska TV - 12.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) niti je razmatrala uvođenje planskih restrikcija niti će restrikcija za građane biti, izjavio je Zoran Manasijević, pomoćnik generalnog direktora EPS-a, koji je istakao da je elektroenergetski sistem zemlje ...

Ministarstvo apeluje na gradjane da štede struju

Beta - 12.02.2012

Tweet BEOGRAD, 12. februara 2012. (Beta) - Ministarstvo infrastrukture i energetike apelovalo je u nedelju na gradjane da racionalno koriste struju upozoravajući da je elektroenergetski sistem "na granici tehničke izdrživosti".

EPS: Nema restrikcija

Danas - 12.02.2012

Beograd - Elektroenergetski sistem zemlje, uprkos vanrednim vremenskim okolnostima i drugim poteškoćama, stabilno funkcioniše - izjavio je Zoran Manasijević, pomoćnik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije i predsednik Kriznog štaba ...

Ministarstvo infrastrukture: Apel za štednju struje

Danas - 12.02.2012

Beograd - Ministarstvo infrastrukture i energetike apelovalo je juče na građane da racionalno koriste struju upozoravajući da je elektroenergetski sistem „na granici tehničke izdrživosti“.

Strah od restrikcija

Danas - 12.02.2012

Oštra zima i enormne snežne padavine, kakve Srbija dugo nije imala priliku da oseti, veoma su otežale svakodnevni život građana i izazvale strah da li će biti restrikcija struje.

Struje zasad dovoljno

Novosti - 12.02.2012

EPS ne planira restrikcije električne energije - isključenja moguća samo u slučaju velike havarije. Potrošnja smanjena za pet odsto, ali štednja i dalje neophodna APELI za štednju struje proteklog vikenda počeli su da daju rezultate.

U Vojvodini struju najviše troše domaćinstva

Nadlanu - 12.02.2012

NOVI SAD, 12. februar 2012. (Beta) - Ukupna potrošnja struje u Vojvodini u subotu je u Pokrajini iznosila 32,4 miliona kilovatčasova i elektrodistributivni sistem takvu potrošnju je izdržao bez većih kvarova i ispada, saopštila je u ...

Apel građanima da štede struju!

Nadlanu - 12.02.2012

"Koristimo još jednom priliku da zamolimo građane da ne dogrevaju stanove grejalicama i da ne koriste nepotrebne električne uređaje kako bi se smanjila prekomerna potrošnja struje, jer je elektroenergetski sistem Srbije na granici tehničke ...

EPS: Tranzit električne energije moguć preko Srbije

Blic - 11.02.2012

Apsolutno je netačna informacija da je tranzit energije preko Srbije obustavljena, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije(EPS). Povodom učestalih, pogrešnih tumačenja u pojedinim medijima u vezi sa jučerašnjim Zaključkom Vlade o ...

Elektroenergetski sistem u Vojvodini dodatno rasterećen

Blic - 11.02.2012

U Vojvodini je dnevna potrošnja struje smanjena za 108 megavat-časova zbog obustava isporuke električne energije industrijskim potrošačima koji ne obavljaju delatnost od javnog značaja, saopštila je danas Elektrovojvodina.

Efekti štednje struje se uočavaju

Blic - 11.02.2012

"Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopštila je danas da se smanjuje potrošnja električne energije u domaćinstvima Srbije. Apeli za štednju struje, koji su gradjanima upućivani poslednjih dana počeli su da donose rezultate, navedeno je u ...

Štedi se struja da ne bi bilo mraka

B92 - 11.02.2012

Beograd -- Širom Srbije primenjuju se mere za uštedu energije, a najveći teret štednje podnose industrija i toplane, mada su i građani dali svoj doprinos.

Elektrodistribucije spremaju planove za isključenja struje građanima

Blic - 11.02.2012

Isključenja privrede nisu dala rezultate pa su tokom vikenda veoma blizu restrikcije građanima. Pojedine elektrodistribucije već se pripremaju za planske redukcije po grupama.

Neće biti restrikcija struje samo ako građani štede

24sata - 11.02.2012

Restrikcija struje u Beogradu neće biti samo ako svi građani budu štedeli i odgovorno se ponašali, izjavio je danas Direktor uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

Novi Beograd prvi na meti za isključenje struje

Blic - 11.02.2012

Restrikcije struje koje je odlukom Vlade, počela da sprovodi Elektordistribucija Beograd, a kao meru štednje u cilju zaštite elektroenergetskog sistema, izgleda će najviše pogoditi Novi Beograd.

Potrošnja struje smanjena, restrikcije nisu U planu

Kurir - 11.02.2012

"Elektroprivreda Srbije" saopštila je da je zbog mera štednje u privredi dnevna potrošnja električne energije smanjena za sedam miliona kilovat-sati i da restrikcije za građane, za sada, nisu planirane BEOGRAD - "Elektroprivreda Srbije" ...

Dramatična borba sa snegom: Još šest žrtava hladnoće

Press - 11.02.2012

Bitka: Oko 50.000 stanovnika i dalje je odsečeno od sveta, spasioci su u više sela širom Srbije spasavali meštane i delili hranu. Odroni snega blokirali prugu U mestu Ruča, između železničkih stanica Brodarevo i Vrbnica, juče oko podneva ...

Restrikcije samo ako bude kvarova

B92 - 11.02.2012

Beograd -- Ukoliko bi i došlo do restrikcija struje domaćinstvima, one bi trajale najviše sat, dva dnevno i to u slučaju velikih kvarova i havarija, pišu "Novosti".

Havarijske restrikcije!

ALO - 11.02.2012

Havarijske restrikcije u Srbiji su već počele! Delovi Beograda i drugih gradova u Srbiji ostajali su juče bez struje usled kvarova na mreži, a iz „Elektromreže Srbije“ upozoravaju da se nalazimo na korak do kolapsa! Struje za uvoz gotovo ...

Širi centar grada dva sata bio bez struje

Danas - 11.02.2012

Zbog kvara na trafo-stanici Beograd 6 Elektromreže Srbije, u Ulici Jelene Ćetković, juče nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Posle skoro dva sata snabdevanje strujom je normalizovano.

Planovi za isključenja struje domaćinstvima

Novi Magazin - 11.02.2012

Elektroprivreda je pripremila plan isključenja struje domaćinstvima, a prve restrikcije mogle bi da počnu u ponedeljak ako se za vikend ne smanji potrošnja.

I narodu prete restrikcije struje?

Mondo - 11.02.2012

U nekim gradovima restrikcije bi mogle početi već u ponedeljak, ukoliko se za vikend ne smanji potrošnja, piše "Press". Elektroprivreda Srbije (EPS) napravila je plan isključenja stambenih naselja zbog rekordne potrošnje struje, piše ...

EPS: Ne krademo struju

Novi Magazin - 11.02.2012

Odluka Vlade o usmeravanju struja iz tranzita za potrebe Srbije ne predstavlja krađu, već je to uobičajena mera koju su donele i druge države u regionu, navode u EPS-u.

Privreda pita za naknadu štete zbog restrikcija

Prva Srpska TV - 11.02.2012

Državni vrh i Elektroprivreda Srbije procenjuju da su restrikcije i isključenja struje firmama jedini način da se od kolapsa sačuva energetski sistem u zemlji i da se osigura snabdevanje celokupne domaće privrede električnom energijom, ali ...

Odluka o usmeravanju struje nije kradja

Beta - 11.02.2012

Tweet BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u subotu da odluka Vlade Srbije o usmeravanju struje iz tranzita za potrebe Srbije ne predstavlja kradju, već pomaže da se deo sopstvenih kapaciteta ...

Korupcija je uzrokovala restrikcije

E-Novine - 11.02.2012

Treba da je sramota predsednika ove zemlje koji se zove Boris Tadić zbog toga što su nesposobnost, korupcija i kriminal njegovih bliskih saradnika doveli do prikrivenog vanrednog stanja i restrikcija, poenta je konferencije za medije koju ...

Beograd: Neophodna maksimalna štednja struje

S media - 11.02.2012

Beograd: Neophodna maksimalna štednja struje Načelnik gradske Uprave za energetiku Marko Stojanović još jednom apelova na građane da maksimalno štede električnu energiju.

Potrošnja struje smanjena, restrikcije nisu u planu

S media - 11.02.2012

Potrošnja struje smanjena, restrikcije nisu u planu EPS saopštio da je dnevna potrošnja električne energije u privredi smanjena i da restrikcije, za sada, za građane nisu u planu.

Neće biti restrikcija struje samo ako građani štede

EMG - 11.02.2012

Restrikcija struje u Beogradu neće biti samo ako svi građani budu štedeli i odgovorno se ponašali, izjavio je danas Direktor uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

Bez restrikcija struje ako građani štede

Vesti Online - 11.02.2012

Restrikcija struje u Beogradu neće biti samo ako svi građani budu štedeli i odgovorno se ponašali, izjavio je danas Direktor uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

Neće biti isključenja struje građanima

Mondo - 11.02.2012

Isključenjem struje preduzećima koji nisu od vitalnog značaja ostvarena ušteda u dnevnoj potrošnji od sedam miliona kilovat-sati. EPS je saopštio večaras da se, zahvaljujući odluci Vlade Republike Srbije da se isključe industrijski kupci ...

Efekti štednje struje se uočavaju

Beta - 11.02.2012

Tweet BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta) - "Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopštila je u subotu da se smanjuje potrošnja električne energije u domaćinstvima Srbije.

Odluka o usmeravanju struje nije kradja

Nadlanu - 11.02.2012

BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u subotu da odluka Vlade Srbije o usmeravanju struje iz tranzita za potrebe Srbije ne predstavlja kradju, već pomaže da se deo sopstvenih kapaciteta prioritetno ...

Neće biti restrikcija struje samo ako građani štede

Nadlanu - 11.02.2012

"Ono što je juče bio apel, danas je upozorenje, i važno je da svaki građanin da svoj doprinos. Naročito je važno da se oni koji imaju centralno grejanje ne dogrevaju na struju.

Efekti štednje struje se uočavaju

Nadlanu - 11.02.2012

BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta) - "Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopštila je u subotu da se smanjuje potrošnja električne energije u domaćinstvima Srbije.

Totalni kolaps U srbiji

Kurir - 10.02.2012

EPS počeo sa isključenjima struje, preti nestašica hrane, a mnogi se juče smrzavali i u svojim stanovima BEOGRAD - Raspad sistema na -30! Potrošnja struje ruši sve rekorde, mreža puca zbog opterećenja, a Elektroprivreda Srbije počela je sa ...

Širom Srbije počela isključenja

B92 - 10.02.2012

Vranje, Bajina Bašta -- Apeli da se manje troši struja nisu pomogli, tako da Elektrodistribucija kreće sa isključivanjem velikih potrošača. U Valjevu još gori novogodišnja rasveta.

Centar Beograda bez struje, stabilizacija snabdevanja za sat vremena

Blic - 10.02.2012

Zbog kvara na trafostanici Beograd 6 Elektromreže Srbije nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Ekipe Elektrodistribucije Beograd i Elektromreže Srbije su na terenu i utvrđuju razloge kvara.

Centar Beograda polako dobija struju, snabdevanje se normalizuje

Blic - 10.02.2012

Zbog kvara na trafostanici Beograd 6 Elektromreže Srbije nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Ekipe Elektrodistribucije Beograd i Elektromreže Srbije (EMS) su na terenu, a snabdevanje se obavlja na ...

Širi centar grada dobija struju

B92 - 10.02.2012

Beograd -- Širi centar Beograda, koji je ostao oko 11 časova bez električne energije zbog havarijskog ispada u trafo-stanici Beograd 6, polako dobija struju.

Moguće restrikcije u Crnoj Gori

B92 - 10.02.2012

Kairo -- U Crnoj Gori moguće uvođenje restrikcija ukoliko se pogoršaju energetske prilike. I dalje veliki deo zemlje teško prohodan. Elektroprivreda Crne Gore saopštila je da ulaže maksimalne napore da iz sopstvenih kapaciteta i dodatnim ...

Centar Beograda bio bez struje skoro dva sata

24sata - 10.02.2012

Zbog kvara na trafostanici Beograd 6 Elektromreže Srbije, nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Ekipe Elektrodistribucije Beograd (EDB) i Elektromreže Srbije (EMS) su na terenu, a snabdevanje se obavlja ...

Nišlije rekorderi u potrošnji struje

24sata - 10.02.2012

U Nišu je zabeležena do sada rekordna potrošnja struje i iznosila je 364 megavata , rečeno je danas Tanjugu u Privrednom društvu "Jugoistok". Rekordna potrošnja zabeležena je sinoć u 19 sati i iz "Jugoistoka" apeluju da potrošači struju ...

Poziv na štednju struje više nije apel, već vapaj

Blic - 10.02.2012

Isključivanjem privrede sa elektro-energetskog sistema postignuta je, samo danas u prepodnevnim satima, ušteda struje od 30 megavata na teritoriji Vojvodine, dok u Privrednom društvu “Elektrosrbija”, sa sedištem u Kraljevu, nisu zadovoljni ...

Naprednjaci: Vlast krije da su počele restrikcije struje

Blic - 10.02.2012

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da su Uredbom za smanjenje potrošnje prikriveno počele restrikcije u Srbiji, i to ne zbog zime, već kriminala i korupcije vlasti. - Nije istina da nema restrikcija.

Centar grada dobio struju

Blic - 10.02.2012

Zbog kvara na trafo-stanici Beograd 6 Elektromreže Srbije, u Ulici Jelene Ćetković, nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Posle skoro dva sata snabdevanje strujom je normalizovano.

EPS preporučuje nove mere štednje

B92 - 10.02.2012

Beograd -- Elektroprivreda Srbije predložiće Vladi da proglasi narednu nedelju neradnom za većinu zaposlenih, pošto apeli za štednju struje nisu urodili plodom.

Apeli nisu urodili plodom, moguće „hitne reakcije”

Politika - 10.02.2012

BEOGRAD – Apeli najviših državnih organa i predstavnika „Elektroprivrede Srbije”, nažalost, nisu urodili plodom i nije došlo do smanjenja potrošnje električne energije, saopštio je EPS.

KRALJEVO: moguće restrikcije i za domaćinstva

Kurir - 10.02.2012

Ovaj vikend je preloman za elektroenergetsku stabilnost i apelujem da domaćinstva smanje potrošnju struje da ne bi došlo do redukcija, rekao generalni direktor Elektrosrbije "Kraljevo" Slobodan Mihailović KRALJEVO - Generalni direktor ...

EPS: Apeli nisu urodili plodom, moguće hitne reakcije

Kurir - 10.02.2012

Vladi Srbije EPS će predložiti i nove preporuke, kao što je proglašenje čitave sledeće sedmice neradnom za većinu zaposlenih BEOGRAD - Apeli najviših državnih organa i predstavnika "Elektroprivrede Srbije" , nažalost, nisu urodili plodom i ...

Hitne mere zbog potrošnje struje, naredna sedmica neradna

24sata - 10.02.2012

Apeli najviših državnih organa i predstavnika "Elektroprivrede Srbije", nažalost, nisu urodili plodom i nije došlo do smanjenja potrošnje električne energije, saopstio je EPS.

EPS predlaže Vladi da sledeća nedelja bude neradna zbog potrošnje struje

Blic - 10.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) najavila je da danas da će Vladi Srbije predložiti da čitava sledeća sedmice bude neradna za većinu zaposlenih ako ne dođe do smanjenja potrošnje struje.

EPS: neradna sedmica ako se ne smanji potrošnja struje

Kurir - 10.02.2012

Šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević naveo je da se pomno prate svi mogući efekti mera koje su preduzete i da će u zavisnosti od rezultata biti "hitnih reakcija" BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) najavila je da danas da će ...

EPS apeluje na štednju

RTS - 10.02.2012

Pozivi na štednju ne daju željene rezultate, kažu iz EPS-a. Potrošnja smanjena tek dva do tri odsto. Građani moraju da daju svoj doprinos, pošto se preko 70 odsto struje troši u domaćinstvima, ističe direktor EPS-a Dragomir Marković.

EPS ipak planira isključenja struje domaćinstvima

Press - 10.02.2012

Rekordi - Najgori scenario desiće se ako nastavimo svakoga dana da obaramo rekorde u potrošnji struje. U tom slučaju imaćemo je za još maksimalno sedam dana, upozoravaju iz EPS-a Na ivici izdržljivosti ...

"Kolubara" zaleđena, Srbija u mraku?

ALO - 10.02.2012

Kako „Alo!“ saznaje, odluku o tome da li će građanima Srbije isključivati struju od naredne nedelje ili ne Vlada Srbije donosila je gledajući vremensku prognozu.

Širi centar Beograda bez struje

S media - 10.02.2012

Širi centar Beograda bez struje Širi centar Beograda bez struje zbog kvara na trafo-stanici. Širi centar Beograda ostao je danas oko 11 časova bez električne energije zbog havarijskog ispada u trafo-stanici Beograd 6 .

Širi centar Beograda bez struje

Mondo - 10.02.2012

Širi centar Beograda ostao je danas oko 11 časova bez električne energije zbog havarijskog ispada u trafo-stanici Beograd 6. Tehničari Elektrodistribucije Beograd su na licu mesta i nastoje da otklone kvar, rečeno je Tanjugu u tom ...

Centar Beograda polako dobija struju

S media - 10.02.2012

Centar Beograda polako dobija struju Ekipe Elektrodistribucije Beograd i Elektromreže Srbije (EMS) su na terenu, a snabdevanje se obavlja na alternativni način.

Centar Beograda dobija struju

Novi Magazin - 10.02.2012

Snabdevanje strujom u širem centru Beograda se postepeno normalizuje. Već tri četvrtine domaćinstava imaju struju. Širi centar grada je danas oko 11 časova bez struje zbog havarijskog ispada u trafo-stanici Beograd 6.

SNS: Vlast krije da su počele restrikcije struje (VIDEO)

S media - 10.02.2012

SNS: Vlast krije da su počele restrikcije struje (VIDEO) Treba da bude sramota Borisa Tadića jer prikriva stanje restrikcije, kažu u Srpskoj naprednoj stranci.

Centar Beograda dobio struju

S media - 10.02.2012

Centar Beograda dobio struju Elektrodistribucija Srbije saopštila je da je ponovo uspostavljeno redovno snabdevanje potrošača u centralnom delu Beograda koji su ostali bez struje nešto pre 11 sati.

SNS: Vlast krije da su počele restrikcije

Vesti Online - 10.02.2012

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da su Uredbom za smanjenje potrošnje prikriveno počele restrikcije u Srbiji, i to ne zbog zime, već kriminala i korupcije vlasti. "Nije istina da nema restrikcija.

Stigla struja u centar Beograda

Mondo - 10.02.2012

Zbog kvara na trafo-stanici Beograd 6 Elektromreže Srbije, u Ulici Jelene Ćetković, nešto pre 11 sati širi centar Beograda je ostao bez električne energije. Posle skoro dva sata snabdevanje strujom je normalizovano.

Iduća sedmica neradna zbog problema sa strujom?

Novi Magazin - 10.02.2012

Beta Elektroprivreda Srbije će Vladi predložiti da proglasi čitavu sledeće sedmice neradnom za većinu zaposlenih zbog velike potrošnje struje. EPS je saopštio da apeli najviših državnih organa i predstavnika te kompanije nisu urodili ...

Apeli za štednjom struje nisu urodili plodom, stanje kritično

S media - 10.02.2012

Apeli za štednjom struje nisu urodili plodom, stanje kritično U EPS- u pomno prate sve moguće efekte mera koje su preduzete i u zavisnosti od rezultata biće ``hitnih reakcija`` a Vladi Srbije predložiće i nove preporuke, kao što je ...

Ne radi se i 17. februara,a 13. i 14. ko mora

Mondo - 10.02.2012

U cilju zaštite energetskog sektora države Vlada Srbije donela je večeras odluku da petak, 17. februar bude neradan dan, posle Dana državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara.

EPS: Neradna sedmica ako se ne smanji potrošnja struje

EMG - 10.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) najavila je da danas da će Vladi Srbije predložiti da čitava sledeća sedmice bude neradna za većinu zaposlenih ako ne dođe do smanjenja potrošnje struje.

Bez struje 2.000 firmi

Novosti - 10.02.2012

Počelo isključenje električne energije privrednim društvima kako bi se sprečio kolaps sistema. Nema značajnog smanjenja potrošnje, pa će distribucije morati da budu još oštrije ISKLJUČENJA struje u 2.000 firmi, prema nalogu Vlade Srbije, ...

Ograničenje struje pojedinim potrošačima

Kurir - 09.02.2012

Građanima i ustanovama koje obezbeđuju vitalne usluge (toplane, bolnice, vodovodi, prehrambeni kombinati i slično) struja neće biti isključivana, istaknuto je u saopštenju Vlade Srbije BEOGRAD - Vlada Srbije je odlučila da radi zaštite ...

Veliki potrošači bez struje

RTS - 09.02.2012

Vlada Srbije naložila EPS-u da u naredna 24 sata isključi struju za više od 200 ustanova i preduzeća koje su veliki potrošači. Kritično stanje na kopovima Kolubare.

EPS počeo isključenja, zamrznuta oprema u Kolubari

24sata - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopšstila je danas da je počela hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom.

EPS hitno isključuje velike potrošače

Kurir - 09.02.2012

Isključuju se industrijski potrošači pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) počela je hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije , pošto apeli za ...

Gradski štab apeluje na štednju struje

Kurir - 09.02.2012

Gradski štab za vanredne situacije I RDB apelovali su na Beograđane da štede struju, jer potrošnja struje nije pala BEOGRAD - „Beogradske elektrane” funkcionišu bez teškoća, a zabeležen je i manji broj poziva građana nego proteklih dana, ...

Počela isključenja struje velikim potrošačima, za sada bez restrikicja za domaćinstva

Blic - 09.02.2012

Elektropriveda Srbije (EPS) počela je danas da primenjuje naredbu Vlade Srbije o isključenju struje industrijskim potrošačima čija potrošnja nije od vitalnog značaja za javni interes, saopštio je pomoćnik direktora EPS-a Zoran Manasijević.

Kritično stanje na kopovima Kolubare

Blic - 09.02.2012

Na kopovima Privrednog društva Kolubara od jutros je kritično stanje, jer se zbog temperature od minus 30 stepeni, zamrzava tehnika i izuzetno je otežan prevoza uglja do termoelektrana, saopštio je danas pomoćnik generalnog direktora EPS ...

Isključenje struje za 2.000 firmi u narednih 24 sata

Politika - 09.02.2012

BEOGRAD – U narednih 12 do 24 sata, električna energija biće isključena za oko 2.000 firmi u Srbiji, dok za domaćinstva, za sada, neće biti restrikcija, izjavio je danas direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje ...

Za domaćinstva za sada neće biti restrikcija

24sata - 09.02.2012

U narednih 12 do 24 sata, električna energija biće isključena za oko 2.000 firmi u Srbiji, dok za domaćinstva, za sada, neće biti restrikcija, izjavio je danas direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

EPS: restrikcije za građane samo kao viša sila

Kurir - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije apeluje na potrošače da na svaki način smanje potrošnju električne energije, makar za 10 odsto BEOGRAD - Centralni tim EPS -a za praćenje elektroenergetske situacije u uslovima proglašene vanredne situacije u zemlji ...

2.000 preduzeća ostaje bez struje

B92 - 09.02.2012

Beograd, Novi Sad -- Električna energija biće u narednih 12 do 24 sata isključena u oko 2.000 firmi u Srbiji, dok za domaćinstva za sada neće biti restrikcija. U Kolubari kritično.

Srbiji prete restrikcije struje

B92 - 09.02.2012

Beograd -- Ukoliko se potrošnja električne energije nastavi ovim tempom, restrikcije nisu isključene, kaže komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić.

Bez struje u prigradskim naseljima

Danas - 09.02.2012

Od petka, kada su počeli dani zavejani snegom, oboreni su svi dosadašnji rekordi u potrošnji električne energije, kažu iz Elektrodistribucije Beograd.

Velikim potrošačima ograničene isporuke struje

Vesti Online - 09.02.2012

Vlada Srbije je odlučila da radi zaštite energetskog sistema ograniči isporuke struje "određenim ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje", saopšteno je večeras iz Vlade.

Ograničenja struje velikim potrošačima

Mondo - 09.02.2012

U cilju zaštite energetskog sistema, Vlada Srbije donela je odluku o ograničenju isporuke električne energije određenim ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a koje nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.

Vlada uvela ograničenja struje

S media - 09.02.2012

Vlada uvela ograničenja struje Vlada Srbije odlučila da ograniči isporuke struje ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.

EPS može da izdrži bez restrikcija najviše 10 dana

EMG - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije može da izdrži bez restrikcija struje još sedam do 10 dana ako se nastavi ovako visoka potrošnja, izjavio generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

Štednja ili restrikcije

Prva Srpska TV - 09.02.2012

Da bi zaštitila energetski sistem Srbije, Vlada je ograničila isporuke struje određenim ustanovama i kompanijama velikim potrošačima, a koje nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.Apeluje se na građane da štede struju da bi ...

EPS počeo isključenja

Beta - 09.02.2012

Tweet BEOGRAD, 9. februara 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u četvrtak da je počela hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili ...

Elektrovojvodina isključuje industrijske potrošače

S media - 09.02.2012

Elektrovojvodina isključuje industrijske potrošače Idustrijski potrošači u Vojvodini biće isključeni sa mreže, radi uštede električne energije, saopštilo je ovo preduzeće. Istu praksu sprovešće i Elektrodistribucija Novi Sad.

EPS isključuje 2.000 manje važnih firmi

Mondo - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da je počela hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom. Za sada bez restrikcija za građane.

EPS počeo da isključuje struju

Vesti Online - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da je počela hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom.

EPS počeo isključenja, zamrznuta oprema u Kolubari

Glas javnosti - 09.02.2012

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je počela hitno da isključuje industrijske potrošače prema naredbi Vlade Srbije, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom.

Kritično stanje elektro-energetskog sistema!

S media - 09.02.2012

Kritično stanje elektro-energetskog sistema! Zbog temperature od minus 30 stepeni, na kopovima "Kolubare" od jutros je kritično stanje. Apeli vlasti da se štedi struja nisu urodili plodom.

Počela isključenja struje velikim potrošačima

S media - 09.02.2012

Počela isključenja struje velikim potrošačima Počela isključenja struje industrijskim potrošačima čija potrošnja nije od vitalnog značaja. Elektropriveda Srbije (EPS) počela je da primenjuje naredbu Vlade Srbije o isključenju struje ...

Isključenja struje u oko 2.000 preduzeća

Beta - 09.02.2012

Tweet BEOGRAD, 9. feruara 2012. (Beta) - U oko 2.000 firmi u Srbiji koje nisu od vitalnog interesa biće isključena struja da bi se štitio energetski sitem, izjavio je u četvrtak direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje ...

Isključuje se struja u 2.000 preduzeća

Novi Magazin - 09.02.2012

Struja će biti isključena u 2.000 preduzeća u Srbiji koja nisu 'od vitalnog interesa'. Spisak se još pravi, a isključenja će početi u roku od 12 do 24 časa.

Isključenje struje za 2000 firmi

S media - 09.02.2012

Isključenje struje za 2000 firmi U narednih 12 do 24 sata, električna energija biće isključena u 2.000 firmi u Srbiji, dok u domaćinstvima, za sada, neće biti restrikcija.

Bez restrikcija za domaćinstva

Novi Magazin - 09.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da ne planira nikakve restrikcije u snabdevanju domaćinstava strujom, osim u slučajevima više sile. Pomoćnik generalnog direktora EPS-a Zoran Manasijević kazao je da je kompanija iscrpela sve mere ...

Restrikcije struje u oko 2.000 preduzeća, nema isključenja domaćinstava

EMG - 09.02.2012

U oko 2.000 firmi u Srbiji koje nisu od vitalnog interesa biće isključena struja da bi se štitio energetski sitem, izjavio je danas direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Restrikcija struje i razuma

E-Novine - 09.02.2012

Tko je u turbulentnom vremenu u kome živimo mogao predvideti da će u februaru, u sred zime, temperature pasti toliko nisko? Boris Tadić, njegova muza Sonja Liht, vrli savetnici i ostali pomoćnici svakako ne.

EPS dobio odrešene ruke za isključenja firmi

Danas - 09.02.2012

Beograd - Zbog velike potrošnje, kako bi se elektroenergetski sistem sačuvao od iskakanja, Vlada je juče odlučila da struju isključi svim velikim industrijskim potrošačima čija delatnost nije od javnog interesa.

Vlada: Ograničenje isporuke struje pojedinim potrošačima

Nadlanu - 09.02.2012

BEOGRAD, 8. februara 2012. (Beta) - Vlada Srbije je odlučila da radi zaštite energetskog sistema ograniči isporuke struje "odredjenim ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevno ...

Počela isključenja struje

Nadlanu - 09.02.2012

BEOGRAD, 9. februara 2012 - "Izuzetak od ovoga mogu biti samo ona preduzeća čiji tehnološki proces zahteva nešto duže vreme zaustavljanja, ali će i u tim slučajevima doći do isključenja sa mreže", kazao je Zoran Manasijević, pomoćnik ...

Isključenja struje u oko 2.000 preduzeća

Nadlanu - 09.02.2012

BEOGRAD, 9. feruara 2012. (Beta) - U oko 2.000 firmi u Srbiji koje nisu od vitalnog interesa biće isključena struja da bi se štitio energetski sitem, izjavio je u četvrtak direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje ...

Potrošnja struje preko granice

RTS - 08.02.2012

Elektroprivreda Srbije apeluje na građane da racionalno troše elektrinu energiju, jer potrošnja iz dana u dan premašuje rekorde. Dodatni problem je led na rekama jer može da ugrozi proizvodnju i u hidro i u termoelektranama.

Gasa za dvadeset, struje za 10 dana

B92 - 08.02.2012

Beograd -- Ledeni dani u Srbiji ne prestaju. Gasa ima za tri nedelje, dok u EPS-u upozoravaju da bez restrikcija možemo još deset dana. Vlada ograničava isporuke struje.

EPS može da izdrži bez restrikcija najviše 10 dana

24sata - 08.02.2012

Elektroprivreda Srbije može da izdrži bez restrikcija struje još sedam do 10 dana, ako se nastavi ovako visoka potrošnja električne enrgije, izjavio je večeras generalni direktor EPS-a, Dragomir Marković.

CG: Moguće restrikcije struje

B92 - 08.02.2012

Podgorica -- Operativni štab za vanredne situacije u Crnoj Gori pozvao je potrošace da se racionalno ponašaju u potrošnji električne struje. Upozorenje je upućeno s obzirom na veliku potrošnju električne struje, ali i zbog toga što će ...

Vlada uvela ograničenje struje za pojedine potrošače

Blic - 09.02.2012

Vlada Srbije odlučila je da radi zaštite energetskog sistema ograniči isporuke struje "određenim ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevni život", saopšteno je sinoć iz Vlade.

Vlada: Ograničenja isporuke struje

B92 - 08.02.2012

Beograd -- Vlada Srbije odlučila da ograniči isporuke struje "ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje". Odluka je doneta radi zaštite energetskog sistema Srbije.

Restrikcija struje neizbežna

S media - 08.02.2012

Restrikcija struje neizbežna Za sedam do deset dana počeće povremena isključenja struje zbog visoke potrošnje električne enrgije, javljaju iz Elektroprivrede Srbije.

Počinju restrikcije struje

Novi Magazin - 08.02.2012

Ilustracija (www.sxc.hu) Vlada Srbije odlučila je večeras da ograniči isporuku struje ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.

EPS nam za restrikcije daje 10 dana "fore"

Mondo - 08.02.2012

Elektroprivreda Srbije može da izdrži bez restrikcija struje još sedam do 10 dana, ako se nastavi ovako visoka potrošnja električne enrgije, kažu iz EPS.

EPS: Garantujemo trud, ne i struju

B92 - 07.02.2012

Beograd -- Elektroprivreda Srbije saopštila je da je potrošnja struje u zemlji rekordna i da je zbog toga uvezeno 14,04 miliona kilovat-sati struje. Uvoz, kako navode, predstavlja 10 odsto potrošnje, bez Kosova i Metohije.

Dostignut rekord U potrošnji struje

Kurir - 07.02.2012

U toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, a Srbija je morala da uveze 14,04 miliona kilovat-časova struje, što je 10 odsto potrošnje BEOGRAD - Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji ...

Rekordna potroĹĄnja struje

Beta - 07.02.2012

Tweet BEOGRAD, 7. februara 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije saopštila je u utorak da je potrošnja struje u zemlji rekordna i da je zbog toga uvezeno 14,04 miliona kilovat-sati struje, što predstavlja 10 odsto potrošnje, bez Kosova i ...

Dostignut rekord u potrošnji struje

Glas javnosti - 07.02.2012

BEOGRAD - Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji koju snabdeva "Elektroprivreda Srbije" (EPS), iz dana u dan je sve veća i u toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, saopštio je EPS i ...

Rekordna potrošnja, uvozimo struju

Mondo - 07.02.2012

Potrošnja električne energije u Srbiji, na teritoriji koju snabdeva "Elektroprivreda Srbije" (EPS), iz dana u dan je sve veća i u toku jučerašnjeg dana dostignut je apsolutni rekord od 162 miliona kilovat-sati, saopštio je EPS i apelovao ...

Potrošnja struje rekordna, uvezeno 14 miliona kilovat-sati

EMG - 07.02.2012

Elektroprivreda Srbije saopštila da je potrošnja struje u zemlji rekordna i da je zbog toga uvezeno 14,04 miliona kilovat-sati struje, 10 odsto potrošnje bez Kosova.

Potrošnja struje: Novi rekord - 162 miliona kilovat-sati

Vesti Online - 07.02.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u utorak da je potrošnja struje u zemlji rekordna i da je zbog toga uvezeno 14,04 miliona kilovat-sati struje, što predstavlja 10 odsto potrošnje, bez Kosova i Metohije.

Rekordna potrošnja struje

Nadlanu - 07.02.2012

BEOGRAD, 7. februara 2012. (Beta) - Elektroprivreda Srbije saopštila je u utorak da je potrošnja struje u zemlji rekordna i da je zbog toga uvezeno 14,04 miliona kilovat-sati struje, što predstavlja 10 odsto potrošnje, bez Kosova i ...

Elektroenergetska situacija stabilna, zasad bez restrikcija

Blic - 06.02.2012

Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilna i za sada neće biti restrikcija, rekao je pomoćnik minstra za energetiku Milutin Prodanović. On je kazao da je potrošnja struje juče iznosila 154 miliona kilovat sati, a da se danas očekuje ...

Nema restrikcija struje, za sada

B92 - 06.02.2012

Beograd -- Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilna i za sada neće biti restrikcija, rekao je pomoćnik minstra za energetiku Milutin Prodanović.