TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Novi 'Dejton' i za Balkan

Blic - 09.02.2001

BERLIN (Tanjug) - Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanović predložio je u intervjuu 'Berliner cajtungu' da se održi međunarodna mirovna konferencija o Balkanu, po ugledu na Dejton, s ciljem da se u tom delu sveta obezbede trajan mir i stabilnost.

SVILANOVIC-PAK

B92 - 09.02.2001

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic izjavio je, posle razgovora s predsedavajucim delegacije Evropskog parlamenta za odnose s Jugoistocnom Evropom Doris Pak, da jugoslovenske vlasti zele da SRJ postane clanica ovog parlamenta.

SVILANOVIC PREDLAZE MIROVNU KONFERENCIJU ZA BALKAN

B92 - 08.02.2001

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic predlozio je, u intervjuu "Berliner cajtungu", da se odrzi medjunarodna mirovna konferencija o Balkanu po ugledu na Dejton, sa ciljem da se u tom delu sveta obezbede trajan mir i stabilnost.

EVROPSKA "TROJKA" S KOSTUNICOM, SVILANOVICEM I DJINDJICEM

B92 - 07.02.2001

Delegacija evropske "trojke" sastace se u cetvrtak tokom zvanicne posete Beogradu s jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom, sefom diplomatije Goranom Svilanovicem i srpskim premijerom Zoranom Djindjicem. Kako prenosi Tanjug, tokom prve posete Jugoslaviji posle demokratskih promena, ...

SVILANOVIC RAZGOVARAO S FISEROM

B92 - 07.02.2001

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic izjavio je u sredu u Berlinu, posle razgovora sa svojim nemackim kolegom Jozefom Fiserom, da je Srbiji neophodna pomoc iz inostranstva radi podizanja domace privrede na noge, te da bi Nemacka trebalo da u tome odigra kljucnu ulogu.

SVILANOVIC: SUDJENJEM U HAGU MILOSEVIC BI POSTAO "HEROJ"

B92 - 06.02.2001

Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic ocenio je u utorak na konferenciji za novinare u Tokiju da bi sudjenje Slobodanu Milosevicu pred Haskim tribunalom, umesto u nasoj zemlji, moglo "pretvoriti" bivseg predsednika u "heroja" ili "zrtvu".

SVILANOVIC STIGAO U JAPAN

B92 - 05.02.2001

Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic doputovao je u dvodnevnu zvanicnu posetu Tokiju, saopstilo je u ponedeljak Savezno ministarstvo inostranih poslova, javlja Fonet. Svilanovic ce u Tokiju razgovarati sa ministrom inostranih poslova Jahei Konom, predstavnicima Japanske banke za ...