TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Milošević: Od večeras radikalizacija protesta

Blic - 23.09.2007

Štrajkački odbor kuršumlijskih bivših rezervista, njih 14, koji dvanaesti dan štrajkuju glađu, radikalizovaće od večeras protest tako što će se zaključati u sali Skupštine opštine i odbijaće svaku vrstu pomoći, rekao je danas Tanjugu predsednik tog Odbora Dejan Milošević.

Rezervisti ne odustaju od štrajka

B92 - 23.09.2007

Kuršumlija -- Štrajkački odbor kuršumlijskih bivših rezervista, njih 14, koji dvanaesti dan štrajkuju glađu, radikalizovaće večeras protest. Bivši rezervisti iz Kuršumlije koji protestuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica od večeras u 20.00 časova zaključaće se u zgradu Opštine, a njih nekoliko ...

Nastavljen štrajk glađu rezervista

B92 - 22.09.2007

Kuršumlija -- Rezervisti iz Kuršumlije nastavili su jutros štrajk glađu u sali Opštine, zahtevajući isplatu ratnih dnevnica. Rezervisti se, jedanaestog dana štrajka glađu, nalaze u zgradi SO iz koje ih je juče ujutru izbacila policija.

Bivši vojni rezervisti vratili se u skupštinu Kuršumlije

Blic - 21.09.2007

Oko 500 bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije koji deveti dan protestuju u Skupštini opštine, vratilo se danas oko podne u zgradu opštine, iz koje su jutros izašli posle intervencije policije. Policija u Prokuplju ranije je saopštila da je policija jutros intervenisala uz saglasnost opštinskog ...

Policija izbacila bivše rezerviste

B92 - 21.09.2007

Kuršumlija, Beograd -- Oko 500 bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije vratilo se oko podne u zgradu Opštine, iz koje ih je izbacila policija. Oni deveti dan protestuju u Skupštini opštine. Pedesetak policajaca izbacilo je jutros iz zgrade SO Kuršumlija bivše vojne rezerviste, koji protestuju zbog ...

Štrajk glađu u Nikšiću

B92 - 20.09.2007

Nikšić -- Radnici nikšićkog preduzeća "Građevinsko Crna Gora", koji deveti dan štrajkuju glađu, zaključali su se u prostorijama firme. Predsednik štrajkačkog odbora Mirčeta Mikić kazao je da od podneva u to preduzeće neće moći da uđe ni poslovodstvo.

Rezervisti najavili radikalizaciju

B92 - 20.09.2007

Kuršumlija -- Rezervisti u Kuršumliji danas najavili da će radikalizovati protest i blokirati sve državne instituicije u tom gradu. Vlada formirala radnu grupu Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Informaciju u vezi sa isplatom ratnih dnevnica učesnicima rata iz 1999. godine.

Vlada formira radnu grupu, rezervisti radikalizuju protest

Blic - 20.09.2007

Vlada Srbije odlučila je danas da obrazuje radnu grupu koja će razmotriti osnovanost zahteva bivših ratnih veterana za isplatu dnevnica iz 1999. godine. U saopštenju posle sednice Vlade Srbije navodi se da će radnu grupu činiti predstavnici ministarstava odbrane, pravde i finansija.

Kuršumlija: Organizatori u policiji

B92 - 19.09.2007

Kuršumlija -- Dvojicu organizatora protesta rezervista iz Kuršumlije policija jutros pozvala na informativni razgovor. Slavka Ilića i Dejana Miloševića pozvali su predstavnici lokalne policije, a na njih je, kako kažu, vršen pritisak da obustave štrajk.

Dulić obećao pomoć rezervistima

Blic - 19.09.2007

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić obećao je danas predstavnicima štrajkačkog odbora bivših kuršumlijskih rezervista, sa kojima je razgovarao u zgradi parlamenta, da će im omogućiti razgovor sa nadležnima koji mogu da reše njihov problem.

Lekari kod bivših rezervista

B92 - 18.09.2007

Kuršumlija -- Petorici bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije pozlilo je nakon šestog dana štrajka glađu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica 1999. Njih nekoliko stotina se još nalazi u zgradi Skupštine opštine Kuršumlija, a jutros su nastavili i blokadu rada lokalne uprave.

Zdravstveno stanje rezervista u štrajku sve lošije

Blic - 18.09.2007

Zdravstveno stanje oko 50 rezervista, koji već šesti dan štrajkuju glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica, sve je lošije ali neće odustati od protesta, izjavio je Tanjugu jedan od organizatora štrajka Dejan Milošević. On je rekao da zdravstvena situacija rezervista postaje sve ozbiljnija jer među ...

Rezervisti ne odustaju od štrajka

B92 - 17.09.2007

Kuršumlija -- Nekoliko stotina bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije i drugih gradova peti dan štrajkuje glađu zbog neisplaćenih dnevnica. Oni su prekinuli blokadu lokalnog suda, ali ipak nastavljaju štrajk glađu u Skupštini opštine Kuršumlija.

BiH: Štrajk glađu u zatvorima

B92 - 17.09.2007

Sarajevo -- Štrajku glađu, u kom je 25 pritvorenika Suda BiH osumnjičenih za ratne zločine, pridružilo se šest zatvorenika iz Foče. Dvadeset pet pritvorenika u Sudu BiH šest dana štrajkuje glađu, a danas im se priključilo šest osuđenih za ratne zločine po Krivičnom zakonu BiH, potvrdio je jedan od ...

Rezervisti nastavili štrajk glađu, petorici pozlilo

Blic - 17.09.2007

Bivši vojni rezervisti koji protestuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica, obustavili su jutros blokadu Opštinskog suda u Kuršumliji i nastavili blokadu rada lokalne uprave i štrajk glađu u zgradi Skupštine opštine. Petorici učesnika protesta jutros je pozlilo, pa im je lekarsksa pomoć ukazana na ...