TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sarkozi stigao u Rijad

B92 - 13.01.2008

Rijad -- Francuski predsednik Nikola Sarkozi stigao je danas posle podne u Saudijsku Arabiju. On će tokom svoje prve posete zalivskim zemljama još obići Katar i Ujedinjene Arapske Emirate. Pred polazak, u intervjuu za saudijski dnevnik Al Hajat koji izlazi u Londonu, Sarkozi je rekao da je ...

Karla trudna?

Blic - 12.01.2008

Dok se francuska javnost pita da li je reč o provokaciji ili je, jednostavno, reč samo o nespretnom gestu predsednika Sarkozija, koji je pokazao nedostatak ukusa i mašte kada je svojoj novoj ljubavi Karli Bruni poklonio isti verenički prsten koji je ranije dao svojoj bivšoj supruzi Sesiliji, pred ...

Bler hvali EU

Blic - 12.01.2008

Bivši britanski premijer Toni Bler podstakao je danas spekulacije da će on biti prvi predsednik Evropske unije hvaleći ovaj blok u govoru u Francuskoj, zemlji koja će kao sledeći predsedavajući EU nadgledati proces imenovanja predsednika 27 člane Unije.

Nedolični Sarkozi

Blic - 11.01.2008

Britanski "Tajms" piše da je nedavnom konferencijom za štampu, na kojoj je objavio da je njegova ljubavna veza sa Karlom Bruni ozbiljna, Nikola Sarkozi bez konkurencije osvojio nagradu Silvio Berluskoni za najnedoličnijeg evropskog političara, prenosi BBC na srpskom.

Nedolični Sarkozi

B92 - 11.01.2008

London, Pariz -- Nikola Sarkozi osvojio je ove godine nagradu "Sivlio Berluskoni" za najnedoličnijeg evropskog političara, piše Tajms. Za Francuze je potpuno normalno da im se predsednik zaljubi, ali da se zaljubi na tako nesuptilan i američki način nedopustivo je, piše Tajms, a prenosi BBC.

Sud odobrio objavljivanje knjige o Sesiliji Sarkozi

Blic - 11.01.2008

Sud u Parizu odbio je zahtev bivše supruge francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Sesilije da zabrani objavljivanje knjige o njoj u kojoj ima neugodnih delova o šefu države. Advokat bivše prve dame Francuske najavio je da će se ona žaliti.

Sesilija Sarkozi želi da spreči objavljivanje knjige

Blic - 10.01.2008

Bivša supruga predsednika Francuske Nikole Sarkozija, Sesilija pokrenula je sudsku proceduru da spreči objavljivanje knjige sa navodno njenim neugodnim komentarima na račun bivšeg muža. U knjizi "Sesilija" koja uskoro treba da se pojavi u knjižarama a čije odlomke danas objavljuje nedeljnik "Nuvel ...

Sarkoziju popularnost opada, a ljubav cveta

Blic - 09.01.2008

Nedavno razvedeni francuski predsednik Nikola Sarkozi namerava da se početkom idućeg meseca oženi svojom devojkom Karlom Bruni, ali nežna romansa sa ovom bivšom manekenkom ima svoju političku cenu u padu popularnosti, koju su neki već krstili kao „efekat Karla“.

Sarkozi želi da stvori francuski BBC

Blic - 09.01.2008

Francuski predsednik Sarkozi namerava da stvori francusku verziju BBC-ja, u okviru radikalne promene radiodifuzne mreže u zemlji. Predsednikovi planovi su opisani kao "politika civilizacije", piše Fajnenšel Tajms, a prenosi BBC.

Sarkozi hoće da promeni UN, G8 i Evropu

Blic - 08.01.2008

Francuska vlada će se maksimalno truditi da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija bude proširen bar za četiri stalna člana, transformiše Grupu osam najrazvijenijih zemalja sveta (G-8) u G-13, a Evropsku uniju da demokratizuje i humanizuje, izjavio je danas francuski predsednik Nikola Sarkozi.