TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SAD: Pretnje uobičajene za Pjongjang

RTS - 31.03.2013

Ratne pretnje Pjongjanga ozbiljno prihvatajamo, kažu iz Bele kuće. Ipak, iz Vašingtona dodaju da se nove pretnje uklapaju u uobičajeni obrazac ponašanja Pjongjanga.

Pjongjang jača nuklearni arsenal

B92 - 31.03.2013

Pjongjang -- Severna Koreja poručila je da će ojačati svoj nuklearni arsenal, ističući da adut koji ima u atomskom oružju nikada neće zameniti za međunarodnu pomoć.

Pjongjang jača nuklearni arsenal

Tanjug - 31.03.2013

PJONGJANG – Severna Koreja poručila je danas da će ojačati svoj nuklearni arsenal, ističući da adut koji ima u atomskom oružju nikada neće zameniti za međunarodnu pomoć.

Severna Koreja jača nuklearni arsenal

RTS - 31.03.2013

Zvanični Pjongjang poručuje da će ojačati svoj nuklearni arsenal, ističući da adut koji ima u atomskom oružju nikada neće zameniti za međunarodnu pomoć.

Kim Džong UN naredio jačanje nuklearnog arsenala

Kurir - 31.03.2013

Nuklearne oružane snage "treba da budu proširene i ojačane kvalitativno i kvantitativno dok se ne uspostavi denuklearizacija sveta", navedeno je u izveštaju PJONGJANG - Severna Koreja poručila je danas da će ojačati svoj nuklearni arsenal ...

Ratno stanje u Sjevernoj Koreji

Pobjeda.me - 31.03.2013

PJONGJANG – Zvaničnici Sjeverne Koreje su u subotu ujutro, po lokalnom vremenu, saopštili da ulaze u ratno stanje sa Južnom Korejom, i da će sve teme koje se budu pojavljivale biti rješavane u skladu stim.

SAD: Ozbiljne prijetnje Pjongjanga

Portalanalitika - 31.03.2013

O zbiljno shvatamo ratne prijetnje koje je izrekla Sjeverna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bijela kuća, javljaju agencije.

SAD: Ozbiljne prijetnje Pjongjanga

RTCG - 31.03.2013

Ozbiljno shvatamo ratne prijetnje koje je izrekla Sjeverna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bijela kuća, javljaju agencije.

Pjongjang opet u ratu sa Seulom!

ALO - 31.03.2013

Severna Koreja saopštila je juče da se nalazi u „stanju rata” sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava mladog lidera u Pjongjangu Kim Džong Una.

SAD: Ozbiljno shvatamo Severnu Koreju

Vesti Online - 31.03.2013

Bela kuća saopštila je da ozbiljno shvata ratne pretnje koje je izrekla Severna Koreja, ali se istovremeno primećuje da Pjongjang ima istoriju ratobornih izjava.

SAD: Ozbiljno shvatamo prijetnje Pjongjanga

Pobjeda.me - 31.03.2013

VAŠINGTON – Ozbiljno shvatamo ratne prijetnje koje su upućene iz Sjeverne Koreje,saopšteno je u nedjelju iz Bijele kuće, ali istovremeno primjećuju da Pjongjang ima istoriju ratobornih izjava.

Ozbiljne pretnje Pjongjanga

Danas - 31.03.2013

Vašington - Ozbiljno prihvatamo nove pretnje Severne Koreje, koje su u skladu sa dosadašnjom „ratobornom retorikom“ Pjongjanga, saopštila je Bela kuća.

Pjongjang: Pojačati nuklearno oružje

RTCG - 31.03.2013

Sjeverna Koreja je saopštila da će pojačati svoje nuklearno oružje, dan nakon što je objavila da je u "ratnom stanju" sa Južnom Korejom, uz napomenu da nikada neće mijenjati svoju atomsku silu za humanitarnu pomoć.

Pretnja atomskom bombom: Severna Koreja objavila "stanje rata" sa Južnom Korejom

Blic - 30.03.2013

Severna Koreja je rano jutros saopštila da ulazi u "stanje rata" sa Južnom Korejom, što je još jedna u nizu eskalacija oštre retorike prema Seulu i SAD otkad je Pjongjang dopao pod međunarodne sankcije zbog odbijanja da prekine sa ...

Severna Koreja u stanju rata sa Jugom

Kurir - 30.03.2013

Svi poslovi sa Južnom Korejom biće obavljani u skladu sa ratnim propisima,a na svaku provokaciju biće odgovoreno vojnom silom, bez upozorenja SEUL - Severna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u " stanju rata" sa Južnom Korejom , što ...

Ratno stanje u Severnoj Koreji

RTS - 30.03.2013

Pjongjang saopštio da ulazi u stanje rata sa Južnom Korejom. Na meti i američke baze na Pacifiku, ali i teritorija SAD, od Kalifornije do Srednjeg Zapada. Veće pretnje, veća izolacija, upozoravaju SAD. Rusija i Kina apeluju na uzdrćžanost.

"Pretnje guraju Koreju u izolaciju"

B92 - 30.03.2013

Vašington -- Pretnje Pjongjanga da će lansirati rakete na Sjedinjene Američke Države samo guraju Severnu Koreju u veću izolaciju, saopštila je Bela kuća.

Bela kuća: Pretnje guraju Severnu Koreju u veću izolaciju

Blic - 30.03.2013

Pretnje Pjongjanga da će lansirati rakete na Sjedinjene Američke Države (SAD) samo guraju Severnu Koreju u veću izolaciju, saopštila je Bela kuća.

Severna Koreja u stanju rata sa Jugom

Politika - 30.03.2013

SEUL – Severna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u „stanju rata” sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava koje lansira mladi lider u Pjongjangu Kim Džong-Un.

Pjongjang u "stanju rata" sa Seulom

B92 - 30.03.2013

Seul -- Severna Koreja saopštila je da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava mladog lidera u Pjongjangu Kim Džong Una.

Severna Koreja: Na sve provokacije Južne Koreje odgovorićemo silom

24online - 30.03.2013

Severna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava koje lansira mladi lider u Pjongjangu Kim Džong Un.

Severna Koreja u ratu sa Južnom Korejom, preti eskalacijom

Politika - 30.03.2013

PJONGJANG – Severna Koreja je danas proglasila da je „u ratu s Južnom Korejom” i upozorila Seul i Vašington da bi svaka provokacija eskalirala u totalni nuklearni sukob, a zapretila je i zatvaranjem zajedničkog fabričkog kompleksa sa ...

Severna Koreja u stanju rata sa Jugom

DW - 30.03.2013

Severna Koreja pojačava napetost na Korejskom poluostrvu. Objavljeno je da vlada "ratno stanje" s Južnom Korejom. Formalno, međutim, između dve Koreje od građanskog rata pre 60 godina nije zavladao mir. Severna Koreja ponovo preti.

Severna Koreja u ratu sa Južnom Korejom

Tanjug - 30.03.2013

PJONGJANG - Severna Koreja je danas proglasila da je "u ratu s Južnom Korejom" i upozorila Seul i Vašington da bi svaka provokacija eskalirala u totalni nuklearni sukob, a zapretila je i zatvaranjem zajedničkog fabričkog kompleksa sa ...

Rusija: Pjongjang, Seul i Vašington da pokažu odgovornost

Blic - 30.03.2013

Rusija je danas apelovala na Severnu i Južnu Koreju i na SAD da pokažu "najviši stepen odgovornosti i uzdržanosti", nakon što je Pjongjang saopštio da je u stanju rata sa Seulom.

Moskva apeluje na Koreje i SAD

B92 - 30.03.2013

Moskva -- Rusija apelovala na Pjongjang, Seul i Vašington da pokažu "najviši stepen odgovornosti i uzdržanosti" nakon saopštenja Pjongjanga da je u stanju rata sa Seulom.

SAD: Ozbiljne pretnje Pjongjanga

B92 - 30.03.2013

Vašington -- Ozbiljno shvatamo ratne pretnje koje je izrekla Severna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bela kuća.

SAD: Ozbiljno shvatamo pretnje Pjongjanga

Kurir - 30.03.2013

Videli smo izveštaje o novim, nekonstruktivnim saopštenjima iz Severne Koreje. Ozbiljno ih shvatamo i blisko sarađujemo po tom pitanju sa našim saveznicima u Južnoj Koreji", izjavila je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće ...

Rakete spremne za napad: Severna Koreja objavila rat sa Južnom Korejom (VIDEO)

S media - 30.03.2013

Rakete spremne za napad: Severna Koreja objavila rat sa Južnom Korejom (VIDEO) Severna Koreja objavila da će sve probleme sa jugom u buduće rešavati u skladu sa "stanjem rata" u kojem se trenutno nalaze.

Severna Koreja u stanju rata sa Jugom

Beta - 30.03.2013

Tweet SEUL,30.mart 2013. (Beta) - Severna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u " stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednji u nizu ratobornih izjava koje lansira mladi lider u Pjongjangu Kim Djon UN.

Severna Koreja u "stanju rata" sa Jugom!

Vesti Online - 30.03.2013

Severna Koreja saopštila je da se nalazi u " stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednji u nizu ratobornih izjava koje lansira mladi lider Kim Đong Un otkad je Pjongjang dopao pod međunarodne sankcije zbog odbijanja da prekine sa ...

Sjeverna Koreja objavila da je ušla u ratno stanje sa Južnom Korejom

R.S.Evropa - 30.03.2013

08:49 Sjeverna Koreja objavila da je ušla u ratno stanje sa Južnom ...

Sjeverna Koreja objavila "stanje rata" sa Južnom Korejom

RTCG - 30.03.2013

Sjeverna Koreja je rano jutros saopštila da ulazi u "stanje rata" sa Južnom Korejom, što je još jedna u nizu eskalacija oštre retorike prema Seulu i SAD otkad je Pjongjang dopao pod međunarodne sankcije zbog odbijanja da prekine sa ...

Sjeverna Koreja objavila da ulazi u “stanje rata” sa Južnom Korejom

Portal24 - 30.03.2013

Sjeverna Koreja objavila da ulazi u “stanje rata” sa Južnom Korejom – prenosi BBC. Sjeverna Koreja je zaprijetila napadima nakon što je kažnjena od strane međunarodne zajednice zbog svojih posljednjih nuklearnih testova u februaru.

Sjeverna Koreja ušla u „ratno stanje” sa Južnom Korejom

Pobjeda.me - 30.03.2013

PJONGJANG – Sjeverna Koreja ušla je u „ratno stanje” sa Južnom Korejom, saopštili su zvaničnici Pjongjanga, čime je nastavljena agresivna retorika prema Seulu i Vašingtonu.

Pjongjang: Ulazimo u rat sa Južnom Korejom

Mondo - 30.03.2013

Severna Koreja saopštila je danas da je ušla u "ratno stanje" sa Južnom Korejom, čime je nastavljena agresivna retorika prema Seulu i Vašingtonu.

Severna Koreja proglasila da je "u ratu sa Južnom Korejom"

Novosti - 30.03.2013

Severna Koreja proglasila rat i upozorila Seul i Vašington da bi svaka provokacija eksalirala u totalni nuklearni sukob. Lavrov: Situacija izmiče kontroli PJONGJANG - Severna Koreja je danas proglasila da je "u ratu s Južnom Korejom" i ...

Sjeverna Koreja: Ratno stanje s Jugom

Al Jazeera - 30.03.2013

Pjongjang objavio ratno stanje i rekao da će sva pitanja sa Seulom biti rješavana u skladu sa ratnim protokolom. Sjeverna Koreja je proglasila je da je "u ratu s Južnom Korejom" i upozorila Seul i Washington da bi svaka provokacija ...

Pjongjang: Ulazimo u rat sa Južnom Korejom!

ALO - 30.03.2013

Severna Koreja saopštila je danas da je ušla u "ratno stanje" sa Južnom Korejom, čime je nastavljena agresivna retorika prema Seulu i Vašingtonu.

Pjongjang pooštrio ratnu retoriku

R.S.Evropa - 30.03.2013

Severna Koreja saopštila je u subotu ujutro da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je poslednja u nizu ratobornih izjava koje lansira mladi lider u Pjongjangu Kim Džong-Un .

Pjongjang: Od danas smo u ratu sa Južnom Korejom!

Telegraf - 30.03.2013

"Od sada, relacije između severa i juga ulaze u ratno stanje i sve teme koje se pritom budu pojavljivale biće rešavane u skladu s tim", saopštila je vlada Pjongjanga je rano jutros saopštila da ulazi u “stanje rata” sa Južnom Korejom , što ...

Rusija poziva Pjongjang, Seul i Vašington na odgovorno ponašanje

RTCG - 30.03.2013

Rusija je danas apelovala na Sjevernu i Južnu Koreju i na SAD da pokažu "najviši stepen odgovornosti i uzdržanosti", nakon što je Pjongjang saopštio da je u stanju rata sa Seulom.

Rusija poziva na uzdržanost, SAD upozoravaju na izolaciju Pjongjanga

Pobjeda.me - 30.03.2013

VAŠINGTON-MOSKVA – Sjeverna Koreja objavljivanjem „rata” Južnoj Koreji i prijetnjama Seulu i Vašingtonu samo produbljuje izolaciju, dok je Rusija pozvala na „maksimalnu odgovornost i uzdržanost”.

Severna Koreja u ratnom stanju

Prva Srpska TV - 30.03.2013

Severna Koreja je rano jutros saopštila da ulazi u ratno stanje sa Južnom Korejom, i da će sve teme koje se budu pojavljivale biti rešavane u skladu s ...

Severna Koreja u ratu sa Južnom Korejom

Novi Magazin - 30.03.2013

Severna Koreja je danas proglasila da je 'u ratu s Južnom Korejom' i upozorila Seul i Vašington da bi svaka provokacija eskalirala u totalni nuklearni sukob.

Pjongjang preti ratom južnom susedu

E-Novine - 30.03.2013

Severna Koreja je u subotu proglasila da je "u ratu s Južnom Korejom" i upozorila Seul i Vašington da bi svaka provokacija eskalirala u totalni nuklearni sukob Iz Pjongjanga je zaprećeno i zatvaranjem zajedničkog fabričkog kompleksa sa ...

LAŽNE FOTOGRAFIJE: Severna Koreja preti naprazno

Kurir - 29.03.2013

Slike sa vojne vežbe koje je Pjongjang objavio uz pretnje o napadu na SAD digitalno su dorađene, a plovila na njima umnožena, tvrde eksperti PJONGJANG - Propaganda.

Severna Koreja: Pripravnost za napad na baze SAD

Tanjug - 29.03.2013

SEUL/VAŠINGTON - Severokorejski vođa Kim Džong Un naredio je danas da raketne jedinice budu u pripravnsti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji, Pacifiku i na američkom kopnu, poručivši da će "izravnati račune" nakon što su ...

Pjongjang bi da "izravna račune" sa Amerikom

DW - 29.03.2013

Severna Koreja je odreagovala na vojne vežbe Amerikanaca nad Južnom Korejom i stavila svoje raketne sisteme u stanje pripravnosti. Severnokorejski vlastodržac je najavio da želi da "poravna račune" sa Vašingtonom.

Severna Koreja "spremna" za napad na SAD

E-Novine - 29.03.2013

Severnokorejski lider Kim Džong Un je naredio raketnim jedinicama u zemlji da budu u pripravnosti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji i Pacifiku nakon što su američki bombarderi nadletali poluostrvo i izveli simulacije napada u ...

Kim Džong Un: Spremite se na napad na SAD

Novosti - 29.03.2013

Severokorejski vođa naredio je jutros da raketne jedinice budu u pripravnosti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji, Pacifiku i na američkom kopnu, poručivši da je došlo vreme da se "izravnaju računi" SEUL/VAŠINGTON - ...

Kim Džon Un: Spremite se za napad na SAD

Mondo - 29.03.2013

Nakon što su juče američki stelt bombarderi preletali Korejsko poluostrvo demonstrirajući silu, severokorejski vođa naredio da raketne jedinice budu u pripravnosti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji, Pacifiku i na američkom ...

Severna Koreja spremna za napad na SAD!

ALO - 29.03.2013

Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je pripreme za eventualni raketni napad na SAD i američke baze na Pacifiku, kao odgovor na vežbe američkih bombardera.

FOTO: Stanje u Sjevernoj Koreji izmiče kontroli

RTCG - 29.03.2013

Iz Pjongjanga stiže nova doza ratoborne retorike, objavljena je i fotografija Kim Jong-una kako vojsci naređuje pripremu za napad, a iza njega se vidi karta s "planom napada" na Ameriku. Rusija upozorava da je stanje vrlo opasno.

Napetosti na Korejskom poluostrvu, Kina i Rusija pozivaju na smirivanje tenzija

R.S.Evropa - 29.03.2013

SAD su saopštile da su spremne da reaguju na svaki razvoj događaja, a Kina i Rusija pozivaju na smirivanje tenzija, nakon što je severnokorejski lider Kim Džong-Un naredio pripreme za raketni napad na američke ciljeve kao odgovor na vežbe ...

Severna Koreja preti raketnim napadima na Ameriku

Prva Srpska TV - 29.03.2013

Severokorejski vođa Kim Džong Un naredio je danas da raketne jedinice budu u pripravnsti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji, Pacifiku i na američkom kopnu, poručivši da će "izravnati račune" nakon što su američki stelt ...

Spremni za napad

Danas - 29.03.2013

Pjongjang, Moskva, Vašington - Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je juče pripreme za eventualni raketni napad na Sjedinjene Države i njene baze na Pacifiku kao odgovor na vežbe američkih bombardera B-2 iznad Korejskog poluostrva.

Bombarderi SAD prkose S. Koreji

B92 - 28.03.2013

Seul -- Dva američka bombardera B-52, koji mogu da nose nuklearne bombe, letela su danas u misijama "odvraćanja" preko Južne Koreje, prkoseći pretnjama Severne Koreje.

Stelt bombarderi SAD lete preko Južne Koreje

Tanjug - 28.03.2013

SEUL - Sjedinjene Države su saopštile da su dva stelt bombardera B-52, koji mogu da nose nuklearne bombe, letela danas u misijama "odvraćanja" preko Južne Koreje, prkoseći apokaliptičnim pretnjama osvete Severne Koreje zbog održavanja ...

"Duhovi" iznad Korejskog poluostrva

RTS - 28.03.2013

Američki stelt bombarderi B-2 "duh" preleteli su preko Južne Koreje i sproveli, kako kažu u američkom vojnom vrhu, akciju odvraćanja bilo kakvih težnji Pjongjanga i eventualne eskalacije nasilja.

UPOZORENJE SEVERU: Američki nevidljivi nadleću Južnu Koreju

Kurir - 28.03.2013

Preleti bombardera tokom združenih vežbi usledili su dan nakon što je Severna Koreja saopštila da je prekinula sve linije vojnih komunikacija sa Jugom i da rat može da izbije svakog trenutka SEUL - Sjedinjene Države su saopštile da su dva ...

Kako SAD prkose Severnoj Koreji

Mondo - 28.03.2013

Sjedinjene Države su saopštile da su dva stelt bombardera B-52, koji mogu da nose nuklearne bombe, letela danas u misijama "odvraćanja" preko Južne Koreje.

Stelt bombarderi SAD lete preko Južne Koreje

Novosti - 28.03.2013

Sjedinjene Države su saopštile da su dva stelt bombardera B-2, koji mogu da nose nuklearne bombe, letela danas u misijama "odvraćanja" preko Južne Koreje, prkoseći apokaliptičnim pretnjama Severne Koreje SEUL - Sjedinjene Države su ...

Bombarderi SAD-a čuvaju Južnu Koreju

Al Jazeera - 28.03.2013

B-2, koji mogu nositi nuklearne bombe, letjeli u misijama odvraćanja, prkoseći apokaliptičnim prijetnjama Pjongjanga. Dva američka nevidljiva nuklearna bombardera B-2 izvela su u četvrtak vježbu iznad Južne Koreje u jeku rasta napetosti u ...

KUVA SE: Američki stelt bombarderi lete preko Južne Koreje!

Telegraf - 28.03.2013

Dva bombardera B-2 iz vojne baze Vajtmen u Misuriju, letela su 20.800 kilometara u povratnom letu "u jednoj neprekidnoj misiji", izbacivši lažne bombe na ciljeve u Južnoj Koreji, saopštila je američka vojna komanda su saopštile da su dva ...

BBC NEWS: Zašto Sjeverna Koreja prijeti?

Pobjeda.me - 28.03.2013

Većina analitičara slaže se da je mala vjerovatnoća da je Pjongjang uspješno ovladao tehnologijom koja je potrebna da bi se nuklearna bomba napravila i usmjerila ka Vašingtonu – za sada Piše: Andrea Berger Na Korejskom poluostrvu trenutno ...

Moć i slabosti Severne Koreje

RTS - 27.03.2013

Ilja Musulin, dopisnik RTS-a iz Tokija Narodna armija DNR Koreje jedna od najvećih oružanih formacija na planeti, ali iza nje stoji jedna od najslabijih ekonomija sveta.

Pjongjang ukinuo vojni crveni telefon sa Seulom

24online - 27.03.2013

Severna Koreja saopštila je da je ukinula vojni crveni telefon s Južnom Korejom koji omogućava prelazak granice radnika zajedničkog industrijskog kompleksa u Severnoj Koreji.

Pjongjang ukinuo crveni telefon

B92 - 27.03.2013

Seul -- Severna Koreja ukinula je vojni crveni telefon s Južnom Korejom koji omogućava prelazak granice radnika zajedničkog industrijskog kompleksa u Severnoj Koreji.

Severna Koreja prekida vruću vojnu liniju sa Jugom

Tanjug - 27.03.2013

SEUL - Severna Koreje je saopštila danas da prekida vojnu vruću liniju sa Južnom Korejom, što znači da su sve direktne međuvladine i vojne veze prekinute nakon predhodnog sečenja telefonske linije Crvenog krsta.

Pjongjang ukinuo vojni crveni telefon sa Seulom

Kurir - 27.03.2013

Današnji korak je veoma važan jer omogućava da dve zemlje komuniciraju u vezi s prelaskom granice radnika velikog industrijskog kompleksa Kesong SEUL - Severna Koreja saopštila je da je ukinula vojni crveni telefon s Južnom Korejom koji ...

Koreja: Pretnja ili dobar fotošop?

B92 - 27.03.2013

Beograd -- Odnosi dve Koreje ponovo su zategnuti. I dok Pjongjang preti, zapadni mediji dovode u pitanje koliko je slika koju Severna Koreja stvara o sebi autentična.

Fotošop invazija mornarice Severne Koreje

Blic - 27.03.2013

Severna Koreja optužena je da je montirala fotografiju invazije svoje mornarice, u sklopu svoje ratne propagande na podeljenom Korejskom poluostrvu, preneo je “Telegraf”.

Pjongjang: Stvoreni uslovi za nuklearni rat

RTS - 27.03.2013

Severna Koreja isključila još jednu specijalnu telefonsku vezu za Južnom Korejom. U televizijskim emisijama Pjongjang direktno preti atomskim napadom na Seul i SAD. Severna Koreja nastavlja politiku prekidanja veza sa Južnom Korejom.

S. Koreja: Stvoreni uvjeti za nuklearni rat

Al Jazeera - 27.03.2013

Pjongjang saopćio da će informirati Vijeće sigurnosti da su na Korejskom poluotoku stvoreni uvjeti za nuklearni rat. Sjeverna Koreja je ponovo zaprijetila ratom Južnoj Koreji i Sjedinjenim Državama, rekavši da su se na poluotoku stvorili ...

VOJNO MOĆNA, EKONOMSKI NA KOLENIMA: Severna Koreja pod lupom (FOTO)

Telegraf - 27.03.2013

Narodna armija DNR Koreje jedna od najvećih oružanih formacija na planeti, ali iza nje stoji jedna od najslabijih ekonomija sveta. Koliko Severna Koreja može da ugrozi susede, Južnu Koreju i Japan, odnosno američke snage stacionirane u ove ...

Sjeverna Koreja prekida vruću vojnu liniju sa Jugom

Pobjeda.me - 27.03.2013

SEUL – Zvaničnici Sjeverne Koreje su saopštili u srijedu da prekidaju vojnu vruću liniju sa Južnom Korejom, što znači da su sve direktne međuvladine i vojne veze prekinute nakon predhodnog sječenja telefonske linije Crvenog krsta.

Pjongjang: Rat može početi svakog trenutka

RTCG - 27.03.2013

Sjeverna Koreja prekida i jedinu preostalu, vojnu komunikaciju s Južnom Korejom, podigavši tako napetost na još veći nivo. "U okolnostima u kojima rat može da počne svakog trenutka, nema nikakve potrebe za postojanjem takve komunikacije", ...

„Nema rasprave, radiće oružje“, preti Pjongjang

Danas - 27.03.2013

Pjongjang, Seul - Severna Koreja prekinula je juče preostale vojne „vruće linije“ sa Južnom Korejom i optužila njenu predsednicu Park Geun-Hje da nastavlja politiku prethodnika koji je Pjongjang optuživao za zahlađenje odnosa.

Pjongjang: Stvoreni uslovi za nuklearni rat: Južna Koreja apeluje za pomoć

Pobjeda.me - 27.03.2013

Piše Marija Jovićević PJONGJANG – Sjeverna Koreja nastavlja politiku prekidanja veza sa Južnom Korejom. Isključena je još jedna od specijalnih telefonskih veza kojom se reguliše prelazak preko granice.

Pjongjang ponovo preti

RTS - 26.03.2013

Severna Koreja saopštila da je strateškim raketama i dugodometnim artiljerijskim jedinicama naređeno da zauzmu borbeni položaj i ciljaju američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kopnu. Kina poziva na uzdržanost.

Pjongjang ponovo preti, SAD u pripravnosti

Tanjug - 26.03.2013

SEUL, VAŠINGTON - Severna Koreja je danas saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu.

Pjongjang "naciljao" objekte u SAD

B92 - 26.03.2013

Pjongjang -- Strateške rakete i dalekometna artiljerija Phongjanga stavljene su u stanje borbene gotovosti ciljajući vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu.

Severna Koreja naredila raketnu gotovost za mete SAD

Politika - 26.03.2013

SEUL – Severna Koreja je danas saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu, nakon što su američki bombarderi ...

Severna Koreja nanišanila američke vojne baze

Kurir - 26.03.2013

U borbenom položaju su sve artiljerijske jedinice, koje će za cilj imati neprijateljske objekte u invazionim bazama SAD na njihovom glavnom kopnu, Havajima i Guamu, kao i Južnu Koreju, saopštila je Korejska narodna armija PJONGJANG - ...

Severna Koreja preti napadom na Havaje i Guam!

Press - 26.03.2013

Iz korejske narodne vojske potvrdili su da su sve strateške jedinice stavljene u stanje "borbene pripravnosti". Oni dodaju da te snage moraju biti spremne za napad na "sve američke vojne baze na području Azije i Pacifika, tako i na ...

Severna Koreja naredila raketnu gotovost za mete SAD

Blic - 26.03.2013

Severna Koreja je danas saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu, nakon što su američki bombarderi B-52 ...

Pentagon: Odgovorićemo Pjongjangu

B92 - 26.03.2013

Vašington -- Pentagon osudio pretnju Severne Koreje da će usmeriti projektile ka američkm vojnim bazama i saopštio da su SAD spremne da odgovore na "svaku mogućnost".

Pentagon: Odgovorićemo na pretnje Severne Koreje

Kurir - 26.03.2013

Oni moraju da prestanu da prete miru na poluostrvu. To nikome ne pomaže, i mi smo spremni da odgovorimo na svaku mogućnost", ukazao je portparol Pentagona Džordž Litl VAŠINGTON - Američko Ministarstvo odbrane osudilo je pretnju Severne ...

Projektili dugog dometa Severne Koreje protiv SAD

R.S.Evropa - 26.03.2013

09:59 MUP RS: Usvojiti zakon o JMB ili će RS donijeti svoj 09:57 Projektili dugog dometa Severne Koreje protiv SAD 09:48 Ambasador Izraela: Neophodno sačuvati autentičnost logora Topovske šupe 09:38 Oman dao azil članovima porodice Gadafi ...

Projektili dugog dometa Severne Koreje upereni prema SAD

Novi Magazin - 26.03.2013

Severna Koreja je danas saopštila da su njeni strateški raketni sistemi i artiljerijski sistemi dugog dometa stavljeni u stanje najviše borbene pripravnosti, i da su im na meti ciljevi u SAD, na Havajima i ostrvu Guam, javlja kineska ...

Pjongjang naciljao američke vojne baze

RTCG - 26.03.2013

Nakon što su strateški bombarderi SAD B-52 izveli nove letove nad Korejskim poluostrvom, S. Koreja je saopštila da drži „na nišanu“ vojne baze američkih snaga.

Projektili Severne Koreje upereni ka SAD

Mondo - 26.03.2013

Severna Koreja je danas saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu.

Severna Koreja naredila gotovost za raketiranje Amerike!

Telegraf - 26.03.2013

Saopštenje Vrhovne komande severa usledilo je dan nakon što su Južna Koreja i SAD potpisale novi vojni sporazum s planom zajedničkog odgovora u slučaju manjih provokativnih vojnih akcija Severne Koreje je danas saopštila da su njene ...

Vojska Sjeverne Koreje u stanju pripravnosti

Al Jazeera - 26.03.2013

Pjongjang zatražio od posebnih 'strateških' jedinica da se pripreme za moguće udare na Sjedinjene Američke Države. Sjeverna Koreja stavila je svoje oružane snage u stanje pripravnosti i zatražila od posebnih „strateških“ jedinica da se ...

Projektili dugog dometa Sjeverne Koreje upereni protiv SAD

Pobjeda.me - 26.03.2013

PJONGJANG-SEUL – Zvaničnici Sjeverne Korejesu u utorak saopštili da su njeni strateški raketni sistemi i artiljerijski sistemi dugog dometa stavljeni u stanje najviše borbene pripravnosti, i da su im na meti ciljevi u SAD, na Havajima i ...

Severna Koreja naredila raketnu gotovost za mete SAD

Novosti - 26.03.2013

Severna Koreja je saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu SEUL - Severna Koreja je danas saopštila da su ...

Napetost na Korejskom poluostrvu: Pjongjang usmjerio rakete ka američkim ciljevima

R.S.Evropa - 26.03.2013

Sjeverna Koreja saopštila je da je podigla borbenu gotovost raketnih i artiljerijskih jedinica dugog dometa i da su mete Guam, Havaji i kontinentalna teritorija SAD. Sjeverna Koreja je usmjerila rakete dugog dometa na američke ciljeve.

Na meti Severne Koreje su Havaji, Guam...

Vesti Online - 26.03.2013

Severna Koreja saopštila je danas da je podignuta borbena gotovost njenih raketnih i artiljerijskih jedinica dugog dometa i da su mete Guam, Havaji i kontinentalna teritorija SAD.

Pjongjang "naciljao" objekte u SAD

Prva Srpska TV - 26.03.2013

Strateške rakete i dalekometna artiljerija Phongjanga stavljene su u stanje borbene gotovosti ciljajući vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu.

Pjongjang naredio raketnu gotovost za mete SAD

RTCG - 26.03.2013

Sjeverna Koreja je danas saopštila da su njene strateške rakete i dalekometna artiljerija stavljene u stanje borbene gotovosti ciljajući američke vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu, nakon što su američki bombarderi B-52 ...

Pentagon: Odgovorićemo Pjongjangu

Portalanalitika - 26.03.2013

P entagon osudio prijetnju Sjeverne Koreje da će usmjeriti projektile ka američkm vojnim bazama i saopštio da su SAD spremne da odgovore na "svaku mogućnost".

Severna Koreja preti Americi i „marionetama“

Danas - 26.03.2013

Pjongjang - Od ovog trenutka vrhovna komanda Korejske narodne armije (KNA) staviće u najvišu borbenu pripravnost sve artiljerijske jedinice na terenu, uključujući strateške rakete i artiljerijske sisteme dugog dometa, čiji je cilj da ...

Projektili dugog dometa Sjeverne Koreje protiv SAD

Pobjeda.me - 26.03.2013

PJONGJANG – Strateške rakete i dalekometna artiljerija Phongjanga stavljene su u stanje borbene gotovosti ciljajući vojne baze na Guamu, Havajima i američkom kontinentu.

Novi pakt Južne Koreje i SAD

B92 - 25.03.2013

Seul -- Južna Koreja i SAD potpisale su nove vojne planove kojima je utvrđeno kako će saveznici komunicirati i odgovoriti na buduće napade od strane Severne Koreje.

Novi plan Vašingtona i Seula protiv Severne Koreje

Vesti Online - 25.03.2013

Južna Koreja i SAD potpisale su vojni plan o zajedničkom suprotstavljanju "provokacijama" iz Severne Koreje, kao i u slučaju ograničenog napada sa severnog dela Korejskog poluostrva.