TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Ne)uspešna naplata dugova

RTS - 15.01.2012

Iako je prošle godine poslato više od 381 hiljade opomena za naplatu dugovanja, naplaćeno je nešto više od polovine dugova. Namerno odvođenje firme u stečaj uskoro bi trebalo da bude krivično delo, što bi moglo da utiče na bolju naplatu ...

Poreznici štitili i privatnike

Blic - 14.01.2012

Poreska uprava nije blokirala račune aktivnih preduzeća koja su za poreze i doprinose dugovala i po nekoliko milijardi dinara jer je želela da sačuva socijalni mir i ne ugrozi privredni život.

Negiraju dug, poreznike zaobilaze

B92 - 14.01.2012

Beograd -- Posle objavljivanja spiska najvećih poreskih dužnika, javno su se žalili i u Niš ekspresu i Srbijašumama ali nijedna od ovih firmi se nije obratila poreznicima.

Javno demantuju da duguju, ali poreznike ne zovu

Danas - 13.01.2012

Beograd - Otkad je Poreska uprava objavila spisak najvećih dužnika, većina onih koja se našla na njemu potrčala je da demantuje da ima toliki dug, ali je malo onih koji su se zbog toga obratili Poreskoj upravi.

I mrtav duguje za porez

Kurir - 13.01.2012

NOVI SAD - Plaća porez sa onog sveta. Pokojni Lazo Krvopić iz Žablja greškom se našao na spisku sto najvećih dužnika, čija je imena pre nekoliko dana objavila Poreska uprava Srbije. - Deda Lazo je preminuo pre deset godina.

Bisić: Prozivka dužnika populizam

B92 - 13.01.2012

Beograd -- Ekonomski stručnjak Milica Bisić ocenila je da objava spiska poreskih dužnika neće povećati naplatu poreza. Bisić, koja je direktorka tržišta revizorske kuće KPMG izjavila je da ne podržava izmenu Zakona o poreskom postupku i ...

Poreska sprema i drugi spisak

B92 - 13.01.2012

Beograd -- Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević kaže da nije bilo da se ime nekog poreskog dužnika ne objavi. Ipak, kako dodaje, ceo spisak nije objavljen jer je to dato kao mogućnost, ali ne i obaveza.

Postao poreski dužnik 10 godina nakon smrti

24online - 13.01.2012

Iako je preminuo pre 10 godina, Lazo Krvopić iz Žablja našao se na trećem mestu najvećih poreskih dužnika. Njemu je propustom poreznika pripisan nepostojeći dug od čak 130 miliona dinara.

Pokojnik na trećem mestu najvećih poreskih dužnika u srbiji!

Kurir - 12.01.2012

NOVI SAD - Na listi najvećih poreskih dužnika greškom se na trećem mestu našlo i ime pokojnog Laze Krvopića iz Žablja, s navodno neizmirenom poreskom obavezom od 130 miliona dinara, piše novosadski Dnevnik.

Pokojnik na listi poreskih dužnika

Mondo - 12.01.2012

Na listi najvećih poreskih dužnika greškom se na trećem mestu našlo i ime pokojnog Laze Krvopića iz Žablja, s navodno neizmirenom poreskom obavezom od 130 miliona dinara.

Radosavljević: Nije bilo pritisaka na Poresku upravu

EMG - 12.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević izjavio da nije bilo pritisaka na tu istituciju da ne bude objavljeno ime nekog poreskog dužnika i dodao da ta uprava nema obavezu da saopšti imena svih poreskih dužnika.

Pokojnik greškom na listi poreskih dužnika

Glas javnosti - 12.01.2012

NOVI SAD - Na listi najvećih poreskih dužnika greškom se na trećem mestu našlo i ime pokojnog Laze Krvopića iz Žablja, s navodno neizmirenom poreskom obavezom od 130 miliona dinara, piše novosadski Dnevnik.

Direktor Poreske uprave: "Nisam se obrukao objavljivanjem spiska dužnika"

Blic - 12.01.2012

- Nikad na mene, niti na zaposlene u Poreskoj upravi nije bilo pritisaka da se ime nekog poreskog dužnika ne objavi. Ovo je tek prvi korak i prvi spisak koji nije konačan jer ima još dužnika čija imena nisu među 300 objavljenih - kaže u ...

Seljanin iz Velikog Trnjana priznao da je najveći poreski dužnik u Srbiji

Blic - 12.01.2012

Novica Jovanović Taba iz leskovačkog sela Veliko Trnjane priznao je da je najveći poreski dužnik među fizičkim licima u Srbiji, ali tvrdi da do objavljivanja spiska Poreske uprave nije znao za taj dug, saznaje nezvanično „Blic“.

Dug za porez kao ceo Telekom

B92 - 12.01.2012

Beograd -- Poreski obveznici državi Srbiji duguju ukupno 317 milijardi dinara ili preko tri milijarde evra, što je čak više od vrednosti celog Telekoma.

Papazjanija od spiska dužnika

Politika - 12.01.2012

Nepravedno bi bilo svu krivicu svaliti samo na Poresku upravu kada je umesto profesionalizma i znanja za rad i napredovanje u njoj primarna partijska preporuka „Luksuz” da knjiže, a ne plaćaju poreske obaveze, mogu sebi dozvoliti samo ...

Čovek koji duguje 10.000 plata

RTS - 12.01.2012

Srbija danima polemiše o tome ko su najveći poreski dužnici. Međutim, pitanje da li su svi koji su na spisku dužnika zaista tu s razlogom i dalje je otvoreno.

Nije bilo pritisaka na Poresku upravu

Beta - 12.01.2012

Tweet BEOGRAD, 12. januara 2012. (Beta) - Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je da nije bilo pritisaka na tu istituciju da se ne objavi ime nekog poreskog dužnika i dodao da ta uprava nema obavezu da saopšti ...

Pokojnik na listi najvećih poreskih dužnika

Vesti Online - 12.01.2012

Na listi najvećih poreskih dužnika greškom se na trećem mestu našlo i ime pokojnog Laze Krvopića iz Žablja, s navodno neizmirenom poreskom obavezom od 130 miliona dinara, piše današnji novosadski Dnevnik.

Radosavljević: Nije bilo pritisaka na Poresku upravu

Vesti Online - 12.01.2012

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je da nije bilo pritisaka na tu istituciju da se ne objavi ime nekog poreskog dužnika i dodao da ta uprava nema obavezu da saopšti imena svih poreskih dužnika.

Poreski obveznici dužni 3 milijarde evra

Vesti Online - 12.01.2012

Poreski obveznici državi Srbiji duguju ukupno 317 milijardi dinara ili preko tri milijarde evra, što je čak više od vrednosti celog Telekoma. U Poreskoj upravi, koja je pre nekoliko dana izašla sa spiskom od po 100 najvećih dužnika među ...

Radosavljević: Ako se utvrdi da sam loše radio daću ostavku

Novosti - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave izjavio je da će podneti ostavku ako se utvrdi da je lose obavljao svoj posao i još jednom uputio izvinjenje gradskoj upravi BEOGRAD - Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave i doktor pravnih nauka, izjavio ...

"Ostavka ako nisam radio dobro"

B92 - 11.01.2012

Beograd -- Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave i doktor pravnih nauka, kaže da će podneti ostavku ako se utvrdi da je lose obavljao svoj posao.

Beograd ipak ne duguje porez

B92 - 11.01.2012

Beograd -- Grad Beograd skinut sa spiska poreskih dužnika. Izvinjenje Beogradu i gradonačelniku iz Poreske uprave. Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević uputio je izvinjenje Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, ...

Izvinjenje Poreske uprave gradskim vlastima

Prva Srpska TV - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević uputio je izvinjenje Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, jer je Poreska uprava greškom stavila prestonicu na spisak dužnika.

Poreska uprava se izvinila gradskim vlastima zbog greške

Blic - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević uputio je izvinjenje Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, jer je Poreska uprava greškom stavila prestonicu na spisak dužnika.

"Vlada je odgovorna za poreski dug"

B92 - 11.01.2012

Beograd -- Vlada i Ministarstvo finansija odgovorni su jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju građana, saopštio je Savet za borbu protiv korupcije.

Porez ne plaćaju ni aktivne firme

B92 - 11.01.2012

Beograd -- Država nema način da naplati 20 milijardi dinara, koliko aktivna preduzeća duguju za poreze i doprinose. Neki tvrde da se dužnici štite zbog socijalnog mira.

Novica Jovanović je švercer i diler deviza?

Mondo - 11.01.2012

Novica Jovcanović iz Leskovca, najveći poreski dužnik među fizičkim licima u Srbiji, mogao bi da bude vlasnik ugašenog trgovinskog preduzeća “Manci kompani“ iz obližnjeg sela Veliko Trnjane.

Poreski obveznici duguju Srbiji ceo jedan Telekom

Danas - 11.01.2012

Beograd - Poreski obveznici državi Srbiji duguju ukupno 317 milijardi dinara ili preko tri milijarde evra, što je čak više od vrednosti celog Telekoma.

Beobanka, svuda sa vama

Danas - 11.01.2012

Ko god da je smislio slogan: „Beobanka, svuda sa vama“, treba mu priznati da je čist marketinški genije, ili što bi Englezi rekli - „čist Šaper“.

Najvećeg poreskog dužnika u Srbiji policija zna kao dilera deviza i švercera

Blic - 11.01.2012

Novica Sretena Jovanović iz Leskovca, čovek koji je sa 308 miliona dinara neizmerenog poreza najveći dužnik državi među fizičkim licima u Srbiji, mogao bi da bude vlasnik ugašenog trgovinskog preduzeća „Manci kompani“ iz obližnjeg sela ...

Poreska uprava se izvinila gradu i Đilasu

Mondo - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević uputio je izvinjenje Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, jer je Poreska uprava greškom stavila prestonicu na spisak dužnika.

Radosavljević "nudi" ostavku

Mondo - 11.01.2012

Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave izjavio je danas da će podneti ostavku "ako se utvrdi da je loše obavljao svoj posao". U intervjuu Tanjugu, Radosavljević je ponovio poziv drugima koji smatraju da su se zbog propusta našli ...

Radosavljević nudi ostavku

RTS - 11.01.2012

Direktor PU Dragutin Radosavljević rekao da će podneće ostavku, ako se utvrdi da je loše radio. Radosavljević se još jednom izvinio Beogradu, koji se greškom našao na listi poreskih dužnika.

Od kamate do rekordnog duga

RTS - 11.01.2012

Imena svih poreskih dužnika uskoro će biti objavljena, najavio direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević. Najveći deo duga čine kamate, a jedino rešenje za ovakvu situaciju su poreske reforme, ocenjuju ekonomisti.

Beograd: Poreska uprava se izvinila gradskoj vlasti

R.S.Evropa - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se sinoć Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika. "Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili.

Poreska uprava se izvinila Beogradu

Vesti Online - 11.01.2012

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika. "Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili.

NS: Poreska uprava se izblamirala objavom spiska dužnika

Vesti Online - 11.01.2012

Direktor Nove Srbije (NS) Borislav Borović izjavio je danas da je javno objavljivanje liste najvećih poreskih dužnika u Srbiji "neviđena blamaža Poreske uprave i njenog direktora".

Spisak aktivnih firmi otkrio bi "nedodirljive"

Prva Srpska TV - 10.01.2012

Poreska uprava Srbije trebala je da objavi spisak aktivnih firmi koje duguju za poreze i doprinose, a ne preduzeća kod kojih su ti dugovi realno nenaplativi, izjavio je član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković.

"Nedodirljivi" ostaju nedodirljivi

B92 - 10.01.2012

Beograd -- Poreska uprava Srbije trebala je da objavi spisak aktivnih firmi koje duguju za poreze i doprinose, a ne preduzeća kod kojih su ti dugovi realno nenaplativi. To je izjavio član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković.

Potraga za misterioznim poreskim rekorderom u Leskovcu

Blic - 10.01.2012

Novica Sretena Jovanović iz Leskovca sa 308 miliona dinara neplaćenog poreza je, prema spisku Poreske uprave Srbije, najveći dužnik među fizičkim licima.

Država oprostila dve milijarde evra!

ALO - 10.01.2012

Da svi građani redovno izmiruju svoje poreske obaveze prema državi, budžet Srbije bio bi bogatiji za dve milijarde evra godišnje, tvrde ekonomski stručnjaci! Kako je „Alo!“ već pisao, državna kasa ostala je tanja za čak 222 milijarde ...

Poresko zamlaćivanje

Blic - 10.01.2012

Objavljen je spisak najvećih poreskih dužnika. Tek da isprovocira obične poreske obveznike, građane koji od usta odvajaju da bi redovno plaćali, a ako zakasne, ili nemaju, država im bez pardona pleni imovinu.

Raja Rodić: ne dugujem ništa!

Kurir - 10.01.2012

BEOGRAD - Dokle više! Radisav Rodić, pokretač dnevnog lista Kurir, oglasio se saopštenjem povodom spiska najvećih dužnika Poreske uprave Srbije koji je objavljen 30. decembra prošle godine.

LE: Ko je najveći poreski dužnik?

B92 - 10.01.2012

Beograd -- Nakon što je Poreska uprava Srbije objavila spisak najvećih dužnika, svi se trude da otkriju ko je Novica Jovanović koji državi duguje 308 miliona dinara.

Spisak dužnika tačan, greške u promilima

Prva Srpska TV - 10.01.2012

Spisak poreskih dužnika koje je objavila Poreska uprava je tačan i validan, i iza njega stoji i ta državna institucija i Ministarstvo finansija,izjavio je Miroslav Đidić, državni sekretar u ovom ministarstvu.

Đilas: Beograd nije ni bio dužan

B92 - 10.01.2012

Beograd -- Gradonačelnik prestonice Dragan Đilas izjavio je da je Beograd "danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika na kome se neosnovano našao".

Barać: Vlada odgovorna za dug Poreskoj upravi

EMG - 10.01.2012

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je danas da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju građana.

Većina tvrdi da nema dug

Danas - 10.01.2012

Beograd - Da državi za porez duguje 100.000 evra Margit Savović je saznala dok je bila u Mađarskoj. „Na znam ništa. Bila sam u Mađarskoj kad su mi javili za taj spisak i ništa ne znam dok ne proverim“, kaže za Danas Margit Savović, koja se ...

Poreske dugove plaćali građani

B92 - 10.01.2012

Beograd -- Za obaveze pojedinih firmi koje su na spisku najvećih dužnika koji je objavila Poreska uprava građani Srbije već su platili milijarde dinara, saznaje Insajder.

Država ne može ni aktivnim preduzećima da naplati poreski dug

Blic - 10.01.2012

Država nema mehanizme da naplati 20 milijardi dinara, koliko aktivna preduzeća duguju za poreze i doprinose, pa će Vlada Srbije ostati bez fonda kojim bi mogla da pokrije petinu prošlogodišnjeg budžetskog minusa.

Barać: Vlada Srbije odgovorna za dug Poreskoj upravi

Blic - 10.01.2012

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je danas da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju građana.

Savet: odgovornost države za spisak

Prva Srpska TV - 10.01.2012

Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije saopštio je da od Ministarstva finansija očekuje da saopšti koje je mere preduzimalo u vezi sa naplatom milionskih poreskih iznosa i da li je Vladu Srbije obaveštavalo o problemima u njihovoj ...

Đilas traži izvinjenje direktora Poreske uprave

Blic - 10.01.2012

Gradonačelnik prestonice Dragan Đilas izjavio je da je Beograd "danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika na kome se neosnovano našao". To je potvrdila i Poreska uprava koja je saopštila da Grad Beograd nema poreskih dugovanja prema javnim ...

Poreska Beogradu: Mnogo se izvinjavamo

Mondo - 10.01.2012

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se večeras Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika. "Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili.

Poreska uprava: Dug nikome neće biti oprošten

Blic - 10.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević izjavio je večeras da je ta uprava podnela prijave protiv aktivnih preduzeća koja nisu izmirivale svoje račune i da preostali dug nikome neće biti oprošten.

Izvinjenje Poreske uprave Gradu Beogradu

Blic - 10.01.2012

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se večeras Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika. "Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili.

Preminuli duguju "neplaćeni" porez

B92 - 10.01.2012

Beograd, Leskovac -- Poreznici još nemaju računicu koji deo duga od 222 milijarde dinara, a koje treba da naplate od preduzetnika, građana i firmi jeste i realno naplativ.

Barać: Vlada odgovorna za dug Poreskoj upravi

Nadlanu - 11.01.2012

BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije saopštio je u utorak da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju gradjana.

Barać:Vlada Srbije odgovorna za dug Poreskoj upravi

Beta - 10.01.2012

Tweet BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije saopštio je u utorak da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju gradjana.

Izvinjenje Beogradu

RTS - 10.01.2012

Poreska uprava je na osnovu izvršene provere dokumentacije utvrdila da Grad Beograd nema poreskih dugovanja i izvinila se prestonici i gradonačelniku Đilasu.

Odlaganje naplate gomila dugove

RTS - 10.01.2012

Velika poreska dugovanja nastala su korišćenjem mogućnosti odlaganja izmirivanja obaveza zbog teškoća u kojima se preduzeća nalaze, smatraju stručnjaci.

Đilas: Beograd prošle godine izmirio poreske obaveze

Politika - 10.01.2012

BEOGRAD – Gradonačelnik prestonice Dragan Đilas izjavio je da je Beograd „danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika na kome se neosnovano našao”.

Vlada odgovorna za dug Poreskoj upravi

Beta - 10.01.2012

Tweet BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije saopštio je u utorak da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju gradjana.

Šuković: Spisak aktivnih firmi otkrio bi „nedodirljive”

Politika - 10.01.2012

BEOGRAD – Poreska uprava Srbije trebala je da objavi spisak aktivnih firmi koje duguju za poreze i doprinose, a ne preduzeća kod kojih su ti dugovi realno nenaplativi, izjavio je danas član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković.

Poreska uprava se izvinila Beogradu

R.S.Evropa - 10.01.2012

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se u utorak uveče Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika.

Spiskovi prikrili nedodirljive

Politika - 10.01.2012

Dopuštanjem da pojedina pravna i fizička lica ili preduzetnici i po 10 godina ne plaćaju poreze i doprinose, kako pokazuju spiskovi 100 najvećih dužnika u Srbiji, Poreska uprava je pokazala svoju slabost, a država da nema jake institucije ...

Poreski dužnici - za male oštro, velikim se prašta

R.S.Evropa - 10.01.2012

Dugo očekivani spisak top100 poreskih dužnika izazvao je pravi bum u Srbiji. Vrtoglave sume koje državi duguju veliki privrednici i bogatiji građani, šokirale su i naljutile vlasnike malih biznisa i zaposlene sa prosečnim primanjima, koji ...

Vlada odgovorna za dug prema Poreskoj upravi

Novi Magazin - 10.01.2012

Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije saopštio je da od Ministarstva finansija očekuje da saopšti koje je mere preduzimalo u vezi sa naplatom milionskih poreskih iznosa i da li je Vladu Srbije obaveštavalo o problemima u njihovoj ...

Dug neće nikome biti oprošten

Novi Magazin - 10.01.2012

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević kaže da je ta uprava podnela prijave protiv aktivnih preduzeća koja nisu izmirivale svoje račune i da preostali dug nikome neće biti oprošten.

Umesto dužnika obrukana država

Vesti Online - 10.01.2012

Poreska uprava Srbije objavila je posle ogromnog javnog pritiska spisak 200 najvećih poreskih dužnika, ali uprkos velikim očekivanjima, spisak nije pokazao ništa spektakularno.

"Vlada kriva za dug Poreskoj upravi"

Vesti Online - 10.01.2012

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je danas da su Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odgovorni jer su neradom i nezakonitim postupanjem ugrozili egzistenciju građana.

Ko je leskovački Al Kapone?

E-Novine - 09.01.2012

Leskovački „utajivač“ je na slobodi, kao i oni zbog kojih se našao u svim srbijanskim medijima. Kako je, uopšte, moguće da neko državi duguje milione evra - bez obzira na to o kome je reč - a da Poreska uprava taj „detalj“ ' ladno saopšti, ...

Spisak poreskih dužnika je valjan

B92 - 09.01.2012

Beograd -- Spisak poreskih dužnika koje je objavila Poreska uprava je tačan i validan i da iza njega stoji i ta državna institucija i nadležno ministarstvo finansija.

I mrtvi duguju za porez!

Novosti - 09.01.2012

Samo mali deo najvećih poreskih obaveza zaista i naplativ, jer su najzaduženiji mahom u stečaju. Na spisku građani koje niko ne poznaje, odavno preminuli i firme koje tvrde da plaćaju na vreme POREZNICI još nemaju računicu koji deo duga od ...

Radisav Rodić: Nisam utajio porez

B92 - 09.01.2012

Beograd -- Biznismen Radisav Rodić odbacio je kao netačne navode Poreske uprave Srbije da duguje za porez 62,7 miliona dinara. Pokretač listova Kurir i Glas javnosti rekao je agenciji Beta da je navodni dug nastao kada je 2004.

Dužnici negiraju da duguju za porez

Mondo - 09.01.2012

Nakon što je Grad Beograd, koji se nalazio na listi 100 poreskih dužnika, saopštio da sve poreske obaveze izmiruje u zakonskom roku, počeli su da se oglašavaju i drugi sa te liste.

Poreznici najavljuju štrajk

Kurir - 09.01.2012

BEOGRAD - Predstavnici sindikalne organizacije Poreske uprave (PU) Srbije najavili su mogućnost štrajka zaposlenih u toj instituciji ukoliko se menadžment ne izjasni u kom pravcu se kreće reforma te državne institucije i koliko će ...

Srpski poreznici najavljuju štrajk

B92 - 09.01.2012

Beograd -- Predstavnici sindikalne organizacije Poreske uprave (PU) Srbije najavili su štrajka zaposlenih u toj instituciji. Štrajk je moguć ukoliko se menadžment ne izjasni u kom pravcu se kreće reforma te državne institucije i koliko će ...

Ministarstvo obećava - u Poreskoj svi ostaju

Mondo - 09.01.2012

Niko od zaposlenih u Poreskoj upravi neće ostati bez posla jer su radnici potrebni toj državnoj instituciji, odgovaraju iz Ministarstva na pretnju štrajkom "ukoliko se menadžment ne izjasni u kom pravcu se kreće reforma te institucije i ...

Misterija u Leskovcu: Ko je Novica Jovanović?

Mondo - 09.01.2012

U Leskovcu, bar do nedelje popodne, niko nije znao ko je tačno Novica Jovanović, najveći poreski dužnik u Srbiji. Neki koji se slučajno tako zovu preživljavaju pakao jer im je teško da objasne da nisu oni ti koji duguju državi.

Državne firme dužne 20 milijardi dinara poreza

Blic - 09.01.2012

Poreska uprava Srbije objavila je spisak od 300 najvećih poreskih dužnika među kojima su javna preduzeća, državne institucije, preduzetnici i poznate ličnosti.

Državi duguje za porez 10.000 plata

B92 - 09.01.2012

Beograd -- Sto prvih poreskih neplatiša - fizičkih lica sa u subotu objavljene liste najvećih dužnika - državi nisu platili ukupno 2,9 milijardi dinara poreza.

Grad Beograd: Plaćamo porez

Glas javnosti - 09.01.2012

BEOGRAD- Grad Beograd saopštio je da sve poreske obaveze izmiruje blagovremeno i u zakonskom roku kao i da očekuje od Poreske uprave, koja ga je stavila na spisak najvećih dužnika, da tu grešku ispravi.

Zdravković: Spisak dužnika otkriva žarišta nelikvidnosti

Blic - 09.01.2012

Ekonomista Miroslav Zdravković izjavio je danas da je objava spiska poreskih dužnika najbolji mogući potez, jer će omogućiti da se uoče prava "žarišta nelikvidnosti" u privredi Srbije.

Radisav Rodić negira da duguje za porez

Blic - 09.01.2012

Biznismen Radisav Rodić odbacio je danas kao netačne navode Poreske uprave Srbije da duguje za porez 62,7 miliona dinara. Pokretač listova "Kurir" i "Glas javnosti" rekao je da je navodni dug nastao kada je 2004.

Srbijašume negiraju da duguju za porez

EMG - 09.01.2012

Javno preduzeće Srbijašume odbacilo je danas navode Poreske uprave da na ime poreza sa kamatama duguje 700,8 miliona dinara. "Srbijašume sve poreske obaveze izmiruje blagovremeno i u zakonskom roku, te nije jasno kako se nalazi na listi ...

Sindikat Poreske uprave najavio štrajk

Novosti - 09.01.2012

Ukoliko Ministarstvo finansija u najkraćem roku ne razmotri zahteve i ne nastavi dijalog sa zaposlenima, članovi Jedinstvenog sindikata Poreske uprave počeće pripreme za generalni štrajk BEOGRAD - Ukoliko Ministarstvo finansija u najkraćem ...

Štrajkovaće Poreska uprava?

Mondo - 09.01.2012

Predstavnici sindikalne organizacije Poreske uprave Srbije najavili su mogućnost štrajka ukoliko se menadžment ne izjasni u kom pravcu se kreće reforma te institucije i koliko će zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.

Radisav Rodić negirao da duguje za porez

Nadlanu - 09.01.2012

BEOGRAD, 9. januara 2012. (Beta) - Biznismen Radisav Rodić odbacio je u ponedeljak kao netačne navode Poreske uprave Srbije da duguje za porez 62,7 miliona dinara.

Protest radnika Poreske uprave

RTS - 09.01.2012

Jedinstvena organizacija sindikata Poreske uprave zatražila poštovanje Pravilnika o zaradama, hitnu izmenu budžeta Uprave i novu sistematizaciju radnih mesta.

Radisav Rodić negirao da duguje za porez

Beta - 09.01.2012

Tweet BEOGRAD, 9. januara 2012. (Beta) - Biznismen Radisav Rodić odbacio je u ponedeljak kao netačne navode Poreske uprave Srbije da duguje za porez 62,7 miliona dinara.

„Prozvani” nek dokažu da su platili porez

Politika - 09.01.2012

Oni, koji tvrde da nemaju dug, neka dođu u filijalu, poručio je juče doktor Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave Radomir Živanić, vlasnik kompanije „Verano”, tvrdi da njegova firma nijedan dinar ne duguje državi za porez.

Potraga za najvećim srpskim poreskim dužnikom

Vesti Online - 09.01.2012

Leskovački mediji već danima bezuspešno tragaju za izvesnim Nikolom Sretena Jovanovićem iz tog grada za koga Poreska uprava Srbije kaže da na ime poreza duguje 308 miliona dinara, najviše u Srbiji.

Potraga za najvećim poreskim dužnikom

Novi Magazin - 09.01.2012

Leskovac danima potresa pitanje ko je Nikola Jovanović, građanin koji duguje 308 miliona dinara poreza, najviše u Srbiji. Leskovački mediji danima bezuspešno tragaju za misterioznim dužnikom.

Potpuna zbrka: Niko ne zna ko duguje i zašto

Press - 09.01.2012

Ni dva dana posle objavljivanja spiskova poreskih dužnika u Srbiji se juče nije stišala bura. Nezadovoljni su svi koji su se našli na toj listi, ali je utisak da se nije snašla ni Poreska uprava Burne reakcije na objavljivanje spiska ...