TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Koštunica: Hvala svakom ko mi je dao glas

B92 - 13.10.2002

Beograd -- U izjavi novinarima posle glasanja, kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da se izbori održavaju prema potpuno prevaziđenom izbornom zakonu i čudnom biračkom spisku. On je takodje rekao da se "naša neracionalnost ogleda i u činjenici da postoje 2 izborna kruga".

Labus: Ja sam oprezan optimista

B92 - 13.10.2002

Beograd -- Predsednički kandidat Miroljub Labus ni u drugom krugu nije odustao od vere u uspeh: "Uradio sam sve da drugi krug uspe i nadam se da sam uspeo da ubedim one koji su bili neopredeljeni das glasaju za modernu, evropsku Srbiju.

Koštunica zastupljeniji u medijima od Labusa

B92 - 13.10.2002

Beograd -- Pred drugi krug predsedničkih izbora kandidati Vojislav Koštunica i Miroljub Labus bili su zastupljeni u 1.229 novinskih tekstova, izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru izvršni direktor Ebart - novinske dokumentacije Velimir Ćurguz Kazimir.

Labus: Neuspeh izbora uticaće na ugled Srbije

B92 - 13.10.2002

Beograd -- Predsednički kandidat grupe građana "Najbolje za Srbiju" Miroljub Labus izrazio je žaljenje zbog toga što drugi krug predsedničkih izbora nije uspeo, ali i čestitao svom protivkandidatu Vojislavu Koštunici na "dobrom rezultatu".

Prvi TV-duel predsedničkih kandidata

B92 - 10.10.2002

Beograd -- Ono po čemu se aktuelni izbori u Srbiji razlikuju od svih prethodnih je i duel predsedničkih kandidata. Prvi put u istoriji predsedničkih izbora u Srbiji građani su imali prilike da u finišu kampanje pogledaju direktno sučeljavanje kandidata za budućeg predsednika.

Poslednji dan izborne kampanje

B92 - 10.10.2002

Senta, Beograd -- Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica upozorio je na moguć haos ukoliko izbori ne uspeju zbog slabog odziva birača. "Optimista sam da razlika izmedju Miroljuba Labusa i mene, iz prvog kruga, jedino može da bude povećana", izjavio je Koštunica za ...

"Koštunica bolji predsednik, a Labus premijer"

B92 - 10.10.2002

Sombor -- Dragoljub Mićunović, predsednik Veća građana Skupštine Jugoslavije i lider Demokratskog centra, izjavio je da su njegove političke simpatije na strani Koštunice kada se radi o funkciji predsednika Srbije i da bi se više kolebao da se radi o kandidaturi za predsednika Vlade Srbije.

TV-duel Koštunica-Labus

B92 - 09.10.2002

Beograd -- Prvi put u istoriji organizovanja predsedničkih izbora u Srbiji, građanima je data mogućnost da svoj stav o izboru predsednika države donekle formiraju i praćenjem njihovog direktnog sučeljavanja. U Medija centru u sredu uveče svoje stavove su sučelili Vojislav Koštunica i Miroljub Labus.

Dinkić: Slabiji da podrži jačeg

Blic - 09.10.2002

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Jugoslavije i član Izvršnog odbora G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da bi 'bilo demokratski da ukoliko propadnu izbori onaj kandidat koji dobije manje glasova podrži onog drugog i ne kandiduje se na sledećim izborima'.

Miroljub Labus: Imam tim sa kojim ću iskoreniti kriminal

Blic - 09.10.2002

Najvažniji segment kampanje pred drugi krug izbora je TV duel sa Vojislavom Koštunicom, koji sam ja tražio pre skoro mesec dana. Mislim da je neophodno da se građani Srbije upoznaju s našim programima putem javnog sučeljavanja.

"Izbori će uspeti iz inata"

B92 - 09.10.2002

Beograd -- Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da veruje da će drugi krug izbora uspeti, jer će "proraditi nacionalna osobina inat, zbog naricanja nekih analitičara i političara da će izbori propasti".

Sporni bili i točkići na stolicama

Blic - 08.10.2002

BEOGRAD - Izborni štabovi predsedničkih kandidata Vojislava Koštunice i Miroljuba Labusa postigli su juče konačan dogovor o održavanju televizijskog duela u beogradskom 'Medija centru' u sredu, 9. oktobra, od 20 do 22 časa, saopštio je 'Medija centar'.

Dinkić: Ko osvoji manje glasova da podrži protivkandidata

B92 - 08.10.2002

Beograd -- Funkcioner G17 Plus Mlađan Dinkić predložio je, da u slučaju neuspeha drugog izbornog kruga, kandidat koji u nedelju osvoji manje glasova, na eventualno ponovljenim izborima podrži protivkandidata. "S obzirom na postojeće zakone mislim da je to jedino rešenje", istakao je Dinkić, na ...

Koštunica i Labus o programu uvođenja Srbije u EU

B92 - 08.10.2002

Beograd -- Kandidati za predsednika Srbije Vojislav Koštunica i Miroljub Labus izrazili su spremnost da, po stupanju tu dužnost, rade na uvođenju Srbije u Evropsku uniju. Koštunica i Labus su svoje stavove izneli u odgovoru na pitanje koje je organizacija Evropski pokret u Srbiji, uoči drugog kruga ...

Koštunica u Kuršumliji i Zaječaru

B92 - 07.10.2002

Kuršumlija -- Predsednički kandidatat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je u Kuršumliji nekoliko hiljada građana u nedelju pozvao da izađu na drugi krug izbora, kao i raseljene sa Kosova i Metohije koji trenutno žive u tom gradu.

Duel Koštunica - Labus u sredu

B92 - 07.10.2002

Beograd -- Predstavnici izbornih štabova predsedničkih kandidata Vojislava Koštunice i Miroljuba Labusa potpisali su u ponedeljak sporazum o proceduri televizijskog duela u beogradskom Medija centru. Sučeljavanje dva kandidata, počeće u sredu u 20 sati i trajaće dva sata.

Vanredne izbore želi 40 odsto birača

Blic - 07.10.2002

NOVI SAD (Tanjug) - Kandidat grupe građana za predsednika Srbije Miroljub Labus je, u intervjuu Tanjugu, izrazio uverenje da će pobediti na izborima, jer će presuditi glasovi onih koji su za reforme. Labus je izazio žaljenje što sa svojim protivkandidatom Vojislavom Koštunicom neće do kraja ...

Labus: Imamo organizovan kriminal

B92 - 07.10.2002

Kragujevac -- Predsednički kandidat grupe građana Miroljub Labus izjavio je u nedelju da u zemlji popstoji organizovan kriminal i da "se naše institucije teško nose s tim". Gostujući na televiziji "Kanal 9" Labus je rekao da treba napraviti specijalne institucije kao što je specijalni tužilac i da ...

Šami: Koštunica će nedvosmisleno pobediti na izborima

B92 - 07.10.2002

Beograd -- Potpredsednik DSS Zoran Šami izjavio je u ponedeljak da će Vojislav Koštunica "nedvosmisleno" pobediti Miroljuba Labusa u drugom krugu predsedničkih izbora: "Mislim da će nedvosmisleno g. Koštunica osvojiti znatno više glasova od g. Labusa i da će pobediti g.

Labus: TV Pink simbol prošlosti

B92 - 07.10.2002

Kragujevac -- Kandidat grupe građana za predsednika Srbije Miroljub Labus osudio je napade Televizije Pink na RTV B92 i naglasio da "B92 ima njegovu apsolutnu političku podršku, kao i svih predhodnih godina, ako su ti napadi politički motivisani".

Koštunica uveren u uspeh drugog kruga izbora

B92 - 07.10.2002

Zaječar -- Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izrazio je u ponedeljak u Zaječaru uverenje da će drugi krug predsedničkih izbora uspeti, jer će, kako je ocenio, većina građana izaći na izbore zbog državnih a ne stranačkih interesa.