TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Šta dalje sa slučajem Ganić?

Mondo - 01.08.2010

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu odlučiće danas da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu kojom je odbio je da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Tužilaštvo sutra odlučuje o žalbi na neizručenje Ganića

Blic - 01.08.2010

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu odlučiće danas da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu kojom je odbio je da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Ejupa Ganića.

Presuda Ganiću: Žaliti se ili ne?

S media - 01.08.2010

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu odlučiće danas da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu kojom je odbio je da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Ejupa Ganića.

Ganić: Možda tužim Srbiju i Englesku

Vesti Online - 01.08.2010

Bivši član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić, koga je londonski sud odbio da izruči Srbiji, rekao je da postoji mogućnost da tuži Srbiju i Englesku.

Odluka o Ganiću - uvreda za Srbiju

Glas javnosti - 31.07.2010

TARA - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Ekskluzivno: Detalji iz slučaja Ganić

S media - 31.07.2010

Sud u Londonu odbacio je u utorak zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg člana predsedništva BiH Ejupa Ganića. Sudija Timoti Vorkmen ustanovio je da je Srbija želela da iskoristiti čitavo suđenje u političke svrhe.

Tadić: Odluka o Ganiću - uvreda za Srbiju

S media - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas je uvredjen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Tadić: Ocena suda u Londonu je uvreda

EMG - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas kao uvredu to što je sud Velike Britanije odluku o neizručenju člana nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji obrazložio da bi u Srbiji nekome bilo suđeno na osnovu politike a ...

Ganić ponovo mora na sud!

ALO - 30.07.2010

Dok se bivši član ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić u Sarajevu šepuri zbog pobede, srpsko tužilaštvo za ratne zločine sprema kontraudar, koji može da dovede do vraćanja postupka za ekstradiciju na početak! Ako Višem sudu u Engleskoj bude ...

Tuševljak: Bivši medjunarodni tužilac pomagao Ganiću

S media - 30.07.2010

Bivši tužilac Tužilaštva BiH Filip Alkok, koji je u BiH vodio "predmet Dobrovoljačka", a u ekstradicionom sudu u Londonu bio krunski svedok odbrane Ejupa Ganića, uprkos zakonskoj obavezi da kao medjunarodni tužilac mora da čuva tajne, ...

Britanac tužilac Ganiću otkrio ime svedoka

Mondo - 30.07.2010

Bivši tužilac Tužilaštva BiH Filip Alkok, koji je u BiH vodio "predmet Dobrovoljačka ulica", kompletan predmet "Ganić" odnio je sa sobom u London.

Tadić: Uvredljiv stav suda o Ganiću

B92 - 30.07.2010

Tara -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje Ejupa Ganića. Sudija suda u Vestminsteru Timoti Vorkmen je u obrazloženju odluke rekao da postoje dokazi da bi ...

Vukčević: Tvrdnje Ganića besmislene

B92 - 30.07.2010

Beograd -- Navodi Ganića da se iz dokaza koje je Srbija dostavila sudu u Londonu vidi da je bila umešana u rat u BiH su besmisleni, kaže tužilac Vukčević.

Tadić: Ocena suda u Londonu je uvreda

Blic - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas kao uvredu to što je sud Velike Britanije odluku o neizručenju člana nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji obrazložio da bi u Srbiji nekome bilo sudjeno na osnovu politike a ...

Vukčević: Tvrdnje Ganića besmislene

Blic - 30.07.2010

Navodi Ganića da se iz dokaza koje je Srbija dostavila sudu u Londonu vidi da je bila umešana u rat u BiH su besmisleni, rekao je tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević za B92.

Tadić: Odluka o Ganiću uvreda za Srbiju

Mondo - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Ocena suda u Londonu je uvreda

Beta - 30.07.2010

TARA, 30. jula 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u petak kao uvredu to što je sud Velike Britanije odluku o neizručenju člana nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji obrazložio da bi u Srbiji nekome ...

Vukčević:Tvrdnje Ganića o posjedu dokaza protiv Srbije besmislene

R.S.Evropa - 30.07.2010

Navodi bivšeg člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, Ejupa Ganića da se iz dokaza koje je Srbija dostavila sudu u Londonu vidi da je bila umiješana u rat u BiH su besmisleni, kaže tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.

Beograd ne odustaje od optužnica za Dobrovoljačku

R.S.Evropa - 30.07.2010

Srpsko pravosuđe ne odustaje od procesuiranja osumnjičenih za ratne zločine nad pripadnicima Jugoslovenske narodne armije u Sarajevu u maju 1992.

Tadiću uvredljiv stav suda u Londonu o slučaju Ganić

R.S.Evropa - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvrijeđen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahtjeva za izručenje Ejupa Ganića.Sudija suda u Vestminsteru Timoti Vorkmen je u obrazloženju odluke rekao da postoje dokazi da bi ...

Ganić i dalje na dnevnom redu

RTS - 30.07.2010

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu odlučiće u ponedeljak da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu koji je odbio da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Tražiće se povlačenje 'ostataka' srbijanskih potjernica

R.S.Evropa - 30.07.2010

Nakon što je londonski sud oslobodio bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića , i nakon nalaza koji su utvrđeni ovim procesom, postavlja se pitanje šta je sa preostalima sa spiska od 19 onih koje Srbija traži zbog navodnog zločina u ...

Jedna uvreda manje-više, idemo dalje

Vesti Online - 30.07.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Vukčević: Ganić priča budalaštine

Vesti Online - 30.07.2010

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da je besmislena tvrdnja ratnog člana Predsedništav BiH Ejupa Ganića da se iz dokaza koje je Srbija dostavila sudu u Londonu vidi da je bila umešana u rat u BiH.

Ganić hteo da podmiti zaštićenog svedoka

Vesti Online - 30.07.2010

Bivši tužilac Tužilaštva BiH Filip Alkok, koji je vodio slučaj o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici, odao je odbrani Ejupa Ganića u ekstradicionom sudu u Londonu identitet zaštićenog svedoka, kazao je predstavnik MUP-a Republike Srpske Simo ...

Vekarić: Ganić odgovoran za zločine

Blic - 29.07.2010

Beograd - Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu i Tužilaštvo za ratne zločine u dosadašnjim postupcima pokazali su da su apsolutno spremni da procesuiraju počinioce krivičnih dela ratnih zločina bez obzira na njihovu nacionalnost ili ...

Ejup GANIĆ SLAVI, Srbija osramoćena

ALO - 29.07.2010

Ejup Ganić, bivši član ratnog predsedništva BiH, koga Srbija tereti za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici, dočekan je juče na sarajevskom aerodromu kao heroj! Iako je srpsko tužilaštvo za ratne zločine najavilo da će da uloži žalbu Višem ...

Medijska i politička pobeda Ganića

S media - 29.07.2010

Nakon neuspeha pred MSP u Hagu po pitanju Kosova, srpsko pravosudje dobilo je još jedan šamar. Pre dva dana londonski sud odbacio je zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg člana predsedništva BiH Ejupa Ganića.

BiH: Istraga protiv Ganića se nastavlja

Mondo - 29.07.2010

Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio da se istraga protiv Ejupa Ganića za ratne zločine u slučaju Dobrovoljačka ulica nastavlja i posle odluke suda u Londonu da se Ganić ne izruči Srbiji. "Nije Ganić oslobođen.

Nastavlja se istraga protiv Ganića

B92 - 29.07.2010

Banjaluka -- Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin kaže da se istraga u slučaju protiv Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru.

Barašin: Tužilaštvo BiH nastavlja istragu protiv Ganića

Danas - 29.07.2010

Beograd, Sarajevo - Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je juče da se istraga u slučaju protiv bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru da Ganić bude pušten na ...

Barašin: Ganić je i dalje osumnjičen za Dobrovoljačku

Blic - 29.07.2010

Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je da se istraga u postupku protiv Ejupa Ganića i ostalih osumnjičenih za ratne zločine u slučaju Dobrovoljačka ulica nastavlja i posle odluke suda u Londonu da se Ganić ne izruči Srbiji.

Ganića dočekali kao heroja u Sarajevu

24online - 29.07.2010

RAT - Član nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da se iz Londona vraća „sa potvrdom da je Srbija izvršila agresiju na BiH“.

Barašanin: Nastavlja se istraga protiv Ganića

R.S.Evropa - 29.07.2010

Glavni državni tužilac Bosne i Hercegovine, Milorad Barašin kaže da se istraga u slučaju protiv Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru.

Ganić uzvraća udarac

RTS - 29.07.2010

Ejup Ganić, dan posle povratka u Sarajevo, traži podršku za revanš Srbiji. "Srbija se mora osećati odgovornom da plati", rekao Ganić posle susreta sa Harisom Silajdžićem.

Otvorena opcija obnavljanja tužbe BiH protiv Srbije

R.S.Evropa - 29.07.2010

Bivši član Predsjedništva Republike BiH Ejup Ganić predao je u četvrtak u Sarajevu predsjedavajućem Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću tri kopije dokumenta koji je prezentiran na sudu u Londonu, a u kojem, kako je kazao Ganić, Srbija ...

Ganić je i dalje osumnjičen za Dobrovoljačku

Beta - 29.07.2010

SARAJEVO, 29. jula 2010. (Beta) - Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je da se istraga u postupku protiv Ejupa Ganića i ostalih osumnjičenih za ratne zločine u slučaju Dobrovoljačka ulica nastavlja i posle odluke suda u ...

Silajdžić i Ganić prete Srbiji novom tužbom

Press - 29.07.2010

Bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić i bivši član ratnog Predsedništva tzv. republike BiH, koji je osumnjičen za zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, Ejup Ganić najavili su novi sudski postupak protiv ...

Radmanović: Ganić mora odgovarati za ratni zločin

Vesti Online - 29.07.2010

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da sud u Londonu nije odlučivao o krivici osumnjičenog za ratne zločine Ejupa Ganića u vezi slučaja "Dobrovoljačka", da taj proces nije i ne može biti završen i da će Ganić morati da ...

Ganić: Srbi potvrdili rat u BiH

Vesti Online - 29.07.2010

Bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić danas je u Sarajevu predao predsedavajućem Predsedništva BiH Harisu Silajdžiću tri kopije dokumenta koji je Srbija koristila u procesu za njegovo izručenje pred sudom u Londonu, a u kojima, kako je ...

Srbija mora da plati za sve što je uništila!

Vesti Online - 29.07.2010

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas bivšeg člana Predsedništva Republike BiH Ejupa Ganića. Oni su razgovarali o proteklih pet meseci u toku kojih je vođen postupak za izručenje Ganića Srbiji.

Manipulacije, trgovina, političko blato...

E-Novine - 28.07.2010

Nakon odluke suda u Londonu da Ejupa Ganića ne izruči Srbiji, iz Beograda najavljuju žalbu na tu „političku odluku suda“, u Bosni i Hercegovine konstatuju da je pravda pobedila, londonski mediji javljaju da je Srbija spor izgubila pošto je ...

Malovićeva odbacuje navode o Ganiću

B92 - 28.07.2010

Beograd -- Tvrdnje da je Srbija pokušala da "trguje" zahtevom za izručenje Ejupa Ganića, "apsolutno su netačni, besmisleni i zlonamerni", kaže ministarka Snežana Malović.

Malović: Nije bilo trgovine u slučaju Ganić

Blic - 28.07.2010

Ministarska pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da su apsolutno netačni, besmisleni i zlonamerni navodi prema kojima je Srbija ponudila odustajanje od gonjenja Ejupa Ganića ukoliko vlasti Bosne i Hercegovine prihvate izvinjenje ...

Sud: Politizacija slučaja Ganić

B92 - 28.07.2010

Beograd -- Ejup Ganić, čije je izručenje Srbiji odbio sud u Londonu, vratio se u Sarajevo. Sud kritikovao Srbiju zbog politizacije procesa. B92 imao je uvid u presudu u kojoj stoji ocena sudije Timotija Vorkmena da je zahtev za izručenje ...

Srpska diplomatija nudila nagodbu oko Ganića

Danas - 28.07.2010

Beograd - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je pokušalo da iskoristi slučaj Ejupa Ganića, bivšeg člana ratnog predsedništva BiH, i da popravi diplomatske odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

Ganić stigao u Sarajevo

Blic - 28.07.2010

Ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić, čije izručenje Srbiji nije odobrio britanski sud, stigao je danas u Sarajevo. Ganić je avionom doputovao iz Istambula, a doček na sarajevskom aerodromu organizovalo mu je Udruženje građana poreklom ...

Ganić u Sarajevu

Mondo - 28.07.2010

Bivši član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić stigao je oko 14.00 časova avionom iz Istambula na sarajevski aerodrom. Njega su u holu aerodroma dočekali njegovi prijatelji, a ispred aerodromske zgrade nekoliko stotina građana Federacije ...

Ejup Ganić stigao u Sarajevo

EMG - 28.07.2010

Ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić, čije izručenje Srbiji nije odobrio britanski sud, stigao je danas u Sarajevo. Ganić je avionom doputovao iz Istambula, a doček na sarajevskom aerodromu organizovalo mu je Udruženje građana poreklom ...

Ganić: Iz Londona kao pobednici

S media - 28.07.2010

Član nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da se iz Londona vraća sa potvrdom da je Srbija izvršila agresiju na BiH i ocenom britanskog suda da je proces koji protiv njega vodi srpsko pravosudje, politički montiran.

Ganić: Vratio sam se kao pobednik

B92 - 28.07.2010

Sarajevo -- Član nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da se iz Londona vraća "sa potvrdom da je Srbija izvršila agresiju na BiH".

Trgovina Srbije u slučaju Ganić

S media - 28.07.2010

Navodi nekih medija prema kojima je Srbija ponudila odustajanje od gonjenja člana nekadašnjeg ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića ukoliko vlasti BiH prihvate izvinjenje za genocid u Srebrenici, "apsolutno su netačni, besmisleni i ...

Srbija će uložiti žalbu na odluku suda u Londonu

Blic - 28.07.2010

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije najavilo je da će uložiti žalbu na odluku engleskog suda kojom je odbijen zahtev srpskog pravosuđa za izručenje člana nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, koji se tereti za učešće u ratnim ...

Ganić na slobodi, Srbija se žali!

ALO - 28.07.2010

Londonski sud za ekstradicije odbio je juče da izruči bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, „jer bi suđenje bilo politizovano“, a zamenik specijalnog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da će uložiti ...

Ganić slobodan čovek, nova packa Srbiji

DW - 28.07.2010

Sud u Londonu odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, kojeg Srbija sumnjiči za ratni zločin u Sarajevu 1992. godine. Sud je kritikovao Beograd što je pokrenuo ovaj slučaj.

Dodik: Slučaj Ganić nastavak stereotipa o Srbima

EMG - 28.07.2010

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio sinoć da je odluka britanskog suda da član ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić ne bude izručen Srbiji nastavak realizacije stereotipa koji u svetu vladaju prema Srbima i Srbiji.

Srbija je trgovala slučajem Ganić?

B92 - 28.07.2010

Beograd -- Dejli Telegraf i Indipendent pišu da je okružni sudija Timoti Vorkman odbio zahtev za izručenjem Ganića zato što je Srbija pokušala da trguje ovim zahtevom.

Ganić: Velika pobeda

Blic - 28.07.2010

Koliko god ova muka od pet meseci bila teška za mene, ja se vraćam sa jednom velikom pobedom, izjavio je bivši član ratnog Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Ejup Ganić i ocenio da je razmatranje, pred londonskim sudom, zahteva za ...

Ganić danas u Sarajevu

R.S.Evropa - 28.07.2010

Nakon pet mjeseci pravne borbe u Londonu Ejup Ganić bivši član Predsjedništva Republike BiH danas će doputovati u Sarajevo. Ganić je jutros doputovao u Istanbul odakle će se u ranim popodnevnim satima uputiti prema Sarajevu, saopćeno je iz ...

Nije bilo trgovine u slučaju Ganić

RTS - 28.07.2010

Apsolutno su netačni, besmisleni i zlonamerni navodi prema kojima je Srbija ponudila odustajanje od gonjenja Ejupa Ganića, ukoliko vlasti BiH prihvate izvinjenje za stravičan zločin u Srebrenice, izjavila ministarka pravde Snežana Malović.

Srpsko tužilaštvo ne treba da se bavi politikom

R.S.Evropa - 28.07.2010

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine posle slučaja Ejupa Ganića , bivšeg člana Predsjedništva BiH čije je izručenje Srbiji radi navodnih ratnih zločina londonski sud odbio u utorak smatrajući čitav slučaj politički motiviranim, treba da ...

Ganić doputovao u Sarajevo

R.S.Evropa - 28.07.2010

Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva Republike BiH, nakon pet mjeseci pravne borbe u Londonu, doputovao je danas u Sarajevo. Na sarajevskom aerodromu dočekalo ga je oko 500 građana.

Britanska štampa o Balkanu

BBC - 28.07.2010

Posle duže pauze, zapadni Balkan ponovo privlači pažnju ovdašnjih listova. Neposredni povod su novi plan Brisela za upravljanje Bosnom, odbijanje srpskog zahteva za izručenje Ejupa Ganića, čija fotografija zauzima poveći deo naslovne ...

Ganić stigao u Sarajevo

RTS - 28.07.2010

Nekadašnji član predsedništva BiH Ejub Ganić stigao je u Sarajevo, svega dan nakon što je britansko pravosuđe odbilo zahtev za izručenjem Srbiji, koja ga tereti za ratne zločine počinjene 1992. godine.

Ganić stigao u Sarajevo

Beta - 28.07.2010

SARAJEVO, 28. jula 2010. (Beta)- Ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić, čije izručenje Srbiji nije odobrio britanski sud, stigao je danas u Sarajevo.

Ejup Ganić neće biti izručen vlastima Srbije

24online - 28.07.2010

PRAVDA - Sud u Londonu odbio je juče zahtev Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, koga naše tužilaštvo sumnjiči za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Ganić: Iz Londona se vraćamo kao pobednici

Beta - 28.07.2010

SARAJEVO, 28. jula 2010. (Beta) - Član nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da se iz Londona vraća sa potvrdom da je Srbija izvršila agresiju na BiH i ocenom britanskog suda da je proces koji protiv njega vodi srpsko ...

Ganić: U Londonu dokazan karakter rata u BiH

R.S.Evropa - 28.07.2010

Bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić rekao je danas u Sarajevu da je u Londonu dokazano kakav je bio karakter rata u BiH, kao i da se protiv njega vodio politički montiran proces.

Ganić stigao u Sarajevo

R.S.Evropa - 28.07.2010

Ejup Ganić , ratni član Predsjedništva BiH, nakon što je pet mjeseci proveo u kućnom pritvoru u Londonu, stigao je u Sarajevo. Nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred sarajevskog aerodroma gromoglasnim pljeskom pozdravili su ...

Tadiću, umesto Ganića, reši druge probleme!

Vesti Online - 28.07.2010

Bivši britanski ambasador u Srbiji Čarls Kroford ocenio je, povodom odbijanja londonskog suda da Srbiji izruči člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića, da bi predsednik Srbije Boris Tadić, "umesto da traži krivicu u drugima, trebalo da ...

(VIDEO) Englezi nam ne daju Ganića

Press - 28.07.2010

Sud u Londonu odbio zahtev Srbije da joj izruči člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića, koga srpsko tužilaštvo tereti za zločine nad vojnicima JNA Sudija Timoti Vorkmen tvrdi da srbija nije ponudila nijedan novi dokaz...

Ejup Ganić stigao u Sarajevo

Vesti Online - 28.07.2010

Bivši član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić stigao je oko 14.00 časova avionom iz Istanbula na sarajevski aerodrom. Ganića su u holu aerodroma dočekali njegovi prijatelji, a ispred aerodromske zgrade nekoliko stotina građana Federacije ...

Istraga protiv Ganića i dalje u toku

Vesti Online - 28.07.2010

Slučaj "Ganić" i dalje je aktuelan u Tužilaštvu BiH koje sprovodi istragu za zločin u Dobrovoljačkoj ulici, izjavio je koordinator Tima MUP-a RS za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Simo Tuševljak.

Nismo ''trampili'' Ganića za Srebrenicu

Vesti Online - 28.07.2010

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da su apsolutno netačni, besmisleni i zlonamerni navodi prema kojima je Srbija ponudila odustajanje od gonjenja Ejupa Ganića, ukoliko vlasti Bosne i Hercegovine (BiH) prihvate ...

Beograd u Londonu trgovao Srebrenicom i Ganićevom slobodom?!

Press - 28.07.2010

Britanski sudija Timoti Vorkmen, obrazlažući odluku zašto bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić neće biti izručen Srbiji, rekao je i da je Beograd pokušao da trguje Ganićevom slobodom i Deklaracijom o Srebrenici! - Nuđeno mi je da Ganić ...

Dodik: Opet Srbi ispadoše krivi?!

Vesti Online - 28.07.2010

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik smatra da sud u Londonu nije bio relevantan da odlučuje da li u Srbiji postoje politički uslovi da se održi suđenje članu ratnog Predsedništva BiH i da li će to biti političko suđenje ili ne.

Odbijen zahtev za izručenje Ganića

E-Novine - 27.07.2010

Sud u Londonu odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića Ganić je početkom marta uhapšen na osnovu poternice koju je Srbija raspisala tereteći ga za učešće u zločinu koji se dogodio ...

Englezi ne daju Ejupa Ganića

Mondo - 27.07.2010

Sud za ekstradicije u Londonu odbio je da izruči Srbiji Ejupa Ganića, optuženog za ratni sločin nad jedinicama JNA u Sarajevu. Nakon ove odluke suda, srpska strana ima pravo žalbe Višem sudu, pred kojim će se voditi potpuno nov postupak.

Ejup Ganić neće biti izručen sudu u Srbiji

Danas - 27.07.2010

London - Ejup Ganić, bivši član ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine, neće biti izručen Srbiji, odlučio je juče sud za ekstradicije u Londonu.

Odbijen zahtev za izručenje Ganića

Glas javnosti - 27.07.2010

LONDON- Londonski sud za ekstradicije odbio da izruči bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu, zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Rešava se sudbina Ganića

Mondo - 27.07.2010

Sud u Londonu trebalo bi danas da donese odluku o zahtevu za izručenje člana nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, koja ga sumnjiči za ratni zločin u Sarajevu 1992. godine.

Sud u Londonu odbio izručenje Ganića Srbiji

Blic - 27.07.2010

Sud za ekstradicije u Londonu odbio je danas da bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, optuženog za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dovrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, izruči Srbiji.

Sud šalje Ganića u Beograd ili Sarajevo

DW - 27.07.2010

Sud u Londonu danas bi trebalo da donese odluku o zahtevu Srbije za izručenje Ejupa Ganića, koga srpsko pravosuđe tereti u slučaju Dobrovoljačke ulice. Odlučiće se i da li je Srbija zloupotrebila britanski pravni sistem.

Sud obio zahtev Srbije za izručenje Ganića

EMG - 27.07.2010

Sud u Londonu danas odbio zahtev Srbije za izručenje člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića. Na ročištu koje je trajalo od 5. do 14. jula obe strane su izvele svedoke. Ganić je uhapšen 1.

Ganić neće biti izručen Srbiji

B92 - 27.07.2010

London -- Sud u Londonu odbio je zahtev Srbije za izručenje nekadašnjeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića. Sudija je odluku objavio dve nedelje nakon okončanja glavnog pretresa i skoro punih 5 meseci od kada je britanska policija na ...

Odbijen zahtev za izručenje Ganića

S media - 27.07.2010

Sud u Lonodnu odbio je da Srbiji izriči bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića kog srpsko Tužilaštvo tereti za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Britanski sud nije odobrio ekstradiciju Ganića

R.S.Evropa - 27.07.2010

Britanski sud odbio je zatjev Srbije za izručenje bivšeg člana predsjedništva BiH Ejupa Ganića, kojeg Srbija tereti za slučaj Dobrovoljačka odnosno stradanje pripadnika Jugoslovenske narodne armije u Sarajevu 1992. godine.

Britanski sud odbio izručenje Ganića

R.S.Evropa - 27.07.2010

Westminsterki sud u Londonu odbio je zatjev Srbije za izručenje bivšeg člana predsjedništva BiH Ejupa Ganića , kojeg Srbija tereti za komandnu odgovornost u slučaju Dobrovoljačka ulica , kada je u incidentu prilikom povlačenja ...

Srbija će se verovatno žaliti na odluku

R.S.Evropa - 27.07.2010

Srbija će se verovatno žaliti na odluku britanskog suda kojom je u utorak odbijen zahtev srpskog pravosuđa za izručenje člana nekadašnjeg, ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, prva je zvanična reakcija u Beogradu.

Vekarić: Srbija će se žaliti na odluku o Ganiću

R.S.Evropa - 27.07.2010

Zamenik tužioca Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da će to tužilaštvo uložiti žalbu na odluku engleskog suda kojom je danas odbijen zahtev srpskog pravosuđa za izručenje člana nekadašnjeg, ratnog Predsedništva BiH ...

Ganić: Osjećamo se ponosni zbog pobjede

R.S.Evropa - 27.07.2010

Bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić, čije je izručenje Srbiji zbog navodne odgovornosti za ratni zločin na počletku rata u BiH londonski sud u pteka odbio kao politički motivirano, je rekao da je ponosan zbog onoga šte je rečeno na ...

Odluka o izručenju Ganića

RTS - 27.07.2010

Londonski sud za ekstradicije danas bi trebalo da donese odluku o izručenju bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, koja je za Ganićem raspisala poternicu zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Odbijanje izručenja Ganića Srbiji različito primljeno u BiH

R.S.Evropa - 27.07.2010

Odluka Westminsterkog suda u Londonu da odbije zatjev Srbije za izručenje bivšeg člana bh. Predsjedništva Ejupa Ganića očekivano je izazvala različite reakcije u BIiH.

Ganić: Odluka Suda je potvrda da je BiH bila napadnuta

R.S.Evropa - 27.07.2010

Neposredno nakon odluke Suda u Londonu , koji je odbio kao politički motiviran zahtjev Srbije za njegovu ekstradiciju, bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić je za RSE dao intervju u kome govori o značaju same odluke, kao i mogućem ...

Odbijen zahtev Srbije za izručenje Ejupa Ganića

Beta - 27.07.2010

LONDON, 27. jula 2010. (Beta-AP) - Sud u Londonu odbio je u utorak zahtev Srbije za izručenje člana bivseg ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića koga Srbija sumnjiči za ratni zločin u Sarajevu 1992. godine.

Odbijen zahtev za izručenje Ganića

RTS - 27.07.2010

Londonski sud za ekstradicije odbio da izruči bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu, zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Odbijen zahtev za izručenje Ejupa Ganića

24online - 27.07.2010

Londonski sud za ekstradicije odbio da izruči bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu, zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Srbija će se žaliti na odluku o Ganiću

Beta - 27.07.2010

BEOGRAD, 27. jula 2010. (Beta) - Zamenik tužioca Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da će to tužilaštvo uložiti žalbu na odluku engleskog suda kojom je u utorak odbijen zahtev srpskog pravosudja za izručenje člana ...

Nema izručenja Ganića

BBC - 27.07.2010

Sud u londonskoj opštini Vestminster odbio je zahtev Srbije za izručenje nekadašnjeg člana Predsedništva Bosne i Hercegove Ejupa Ganića. Sudija je zaključio da Srbija nije dostavila nikakve značajne nove dokaze o njegovoj umešanosti u ...

Londonski sud o ekstradiciji Ganića

Vesti Online - 27.07.2010

Sud za ekstradicije u Londonu trebalo bi da objavi odluku o zahtevu Srbije za ekstradiciju bivšeg člana ratnog Predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića.

Britanci neće da izruče Ganića Srbiji!

Vesti Online - 27.07.2010

Sud za ekstradicije u Londonu odbio je da bivšeg člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića, koji se tereti za ratne zločine, izruči Srbiji. Objavljivanju odluke londonskog suda prisustvovao je srpski tužilac za ratne zločine Vladimir ...

Vukčević na objavljivanju odluke o Ganiću

S media - 26.07.2010

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević otputovao je u London gde će sutra prisustvovati objavljivanju odluke londonskog suda o zahtevu Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, izjavio je zamenik ...

Sutra odluka o Ganićevom izručenju

Blic - 26.07.2010

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević otputovao je u London gde će sutra prisustvovati objavljivanju odluke londonskog suda o zahtevu Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, izjavio je danas ...

Danas odluka suda o izručenju Ejupa Ganića

Danas - 26.07.2010

London - Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević otputovao je u London gde će danas prisustvovati objavljivanju odluke londonskog suda o zahtevu Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Vukčević: Britanski sudija će odlučiti nezavisno

Glas javnosti - 26.07.2010

BANJALUKA - Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izrazio je uverenje da će sudija Timoti Vorkman o eventualnom izručenju bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, koji je uhapšen u Londonu 1.

Kuzmanović: Izručiti Ganića Srbiji

RTS - 26.07.2010

Sud u Londonu treba da izruči Ganića Srbiji, izjavio predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović. Britansko pravosuđe izručiće Ganića onoj državi koja ima najviše argumenata, a to bi, najverovatnije, trebalo da bude Srbija, smatra ...

Sutra odluka o izručenju Ganića

R.S.Evropa - 26.07.2010

Sud u Londonu trebalo bi sutra da donese odluku o zahtjevu za izručenje bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji koja ga sumnjiči za slučaj Dobrovoljačke ulice u Sarajevu, 1992. godine.

Ganić možda u Srbiji, a možda u BiH

Vesti Online - 26.07.2010

Sud za ekstradicije u Londonu trebalo bi da sutra objavi odluku o zahtevu Srbije za ekstradiciju bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, optuženog za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dovrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.