TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DS stavlja Velju pod kontrolu

Blic - 14.10.2007

Konačan dogovor o novim menažmentima javnih preduzeća koči problem "Telekoma" oko koga traju pregovori između DS i DSS. Naime, iako je DS dobio ovo preduzeće u podeli, DSS insistira da Draško Petrović ostane na čelu "Telekoma".

Koštunica protiv izbora u 2007.

B92 - 14.10.2007

Beograd -- DSS na VIII skupštini stranke izabrao predsednika i potpredsednike, usvojen novi program po kojem je DSS protiv pristupanja NATO. Ponovo izabrani predsednik DSS-a Vojislav Koštunica je u svom govoru stranačkim delegatima rekao da Srbija mora da usredsredi svu svoju snagu i aktivira sve ...

Koštunica: KiM nikada neće biti nezavisna država

Blic - 14.10.2007

Kosovo i Metohija nikada neće biti nezavisna država bez obzira kakvim pritiscima, uslovljavanjima i pretnjama Srbija bila izložena, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica. "Kosovo bi moglo biti nezavisna država samo ako bi to priznala Srbija, ili ukoliko bi ...

Pregovori o datumu izbora do kraja nedelje

Blic - 12.10.2007

Lideri DS i DSS Boris Tadić i Vojislav Koštunica do kraja ove nedelje će pokušati da se dogovore o tome kada će u Srbiji biti održani predsednički i lokalni izbori, tvrde sagovornici „Blica“ bliski vladajućoj koaliciji. DS je ove nedelje uputio predlog DSS da se izbori održe 9.

Stranačka preduzeća su raj za korupciju

Blic - 11.10.2007

Vladajuće stranke u Srbiji DS, DSS i G17 plus odlučile su prekjuče da rukovođenje najvažnijim preduzećima u zemlji u potpunosti prepuste stranačkim kadrovima bez obzira na stručnost. Lideri ovih stranaka, znajući da nema zakonskih sankcija, ne samo da se nisu uplašili reakcije javnosti, već su to ...

Podela upravnih odbora i kritike

B92 - 11.10.2007

Beograd -- Najviše liderskih mesta u upravnim odborima javnih preduzeća imaće DS. Stručnjaci kritikuju "feudalni princip". Najviše direktorskih mesta u 30 velikih javnih i državnih preduzeća imaće Demokratska stranka, stoji u aneksu koalicionog sporazuma tri vladajuće stranke.

DS zakonima tera DSS na dogovor

Blic - 11.10.2007

Demokratska stranka namerava da se već na sledećoj sednici Skupštine na dnevnom redu nađu zakoni o odbrani i vojsci i predsedniku republike kako bi ostvarila sve zakonske pretpostavke da se predsednički izbori održe do kraja godine, saznaje „Blic“ u toj stranci.

Dogovor, pa zakoni, pa izbori

B92 - 11.10.2007

Beograd -- Od niza zakona neophodnih za održavanje izbora u Srbiji, u Skupštinu do sada nije upućen nijedan. Za B92 je potvrđeno samo da je Ministarstvo odbrane završilo svoj posao i Vladi na usvajanje uputilo zakone o odbrani i vojsci.

Vladajući podelili upravne odbore

B92 - 10.10.2007

Beograd -- DS, DSS i G17 plus potpisali sporazum koji podrazumeva podelu mesta u 30 javnih preduzeća u Srbiji, saznaje B92. Preduzeća su podeljena prema rezultatima koje su stranke postigle na izborima, tako da je DS-u pripalo 15, DSS-u 10, a G17 plus pet preduzeća.

Boris Tadić traži izbore 9. decembra

Blic - 10.10.2007

Demokratska stanka uputila je predlog DSS i G17 plus da se predsednički izbori održe devetog decembra ove godine, saznaje „Blic“ u vrhu vladajuće koalicije. Lideri DS, DSS i G17 plus su pre toga, juče popodne - šest meseci posle formiranja Vlade Srbije - potpisali koalicioni sporazum u kome nije ...

DS predlaže izbore u decembru

B92 - 09.10.2007

Beograd -- Demokratska stranka ponudila je svojim koalicionim partnerima da predsednički izbori u Srbiji budu održani do kraja godine. Kako B92 saznaje iz izvora bliskih vladajućuj koaliciji, Demokratska stranka je ponudila da 9. decembra budu održani predsednički izbori.

DS ponudila da predsednički izbori budu održani u decembru

Blic - 09.10.2007

Demokratska stranka (DS) ponudila je svojim koalicionim partnerima da predsednički izbori u Srbiji budu održani do kraja godine, odnosno u decembru, saznaje danas agencija Beta u izvorima iz vladajuće koalicije. Prema tim izvorima, DS bi mogla da prihvati i alternativni dogovor po kojem bi ...

Sad je DSS na potezu

Blic - 09.10.2007

Dogovora o datumima predsedničkih i lokalnih izbora u Srbiji manje od tri meseca pre isteka roka za njihovo raspisivanje i dalje nema. Pripremajući neophodne zakone za raspisivanje izbora, demokrate sužavaju manevarski prostor DSS koji još nije spreman da zacrta datume za izlazak na birališta.

Cenkanje DS i DSS oko „Telekoma“

Blic - 09.10.2007

Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije još pregovaraju o tome kome će pripasti „Telekom Srbije“, iako su ga upravo demokrate izvukle u petak uveče iz šešira između 30 cedulja sa imenima javnih preduzeća. Istovremeno je na sastanku, tvrde izvori „Blica“, razgovarano o ranijem predlogu ...

Uskoro dogovor i o izborima

Blic - 08.10.2007

Postizanje dogovora DS, DSS i G17 plus o podeli mesta u 30 najvećih javnih preduzeća trebalo bi i formalno da bude potvrđeno ove nedelje, a predstavlja i najavu skorog dogovora stranaka vladajuće koalicije o datumu održavanja predsedničkih i lokalnih izbora.