TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Josipović doputovao u RS

Blic - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović stigao je danas u Derventu gde se u crkvi Svetog Jure sastao sa predstavnicima hrvatskih političkih partija u BiH.

Josipović u poseti Republici Srpskoj

Mondo - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović doputovao je u Republiku Srpsku, u prvu posetu šefa hrvatske države tom entitetu BiH u poslednjih 15 godina. Predsednik Hrvatske prvo se u Derventi sastao sa predstavnicima hrvatskih stranaka u BiH, a ...

Josipović insistira na povratku Hrvata u BiH i Srba i Hrvatsku

Blic - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Derventi da je potrebno insistirati na održivom povratku Hrvata u Bosnu i Hercegovinu (BiH), kao i Srba u Hrvatsku.

Poziv svim izbeglima da se vrate

Danas - 30.05.2010

Banjaluka - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je tokom jučerašnje posete Republici Srpskoj obišao Sijekovac, Briševo i Kozarac, mesta na kojima su u toku rata stradali Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

Josipović tamo gde Tuđman i Mesić nisu bili

DW - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović odaće počast Srbima ubijenim u Sijekovcu kod Broda, kao i hrvatskim i bošnjačkim civilima. On će se sastati sa rukovodstvom Republike Srpske koje očekuje podršku Dejtonskom sporazumu.

Josipović: Crna Gora zaslužuje ulazak u EU

S media - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je da će uskoro posetiti Crnu Goru i ocenio da ona zaslužuje da bude u Evropskoj uniji. "Odnosi Republike Hrvatske i Crne Gore su vrlo dobri i idu prema odličnom. Saradnja je sve bolja.

Josipović u Republici Srpskoj

S media - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović posetiće danas, drugog dan posete BiH, Derventu i Banjaluku, gde će se sastati sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, licerom Stranke demokratske akcije BiH Sulejmanom Tihićem i visokim ...

Hrvatski predsednik u RS, prvi put posle 15 godina

Glas javnosti - 30.05.2010

BANJALUKA - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović doputovao je u Republiku Srpsku, u prvu posetu šefa hrvatske države tom entitetu BiH u poslednjih 15 godina.

Josipović: Crna Gora zaslužuje da bude u EU

Blic - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je da će uskoro posetiti Crnu Goru i ocenio da ona zaslužuje da bude u Evropskoj uniji. Josipović je u izjavi za podgoričku "Pobjedu" ocenio da su odnosi Hrvatske i Crne Gore "vrlo dobri i da je ...

Josipović: Potreban održiv povratak

B92 - 30.05.2010

Banja Luka -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u Derventi da je potrebno insistirati na održivom povratku Hrvata u Bosnu i Hercegovinu, kao i Srba u Hrvatsku.

Poštovanje svim žrtvama rata u BiH

E-Novine - 30.05.2010

Nakon što je u Derventi obavio razgovor sa predstavnicima hrvatskih stranaka u manjem bh. entitetu, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u Banjoj Luci se sastao sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom Osim premijera ...

Josipović: Potreban održiv povratak

EMG - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio danas u Derventi da je potrebno insistirati na održivom povratku Hrvata u Bosnu i Hercegovinu i Srba u Hrvatsku.

Dodik pozvao Hrvate da se vrate u Republiku Srpsku

Mondo - 30.05.2010

Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je danas sve Hrvate izbegle iz Srpske da se vrate u svoje domove, a Vlada RS garantovaće im bezbednost i miran život.

Josipović: Zagreb želi saradnju i sa Sarajevom i sa Banjalukom

Blic - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je danas u Republici Srpskoj, tokom prve posete jednog šefa hrvatske države tom entitetu BiH u poslednjih 15 godina, da Zagreb želi da sarađuje i sa Sarajevom i sa Banjalukom.

Odata pošta svim nevino stradalim žrtvama u BiH

EMG - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, predsednik i premijer Republike Srpske Rajko Kuzmanović i Milorad Dodik i lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić danas na spomen-obeležju srpskim žrtvama u Sijekovcu kod Bosanskog Broda položili ...

Dodik pozvao Hrvate da se vrate

Novosti - 30.05.2010

DERVENTA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, posle sastanka sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem u Derventi, pozvao je danas Hrvate da se vrate u Posavinu i poručio da im vlada RS garantuje sigurnost i miran život.

Vlada RS garantuje sigurnost povratnicima

S media - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nalazi se u poseti Republici Srpskoj. Cilj Josipovićeve dvodnevne posete Bosni i Hercegovini je podstaknuti povratak Hrvata na ta područja, naročito u Posavinu i Republiku Srpsku.

Saradnja uz reči pomirenja

Novosti - 30.05.2010

DERVENTA - Hrvatska želi mirnu, stabilnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, rekao je u nedelju u Derventi predsednik Hrvatske Ivo Josipović nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Josipović: Crna Gora zaslužuje ulazak u EU

R.S.Evropa - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je da će uskoro posetiti Crnu Goru i ocenio da ona zaslužuje da bude u Evropskoj uniji. On je u izjavi Pobjedi kazao da su odnosi Hrvatske i Crne Gore vrlo dobri i da je saradnja sve bolja.

Josipović u poseti Republici Srpskoj

Politika - 30.05.2010

BANJALUKA – Predsednik Hrvatske Ivo Josipović stigao je u Derventu gde se u crkvi Svetog Jure sastao sa predstavnicima hrvatskih političkih partija u BiH.

Josipović sa Dodikom

RTS - 30.05.2010

Bosna i Hercegovina veoma važan partner Hrvatskoj, koja podržava njenu celovitost i ravnopravnost svih njenih naroda, rekao hrvatski predsednik Ivo Josipović u poseti Republici Srpskoj.

Predsednik Hrvatske danas u RS

Beta - 30.05.2010

BANJALUKA, 30. maja 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović posetiće danas Republiku Srpsku, kao prvi šef hrvatske države koji dolazi u posetu tom entitetu BiH.

Josipović: Hrvatska podržava celovitost BiH

R.S.Evropa - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas da je BiH veoma važan partner Hrvatskoj, koja podržava njenu celovitost i ravnopravnost svih njenih naroda.

Josipović odao poštu žrtvama Sijekovcu

R.S.Evropa - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti BiH, položio je venac i zapalio sveću kod pravoslavne Spomen crkve Sv. Ognjene Marine u Sijekovcu nedaleko od Bosanskog Broda, u spomen na srpske civile ubijene u tom ...

Josipović danas u Banajluci

R.S.Evropa - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović posetiće danas Banjaluku, kao prvi šef hrvatske države koji dolazi u posetu ovom delu BiH. On će prvo u Derventi razgovarati s predstavnicima hrvatskih stranaka iz BiH, a potom će se sastati s premijerom ...

Josipović u Republici Srpskoj

RTS - 30.05.2010

Ivo Josipović, predsednik Hrvatske, stigao u posetu Republici Srpskoj. Josipović se u tri sela poklonio žrtvama stradalim u prošlom ratu. Najavljeno da će predviđeni sastanak sa premijerom Miloradom Dodikom biti ne službeni, nego radni.

Josipović odao počast svim žrtvama rata u BiH

R.S.Evropa - 30.05.2010

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović tokom svoje posjete Republici Srpskoj u nedjelju, zajedno sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem i Miloradom Dodikom , te liderom SDA Sulejmanom Tihićem položio ...

Potreban održiv povratak

Beta - 30.05.2010

BANJALUKA, 30. maja 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u nedelju u Derventi da je potrebno insistirati na održivom povratku Hrvata u Bosnu i Hercegovinu, kao i Srba u Hrvatsku.

Josipovićeva posjeta – nova nada za regionalnu saradnju i pomirenje

R.S.Evropa - 30.05.2010

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović sastao se u nedjelju sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, predstavnicima Ministarstva obrazovanja i kulture RS i predstavnicima Hrvata iz tog entiteta.

Dodik: Hrvati, vratite se u RS

Politika - 30.05.2010

Premijer RS sreo se u Derventi sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, a potom i sa predsedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmanom Tihićem Od našeg stalnog dopisnika „Ovakvi susreti su najbolji način za rešavanje ...

Josipović u RS: Za tri naroda tri venca

Vesti Online - 30.05.2010

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Derventi sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem. Sastanak delegacija RS i Hrvatske zakazan je za 11 sati u zgradi opštine Derventa, najavljeno je iz Biroa za odnose sa ...

Želimo saradnju i sa Sarajevom i Banjalukom

Vesti Online - 30.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji boravi u poseti Republici Srpskoj izjavio je da želi da sarađuje i sa Sarajevo i sa Banjalukom. Josipović je poručio da želi da želi da sarađuje i sa Sarajevom i sa Banjalukom.

Tačka na rat!

Press - 30.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović zajedno sa rukovodstvom RS položio cveće na spomenik stradalim Srbima u Sijekovcu koje je ubila hrvatska vojska 1992. Novo vreme...

Tadić će biti pozvan u Ovčaru?

B92 - 29.05.2010

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović će tokom boravka u BiH, danas i sutra, obići i mesta gde su tokom rata počinjeni zločini nad Hrvatima, Srbima i Bošnjacima.

Bramerc očekuje bolje rezultate od Hrvatske

Blic - 29.05.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc očekuje da će u saradnji Zagreba i Haga biti postignuti dodatni rezultati u nalaženju artiljerijske dokumentacije iz operacije "Oluja", koje tužilaštvo Tribunala traži od Zagreba.

Josipović: Pozvaću Tadića da poseti Ovčaru

Blic - 29.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji će tokom boravka u Bosni i Hercegovini, danas i sutra, obići i mesta gde su tokom proteklog rata počinjeni zločini nad Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, izrazio je uverenje da će doći vreme kada će u ...

Josipović o uspehu saradnje regiona

B92 - 29.05.2010

Zagreb -- Svojim najvećim uspehom smatram širenje poverenja i prijateljstva u regionu, izjavio je Ivo Josipović povodom prvih 100 dana na mestu predsednika Hrvatske.

Josipović: Doći će vreme da pozovem Tadića u Ovčaru

EMG - 29.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji će u nedelju u BiH obići neka mesta gde su tokom rata počinjeni zločini nad pripadnicima hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda, uveren je da će doći vreme kad će na Ovčaru pozvati srpskog kolegu ...

Širenje atmosfere prijateljstva

S media - 29.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji će tokom boravka u Bosni i Hercegovini, danas i sutra, obići i mesta gde su tokom proteklog rata počinjeni zločini nad Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, izrazio je uverenje da će doći vreme kada će u ...

Josipović: Hrvatska će i kao članica EU pomagati susede

EMG - 29.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović pozvao danas u Sarajevu sve lidere regiona Zapadnog Balkana da ne odustanu od zajedničke evropske budućnosti i obećao pomoć Zagreba svim susedima u procesu evropskih integracija.

Biskup Komarica: Posjeta Josipovića znak nade za Hrvate u RS

R.S.Evropa - 29.05.2010

Banjalučki biskup Franjo Komarica ocijenio je posjetu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Republici Srpskoj znakom nade za opstanak malobrojne hrvatske zajednice u tome entitetu u BiH.

Pojačane mjere bezbjednosti u RS zbog posjete Josipovića

R.S.Evropa - 29.05.2010

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS preduzelo je pojačane mjere bezbjednosti povodom predstojeće posjete predsjednika Hrvatske Ive Josipovića Srpskoj.

Josipović: Pozvaću Tadića da poseti Ovčaru

RTS - 29.05.2010

Predsednik Hrvatske pred obilazak tri mesta stradanja u BiH naveo da se nada, da će takve posete "značiti otvaranje dobrog pozitivnog dijaloga". Doći će vreme kada ću u Ovčaru pozvati i predsednika Srbije Borisa Tadića, rekao Josipović.

Očekujemo da nam se Josipović izvini

Vesti Online - 29.05.2010

Srpski narodni pokret "Izbor je naš" ocenio je korisnom posetu predsednika Hrvatske Ive Josipovića Republici Srpskoj, istakavši da, osim izvinjenja, očekuje od Josipovića da pokaže dobru volju s ciljem istinskog pomirenja na ovim ...

Poseta mestima stradanja u RS

S media - 28.05.2010

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik i hrvatski predsednik Ivo Josipović, posetiće u nedelju, 30. maja, tri opstine u RS i položiti vence na mestima na kojima su stradali Srbi, Hrvati i Bošnjaci, saopštila je vlada RS.

Bramerc očekuje dodatne rezultate

S media - 28.05.2010

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc očekuje da će u saradnji Zagreba i Haga biti postignuti dodatni rezultati u nalaženju artiljerijske dokumentacije iz operacije "Oluja", koje tužilaštvo Tribunala traži od Zagreba.

Josipović i Dodik posetiće stratišta Bošnjaka, Hrvata i Srba u RS

R.S.Evropa - 28.05.2010

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Hrvatske Ivo Josipović u nedelju će zajedno obići mesta stradanja Bošnjaka, Hrvata i Srba u tri opštine u Republici Srpskoj.

Dodik i Josipović zajedno odaju poštu

Vesti Online - 28.05.2010

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik i hrvatski predsednik Ivo Josipović, posetiće u nedelju, 30. maja, tri opštine i položiti vence na mestima na kojima su stradali Srbi, Hrvati i Bošnjaci, saopštila je vlada RS.

Idu u Sijekovac

Novosti - 27.05.2010

BANjALUKA - Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će predsednik Hrvatske Ivo Josipović posetiti Srpsku u nedelju, 30. maja.

HR: Napredak u saradnji sa Hagom

B92 - 27.05.2010

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da je Hrvatska učinila napredak u saradnji sa Haškim tribunalom i da nastoji da udovolji zahtevima tog suda.

Josipović: Hrvatska napredovala u saradnji sa Tribunalom

EMG - 27.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da je Hrvatska učinila napredak u saradnji sa Haškim tribunalom i da nastoji da udovolji zahtevima tog suda.

Susret Dodik-Josipović još nije potvrđen

Glas javnosti - 27.05.2010

BANJALUKA/ZAGREB - Sastanak predsednika Hrvatske Ive Josipovića sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom predstojećeg vikenda u Banjaluci još nije zvanično potvrđen ni u Banjaluci ni u Zagrebu.

Hrvatska napredovala u saradnji sa Tribunalom

S media - 27.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da je Hrvatska učinila napredak u saradnji sa Haškim tribunalom i da nastoji da udovolji zahtevima tog suda.

Josipović u nedjelju u Banjaluci

R.S.Evropa - 27.05.2010

Prve reakcije na neslužbene najave da će predsjednik Hrvatske Ivo Josipović posjetiti Banjaluku su pozitivne. Kako neslužbeno doznajemo, Josipoviću će domaćin biti banjalučki katolički biskup Franjo Komarica , a tijekom boravka u Banjaluci ...

Političari iz RS se raduju Josipoviću

Vesti Online - 27.05.2010

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je sinoć da će se u nedelju sastati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, prvim hrvatskim predsednikom koji će posetiti RS.

Josipović ide u posetu RS

B92 - 26.05.2010

Zagreb -- Ivo Josipović biće prvi predsednik Hrvatske, koji će posetiti Republiku Srpsku, saznaje "Večernji list". Zagrebački dnevnik tim povodom konstatuje da Franjo Tuđman, kao ni njegov nasljednik Stjepan Mesić, nisu nogom kročili na ...

Josipović ide kod Dodika

Blic - 26.05.2010

Ivo Josipović će kao prvi predsednik Hrvatske posetiti Republiku Srpsku, saznaje Večernji list. Zagrebački dnevnik tim povodom konstatuje da "Franjo Tuđman, kao ni njegov naslednik Stjepan Mesić, nisu nogom kročili na tlo entiteta iz kojeg ...

Gosti kod Dodika

Novosti - 26.05.2010

BANjALUKA - Predsednici Hrvatske i Crne Gore, Ivo Josipović i Filip Vujanović u nedelju, 30. maja, trebalo bi da posete Banjaluku, gde će se sastati sa predsednikom Vlade RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Nebojšom ...

Bramerc u petak o saradnji Hrvatske sa Hagom

S media - 26.05.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u istarskom mestu Fažana da će svoju ocenu o saradnji Hrvatske sa tim sudom dati u petak, posle razgovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

Bramerc: Ocena o saradnji Hrvatske posle razgovora s Kosorovom

Blic - 26.05.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Fažani da će svoju ocenu o saradnji Hrvatske sa sudom u Hagu dati u petak posle razgovora s premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor.

Stvaranje opuštenije klime

Danas - 26.05.2010

Zagreb - Hrvatski predsednik Ivo Josipović biće prvi predsednik koji će, posle 15 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma posetiti Republiku Srpsku.

Josipović se sastaje sa Dodikom

E-Novine - 26.05.2010

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju bi se trebao sastati s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Tom prilikom on će položiti vijence na spomenike hrvatskim i srpskim žrtvama poslednjeg rata Uoči velike konferencije EU i ...

Josipović u nedjelju 30. maja u Banja Luci

R.S.Evropa - 26.05.2010

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović će posjetiti Banja Luku u nedjelju 30. maja. Cilj posjeta je sastanak s Hrvatima koji žive na tom području. Iz ureda predsjednika Radiju Slobodna Evropa je rečeno da će se detalji posjeta znati u petak, ...

Josipović prvi hrvatski predsednik u poseti RS

Vesti Online - 26.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović biće prvi predsednik koji će, posle 15 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma posetiti Republiku Srpsku. Josipović bi, posle posete Sarajevu, gde će učestvovati na skupu Igmanske inicijative, trebalo ...

Josipović u nedelju kod Dodika!

Press - 26.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović sastaće se u nedelju u Banjaluci sa premijerom RS Miloradom Dodikom! NOVO POGLAVLJE U ODNOSIMA RS I HRVATSKE...

Bramerc razgovarao sa Josipovićem

Blic - 25.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je danas u Zagrebu s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske s tim sudom.

Bramerc se sastao sa Josipovićem

B92 - 25.05.2010

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je u Zagrebu s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske s tim sudom.

Bramerc razgovarao s Josipovićem

EMG - 25.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao danas u Zagrebu s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske s tim sudom.

Bramerc razgovarao sa Josipovićem

S media - 25.05.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je danas u Zagrebu s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske s tim sudom.

Josipović razgovarao sa Bramercom

RTS - 25.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović razgovarao sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske sa tim sudom. Pronalaženje dokumenata o akciji "Oluja", koje taj sud traži od hrvatskih vlasti, glavna tema razgovora.

Bramerc sutra sa Josipovićem

S media - 24.05.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović primiće sutra glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca koji dolazi u posetu Zagrebu, objavljeno je na vebsajtu Kancelarije Predsednika Republike Hrvatske.

Josipović se sastao s izaslanikom SAD za ratne zločine

R.S.Evropa - 24.05.2010

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je veleposlanika Stephana Rappa, posebnog izaslanika američkog predsjednika za pitanja ratnih zločina, s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske s Haškim sudom, priopćio je Ured predsjednika.