TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Usvojena Rezolucija o KiM

B92 - 13.01.2013

Beograd -- Skupština Srbije usvojila Rezoluciju o KiM posle burnog dana u parlamentu sa 175 glasova "za" i 19 "protiv". Prethodno skinuta oznaka tajnosti sa platforme.

Nikolić: Iza Rezolucije ozbiljna platforma

Press - 13.01.2013

"Ovo je bio tipičan srpski dan u parlamentu. Nismo postigli opštu saglasnost, ali očigledno postoji raspoloženje poslanika da pomognu da se reši ovaj problem.

SKUPŠTINA IZGLASALA: Ogromna većina za Rezoluciju!

Kurir - 13.01.2013

Za glasalo 175 poslanika, protiv samo DSS, LDP, LSV i Riza Halimi. Podrška i DS nakon što je Vlada skinula oznaku tajnosti s platforme BEOGRAD - Složno.

Stefanović očekuje vanredne izbore

B92 - 13.01.2013

Beograd -- Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović kaže da očekuje da ove godine budu raspisani vanredni izbori, ukoliko se nastave razmimoilaženja u vlasti.

Nikolić: S optimizmom čekam dijalog

B92 - 13.01.2013

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić sa više optimizma očekuje sledeću rundu pregovora Beograda i Prištine, jer će "pregovarači morati Skupštini da podnesu izveštaj".

Stefanović: Očekujem vanredne izbore

Press - 13.01.2013

"Jasno je potvrđeno da su postojale dve politike i da je politika predsednika (Srbije Tomislava Nikolića) pobeđena, kao i da je Vlada, koja ima pun kontinuitet sa prethodnom, odnela pobedu", rekao je Stefanović posle celodnevne sednice ...

Rezolucija o KiM, svi nešto dobili

B92 - 13.01.2013

Beograd -- Srbija je dobila novu rezoluciju i platformu o nastavku razgovora sa Prištinom. Na kraju su svi ponešto dobili - predsednik i vlada, ali i opozicija.

Stefanović očekuje izbore ove godine

RTS - 13.01.2013

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović izjavio da očekuje raspisivanje vanrednih izbora ove godine, ukoliko se nastave razmimoilaženja u vlasti.

Ipak, širi konsenzus o Rezoluciji

RTS - 13.01.2013

Rezultat maratonske sednice srpskog parlamenta je usvojena Rezolucija o Kosovu i Metohiji i skinuta oznaka tajnosti sa Platforme. Predsednik Nikolić zadovoljan što su vlast i opozicija našle zajednički jezik.

Platforma o Kosovu: Dijalog u skladu sa Ustavom i rezolucijom 1244

Novosti - 13.01.2013

U tekstu platforme, sa koje je Vlada u subotu veče skinula oznaku poverljivosti navedeno je da Srbija u dobroj veri teži nastavku razgovora sa Prištinom POLITIČKA platforma za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija ...

Stefanović: Očekujem vanredne izbore ove godine

S media - 13.01.2013

Stefanović: Očekujem vanredne izbore ove godine -Rasprava o Rezoluciji o Kosovu pokazala je veliko razmimoilaženje u politici vlade i predsednika Srbije o tom pitanju i ukoliko se razmimoilaženje nastavi, očekujem vanredne izbore u ovoj ...

Stefanović: Očekujem vanredne izbore ove godine

Novi Magazin - 13.01.2013

Tanjug Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović ocenio je sinić da je rasprava o Rezoluciji o Kosovu pokazala veliko razmimoilaženje u politici vlade i predsednika Srbije o tom pitanju i da očekuje vanredne izbore u ovoj godini.

Tekst Političke platforme za Kosovo

Prva Srpska TV - 13.01.2013

Politička platforma za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, sa koje je Vlada Srbije skinula oznaku tajnosti, predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i ...

Stefanović očekuje vanredne izbore

Vesti Online - 13.01.2013

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović kaže da očekuje da ove godine budu raspisani vanredni izbori, ukoliko se nastave razmimoilaženja u vlasti.

Rezolucija o KiM, svi nešto dobili

Vesti Online - 13.01.2013

Srbija je dobila novu rezoluciju i platformu o nastavku razgovora sa Prištinom. Na kraju su svi ponešto dobili - predsednik i vlada, ali i opozicija.

Nikolić odbacio primedbe opozicije

Politika - 12.01.2013

BEOGRAD –Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je večeras primedbe opozicije na platformu i rezoluciju o Kosovu. „Želeo sam da tekstovi platforme i rezolucije budu prihvatljivi za većinu, jer sa ovim tek treba da se pregovara sa ...

Dačić: Vlada Srbije skinula oznaku tajnosti sa platforme o Kosovu

24sata - 12.01.2013

Vlada Srbije skinula je večeras oznaku tajnosti sa Platforme o Kosovu, izjavio je premijer Ivica Dačić. On je novinarima u Skupštini Srbije nakon sednice Vlade rekao da je to dogovoreno sa šefovima poslaničkih grupa.

Vlada skinula oznaku tajnosti sa platforme

Press - 12.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je, posle sednice vlade koja je održana u zgradi parlamenta, da je to učinjeno na zahtev poslaničkih grupa i da će platforma biti objavljena na sajtu vlade i tako postati dostupna građanima Srbije.

Platforma o Kosovu: Svako rešenje u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244

Blic - 12.01.2013

Politička platforma za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samoupravljanja u Prištini predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 i da Srbija ne priznaje ...

Srbija za trajno i održivo rešenje

RTS - 12.01.2013

Platforma za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samoupravljanja u Prištini predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 i da Srbija ne priznaje nezavisnost ...

Platforma: Svako rešenje u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244

Press - 12.01.2013

U dijalogu sa Prištinom polazi se od toga da svako rešenje bilo opšteg ili posebnog pitanja o privremenom, prelaznom ili konačnom statusu pokrajine, položaju Srba ili zaštiti verskog ili kulturnog nasleđa mora da bude u skladu sa Ustavom ...

Svako rešenje u skladu sa Ustavom

B92 - 12.01.2013

Beograd -- Politička platforma za razgovore sa Prištinom predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Takođe, po platformi, Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

Dačić: Ništa iz platforme se ne krije

Vesti Online - 12.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se ne krije ništa iz platforme o Kosovu i Metohiji i da je u obrazloženju rezolucije o Kosovu praktično navedeno sve što piše u platformi.

Vlada Srbije skinula oznaku tajnosti sa platforme o Kosovu

R.S.Evropa - 12.01.2013

22:06 Vlada Srbije skinula oznaku tajnosti sa platforme o Kosovu 21:30 Hrvatska: Policija preduzima sve mere u rasvetljavanju eksplozija 19:26 Zagreb: Protest LGBT zajednice završio bez težih incidenata 19:07 Euleks: Ne odlučujemo o ...

Stefanović: DS će podržati rezoluciju ako ona ne bude poverljiva!

ALO - 12.01.2013

Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović rekao je večeras da ta stranka neće glasati za rezoluciju o Kosovu i Metohiji ukoliko se ne skine onaka poverljivosti na platformu na koju se poziva rezolucija.

Nikolić: Ne smem da izgubim Kosovo

Novi Magazin - 12.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je večeras primedbe opozicije na platformu i rezoluciju o Kosovu. "Želeo sam da tekstovi platforme i rezolucije budu prihvatljivi za većinu, jer sa ovim tek treba da se pregovara sa Prištinom.

Nikolić: Uradio sam što niko nije smeo

Vesti Online - 12.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je primedbe opozicije na platformu i rezoluciju o Kosovu. "Želeo sam da tekstovi platforme i rezolucije budu prihvatljivi za većinu, jer sa ovim tek treba da se pregovara sa Prištinom.

Skupština raspravlja o skidanju poverljivosti sa platforme za KiM

ALO - 12.01.2013

U Domu Narodne skupštine očekuje se početak druge sednice Vlade Srbije na kojoj će se razmatrati da li će biti skinuta oznaka poverljivosti sa platforme o pregovorima Beograda i Prištine.

Nikolić odbacio primedbe opozicije

Beta - 12.01.2013

Tweet BEOGRAD, 12. januara 2013. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je u subotu uveče primedbe opozicije na platformu i rezoluciju o Kosovu.

Platforma o Kosovu više nije tajna

Novi Magazin - 12.01.2013

Vlada Srbije skinula je večeras oznaku tajnosti sa Platforme o Kosovu, izjavio je premijer Ivica Dačić. On je novinarima u Skupštini Srbije nakon sednice vlade rekao da je to dogovoreno sa šefovima poslaničkih grupa.

Vlada Srbije skinula oznaku tajnosti sa platforme za KiM

ALO - 12.01.2013

Vlada Srbije skinula je večeras oznaku tajnosti sa platforme za pregovore Beograda i Prištine. Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je, posle sednice vlade koja je održana u zgradi parlamenta, da je to učinjeno na zahtev poslaničkih grupa i ...

Vlada skinula oznaku tajnosti sa Platforme

Vesti Online - 12.01.2013

Vlada Srbije skinula je oznaku tajnosti sa Platforme o Kosovu, izjavio je premijer Ivica Dačić. On je novinarima u Skupštini Srbije nakon sednice Vlade rekao da je to dogovoreno sa šefovima poslaničkih grupa.

Vlada skinula oznaku tajnosti sa platforme (VIDEO)

S media - 12.01.2013

Vlada skinula oznaku tajnosti sa platforme (VIDEO) Vlada Srbije, na novoj sednici u Skupštini, odlučila da skine oznaku tajnosti sa platforme. -Nema tajni, razlika je u svega dva pasusa.

DS PODRŽAO REZOLUCIJU: Skinuta oznaka tajnosti sa platforme

Telegraf - 12.01.2013

Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, najavio je večeras da će DS glasati za Predlog rezolucije, s obzirom na to da je skinuta oznaka tajnosti sa platforme.

Predsednik Nikolić: Izgubio mnogo, neću i Kosovo

Novosti - 12.01.2013

Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije, Tomislav Nikolić izjavio da nije zaljubljen u EU i da je zahvalan što mnogi nisu odlučivali 1389. godine ZA poslednjih 20 godina neprekidno sam bio narodni poslanik.

Šta stoji u Platformi pregovora sa Prištinom

Mondo - 12.01.2013

Svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 i Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, stoji u ne više tajnoj Platformi.

PLATFORMA O KOSOVU: Svako rešenje u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244

S media - 12.01.2013

PLATFORMA O KOSOVU: Svako rešenje u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Platforma za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samoupravljanja u Prištini predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude ...

Dačić: Platfoma nije tajna, ali je poverljiva

Nadlanu - 12.01.2013

"Ne postoje nikakva dva dokumenta. Ovde postoji samo pitanje procedure na koji način se radi u Vladi Srbije", rekao je Dačić gostujući u dnevniku Televizije Pink.

Đurić: Definisati minimum ciljeva

B92 - 11.01.2013

Beograd -- Savetnik predsednika Marko Đurić očekuje da i kod opozicionih stranaka sazri svest o neophodnosti jačanja pregovaračke pozicije Srbije u dijalogu s Prištinom.

Dačić: Postignuto jedinstvo, krećemo u ostvarenje ciljeva

24sata - 11.01.2013

U državnom vrhu Srbije postignuto je apsolutno jedinstvo oko platforme i rezolucije za pregovore sa Prištinom i sada svom snagom krećemo u ostvarenje naša dva najvažnija cilja - da pronađemo trajno i održivo rešenje za Kosovo i načinimo ...

Dačić: Postignuto jedinstvo, krećemo u ostvarenje ciljeva

Press - 11.01.2013

On je kao netačne odbacio spekulacije da u vrhu vlasti postoji ozbiljno neslaganje oko rešavanja kosovskog problema i kaže da su se svi partneri u vlasti složili oko pojedinih formulacija u dokumentima, a oko kojih su "postojala različita ...

Dačić: Svom snagom krećemo u ostvarenje ciljeva

Kurir - 11.01.2013

U platformi je predložena jedna vrsta autonomije srpskih opština, odnosno zajednica srpskih opština. One bi trebalo da imaju svoje izvorne nadležnosti BEOGRAD - U državnom vrhu Srbije postignuto je apsolutno jedinstvo oko platforme i ...

Marko Đurić: Jasno definisati minimum nacionalnih ciljeva

24sata - 11.01.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izrazio je očekivanje da i kod opozicionih stranaka sazri svest o neophodnosti jačanja pregovaračke pozicije države, kroz jasno definisanje minimuma nacionalnih ciljeva.

Dačić: Platfoma nije tajna ali je poverljiva

Blic - 11.01.2013

Ništa iz Platforme o Kosovu i Metohiji nije tajna i u obrazloženju Rezolucije koja će se naći pred poslanicima je navedeno gotovo sve ono što piše u Platformi, rekao je večeras premijer Srbije Ivica Dačić. "Ne postoje nikakva dva dokumenta.

Dačić: Oko Kosova u Beogradu sve dogovoreno

Mondo - 11.01.2013

U državnom vrhu Srbije "postignuto apsolutno jedinstvo oko platforme i rezolucije za pregovore sa Prištinom". Da mođe da bude izbora ne bih radio ovo što radim i pregovarao sa Tačijem, kaže premijer i lider SPS-a Ivica Dačić.

DAČIĆ: Izbori mogu biti kad hoćete

Telegraf - 11.01.2013

Premijer tvrdi da u državnom vrhu Srbije postoji apsolutno jedinstvo povodom platforme i rezolucije za pregovore s Prištinom, uz uverenje da Vlada neće pasti Premijer Ivica Dačić kaže da u državnom vrhu Srbije postoji apsolutno jedinstvo ...

Dačić: Mogu na izbore kad hoćete

Vesti Online - 11.01.2013

Premijer Ivica Dačić tvrdi da Vlada neće pasti ni zbog platforme o KiM, ni zbog borbe protiv korupcije, ni zbog Šarića. "Izbori mogu biti kad hoćete", kaže on.

"Platforma o KiM nema vrednost za EU"

Vesti Online - 11.01.2013

Specijalni izaslanik evropske unije na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je da su zaključci ministara EU iz decembra prošle godine jedina platforma za razgovore Kosova i Srbije.

Toma nas je opet prevario

Vesti Online - 11.01.2013

Poslanici Skupštine Srbije uskoro bi trebalo da se izjasne o predlogu rezolucije o osnovama za razgovore sa Prištinom. Kako stvari stoje, o tom dokumentu će se burno raspravljati.

Žbogar: Platforma o Kosovu bezvrijedna za EU

Al Jazeera - 11.01.2013

Šef ureda EU-a na Kosovu rekao da su zaključci evropskih ministara jedina platforma za razgovore Srbije i Kosova. Specijalni izaslanik Evropske unije i šef ureda EU-a na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da su zaključci evropskih ministara ...

Nagoveštava li Beograd ukidanje institucija na Kosovu

R.S.Evropa - 11.01.2013

Izjava premijera Srbije Ivice Dačića da Beograd rezolucijom o pregovorima sa Prištinom predlaže rešenje za paralelizam i paralizu institucija na Kosovu otvorila je pitanje da li to Beograd nagoveštava ukidanje svojih insititucija na Kosovu.

Platfoma nije tajna, ali je poverljiva

Prva Srpska TV - 11.01.2013

Ništa iz Platforme o Kosovu i Metohiji nije tajna i u obrazloženju Rezolucije koja će se naći pred poslanicima je navedeno gotovo sve ono što piše u Platformi, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.

Mediji u regionu o platformi i rezoluciji

RTS - 10.01.2013

Vlada i predsednik Srbije jednoglasno usvojili platformu i predlog rezolucije za dijalog o Kosovu, preneli su mediji u regionu. Mediji u regionu izvestili su da su Vlada i predsednik Srbije jednoglasno usvojili platformu i predlog ...

Srbi: Rezolucija suprotna platformi

B92 - 10.01.2013

Zvečan -- Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su da je predlog Rezolucija u suprotnosti sa tekstom platforme predsednika Tomislav Nikolić.

Srbi sa severa Kosova nezadovoljni rezolucijom

Press - 10.01.2013

"To se odnosi posebno na deo zbog koga je Vaša Platforma podržana od strane Srba sa Kosova i Metohije", ističe se u pismu i dodaje da su "posebno podržani stavovi da se ne postižu parcijalni dogovori sa privremenim institucijama samouprave ...

Srbi sa severa Kosova nezadovoljni rezolucijom

Blic - 10.01.2013

Predsednici opština i skupština opština sa severa Kosova uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću i ocenili da rezolucija o Kosovu nije u skladu sa platformom koju im je Nikolić ranije predstavio.

Srbi sa severa Kosmeta nezadovoljni

RTS - 10.01.2013

Lideri Srba sa severa Kosova uputili otvoreno pismo predsedniku Tomislavu Nikoliću i ocenili da Predlog rezolucije o Kosovu nije u skladu sa platformom koju im je Nikolić ranije predstavio.

Srbi sa severa Kosova nezadovoljni rezolucijom

Kurir - 10.01.2013

Predsednici opština i skupština opština sa severa Kosova tvrde da rezolucija o Kosovu nije u skladu sa platformom koju im je predsednik Srbije predstavio KOSOVSKA MITROVICA - Predsednici opština i skupština opština sa severa Kosova uputili ...

Ristić: U Rezoluciji izostavljena suština dogovorena s Nikolićem

Blic - 10.01.2013

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da Srbi sa severa Kosova nisu zadovoljni tekstom Rezolucije o Kosovu i Metohiji zato što je iz nje izostavljena suština koja je dogovorena prilikom njihovog sastanka sa ...

Žbogar: Platforma Srbije za EU „nema vrednost”

Politika - 10.01.2013

PRIŠTINA – Specijalni izaslanik Evropske unije i šef kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je danas da su zaključci evropskih ministara iz decembra prošle godine jedina platforma za razgovore Beograda i Prištine, a da platforma ...

"Platforma neće uticati na dijalog"

B92 - 10.01.2013

Priština -- Samuel Žbogar kaže da platforma Srbije za EU "nema vrednost", jer su zaključci ministara EU iz decembra 2012. jedina platforma za dijalog Beograda i Prištine.

Dačić: Izbori mogu biti kad hoćete

B92 - 10.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić tvrdi da Vlada neće pasti ni zbog platforme o KiM, ni zbog borbe protiv korupcije, ni zbog Šarića. "Izbori mogu biti kad hoćete", kaže on "Izbori mogu da budu kad god hoćete.

Srbi sa severa Kosova: Rezolucija suprotna platformi

Novi Magazin - 10.01.2013

Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su danas da je predlog rezolucija o Kosovu, koji je usvojila Vlade Srbije, u suprotnosti sa tekstom platforme koju im je krajem decembra predstavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Srbi sa Kosova: Rezolucija suprotna platformi

Mondo - 10.01.2013

Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su danas da je predlog rezolucija o Kosovu, koji je usvojila Vlade Srbije, u suprotnosti sa tekstom platforme koju im je krajem decembra predstavio predsednik Srbije.

Srbi sa severa Kosova pisali Nikoliću: "Nezadovoljni smo rezolucijom"

S media - 10.01.2013

Srbi sa severa Kosova pisali Nikoliću: "Nezadovoljni smo rezolucijom" Nastavak pregovora na tehničkom nivou i implementacija postignutih dogovora predstavlja direktno priznavanje nezavisnosti takozvane republike Kosovo, kaže se u pismu ...

SRBI SA KOSOVA NEZADOVOLJNI: Rezolucija nije u skladu sa Nikolićevom platformom

Telegraf - 10.01.2013

- Nastavak pregovora na tehničkom nivou i implementacija postignutih dogovora predstavlja direktno priznavanje nezavisnosti takozvane republike Kosovo - upozorili su predsednici opština i skupština opština sa severa Kosova Predsednici ...

Priština ne želi razgovarati o platformi Beograda

R.S.Evropa - 10.01.2013

U Prištini komentarišu kako je platforma Srbije samo za unutrašnju upotrebu i da nikako neće biti deo političkog dijaloga koji se vodi u Briselu.

"Rezolucija nije u skladu s platformom"

Vesti Online - 10.01.2013

Predsednici opština i skupština opština sa severa Kosova uputili su otvoreno pismo predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću i ocenili da rezolucija o Kosovu nije u skladu sa platformom koju im je Nikolić ranije predstavio.

Pomak bez pomaka

Danas - 10.01.2013

Usvajanje Platforme i Rezolucije o Kosovu prekjuče, na zajedničkoj sednici predsednika Srbije i Vlade, ne treba gledati iz fatalističkog ugla uz ocenu da je reč o dokumentima iz kojih će proizaći kopernikanski obrt kada je reč o odnosu ...

Žbogar: Platforma Srbije o Kosovu nema vrednost za Evropsku uniju

S media - 10.01.2013

Žbogar: Platforma Srbije o Kosovu nema vrednost za Evropsku uniju Ne mogu da komentarišem platformu Srbije. Za mene platforma u procesu dijaloga ostaje ona Saveta ministara EU iz decembra gde su jasno odredjeni zahtevi zemalja Evropske ...

Žbogar: Platforma o Kosovu nema vrednost za EU

Novi Magazin - 10.01.2013

Specijalni izaslanik EU i šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar kaže da platforma Srbije za EU "nema vrednost", jer su zaključci ministara EU iz decembra 2012. jedina platforma za dijalog Beograda i Prištine.

Dačić: Srbija nijednog građanina neće ostaviti na cedilu i vetrometini!

ALO - 10.01.2013

U državnom vrhu Srbije postignuto je apsolutno jedinstvo oko platforme i rezolucije za pregovore sa Prištinom i sada svom snagom krećemo u ostvarenje naša dva najvažnija cilja, da pronađemo trajno i održivo rešenje za Kosovo i načinimo ...

Marko Đurić: Nije bilo odstupanja iz okvira

Novosti - 10.01.2013

Savetnik predsednika Srbije govori za „Novosti“ o podršci rezoluciji. Jasna odlučnost da se u pregovorima poštuje platforma OČEKUJEMO da i kod relevantnih opozicionih stranaka sazri svest o neophodnosti jačanja državne pregovaračke ...

Dačić: Niko nije pobedio, sve je dogovoreno

Novosti - 10.01.2013

Predsednik Vlade Srbije govori za „Novosti“ o platformi i rezoluciji, nastavku dijaloga, datumu za EU. Ne bih sve ovo radio da verujem da će doći do skorih izbora.

Dačić: Izbori mogu da budu kad hoćete

Novi Magazin - 10.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da ne očekuje skore izbore i tvrdi da Vlada neće pasti ni zbog platforme o KiM, ni zbog borbe protiv korupcije, ni zbog slučaja Šarića. "Izbori mogu da budu kad god hoćete.

Srbi sa severa Kosova nezadovoljni: Rezolucija suprotna platformi!

Nadlanu - 10.01.2013

Tim povodom oni su Nikoliću uputili otvoreno pismo u kojem se navodi da je juče usvojen predlog rezolucije o Kosovu u neskladu sa tekstom platforme, naročito u onom delu zbog kojeg su Srbi podržali platformu krajem decembra.

Dačić neće Nikolićevu platformu

Blic - 09.01.2013

Vlada Srbije bi na današnjoj sednici trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu, o kojoj će se, kako je najavljeno, u petak izjašnjavati i poslanici u Skupštini.

Državni vrh o platformi za Kosmet

RTS - 09.01.2013

Sednica Vlade Srbije o platformi za Kosovo kojoj će prisustvovati i predsednik Tomislav Nikolić biće održana danas. Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića o platformi za Kosovo biće održana danas.

Vlada Srbije i predsednik Nikolić danas o platformi i rezoluciji o KiM

24sata - 09.01.2013

Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koja bi potom trebalo da bude prosleđena parlamentu na usvajanje, biće održana danas.

Čemu služi platforma za Kosovo?

DW - 09.01.2013

Platforma za Kosovo trebalo bi da bude usvojena na zajedničkoj sednici Vlade i predsednika Srbije i da zatim ode na usvajanje u Skupštini. Da li je to dokument za unutrašnju upotrebu ili nova kosovska politika? Tokom prethodnih nedelja ...

Državni vrh o platformi za Kosmet u 10 sati

Kurir - 09.01.2013

Vlada bi trebalo da usvoji dva teksta - rezoluciju, koja je obavezujući dokument i o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, i drugi obavezujući dokument za koji i dalje nije izvesno da li će biti definisan kao platforma, uredba ili ...

Državni vrh postigao dogovor o Kosovu i Metohiji

Press - 09.01.2013

Predsednik Tomislav Nikolić je posle sednice rekao da je Vlada je usvojila dva teksta - rezoluciju, koja je obavezujući dokument i o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, i drugi obavezujući dokument - platformu, koja prema rečima ...

Usvojena Nikolićeva platforma o Kosmetu

Kurir - 09.01.2013

Državni vrh utvrdio je ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada Srbije, kao predlog rezolucije, uputiti Skupštini Srbije na usvajanje BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Platformu o Kosovu i Metohiji koju je predložio ...

Predsednik i vlda usvojili jednoglasno rezoluciju o KiM

Politika - 09.01.2013

BEOGRAD – Predlog rezulicuje o osnovama za razgovore sa privremenim institucijama u Prištini i platforma iz koje je proistekao taj dokument usvojeni su na zajedničkoj sednici predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vlade Srbije.

Nikolić: Srbija jednoglasno stala iza rezolucije

24sata - 09.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija danas pokazala jednoglasan stav i jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i poručio da je delimično smiren jer je velika obaveza i teret koji je nosio i preuzeo zajedno sa Vladom ...

Dačić: Usvojena platforma o KiM, vlada donela rezoluciju

24sata - 09.01.2013

Vlada Srbije usvojila je danas Platformu o Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i rezoluciju koju će uputiti skupštini na usvajanje, saopštio je premijer Ivica Dačić.

Jednoglasno usvojena rezolucija o Kosmetu

RTS - 09.01.2013

Državni vrh Srbije jedinstveno stao iza platforme i rezolucije o nastavku pregovora o Kosovu. Rezolucija u subotu pred poslanicima, platforma neće biti objavljena. "Rezolucija je okvir u kojem ćemo se kretati", rekao Dačić.

Državni vrh jedinstveno o Kosmetu

RTS - 09.01.2013

Državni vrh Srbije jedinstveno stao iza platforme i rezolucije o nastavku pregovora o Kosovu. Rezolucija u subotu pred poslanicima, platforma neće biti objavljena. "Rezolucija je okvir u kojem ćemo se kretati", rekao premijer Dačić.

Rezolucija o Kosovu jednoglasno usvojena; Nikolić: Želim da pomognem Vladi i šta god da im treba mogu da mi se obrate

Blic - 09.01.2013

Beograd - - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija danas pokazala jednoglasan stav i jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i poručio da je delimično smiren jer je velika obaveza i teret koji je nosio i preuzeo zajedno ...

Dačić: U Platformi nema odredbi o mogućnosti prekida pregovora sa Prištinom

Blic - 09.01.2013

Potrebne su nam institucije koje priznaju i Beograd i Priština, i mi ovim dokumentom dajemo naše viđenje kako da se reši problem - kazao je Dačić na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice Vlade i predsednika Srbije, na kojoj su ...

Nikolić: Očekujem da i opozicija podrži rezoluciju

Press - 09.01.2013

Na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice s Vladom Srbije na kojoj su usvojeni Platforma i Rezolucija za pregovore s Prištinom, Nikolić je rekao da u danas usvojenim dokumentima ima "ublažavanja ivica", ali da je jasno navedeno ...

Rezolucija javna, platforma tajna

B92 - 09.01.2013

Beograd -- Predsednik Srbije i Vlada jednoglasno postigli dogovor o dva dokumenta o KiM - rezolucija ide pred poslanike, platforma neće izlaziti u javnost. Očekuje se da će vanredna sednica parlamenta biti održana u subotu u 10h.

Rezolucija o Kosovu jednoglasno usvojena; Nikolić: Želim da pomognem Vladi

Blic - 09.01.2013

Vlada Srbije usvojila je jednoglasno na današnjoj sednici platformu o Kosovu koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i rezoluciju koja definiše osnovne principe za pregovore sa Prištinom.

Jovanović: Rezolucija je samo ritualno zaklinjanje u Kosovo

Blic - 09.01.2013

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je, posle "višemesečnog mrcvarenja i sluđivanja građana" o platformi za Kosovo, potvrđeno da ne postoji saglasnost vladajuće većine oko zajedničke ...

Jovanović: Nema dogovora o KiM

B92 - 09.01.2013

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović kaže da neobjavljivanje platforme o Kosovu potvrđuje da ne postoji saglasnost vladajuće većine o zajedničkoj platformi o KiM.

Reagovanja na sednicu državnog vrha

RTS - 09.01.2013

Različite ocene političkih stranaka o sastanku Vlade i predsednika Srbije i jednoglasnoj podršci platformi za Kosovo i Metohiju. Dok stranke u vlasti hvale jedinstvo državnog vrha, opozicija smatra da nema saglasnosti vladajuće većine.

Rezolucija javna, platforma tajna

Politika - 09.01.2013

Tomislav Nikolić: Srbija pokazala da može da stane iza jednog dokumenta jednoglasno uz sva ograničenja i bojazan koje neko ima kada razgovara o Kosovu i Metohiji.

"Platforma- za unutrašnju upotrebu"

B92 - 09.01.2013

Priština -- Portparol predsednice Kosova Arber Vlahiu kaže da je platforma Srbije o Kosovu za unutrašnju upotrebu i da neće uticati na dijalog Beograda i Prištine.

Sednica o KiM, Vlada donosi dva dokumenta

Novi Magazin - 09.01.2013

Beta Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koja bi potom trebalo da bude prosleđena parlamentu na usvajanje, održaće se danas. Sednica će početi u 10 sati.

Platforma na dodatnom peglanju!

ALO - 09.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića o platformi o Kosovu koja je trebalo da bude održana juče pomerena je za danas, a prema saznanjima “Alo!”, sinoć je u vladajućoj koaliciji nastavljeno usaglašavanje ...

Danas sednica Vlade o Kosovu

Mondo - 09.01.2013

Sednica Vlade Srbije o Kosovu kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić održaće se danas, a počinje u 10 sati. Ranije je najavljeno da bi državni vrh trebalo da utvrdi ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada ...

Danas sednica Vlade o platformi i rezoluciji za KiM

ALO - 09.01.2013

Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koja bi potom trebalo da bude prosleđena parlamentu na usvajanje, biće održana danas.

Zajednička sednica o KiM, Vlada donosi dva dokumenta

Prva Srpska TV - 09.01.2013

Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koja bi potom trebalo da bude prosleđena parlamentu na usvajanje, biće održana danas.

Počela sednica Vlade i predsednika Nikolića

Beta - 09.01.2013

Tweet BEOGRAD, 9. januara 2013. (Beta) - U Vladi Srbije nešto posle 10 sati počela je zajednička sednica sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o Kosovu.

Počela sednica Nikolića i Vlade o Kosovu

Vesti Online - 09.01.2013

Zajednička sednica Vlade Srbije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem počela je nešto posle 10 sati u zgradi Vlade. Tema sednice su platforma o Kosovu i Metohiji, koju je predložio Nikolić i rezolucija o kojoj treba da se izjasni Skupština ...

Počela sednica državnog vrha

Novosti - 09.01.2013

Vlada bi trebalo da usvoji dva teksta - rezoluciju, koja je obavezujući dokument i o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, i drugi obavezujući dokument za koji i dalje nije izvesno kako će biti definisan BEOGRAD - Vlada bi trebalo da ...

Počela sednica Vlade o Kosovu

Mondo - 09.01.2013

Zajednička sednica Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića o platformi i rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koja bi zatim trebalo da bude prosleđena parlamentu na usvajanje, počela je nešto posle 10 časova.

Državni vrh postigao dogovor o Kosovu

Mondo - 09.01.2013

Predsednik Srbije i Vlada postigli jedinstvo o dva dokumenta o Kosovu. Rezolucija, najverovatnije u subotu pred poslanicima. Platforma neće biti objavljena.

Usvojena rezolucija i platforma o Kosovu

Novi Magazin - 09.01.2013

Beta Predlog rezolucije o osnovama za razgovore sa Prištinom i platforma iz koje je proistekao taj dokument usvojeni su danas na zajedničkoj sednici predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vlade Srbije.

DRŽAVNI VRH JEDINSTVEN: Usvojena platforma i rezolucija o Kosovu! (VIDEO)

Telegraf - 09.01.2013

"Na sednici je jednoglasno prihvaćen predlog platforme o Kosmetu koji neće ići u javnost, ali je Vlada predložila rezoluciju koja će ići u Skupštinu", kaže premijer dok predsednik poziva Skupštinu i poslanike vladajuće koalicije i ...

"Zbog EU pregovaramo sa Prištinom"

Vesti Online - 09.01.2013

Rezolucijom o pregovorima sa Prištinom, Srbija predlaže rešenje za paralelizam i paralizu institucija na Kosovu i Metohiji, čime se priznaje njegova celovitost u smislu Rezolucije SB UN 1244, ali bez priznavanja nezavisnosti, izjavio je ...

Nikolić: Vlada je usvajanjem rezolucije za KiM pokazala jedinstvo

ALO - 09.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija danas pokazala jednoglasan stav i jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i poručio da je delimično smiren jer je velika obaveza i teret koji je nosio i preuzeo zajedno sa Vladom ...

Jednoglasno usvojena platforma o Kosmetu

Glas javnosti - 09.01.2013

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Platformu o Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i rezoluciju koju će uputiti skupštini na usvajanje! " Vlada Srbije usvojila je danas Platformu o Kosovu i Metohiji ...

Usvojena platforma o Kosovu

Beta - 09.01.2013

Tweet BEOGRAD, 9. januara 2013. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u sredu Platformu o Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i rezoluciju koju će uputiti skupštini na usvajanje, saopštio je premijer Ivica ...

Nikolić: Srbija jednoglasno za rezoluciju i Kosovo

S media - 09.01.2013

Nikolić: Srbija jednoglasno za rezoluciju i Kosovo Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija danas pokazala jednoglasan stav i jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i poručio da je delimično smiren jer je velika obaveza i ...

Dačić: Nudimo rešenje ne odstupajući od naših interesa (VIDEO)

S media - 09.01.2013

Dačić: Nudimo rešenje ne odstupajući od naših interesa (VIDEO) -Vlada je usvojila platformu, koja neće ići u javnost i predlog rezolucije, koji će biti prosleđen skupštini.

Srbija predlaže rešenje za paralelizam

Beta - 09.01.2013

Tweet BEOGRAD, 9. januara 2013. (Beta) - Rezolucijom o pregovorima sa Prištinom, i paralizu institucija na Kosovu, čime se priznaje njegova celovitost u smislu Rezolucije SB UN 1244, ali bez priznavanja nezavisnosti, izjavio je u sredu ...

Nikolić: Srbija za rezoluciju, Dačić: Iskazano državno jedinstvo

Novosti - 09.01.2013

Rezoulicuja i Platforma o osnovama za razgovore sa privremenim institucijama u Prištini jednoglasno usvojio državni vrh. Za subotu zakazana sednica Skupštine Srbije BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija danas ...

Očekujem da i opozicija podrži rezoluciju

Beta - 09.01.2013

Tweet BEOGRAD, 9. januara 2013. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija pokazala da može jednoglasno da stane iza jednog dokumenta i izrazio očekivanje da će i opozicija u Skupštini Srbije podržati vladu da ...

Nikolić: Nema priznavanja Kosova

Vesti Online - 09.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija danas pokazala da može jednoglasno da stane iza jednog dokumenta i izrazio očekivanje da će i opozicija u Skupštini Srbije podržati vladu da sprovodi rezoluciju o Kosovu koja je, ...

Državni vrh jedinstven o platformi i rezoluciji o KiM

Prva Srpska TV - 09.01.2013

Platforma i predlog rezolucije o rešavanju pitanja Kosova i Metohije dobili su danas jednoglasnu podršku državnog vrha na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića.

Jovanović: Nova rezolucija za odbranu stare politike, a platforma ni ne postoji

S media - 09.01.2013

Jovanović: Nova rezolucija za odbranu stare politike, a platforma ni ne postoji Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da neobjavljivanje platforme o Kosovu potvrdjuje da ne postoji saglasnost ...

Srbija o Kosovu: Tajna Platforma jednoglasno usvojena

R.S.Evropa - 09.01.2013

Vlada Srbije je na zajedničkom sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem usvojila dva teksta - rezoluciju, o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, i drugi dokument koji će, kako prenose mediji, sadržati jasne instrumente za ...

Ništa novo

Danas - 09.01.2013

Beograd - Posle višemesečnog mrcvarenja i sluđivanja građana idejom o „tajnoj platformi“ najdirektnije je potvrđeno ono o čemu je LDP govorio, a to je da ne postoji saglasnost vladajuće većine oko zajedničke platforme za rešavanje ...

Rekli smo svetu šta hoćemo

Danas - 09.01.2013

Beograd - Rezolucija o Kosovu i Metohiji koja je usvojena na zajedničkoj sednici vlade i predsednika države prati duh platforme o Kosovu i Metohiji i neka je vrsta sažetka te platforme.

Dačić: Rešenje za paralelizam

Danas - 09.01.2013

Beograd - Vlada Srbije jednoglasno je juče usvojila dva dokumenta - platformu o Kosovu i Metohiji, koju je predložio predsednik države Tomislav Nikolić, i rezoluciju, utemeljenu na platformi, koja će biti dostavljena parlamentu na ...

"Kakva platforma, priznajte nezavisnost!"

Vesti Online - 09.01.2013

Platforma Srbije o Kosovu služi za "unutrašnju upotrebu i nijednom se neće predstaviti" u dijalogu Kosova i Srbije, izjavio je savetnik predsednice Kosova Arber Vlahiu.

Kosovske vlasti odbacuju platformu Srbije

Novi Magazin - 09.01.2013

Platforma Srbije o Kosovu služi za "unutrašnju upotrebu i nijednom se neće predstaviti" u dijalogu Kosova i Srbije, izjavio je danas savetnik predsednice Kosova Arber Vlahiu.

Puno jedinstvo u odbrani Kosova

Novosti - 09.01.2013

Vlada Srbije,u prisustvu predsednika Republike Tomislava Nikolića, jednoglasno usvojila Rezoluciju i Platformu za pregovore sa Prištinom i te dokumente prosledila Narodnoj skupštini. Nikolić: Ne smemo ići ispod ovoga.

Danas sednica o KiM: Vlada donosi dva dokumenta

Nadlanu - 09.01.2013

Sednica je, prema najavama čelnika koalicije, trebalo da bude održana u utorak, ali nije formalno ni zakazana iz tehničkih razloga i potrebe da se još vremena posveti dogovorima o konačnoj verziji dokumenta.

Sukob Dačića i Nikolića oko platforme

Nadlanu - 09.01.2013

Iako su osnovne tačke tog dokumenta manje-više dogovorene, ostalo je sporno da li će se rezolucija pozvati na platforfmu o Kosovu, što zahteva predsednik Tomislav Nikolić, ili će se izbeći njeno pominjanje, piše "Blic".

Državni vrh jedinstven o platformi i rezoluciji: Kosovo nije nezavisna država

Nadlanu - 09.01.2013

- Srbija je barem danas na sednici vlade pokazala da iza jednog dokumenta može da stane jednoglasno uz sva ograničenja i bojazan koje neko ima kada razgovara o Kosovu i Metohiji i u svako nadanje budući da je proteklo mnogo vremena i da je ...

Vlada o platformi za Kosmet

RTS - 08.01.2013

Zajednička sednica Vlade i predsednika Tomislava Nikolića o platformi o daljim razgovorima Beograda i Prištine. Vlada Srbije, na sednici kojoj će prisustvovati i predsednik Tomislav Nikolić, trebalo bi da se izjasni o platformi za Kosovo i ...

Nikolić danas sa ministrima usvaja rezoluciju

Kurir - 08.01.2013

Pet osnovnih tačaka: Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM, nastavak dijaloga sa Prištinom čiju svaku pozitivnu etapu mora da prati i naš napredak u evrointegracijama, rešavanje statusa severa pokrajine, garancije individualnih i ...

Vlada danas o rezoluciji, platforma u skupštini u petak

24sata - 08.01.2013

Platforma o Kosovu i Metohiji na predlog presednika Srbije Tomislava Nikolića, trebalo bi danas da bude usvojena na zajedničkoj sednici vlade i predsednika, nakon čega će vlada predložiti rezoluciju i proslediti je skupštini u petak, ...

Sednica vlade i predsednika sutra

Blic - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra, rečeno je ...

Vlada danas o rezoluciji

Press - 08.01.2013

On je ocenio da je platforma "ono što Srbija danas može da ostvari". "Iznad toga ne može, očigledno, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je juče Nikolić nakon Božićne liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Platforma će dobiti podršku

Kurir - 08.01.2013

Biće dovoljno vremena da se poslanici upoznaju sa tim tekstom, očekujem podršku ogromne većine i da kroz rezoluciju bude usvojen dokument na principima koji moraju biti svima jasan BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović ...

Sednica o Kosovu i Metohiji još nije ni zakazana

Press - 08.01.2013

"Sednica još nije zakazana, a postoji mogućnost da bude pomerena za sutra", kazao je taj izvor. Ranije je najavljeno da bi na sastanku državni vrh trebalo da usvoji ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada Srbije kao predlog ...

Državni vrh sutra o platformi za Kosmet

RTS - 08.01.2013

Državni vrh će sutra razmatrati platformu i rezoluciju o daljim razgovorima Beograda i Prištine. Kako RTS saznaje, sednica, koja je prethodno najavljivana za danas, odložena je da bi se dodatno usaglasili svi detalji predloga rezolucije.

Odložena sednica o platformi za Kosmet?!

Kurir - 08.01.2013

Platforma o Kosovu i Metohiji trebalo je da bude tema današnje zajedničke sednice Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića BEOGRAD - Državni vrh trebalo je danas da razmatra platformu o daljim razgovorima Beograda i Prištine, ali je ...

Sednica vlade i predsednika sutra

24sata - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra, rečeno je ...

Sutra sednica o platformi za Kosmet

Kurir - 08.01.2013

Sednica je, prema najavama čelnika koalicije trebalo da bude održana danas, ali nije formalno zakazana i, kako je rečeno, biće održana sutra, 8.

Dva dokumenta državnog vrha o KiM

B92 - 08.01.2013

Beograd -- Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije o platformi o Kosovu koja je trebalo da bude održana danas pomerena je za sutra, saznaje B92. Kako saznajemo na sutrrašnjoj sednici će o Kosovu biti usvojena dva dokumenta.

Sutra sednica o platformi za Kosovo i Metohiju

Press - 08.01.2013

Sednica je, prema najavama čelnika koalicije trebalo da bude održana danas, ali nije formalno zakazana i, kako je rečeno, biće održana sutra. Prema saznanjima Tanjuga, nadležnima je u vladi sinoć prosleđen nacrt rezolucije pripremljen u ...

Počela sednica Vlade i predsednika Nikolića o Kosovu

Blic - 08.01.2013

U Vladi Srbije nešto posle 10 sati počela je zajednička sednica sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o Kosovu. U Vladi je rečeno da će posle sednice, u 11.30, biti održana konferencija za novinare.

Sutra sednica Vlade o platformi, prisustvovaće i Nikolić

Blic - 08.01.2013

Sednica Vlade Srbije o platformi za Kosovo kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić biće održana sutra u 10 sati, rečeno je agenciji Beta u Vladi.

Danas sednica Vlade o platformi, prisustvovaće i Nikolić

Blic - 08.01.2013

Sednica Vlade Srbije o Kosovu kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić održaće se danas, a počinje u 10 sati. Ranije je najavljeno da bi državni vrh trebalo da utvrdi ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada ...

Predsednik i Vlada jednoglasno usvojili rezoluciju o KiM

Blic - 08.01.2013

Beograd - Predlog rezolucije o osnovama za razgovore sa privremenim institucijama u Prištini i platforma iz koje je proistekao taj dokument usvojeni su danas na zajedničkoj sednici predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vlade Srbije.

Nikolić danas na sednici Vlade

Novi Magazin - 08.01.2013

Vlada Srbije danas bi trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu i Metohiji, a vanrednoj sednici će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vlada usvaja rezoluciju o Kosovu

Vesti Online - 08.01.2013

Vlada Srbije bi danas trebalo da usvoji rezoluciju o KiM, koja će sadržati ključne principe iz platforme predsednika Tomislava Nikolića i biti kompas pregovaračkom timu Srbije u nastavku političkog dijaloga sa Prištinom, pišu Večernje ...

ODLUKA: Vlada Srbije sutra usvaja rezoluciju o Kosovu!

Telegraf - 08.01.2013

Vlada bi trebalo da usvoji dva teksta - rezoluciju, koja je obavezujući dokument i o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, ali i platformu Rezolucija o trebala bi sutra na sednici da bude usvojena, a ona će sadržati ključne i biti kompas ...

Nikolić na vanrednoj sednici Vlade: Usvaja se rezolucija o KiM?

S media - 08.01.2013

Nikolić na vanrednoj sednici Vlade: Usvaja se rezolucija o KiM? Vlada Srbije bi danas trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu i Metohiji, a vanrednoj sednici će prisustvovati i predsednik Tomislav Nikolić.

S MEDIA SAZNAJE: Vlada danas o platformi za Kosovo

S media - 08.01.2013

S MEDIA SAZNAJE: Vlada danas o platformi za Kosovo Državni vrh će danas razmatrati platformu o daljim razgovorima Beograda i Prištine, saznaje S media portal u vrhu vladajuće koalicije.

Završena sednica Vlade: Ministri i predsednik o platformi za Kosovo (FOTO+VIDEO)

S media - 08.01.2013

Završena sednica Vlade: Ministri i predsednik o platformi za Kosovo (FOTO+VIDEO) Državni vrh danas razmatrao platformu o daljim razgovorima Beograda i Prištine, potvrđeno S media portalu u Predsedništvu.

Završena sednica Vlade: Rezolucija usvojena, platforma o KiM i dalje tajna! (FOTO+VIDEO)

S media - 08.01.2013

Završena sednica Vlade: Rezolucija usvojena, platforma o KiM i dalje tajna! (FOTO+VIDEO) Predsednik Tomislav Nikolić pozvao Skupštinu i poslanike vladajuće koalicije i opozicije da podrže rezoluciju koju je Vlada usvojila i da ovlaste ...

Nikolić danas o platformi s Vladom Srbije

Mondo - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na čijem će dnevnom redu biti platforma o Kosovu i Metohiji, verovatno će biti održana u popodnevnim satima.

Vlada danas o rezoluciji, platforma u skupštini u petak

Prva Srpska TV - 08.01.2013

Platforma o Kosovu i Metohiji na predlog presednika Srbije Tomislava Nikolića, trebalo bi danas da bude usvojena na zajedničkoj sednici vlade i predsednika, nakon čega će vlada predložiti rezoluciju i proslediti je skupštini u petak, ...

Odložena sednica Vlade o platformi za Kosovo

Mondo - 08.01.2013

Platforma o Kosovu i Metohiji trebalo je da bude tema današnje zajedničke sednice Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića. Međutim, kako nezvanično saznaje RTS, sednica je odložena.

Sednica vlade i predsednika o Kosovu sutra

Novi Magazin - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra.

Sednica vlade i predsednika o platformi sutra

Prva Srpska TV - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra, rečeno je ...

Sednica o platformi za Kosmet u sredu

Glas javnosti - 08.01.2013

BEOGRAD - Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra, u ...

Vlada i predsednik u sredu o Kosovu

Beta - 08.01.2013

Tweet BEOGRAD, 8. januara 2013. (Beta) - Najavljena zajednička sednica vlade i predsednika Srbije odložena je za sredu, jer se još usaglašavaju tekstovi platforme i rezolucije o Kosovu, rečeno je agenciji Beta u vladi.

Sednica vlade i predsednika o platformi sutra

Novosti - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra BEOGRAD - ...

Sednica o platformi za KiM odložena za sutra

Mondo - 08.01.2013

Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji, koja bi potom trebalo da bude prosleđena parlamentu, odložena je danas za sutra, najavio šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Država spremila dva dokumenta o Kosovu

Vesti Online - 08.01.2013

Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije o platformi o Kosovu, koja je trebalo da bude održana danas, odložena je za sutra, saznaje B92. Kako saznaje B92, na sutrašnjoj sednici će o Kosovu biti usvojena dva dokumenta.

Tehnički razlozi ili nesloga?

Danas - 08.01.2013

Beograd - Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića o platformi i rezoluciji o KiM, koja je, prema najavama, trebalo da bude održana juče, pomerena je za danas, i to iz tehničkih razloga, rečeno je Danasu u ...

Vlada u sredu o platformi, prisustvuje i Nikolić

Beta - 08.01.2013

Tweet BEOGRAD, 8. januara 2013. (Beta) - Sednica Vlade Srbije o platformi za Kosovo kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić biće održana u sredu u 10 sati, rečeno je agenciji Beta u Vladi.

Dupla odbrana za Kosovo

Novosti - 08.01.2013

Posle celodnevnih konsultacija u utorak, republička vlada u sredu usvaja rezoluciju i platformu za KiM. U obrazloženju rezolucije biće i suštinski elementi dokumenta koji je pripremio Nikolić VLADA Srbije usvojiće u sredu , u deset časova, ...

Odloženo za sutra: Nikolić o platformi o Kosovu s Vladom Srbije

Nadlanu - 08.01.2013

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je da će zajednička sednica vlade i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na čijem će dnevnom redu biti platforma o Kosovu i Metohiji, verovatno biti održana u popodnevnim satima, ...

Nikolić: Očekujem da sutra usvoje platformu o Kosovu

Kurir - 07.01.2013

Trebalo bi sutra da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže skupštini, nadam se u petak, tako smo se dogovorili, rekao je predednik Srbije BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ...

Nikolić očekuje sutra usvajanje platforme o Kosovu

Blic - 07.01.2013

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Nikolić očekuje sutra usvajanje platforme o Kosovu

Politika - 07.01.2013

BEOGRAD –Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Nikolić sutra na sednici Vlade

B92 - 07.01.2013

Beograd -- Vlada Srbije bi sutra trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu i Metohiji, a vanrednoj sednici će prisustvovati i predsednik Nikolić, pišu Novosti.

Vlada o rezoluciji danas, skupština u petak

Politika - 07.01.2013

Predsednik Nikolić: Platforma je ono što Srbija danas može da ostvari. Iznad toga ne može, očigledno, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo Platforma o Kosovu i Metohiji, na predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ...

Sednica o Kosovu i Metohiji sutra, Vlada donosi dva dokumenta

Politika - 07.01.2013

Predsednik Nikolić: Platforma je ono što Srbija danas može da ostvari. Iznad toga ne može, očigledno, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo BEOGRAD – Zajednička sednica Vlade i predsednika Srbije o platformi i rezoluciji o ...

Nikolić: Sutra usvajanje platforme o Kosovu

Novi Magazin - 07.01.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Tomislav Nikolić: Očekujem usvajanje platforme o Kosovu

Glas javnosti - 07.01.2013

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Nikolić: Srbija iznad platforme ne može, ispod toga ne sme

S media - 07.01.2013

Nikolić: Srbija iznad platforme ne može, ispod toga ne sme Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Nikolić očekuje usvajanje platforme o Kosovu

Beta - 07.01.2013

Tweet BEOGRAD, 7. januara 2013. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u ponedeljak da bi na sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

Državni vrh danas o KiM

Danas - 07.01.2013

Beograd - Predlog državne platforme o Kosovu trebalo bi da bude usvojen na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i predsednika Republike danas u Beogradu.

Iznad ne može, ispod ne sme!

Novosti - 07.01.2013

Vlada u utorak na vanrednoj sednici usvaja tekst sa ključnim principima iz platforme za KiM. Dokument sa pet osnovnih tačaka daće smernice našim pregovaračima.