TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PUSTENI PRIVEDENI U LESKOVCU, STOJKOVICU PRODUZEN PRITVOR

B92 - 25.06.2000

Svih desetoro privedenih ucesnika neuspelog mitinga podrske Vladimiru Stojkovicu pusteni su u nedelju ujutru oko 2 sata iz leskovacke policije, javlja dopisnik iz Leskovca. Tome je prethodilo okupljanje 20-ak gradjana koji su usli u centralni hol s namerom da tamo i ostanu do ispunjenja zahteva.

PRIVEDENA CETVORICA AKTIVISTA OTPORA

B92 - 24.06.2000

Policija je u subotu u Rumi privela cetvoricu aktivista Otpora i zadrzala ih sat i po vremena. Marku Lajesicu, Aleksandru Stojkovicu, Vladimiru Malbasicu i Igoru Popovicu postavljana su vec uobicajena pitanja - ko je vodja Otpora i kako se pokret ...

STOJKOVIC OPTUZEN PO CLANU 133. KRIVICNOG ZAKONA

B92 - 23.06.2000

Advokatu Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava Zoranu Petrovicu potvrdjeno je u direktnom razgovoru sa nacelnikom SUP-a u Leskovcu da je aktivista Otpora Vladimir Stojkovic optuzen po clanu 133. Krivicnog zakona SRJ za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

PUSTENO 23 PRIVEDENA GRADJANA

B92 - 22.06.2000

Policija je u cetvrtak u Kragujevcu privela dvadesetak aktivista pokreta Otpor, dvoje novinara i predsednika Koalicije "Sumadija" Branislava Kovacevica. Posle visecasovnog informativnog razgovora kragujevacka policija je pustila 23 privedenih aktivista pokreta "Otpor", clanova opozicionih stranaka, ...

AKTIVISTI OTPORA ODREDJEN ISTRAZNI PRITVOR

B92 - 22.06.2000

Protest pokreta Otpor ispred sedista policije u Leskovcu, najavljen za cetvrtak povodom nocasnjeg privodjenja aktiviste Otpora Vladimira Stojkovica, otkazan je, jer je Stojkovic u medjuvremenu odveden u leskovacki istrazni zatvor uz krivicnu prijavu.

PRIVODJENJA AKTIVISTA OTPORA

B92 - 19.06.2000

Demokratska stranka je saopstila da je policija u ponedeljak ujutru u Negotinu privela clana te stranke i aktivistu Otpora Milosa Cvetkovica. Cvetkovic je zadrzan na informativnom razgovoru i otvoren mu je policijski dosije. Policija je danas u Beloj Crkvi privela maloletnog aktivistu "Otpora" L.T.