TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GRUBAC U NEDELJU U BUDIMPESTI

B92 - 09.02.2001

Jugoslovenski ministar pravde Momcilo Grubac razgovarace s koleginicom iz Madjarske Iboljom David o zastiti manjinskih prava, navodi "Madjar so" u broju od petka, pozivajuci se na informaciju agencije MTI koja saopstava da, na poziv David, Grubac u nedelju stize u zvanicnu posetu Madjarskoj.

ODLUKA USTAVNOG SUDA

B92 - 08.02.2001

Nedavna odluka Ustavnog suda Srbije koja je izazvala buru u madjarskim politickim i kulturnim organizacijama u Vojvodini, kao i nekim drugim ustanovama, jos nije stigla do Sente, izvestava u cetvrtak "Madjar so". Rec je o odluci po kojoj na manjinskim jezicima imena naselja treba ispisati tako da ...

OMETANJE SIGNALA MADJARSKE TELEVIZIJE

B92 - 07.02.2001

Julijana Teleki obavestila je u utorak poslanike na sednici Pokrajinske Skupstine da kanali televizije "Most" i "Palma" ometaju singale madjarske televizije i da vojvodjanski Madjari ne mogu da prate madjarske emisije, pise u sredu list "Madjar so".

PROTEST I REVOLT POVODOM ODLUKE USTAVNOG SUDA SRBIJE

B92 - 06.02.2001

Odluka Ustavnog suda Srbije nespojiva je sa evropskom demokratijom i sa manjinskim i ljudskim pravima - stoji u saopstenju Skupstine Kulturnog Saveza vojvodjanskih Madjara. Na sednici, odrzanoj u subotu u Subotici, najenergicnije se protestovalo povodom odluke Ustavnog suda Srbije od 25.

BELA BUGAR :USPESNI MADJARSKI MODEL

B92 - 06.02.2001

U Dunavskoj Sredi odrzan je III Kongres Stranke madjarske koalicije treceg februara ove godine. Kongresu su prisustvovali gotovo svi predstavnici Madjara van granica. Bela Bugar, predsednik stranke dao je u podnevnoj pauzi intervju za madjarsku web-stranicu.

OKONCANJE USAGLASAVANJA STATUSNOG ZAKONA

B92 - 06.02.2001

Ove nedelje zavrsava se usaglasavanje statusnog zakona u istitucijama javne uprave, u februaru ce se naci pred vladom, a u martu tekst nacrta zakona stize na sto parlamentarnih komisija – pise budimpestanski dnevni list ¨Madjar nemzet¨.