TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

I dalje policijski čas u Bangkoku

B92 - 23.05.2010

Bangkok -- Premijer Tajlanda Abhisit Vedžaživa saopštio je da će u glavnom gradu Bangkoku i još nekoliko provincija, policijski čas biti produžen za još dva dana. Premijer je to rekao u redovnom nedeljnom obraćanju naciji.

Vedžadživa: Normalizuje se život u Bangkoku

Blic - 23.05.2010

Tajlandski premijer Abhisit Vedžadživa izjavio je danas da se normalizuje život u centru glavnog grada, Bangkoka. Četiri dana pošto su žestoki nemiri potresli Tajland, premijer je najavio da se danas ponovo otvaraju škole i javne službe, a ...

Tajland: Produžen policijski čas

Vesti Online - 23.05.2010

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžaživa saopštio je danas da će u glavnom gradu Bangkoku i još nekoliko provincija, policijski čas zaveden u sredu biti produžen za još dva dana - obuhvatiće nedelju i ponedeljak veče.

Tajland: Policijski čas, za svaki slučaj

Mondo - 23.05.2010

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžaživa saopštio je danas da će u glavnom gradu Bangkoku i još nekoliko provincija, policijski čas zaveden u sredu biti produžen za još dva dana.

Vedžadživa: Život u Bangkoku se vraća u normalu

R.S.Evropa - 23.05.2010

Tajlandski premijer Abhisit Vedžadživa izjavio je danas da se normalizuje život u centru glavnog grada, Bangkoka. Četiri dana pošto su žestoki nemiri potresli Tajland, premijer je najavio da se danas ponovo otvaraju škole i javne službe, a ...

Vlada Tajlanda pozvala na nacionalno pomirenje

R.S.Evropa - 22.05.2010

Tajlandska vlada istakla je danas da je potrebno ostvariti nacionalno pomirenje nakon najtežih nemira koji su zahvatili tu zemlju u njenoj novijoj istoriji, ali se nije obavezala da će biti održani prijevremeni izbori kako su to zahtjevali ...

Poziv vlade na nacionalno pomirenje

S media - 22.05.2010

Tajlandska vlada istakla je danas da je potrebno ostvariti nacionalno pomirenje, posle najtežih nemira koji su zahvatili Tajland u novijoj istoriji, ali se nije obavezala da će raspustiti parlament i raspisati vanredne izbore, kao što ...

Centar Bangkoka danas potpuno pod kontrolom vojske

Blic - 21.05.2010

Tajlandska vojska će tokom dana potpuno preuzeti kontrolu i obezbediti centralni deo Bangkoka, dva dana posle akcije kojom su prekinuti protesti opozicije, izjavio je danas portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd.

Tajland: Vlast ugušila proteste

B92 - 21.05.2010

Bangkok -- Premijer Tajlanda Abhisit Vedžadživa izjavio da je u toj zemlji ponovo uspostavljen red posle sukoba s pristalicama opozicije. On je najavio pokretanje "nezavisne istrage" o nasilju u kojem je u poslednja dva meseca poginulo 83 ...

Istraga zbog sukoba na Tajlandu

RTS - 21.05.2010

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžadživa najavio pokretanje "nezavisne istrage" o nasilju u kojem je u poslednja dva meseca u toj zemlji poginulo 83 ljudi, a više od 1.900 ranjeno.

Šinavatra iz inostranstva „povlači konce“

DW - 21.05.2010

Za mnoge među onima koji su bili na ulicama Bangkoka Taksin Šinavatra je idol. Taj bivši premijer Tajlanda, između ostalih ima i državljanstvo Crne Gore.

Bangkok: U zapaljenom tržnom centru pronađeno deset tela

Blic - 21.05.2010

Vatrogasci koji su radili na raščišćavanju tržnog centra "Sentral vorld" u Bangkoku pronašli su u podrumu devet tela dok je policija pronašla jedno, javili su danas lokalni mediji.

Tajland: Policijski čas od tri dana

Glas javnosti - 21.05.2010

BANGKOK - Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici kojom su prekinuti protesti opozicije i njihove vođe se predale, javile su agencije.

Centar Bangkoka danas potpuno pod kontrolom vojske

R.S.Evropa - 21.05.2010

Tajlandska vojska će tokom dana potpuno preuzeti kontrolu i obezbjediti centralni dio Bangkoka, dva dana poslije akcije kojom su prekinuti protesti opozicije, izjavio je danas portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd.

Centar Bangkoka danas potpuno pod kontrolom vojske

S media - 21.05.2010

Tajlandska vojska će tokom dana potpuno preuzeti kontrolu i obezbediti centralni deo Bangkoka, dva dana posle akcije kojom su prekinuti protesti opozicije, izjavio je danas portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd.

Bangkok pod kontrolom vojske

Novosti - 21.05.2010

BANGKOK - Tajlandska vojska će tokom dana potpuno preuzeti kontrolu i obezbediti centralni deo Bangkoka, dva dana posle akcije kojom su prekinuti protesti opozicije, izjavio je danas portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd.

Vojska kontroliše centar Bangkoka

Mondo - 21.05.2010

Dva dana posle akcije kojom je prekinut dugotrajni i krvavi protest opozicije tajlandska vojska će ovladati centralnim delom prestonice. Kako je izjavio portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd, vojnici su preuzeli kontrolu nad kvartom ...

Premijer: U Tajlandu uspostavljen red

Vesti Online - 21.05.2010

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžadživa izjavio je danas da je u zemlji uspostavljen red, odnosno da je obustavljeno nasilje u Bangkoku i nekoliko provincija koje je eskaliralo ove sedmice.

Ponovo uspostavljen red u Bangkoku

S media - 21.05.2010

Premijer Tajlanda Abhisit Vedžadživa izjavio je da je u toj zemlji ponovo uspostavljen red posle sukoba s pristalicama opozicije i najavio pokretanje "nezavisne istrage" o nasilju u kojem je u poslednja dva meseca poginulo 83 ljudi.

Vojska kontroliše centar Bangkoka

Vesti Online - 21.05.2010

Dva dana posle akcije kojom je prekinut dugotrajni i krvavi protest opozicije tajlandska vojska će ovladati centralnim delom prestonice. Kako je izjavio portparol vojske Sunsern Kaevkumnerd, vojnici su preuzeli kontrolu nad kvartom ...

Pobuna ugušena, Bangkok gori

24online - 20.05.2010

AKCIJA - U Bangkoku je, nekoliko sati pošto je vojska okončala „čišćenje” uporišta demonstranata, zapaljeno dvadesetak zgrada, uključujući banke i tržne centre.

Četvrtak, 20.05.2010.

BBC - 20.05.2010

Britanska štampa i dalje s velikom pažnjom prati aktivnosti nove koalicione vlade i traži nagoveštaje prvih pukotina zbog ideoloških razlika dva partnera - Konzervativne i Liberalnodemokratske stranke.

Produžen policijski čas na Tajlandu

B92 - 20.05.2010

Bangkok -- Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije. Policijski čas je produžen posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici kojom su prekinuti protesti opozicije, a njihove vođe ...

Policijski čas na Tajlandu produžen za još tri dana

Blic - 20.05.2010

Tajlandske vlasti su za još tri dana produžile policijski čas uveden juče u Bangkoku i još 23 provincije. Vlasti su još jednom upozorile da će snage bezbednosti otvoriti vatru na svakog ko bude pokušao pljačku, ili podmetanje požara.

U sukobu u Tajlandu nema pobednika

DW - 20.05.2010

Iako su protesti u Tajlandu zvanično prekinuti, nemiri ne prestaju. U Bangkoku je sve više požara i pucnjave. Ako bi uskoro i zavladao mir, sukobi u zemlji ne bi bili rešeni, smatra Sibile Golte u svom komentaru U sukobu u Tajlandu nema ...

Vojska bez milosti počistila Bangkok

ALO - 20.05.2010

Tajlandska vojska okončala je operaciju čišćenja i evakuisanja kvarta u centru Bangkoka, gde je bilo zabarikadirano uporište demonstranata koji su zahtevali ostavku premijera.

Policijski čas u Bangkoku i 23 provincije

Mondo - 20.05.2010

Policijski čas uveden je u sredu u Bangkoku kao i u 23 tajlandske provincije posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici u kojoj su izbačene opozicione "crvene košulje" iz njihovog uporišta u centru grada, saopšio je vladin centar za ...

Bangkok u plamenu

Glas javnosti - 20.05.2010

BANGKOK - Vođe tajlandske opozicije saopštile su da obustavljaju dalje proteste pošto je vojska juče ujutru krenula u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila deo barikada, koristeći oklopna vozila ...

Policijski čas na Tajlandu produžen na tri dana

R.S.Evropa - 20.05.2010

Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije posijle vojne akcije u tajlandskoj prijestonici kojom su prekinuti protesti opozicije i njihove vođe se predale, javile su agencije.

Policijski čas na Tajlandu produžen na tri dana

S media - 20.05.2010

Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici kojom su prekinuti protesti opozicije i njihove vodje se predale.

Tajland: Policijski čas još tri dana

Novosti - 20.05.2010

BANGKOK - U Bangkoku i u 23 tajlandske provincije vlasti su produžile policijski čas na još tri dana, nakon vojne akcije u prestonici, kojom su prekinuti protesti opozicije.

Tajlandska vlada tvrdi da su nemiri uglavnom prestali

R.S.Evropa - 20.05.2010

Tajlandska vlada u četvrtak je objavila da je većim dijelom smirila nasilne demonstracije u Bangkoku koje su trajali deset sedmica dok su vojnici uklanjali preostale "male džepove" otpora a stanovnici se pokušavali vratiti uobičajenom ...

Policijski čas još tri dana

Danas - 20.05.2010

Bangkok - Tajlandska vlada je juče saopštila da su desetonedeljni nasilni protesti u prestonici uglavnom ugušeni. Vojska je nastojala da savlada otpor manjih grupa, a stanovnici su pokušavali da se vrate normalnom životu.

Tajlanđani se još ne smiruju

24online - 19.05.2010

VATRA - Tajlandska vlada premijera Abhisita Vedžadžive odbacila je juče predlog da s opozicijom pregovara o okončanju političke krize i oružanih sukoba, tražeći da se najpre demostranti sa ulica raziđu.

Tajlandska vojska otvorila vatru u Bangkoku

RTS - 19.05.2010

Tajlandska vlada pozvala demonstrante na predaju, dok vojska oklopnim vozilima probija barikade u protestantskom kampu u Bangkoku, javljaju ...

Vlada odbila pregovore sa demonstrantima

Press - 19.05.2010

Tajlandska vlada odbacila je predložene pregovore o miru i okončanju devetonedeljne političke krize i nemira u kojima je stradalo 67 ljudi i pozvala okupljene demonstrante da se raziđu Ništa od primirja...

Vojska otvorila vatru u Bankoku

RTS - 19.05.2010

Tajlandska vlada pozvala je demonstrante na predaju, dok je vojska oklopnim vozilima probila barikade u protestantskom kampu u Bankoku, javljaju agencije. Dva protestanta ubijena.

Nema mira u Bangkoku

RTS - 19.05.2010

Barikade koje su postavili antivladini demonstranti u centru Bangkoka jutros probila tajlandska vojska. Tom prilikom četvorica demonstranata su ubijena, a pedesetoro ljudi povređeno.

Tajland: Pobunjenici se predali

Blic - 19.05.2010

Vođe tajlandske opozicije saopštile su danas da obustavljaju dalje proteste pošto je vojska nekoliko sati ranije krenula u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila deo barikada, koristeći oklopna ...

Vojska preuzela kontrolu u Bangkoku

RTS - 19.05.2010

Vojska saopštila da kontoroliše Bangkok, vođe protesta "crvenokošuljaša" se predale. Barikade koje su postavili antivladini demonstranti u centru grada jutros probila tajlandska vojska.

Policijski čas u Tajlandu

BBC - 19.05.2010

Tajlandske vlasti uvele su policijski čas u prestonici Bangkoku i gotovo trećini pokrajina. Do toga dolazi nakon što su u nekima od njih izbili neredi, posle akcije vojske u kojoj su demonstranti potisnuti iz centra Bangkoka.

Zapaljena zgrada berze u Bangkoku

Blic - 19.05.2010

Zgrada berze u Bangkoku je zapaljena, a delovi grada su ostali bez struje, dok se nasilje na ulicama tajlandske prestonice nastavlja i posle okončanja ofanzive vojske protiv antivladinih demonstranata, čijih se sedam lidera ranije danas ...

Vojska kontroliše Bangkok

RTS - 19.05.2010

Vojska saopštila da kontoroliše Bangkok, vođe protesta "crvenokošuljaša" se predale. Najavljen policijski čas. Gori zgrada berze, neredi traju. Vojska jutros probila barikade antivladinih demonstranata, pet žrtava, među njima i italijanski ...

Bangkok u plamenu

Politika - 19.05.2010

Prema izveštajima agencija Bankok – U „konačnom obračunu” vladinih trupa i „crvenokošuljaša”, koji su više od dva meseca protestovali i blokirali komercijalni centar tajlandske prestonice, poginulo je najmanje šest osoba dok je zapaljeno ...

Predali se lideri protesta

Press - 19.05.2010

Tajlandska vojska upala je juče u uporište antivladinih demonstranata u Bangkoku, nakon čega se sedam lidera protesta predalo. U akciji snaga bezbednosti poginulo je najmanje petoro ljudi, a 50 je povređeno Vojska preuzela kontrolu...

Tajland: "Uskoro red i mir"

B92 - 19.05.2010

Bangkok -- Premijer Tajlanda Abhisit Vedžadživa kaže da veruje da će njegova vlada uskoro uspostaviti red i mir u zemlji, nakon sukoba u kojima je poginulo šest osoba.

Konačan obračun u Bankoku

Mondo - 19.05.2010

Tajlandska vojska krenula je jutros u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila deo barikada, koristeći oklopna vozila i vojnike sa automatima.

Bangkok: vojska krenula u konačan obračun

R.S.Evropa - 19.05.2010

Tajlandska vojska krenula je jutros u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila dio barikada, koristeći oklopna vozila i vojnike sa automatima, javljaju agencije.

Predali se tajlandski "crvenokošuljaši", prekinut protest

R.S.Evropa - 19.05.2010

Vođe tajlandske opozicije saopštile su danas da obustavljaju dalje proteste pošto je vojska nekoliko sati ranije krenula u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila deo barikada, koristeći oklopna ...

Bangkok: Demonstranti kapitulirali, ostatak zemlje gori

Vesti Online - 19.05.2010

Vođe opozicije na Tajlandu predale su se državnim vlasrtima i objavile da prekidaju demonstracije. Odluka je usledila posle odlučne akcije koju je preduzela vojska kada je jutros u centru grada, koristeći oklopna vozila i automatsko ...

Tajland: Pobunjenici se predali

EMG - 19.05.2010

Vođe tajlandske opozicije saopštile da obustavljaju proteste pošto je vojska nekoliko sati ranije krenula u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata u centru Bangkoka i srušila deo barikada, koristeći oklopna vozila.

Gori berza u Bankoku

Mondo - 19.05.2010

Tajlandska vojska krenula je jutros u konačan obračun na uporište antivladinih demonstranata, a vođe crvenokošuljaša su se predale. Zgrada berze u Bangkoku je zapaljena, a delovi grada su ostali bez struje, dok se nasilje na ulicama ...

U Bangkoku gori 20 zgrada

S media - 19.05.2010

U neredima koji su izbili u Bangkoku danas je, samo nekoliko sati pošto je vojska okončala akciju "čišćenja" kvarta u centru grada gde je bilo uporište demonstranata, zapaljeno dvadesetak zgrada, uključujući banke i tržne centre, saopštili ...

Vojska "očistila" centar Bangkoka

E-Novine - 19.05.2010

Tajlandska vojska okončala je u sredu operaciju čišćenja i evakuisanja kvarta u centru Bangkoka gde je bilo smešteno zabarikadirano uporište demonstranata, a snage bezbednosti tvrde da su preuzele kontrolu nad tim delom grada.

U Bangkoku gori 20 zgrada

Mondo - 19.05.2010

U Bangkoku je, samo nekoliko sati pošto je vojska okončala akciju "čišćenja" kvarta u centru grada gde je bilo uporište demonstranata, zapaljeno dvadesetak zgrada, uključujući banke i tržne centre.

“Crveni” nose belu zastavu

Novosti - 19.05.2010

TAJLANDSKA armija je u sredu ujutru, u iznenadnoj akciji, zauzela poslovni centar grada gde su od 14. marta bili zabarikadirani demonstranti, popularno nazvani “crvenokošuljaši”.

Bangkok u plamenu

Danas - 19.05.2010

Bangkok - Centar tajlandske prestonice Bangkoka juče je bio u plamenu. Jedan od najvećih šoping molova Centralni svet zapaljen je nakon što je u akciji vladinih snaga od demonstranata očišćeno susedno uporište pobunjenih „crvenokošuljaša“.

Nemiri u Bangkoku ne jenjavaju

24online - 18.05.2010

NEMIRI - Broj mrtvih u petodnevnim nemirima u tajlandskoj prestonici Bangkok povećao se na 37, a ranjenih na 200. General Hatija Savasdipol, koji je pomagao antivladinim demonstrantima, podlegao je juče povredama zadobijenim pre pet dana.

"Crvenokošuljaši" hoće pregovore

RTS - 18.05.2010

Kako bi se sprečile nove žrtve na Tajlandu, "crvenokošuljaši" saopštili da su spremni da pregovaraju sa Vladom. Razgovori Vlade i "crvenokošuljaša" bili bi obavljeni uz posredovanje Senata.

Kraj sukoba u Bangkoku?

DW - 18.05.2010

Posle višednevnih krvavih sukoba u Bangkoku opozicija je prihvatila pregovore sa predstavnicima vlasti uz posredovanje senata. Iako još odjekuju pucnji, jača nada da bi to mogao biti kraj krvoprolića.

Nema pregovora sa "crvenokošuljašima"

RTS - 18.05.2010

Odbijen predlog tajlandske opozicije da se pregovorima dođe do okončanja devetonedeljne političke krize i stravičnih nemira na ulicama Bangkoka. Vlast pozvala demonstrante da se raziđu.

Tajlandska vlada odbacila pregovore

B92 - 18.05.2010

Bangkok -- Tajlandska vlada odbacila je predložene pregovore o miru i okončanju devetonedeljne političke krize i nemira u kojima je stradalo 67 ljudi. Vlada je pozvala okupljene opozicione demostrante da se raziđu.

Vlada neće pregovore

BBC - 18.05.2010

Tajlandska vlada je ponovila da neće pregovarati sa demonstrantima dok se ne raziđu iz centra glavnog grada Bangkoka. Prethodno je lider opozicionih demonstranata, takozvanih crvenokošuljaša, izrazio spremnost na pregovore uz posredovanje ...

Tajland: Vlada odbila ponudu za pregovore

Mondo - 18.05.2010

Tajlandska Vlada odbila je danas ponudu o razgovorima sa demonstrantima "crvenokošuljašima" o okončanju protesta u Bangkoku i prekidu krvavog nasilja.

Tajlandska vlada odbija pregovore sa demonstrantima

R.S.Evropa - 18.05.2010

Tajlandska Vlada odbila je danas ponudu o razgovorima sa demonstrantima „crvenokošuljašima“ o okončanju protesta u Bangkoku i prekida krvavog nasilja.

Vlada odbila mirovne pregovore

Danas - 18.05.2010

Bangkok - Tajlandska vlada je odbila da održi mirovne pregovore sa liderima „crvenokošuljaša“ uz obrazloženje da ne mogu da započnu razgovore dok se demonstranti ne povuku iz Bangkoka.

Bukti građanski rat na Tajlandu

24online - 17.05.2010

KRALJ - Vlada Tajlanda uvela je policijski čas u nekim delovima Bangkoka u kojima su se proteklih dana sukobili demonstranti, takozvani crvenokošuljaši, i vojska.

Ponedeljak, 17.05.2010.

BBC - 17.05.2010

Britanija je sve dalje od formiranja nove vlade i sve bliže objavljivanju hitnog budžeta kojim nova administracija u Dauning stritu broj 10. planira da smanji javnu potršnju i time krene da sanira ogroman budžetski deficit koji pritiska ...

Umro ranjeni tajlandski general

BBC - 17.05.2010

Odmetnuti general major tajlandske vojske Hatija Savasdipol, poznatiji kao Se Deng odnosno "crveni komandant", koji se pridružio antivladinim demonstrantima preminuo je u bolnici.

Haos na Tajlandu

Press - 17.05.2010

Tajlandski premijer najavio uvođenje policijskog časa jer se sukobi vojske i demonstranata ne smiruju. Za tri dana poginulo 30, a povređeno 232 ljudi Sukob...

Preminuo tajlandski general

RTS - 17.05.2010

Tajlandski general Khatija Savasdiphol koji je podržavao demonstracije protiv vlade u Bangkoku, preminuo pošto je pre pet dana pogođen iz snajpera. U obračunima demonstranata i vojske do sada poginulo 37 ljudi.

Preminuo tajlandski general koji je podržavao Crvene košulje

Blic - 17.05.2010

Tajlandski general Katija Savasdipol koji je podržavao demonstracije protiv vlade, umro je danas od rana nanetih snajperom pre pet dana, saopštila je bolnica u Bangkoku.

U neredima 37 mrtvih, pobunjeni general preminuo od povreda

Blic - 17.05.2010

Broj mrtvih u petodnevnim nemirima u tajlandskoj prestonici Bangkoku, povećao se na 37, a ranjenih na 200, dok je general Katija Savasdipol, koji je pomagao antivladinim demonstrantima, podlegao danas povredama zadobijenom pre pet dana.

U Bangkoku 37 mrtvih

B92 - 17.05.2010

Bangkok -- Broj mrtvih u nemirima u Bangkoku, povećao se na 37, a ranjenih na 200, dok je general Hatija Savasdipol, koji je pomogao demonstrantina, preminuo.

Snajperisti na krovovima hotela

DW - 17.05.2010

U uličnim sukobima demonstranata i tajlandske vojske u protekla četiri dana na ulicama Bangkoka poginulo je 36 ljudi. Sukoba je bilo i protekle noći.

Opozicioni general podlegao ranama

B92 - 17.05.2010

Beograd, Bangkok -- Vojni vođa tajlandskih ”Crvenokošuljaša”, general Khatija umro je od rana nanetih snajperom pre pet dana, saopštila je bolnica u Bangkoku.

Tajland na ivici građanskog rata

Press - 17.05.2010

Nemiri u tajlandskoj prestonici Bangkoku ne prestaju, broj mrtvih je porastao na 37. Sukobi su se čak proširili i van glavnog grada, pa se strahuje od početka građanskog rata Napeto...

Đetić Šinavatra počinje rat!

ALO - 17.05.2010

Tajlandski premijer Abhisit Vedžadživa nagovestio je juče mogućnost uvođenja policijskog časa u Bangkoku posle žestokih sukoba vojske i opozicionih demonstranata, koje finansira Taksin Šinavatra, na ulicama prestonice u kojima je poginulo ...

Trideset civila ubijeno, a 232 ranjeno

Glas javnosti - 17.05.2010

BANGKOK -- Trideset ljudi je ubijeno, a 232 ranjeno u sukobima vladinih snaga i pobunjenika u poslednja četiri dana i centralnom delu Bangkoka U saopštenju se navodi da su svi ubijeni ljudi civili, navela je američka novinska agencija ...

Preminuo tajlandski general koji je podržavao Crvene košulje

R.S.Evropa - 17.05.2010

Tajlandski general Khatija Savasdiphol koji je podržavao demonstracije protiv vlade, umro je danas od rana nanijetih snajperom prije pet dana, saopštila je bolnica u Bangkoku.

U neredima u Bangkoku 37 mrtvih

S media - 17.05.2010

Broj mrtvih u petodnevnim nemirima u tajlandskoj prestonici Bangkoku, povećao se na 37, a ranjenih na 200, dok je general Hatija Savasdipol, koji je pomagao antivladinim demonstrantima, podlegao povredama zadobijenom pre pet dana.

Bangkok danas kao Sarajevo za vreme rata

Vesti Online - 17.05.2010

Zbog nemira na ulicama glavnog grada Tajlanda, koje svetska štampa opisuje kao građanski rat, Bangkok je u opsadi i nasilje je svelo taj grad na Sarajevo 21. veka, piše danas londonski "Tajms".

Pobunjeni tajlandski general podlegao povredama

R.S.Evropa - 17.05.2010

Tajlandski general Khatija Savasdiphol koji je podržavao "crvenokošuljaše" umro je od posledica ranjavanja na ulicama Bangoka. Neredi na Tajlandu ne jenjavaju, a samo u poslednja četiri dana poginulo najmanje 35 osoba.

Umro tajlandski general koji je podržavao Crvene košulje

EMG - 17.05.2010

Tajlandski general Katija Savasdiphol, koji je podržavao demonstracije protiv vlade, umro od povreda zadobijenih pre pet dana, saopštila bolnica u Bangkoku.

Preminuo tajlandski general

Novosti - 17.05.2010

BANGKOK - Tajlandski general Khatija Savasdiphol koji je podržavao demonstracije protiv vlade, umro je danas od rana nanetih snajperom pre pet dana, saopštila je bolnica u Bangkoku.

Preminuo general pogođen snajperom

Mondo - 17.05.2010

Broj mrtvih u petodnevnim nemirima u tajlandskoj prestonici Bangkoku, povećao se na 37, a ranjenih na 200, dok je general Hatija Savasdipol, koji je pre pet dana ranjen snajperom, podlegao povredam.a Upravo ranjavanje ovog generala, za ...

U Bangkoku 5000 demonstranata u crvenoj zoni

R.S.Evropa - 17.05.2010

Oko 5.000 demonstranata je u ponedjeljak ostalo u ograđenom kampu za "crvene košulje" u središtu Bangkoka poslije 8 sati po evropskom vremenu, kada je istekao rok što su ga vlasti odredile za evakuaciju, izjavio je jedan policijski ...

Stanje u Bangkoku sve dramatičnije

E-Novine - 17.05.2010

Odbegli general Katija Savasdipol, koji je pomagao antivladine demonstrante, umro je u ponedeljak od metka kojim je pre pet dana pogođen u glavu iz snajpera.

„Crvenokošuljaši“ nude mirovne pregovore

Danas - 17.05.2010

Bangkok - Tajlandski demonstranti poznati kao crvenokošuljaši ponudili su juče vladi mirovne pregovore u cilju okončanja žestokih uličnih borbi u kojima je u Bangkoku ubijeno najmanje 37 ljudi, pošto je rok koji su učesnicima protesta ...