TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zbog akciza gorivo skuplje sedam dinara

Blic - 14.12.2008

Akcize na sve vrste benzina biće od 1. januara ukupno uvećane za 4,6 dinara, na dizele 6,9 dinara, a na tečni naftni gas tri dinara. Država je najavila da će zbog popunjavanja rupa u budžetu biti neophodno povećanje akciza na benzine za dinar, na dizele za pet i na TNG za tri dinara, a dodatan rast ...

Akcize rastu dva puta

Blic - 12.12.2008

Gorivo bi prema današnjem kretanju cena nafte u svetu moglo da pojeftini u proseku za oko četiri dinara po litru. Međutim, pojeftinjenje dizela i benzina neće biti dugog veka, jer nas od Nove godine očekuje povećanje akciza na ove derivate.

"Vladine mere udar na sirotinju"

B92 - 11.12.2008

Beograd -- Povećanje akciza na kafu, pivo, naftu i cigarete, koje je Vlada predvidela u budžetu za 2009, predstavlja udar na sirotinju, ocenjuje ekonomista Danilo Šuković. Povećanje akciza je najizdašniji izvor punjenja budžeta, pogotovo kada su u pitanju proizvodi koji se masovno koriste.

Privrednici o najavljenim merama

B92 - 10.12.2008

Beograd -- Privrednici pozdravljaju odluku države da domaćoj privredi pomogne privredi sa dve milijarde evra, ali kritikuju povećanje akciza na pojedine proizvode. Izbila je svetska finansijska kriza, a na mere Vlade za odbranu domaće privrede čekalo se dva meseca.

Povećanje akciza - najlakša mera

B92 - 09.12.2008

Beograd -- Kako bi se nadoknadili gubici koji će nastati zbog jednostrane primene SSP-a, Vlada je u nacrtu novog budžeta povećala akcize na naftu, cigarete, kafu i pivo. Činjenica da će od 1. januara 2009. Srbija početi jednostrano da primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, konkretno ...