TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Dug Kosova nema veze sa statusom"

B92 - 21.10.2007

Njujork -- Božidar Đelić rekao da dug Kosova nema nikakve veze sa pitanjem suvereniteta, jer "i grad Beograd sam plaća svoje dugove". Srbija je Svetskoj banci predložila da dug Kosova bude rešen tako što bi Srbiji bilo vraćeno ili odbijeno od preostalog duga Svetskoj banci 215 miliona dolara koje ...

Đelić: Visoke ocene Svetske banke za Srbiju

Blic - 21.10.2007

Delegacija Vlade Srbije dobila je veoma visoke ocene za sprovedeni program ekonomskih reformi, izjavio je danas potpredsednik Vlade Božidar Đelić, koji učestvuje u radu godišnjeg sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke u Vašingtonu.

Srbija na zasedanju MMF-a i SB

B92 - 20.10.2007

Vašington -- Delegacija Srbije učestvuje na jesenjem zasedanje Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda koje je počelo večeras. Delegaciju predvode potpredsednik Vlade Božidar Đelić i ministri Mlađan Dinkić i Mirko Cvetković.

Božidar Đelić: Hoćemo jače veze sa Amerikom

Blic - 19.10.2007

Jačanje ekonomske saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i učvršćivanje veza sa našom dijasporom ključne su teme razgovora koje smo u protekla dva dana imali u SAD, izjavio je za "Blic" Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije koji predvodi našu delegaciju u poseti Americi.

Ministri na zasedanju SB i MMF

B92 - 19.10.2007

Njujork -- U Vašingtonu počinje godišnje zasedanje Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, kojem će prisustvovati i delegacija Srbije. Na četvorodnevnom zasedanju delegaciju Srbije predvodiće potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, koji se 17.

Đelić i Milica Čubrilo u SAD

B92 - 18.10.2007

Njujork -- Delegacija Vlade Srbije nalazi se u poseti SAD, gde nastoji da poboljša ekonomsku saradnju s tom zemljom, ali i dijasporom. Đelić i Čubrilova danas su se, u okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, susreli sa čelnicima univerziteta Harvard i održali predavanje za akademsku ...

Ekonomski tim vlade Srbije u SAD

Blic - 17.10.2007

Ekonomski tim srpske vlade, predvođen potpredsednikom Božidarom Đelićem, susretima sa čelnim ljudima njujorške berze, danas počinje posedu SAD, u sklopu koje će, od petka do nedelje, prisustvovati godišnjem sastanku Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Đelić želi francuske investicije

B92 - 17.10.2007

Pariz -- Božidar Đelić je tokom boravka u Parizu razgovorao sa privrednicima, predstavljajući Srbiju kao zemlju u koju treba investirati. Potpredsedniku Vlade Srbije svesrdno je pomogao i ambasador Francuske u Beogradu Žan-Fransoa Teral.

Đelić: Beli šengen

B92 - 15.10.2007

Pariz -- Božidar Đelić kaže da je u Parizu dobio uveravanja da Srbija može da računa na belu Šengensku listu tokom predsedavanja Francuske EU u 2008. "Ministar za migracije zadužen za nacionaloni indentitet Bris Ortefu je povrdio da će Srbija ako ispuni određene uslove, a tiču se readmisije i ...

Đelić: Srbija na belom Šengenu od sredine 2008. godine

Blic - 15.10.2007

Potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić izjavio je danas da je u Parizu dobio uveravanja da Srbija može da računa na belu Šengen listu tokom francuskog predsedavanja EU u drugoj polovini 2008. godine, ako ispuni određene uslove.