TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Policajci izveli raščinjenog Artemija iz Dubokog potoka

Glas javnosti - 21.11.2010

BEOGRAD - Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) izveli su grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

Džomić: Raščinjavanje nije često

Glas javnosti - 21.11.2010

BEOGRAD - Odluke o raščinjavanju episkopa nisu česta praksa, ali je takvih slučajeva bilo u istoriji Srpske pravoslavne crkve i te odluke nisu bile ishitrene, kao što nije ishitrena ni u slučaju raščinjenog Artemija (Marka Radosavljevića), ...

Sabor SPC završio jesenje zasedanje

Glas javnosti - 21.11.2010

BEOGRAD - Odlukom o raščinjavanju penzionisanog vladike Artemija, Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve završio je preksinoć redovno jesenje zasedanje koje je trajalo tri dana.

Artemije u kraljevačkom "Rojalu"

Glas javnosti - 21.11.2010

KRALJEVO - Raščinjeni vladika Artemije odseo je sa grupom odanih monaha u kraljevačkom hotelu "Rojal". Jeromonah Damjan koji je u Artemijevoj pratnji rekao je da je njihovu grupu sve vreme od administrativne linije sa Kosovom pratila ...

Prosleđena prijava protiv Artemija

B92 - 21.11.2010

Beograd, Kraljevo -- Raščinjeni vladika Artemije odseo sa grupom od oko 80 monaha u kraljevački hotel "Rojal". Prijave protiv Artemija i njegovih sledbenika prosleđene tužilaštvu.

Monasi se vratili na planinu Jelicu

S media - 21.11.2010

Grupa od 16 monaha iz bratstva manastira Crna Reka,koji podržavaju raščinjenog vladiku Artemija, predvodjena bivšim igumanom Jovanom, vratila se danas u selo Loznicu na planinin Jelici nedaleko od Čačka.

Artemijevi monasi vratili se kod grešnog Miloja

Kurir - 21.11.2010

ČAČAK - Grupa od 16 monaha iz bratstva manastira Crna Reka, koji podržavaju raščinjenog vladiku Artemija, predvođena bivšim igumanom Jovanom, vratila se danas u selo Loznicu na planinin Jelici nedaleko od Čačka.

Monasi se vratili na planinu Jelicu

Novosti - 21.11.2010

Mmonasi iz bratstva manastira Crna Reka, koji podržavaju raščinjenog vladiku Artemija vratila se danas u selo Loznicu na planinin Jelici nedaleko od Ćačka ČAČAK - Grupa od 16 monaha iz bratstva manastira Crna Reka, koji podržavaju ...

Artemije: Nisam raskolnik

S media - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije o odlukama Sabora: Eparhija i dalje moja. Na Sabor nisam bio pozvan. I zatvor je za ljude ODLUKA Sabora o mom raščinjenju neustavna je, protivna kanonima i za mene nema nikakav značaj.

Artemija izvlačili iz kelije!

ALO - 21.11.2010

Pod pretnjom policijske sile, raščinjeni vladika Artemije Radosavljević, kojeg je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve vratio u red monaha, napustio je juče sa svojim pristalicama manastir Duboki potok i vratio se u Kraljevo.

Sledi još jedna krivična prijava protiv Artemija

Blic - 21.11.2010

Bivši vladika Artemije mogao bi već sutra tokom dana da bude pozvan na saslušanje na osnovu krivične prijave koju je pre dva dana podnela Srpska crkva zbog nasilnog upada i uzurpacije njene imovine, saznaje “Blic”.

Poraženi Artemije U Kraljevu

Kurir - 21.11.2010

KRALJEVO - Juče u trpezariji, danas u hotelu! Raščinjeni vladika i pedesetak njegovih pristalica pregrmeli su juče dan u restoranu hotela „Rojal“ u Kraljevu, pošto su, kako kažu, „deportovani s Kosova“.

Prosleđena prijava protiv Artemija

S media - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije odseo sa grupom od oko 80 monaha u kraljevački hotel "Rojal". Prijave protiv Artemija i njegovih sledbenika prosleđene tužilaštvu.

I Artemije kao beskućnik u Kraljevu

Mondo - 21.11.2010

Posle nasilnog povratka sa KiM raščinjeni vladika Artemije smestio se u kraljevačkom hotelu “Rojal”. Monasi iz bratstva manastira Crna reka vratili se na privatno imanje na planini Jelici.

Monasi lojalni Artemiju se vratili na planinu Jelicu

Blic - 21.11.2010

Grupa od 16 monaha iz bratstva manastira Crna Reka, koji podržavaju raščinjenog vladiku Artemija, predvođena bivšim igumanom Jovanom, vratila se danas u selo Loznicu na planinin Jelici nedaleko od Čačka.

Đorđević: deo vladika misli kao artemije!

Kurir - 21.11.2010

BEOGRAD - Sociolog religije Mirko Đorđević ocenio je da uprkos ozbiljnim potezima koje je vukao "vrh", Srpskoj pavoslavnoj crkvi (SPC) i dalje preti opasnost od raskola, na šta ukazuje rezultat glasanja o raščinjenju vladike Artemija.

Đorđević: Nije otklonjena opasnost od raskola u SPC

Blic - 21.11.2010

Sociolog religije Mirko Đorđević ocenio je da uprkos ozbiljnim potezima koje je vukao "vrh", Srpskoj pavoslavnoj crkvi (SPC) i dalje preti opasnost od raskola, na šta ukazuje rezultat glasanja o raščinjenju vladike Artemija.

Eparhija: Pokušaj stvaranja raskola doživeo fijasko

Blic - 21.11.2010

Eparhija raško-prizrenska ocenila je danas da je pokušaj stvaranja raskola i uzurpacije manastira na severu Kosova doživeo fijasko i da je sačuvano jedinstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Artemije: Nisam raskolnik

Novosti - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije o odlukama Sabora: Eparhija i dalje moja. Na Sabor nisam bio pozvan. I zatvor je za ljude ODLUKA Sabora o mom raščinjenju neustavna je, protivna kanonima i za mene nema nikakav značaj.

Od policije će biti zatražene informacije

Danas - 21.11.2010

Beograd - „Slučaj“ raščinjenog umirovljenog episkopa raško-prizenskog Artemija proteklog vikenda ušao je u novu fazu i mogao bi da se nastavi pred državnim sudovima.

SPC sačuvala jedinstvo

RTS - 21.11.2010

Vladika raško-prizrenski Teodosije kaže da namere monaha Artemija o stvaranju neke takozvane "istinske crkve" nisu bile realne i da su posle svega male šanse za raskol u crkvi.

Artemije: Postoji izlaz iz svih bezizlaza

Politika - 21.11.2010

Umesto odluka, za koje tvrdi da ne postoji kanonsko uporište, po odluci Sabora raščinjeni vladika Artemije je u Kraljevu ponovio da traži regularan i ustavan sudski crkveni postupak Kraljevo – Vladika Artemije, koji je prema odluci Sabora ...

Monasi se vratili na Jelicu

Politika - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije očekuje hapšenje, tvrdi Nikolaj Nikolić, bivši iguman manastira Crna Reka Čačak – Raščinjeni vladika Artemije Radosavljević otputovao je juče ujutro iz kraljevačkog hotela „Rojal” ka Beogradu, očekujući da bude ...

Artemije: Stradaću do kraja

Vesti Online - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije rekao je monasima koji su sa njim, posle deportacije sa Kosova i Metohije preko Kraljeva danas došli u Beograd, da je spreman „da za Hrista strada do kraja“ i da je „očigledno mora da do dna ispije čašu žuči ...

Pristalice Artemija vratile se na planinu Jelicu

Vesti Online - 21.11.2010

Grupa od 16 monaha iz bratstva manastira Crna reka, koji podržavaju raščinjenog vladiku Artemija, predvođena bivšim igumanom Jovanom, vratila se u selo Loznicu na planini Jelici, nedaleko od Čačka.

Artemije uskoro na saslušanju u policiji

Press - 21.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije po nalogu tužilaštva narednih dana biće pozvan u policiju na saslušanje, saznaje Press u MUP-u Srbije. Ukoliko odbije poziv, Artemije će biti priveden SPC je podnela prijavu protiv Artemija zbog neovlašćenog ...

Artemijev blic-krig na kosovske manastire!

ALO - 20.11.2010

Penzionisani vladika Artemije i zvanično je ušao u raskol sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Pošto je odbio poslušnost najvišem telu SPC - Saboru, njegove pristalice juče su nastavile sa osvajanjem manastira na severu Kosova.

Počeo rat u SPC!

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Raskolnik! Umirovljeni vladika Artemije nasilnim upadima u manastire na Kosovu formalno je ušao u raskol sa Srpskom pravoslavnom crkvom! Nakon preksinoćnog upada u manastir Duboki potok, Artemije i njegove pristalice juče tokom ...

Raščinjen vladika Artemije

DW - 20.11.2010

Srpska pravoslavna crkva saopštila je u petak (19.11.) da je penzionisani vladika Artemije raščinjen i vraćen u red monaha. Raščinjeni vladika Artemije ne priznaje odluku Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Artemije napustio manastir Duboki Potok

S media - 20.11.2010

Umirovljeni vladika Artemije kojeg je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve lišio episkopskog čina i vratio u red monaha, sa grupom monaha napustio je manastir Duboki Potok, saopštila je jutros Informativna služba ...

KPS izveo Artemija iz manastira

B92 - 20.11.2010

Beograd, Gračanica -- Sabor SPC odlučio da raščini vladiku Artemija i da protiv njega podnese krivičnu prijavu zbog uzurpacije crkvene imovine. Artemije ne priznaje odluku Sabora.

Raščinjen vladika Artemije

EMG - 20.11.2010

Srpska pravoslavna crkva saopštila da je penzionisani vladika Artemije raščinjen i vraćen u red monaha. U saopštenju koje je potpisao episkop bački Irinej navodi se da je Sabor SPC-a tu odluku doneo posle upoznavanja sa svim relevantnim ...

Sabor: Raščinjavanjem Artemija odbranjeno jedinstvo SPC

Blic - 20.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve, koji je danas završio trodnevno redovno jesenje zasedanje, saopštio je da je raščinjavanjem vladike Artemija stao u odbranu svetog i spasnosnog jedinstva Crkve.

Raščinili Artemija i otišli kući

Mondo - 20.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve završio redovno trodnevno jesenje zasedanje. Odlukom o raščinjavanju penzionisanog vladike Artemija, Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) završio je sinoć redovno jesenje ...

Teodosije: Nisam očekivao ovako veliki problem

Blic - 20.11.2010

Novonaimenovani vladika Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske Teodosije izjavio je danas da nije očekivao da će se suočiti sa, kako je kazao, ovako velikim problemom u Eparhiji, neposredno nakon izbora na tu funkciju, ali da se, ...

Artemije U kraljevu pod policijskim nadzorom

Kurir - 20.11.2010

KRALJEVO - Raščinjeni vladika Artemije stigao je danas u Kraljevo i nalazi se pod policijskim nadzorom, saznaje Kurir. Artemije Radosavljević je jutros oko 4.30 sati deportovan sa Kosova i Metohije uz pratnju odreda kosovske policije, ...

Džomić: raščinjavanje nije česta praksa

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Odluke o raščinjavanju episkopa nisu česta praksa, ali je takvih slučajeva bilo u istoriji Srpske pravoslavne crkve i te odluke nisu bile ishitrene, kao što nije ishitrena ni u slučaju raščinjenog Artemija (Marka Radosavljevića), ...

Pobuna Crkvenih Kmera

E-Novine - 20.11.2010

Nakon koordiniranog pokušaja pristalica raščinjenog episkopa Srpske pravoslavne crkve Artemija i političkih predvodnika Srba sa severa Kosova da na silu preuzmu manastire na tom području, tzv.

Artemijeve pristalice u pritvoru

B92 - 20.11.2010

Beograd, Kosovska Mitrovica -- Pojedinci iz okruženja bivšeg vladike Artemija uhapšeni i zadržani u policijskom pritvoru. U kosovskim manastirima od jutros mirno.

Tucić: raščinjenje nije iznenađenje, ali jeste neprijatnost

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Verski analitičar Živica Tucić ocenio je da jučerašnje raščinjenje penzionisanog vladike Artemija nije iznenađujuće, ali je ukazao da je to velika neprijatnost za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

Artemije U kraljevačkom hotelu Rojal

Kurir - 20.11.2010

KRALJEVO - Raščinjeni vladika Artemije odseo je sa grupom odanih monaha u kraljevačkom hotelu "Rojal". Jeromonah Damjan koji je u Artemijevoj pratnji rekao je za agenciju Beta da je njihovu grupu sve vreme od administrativne linije sa ...

Artemije u hotelu

Novosti - 20.11.2010

Posle nasilnog povratka sa KiM raščinjeni vladika Artemije smestio se u Kraljevu. Bogdanović: Hteli novu crkvu na KiM. Tužilaštvo na potezu RAŠČINJENI vladika Artemije, koji je u subotu rano ujutru intervencijom Kosovske policije i Euleksa ...

Teodosije: nisam očekivao ovako veliki problem

Kurir - 20.11.2010

CRNA REKA - Novonaimenovani vladika Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske Teodosije izjavio je da nije očekivao da će se suočiti sa, kako je kazao, ovako velikim problemom u Eparhiji, neposredno posle izbora na tu funkciju, ali ...

Teodosije: Neočekivani problemi

B92 - 20.11.2010

Crna Reka -- Novoimenovani vladika raško-prizrenski Teodosije kaže da nije očekivao da će biti tako velikih problema u Eparhiji, ali da se, "uz božju pomoć sve prevazišlo".

Osnovana Kruševačka eparhija, u planu nove

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Sabor Srpske pravoslavne crkve je na zasedanju u Beogradu doneo odluku o osnivanju nove eparhije sa sedištem u Kruševcu. Kruševačka eparhija formirana je od delova Niške, Žičke, Šumadijske i Braničevske eparhije.

Artemijeve pristalice u pritvoru

S media - 20.11.2010

Pojedinci iz okruženja bivšeg vladike Artemija uhapšeni i zadržani u policijskom pritvoru. U kosovskim manastirima od jutros mirno. Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je MUP prosledio krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve ...

Artemije odseo u Kraljevu

B92 - 20.11.2010

Kraljevo -- Raščinjeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije odseo je, sa grupom monaha koji su mu lojalni, u kraljevačkom hotelu “Rojal“. Jeromonah Damjan koji je u Artemijevoj pratnji rekao je za agenciju Beta da je njihovu grupu sve ...

Osnovana Kruševačka eparhija

Blic - 20.11.2010

Sabor Srpske pravoslavne crkve je na danas završenom zasedanju u Beogradu doneo odluku o osnivanju nove eparhije sa sedištem u Kruševcu. Kruševačka eparhija formirana je od delova Niške, Žičke, Šumadijske i Braničevske eparhije.

Artemije raščinjen!

Glas javnosti - 20.11.2010

BEOGRAD - Penzionisani vladika raško-prizrenski Artemije (Radosavljević) raščinjen je u petak veče, trećeg dana redovnog jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora, rečeno je u Srpskoj pravoslavoj crkvi (SPC).

Sabor SPC: Artemije je raskolnik!

Glas javnosti - 20.11.2010

BEOGRAD - Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je juče da je umirovljeni episkop raško-prizrenski Artemije, neovlašćenim služenjem liturgije i zloupotrebom gostoprimstva manastira Duboki potok, prekršio više ...

Artemije tvrdi da nije u raskolu sa SPC

Glas javnosti - 20.11.2010

ZUBIN POTOK - Vladika u penziji Artemije rekao je juče, posle liturgije u manastiru Duboki potok na severu Kosova, da nije u raskolu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, već da pokušava da vrati poredak u Eparhiju raško-prizrensku.

Artemije otišao iz Dubokog potoka

DW - 20.11.2010

Pripadnici Kosovske policijske službe izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok. Vladika Artemije rašcinjen je sinoć (19.11.) i vraćen u red monaha.

KPS izveo Artemija iz manastira

Novosti - 20.11.2010

Pripadnici Kosovske policijska službe izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok BEOGRAD - Pripadnici Kosovske policijska službe izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg ...

Kosovski policajci izveli raščinjenog Artemija iz dubokog potoka

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

KPS kao crkvena policija - Artemije izbačen

Mondo - 20.11.2010

Pripadnici Kosovske policijska službe (KPS) izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

Sabor SPC završio redovno jesenje zasedanje

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Odlukom o raščinjavanju penzionisanog vladike Artemija, Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve završio je sinoć redovno jesenje zasedanje koje je trajalo tri dana.

Manastiri pod kontrolom SPC

S media - 20.11.2010

Nakon što su pripadnici KPS-a jutros izveli grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, na severu Kosova, svi manastiri eparhija Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske su ponovo pod kanonskom upravom SPC.

Dačić: prosleđena krivična prijava SPC protiv Artemija

Kurir - 20.11.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to ministarstvo danas prosledilo krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv raščinjenog vladike Artemija tužilaštvu i da očekuje njegovu reakciju.

Artemije ne priznaje odluke Sabora, odbija da napusti Duboki potok

Kurir - 20.11.2010

GRAČANICA – Raščinjeni vladika Artemije Radosavljević, koji se nalazi u konaku manastira Duboki potok na severu Kosova i Metohije, odbija da napusti taj verski objekat.

Sabor SPC oduzeo Artemiju čin vladike zbog raskola

Blic - 20.11.2010

Vladika Artemije raščinjen je sinoć odlukom Sabora SPC zbog nasilnog pokušaja uzurpacije eparhijske vlasti. Artemiju je oduzet čin vladike i on je vraćen u red monaha.

Počela „borba“ za manastire

Danas - 20.11.2010

Duboki potok, Beograd - Odlukom Svetog arhijerejskog sabora episkop umirovljeni raško-prizrenski Artemije juče u jednom danu najpre optužen da je stupio u raskol, a potom je i raščinjen - oduzet mu je sveštenički čin i vraćen je u red ...

Krivična prijava protiv Artemija

Politika - 20.11.2010

Kosovska policijska služba iznosila monahe jednog po jednog iz Dubokog Potoka. – Nekadašnji episkop raško-prizrenski juče boravio u hotelu „Rojal” u Kraljevu Raščinjeni vladika Artemije je jučerašnji dan, posle odluke Svetog arhijerejskog ...

KPS izveo raščinjenog vladiku i monahe iz manastira

Beta - 20.11.2010

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Pripadnici Kosovske policijska službe (KPS) izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

Završen Sabor SPC

RTS - 20.11.2010

Sveti arhijerejski sabor SPC, odlukom o raščinjavanjuvladike Artemija, završio redovno jesenje zasedanje. Donete odluke o formiranju Kruševačke i podeli Beogradsko-karlovačke eparhije i novom načinu organizovanja na američkom kontinentu.

Manastiri pod kontrolom SPC

RTS - 20.11.2010

Nakon što su pripadnici KPS-a jutros izveli grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, na severu Kosova, svi manastiri Eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske su pod kontrolom.

Artemije odseo u kraljevačkom hotelu Rojal

Beta - 20.11.2010

KRALJEVO, 20. novembra 2010. (Beta) – Raščinjeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije odseo je danas popodne, sa grupom monaha koji su mu lojalni, u kraljevačkom hotelu Rojal(Royal).

Artemije ne priznaje odluku SPC, odbija da napusti manastir

R.S.Evropa - 20.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije ne priznaje odluku Sabora Srpske pravoslavne crkve i odbija da napusti manastir Duboki potok, rečeno je agenciji Beta u raško-prizrenskoj eparhiji.

Dešavanja u crkvi mogu da utiču na državu

Beta - 20.11.2010

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Ivica Dačih izjavio je u subotu da dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) mogu da utiču na državu i njenu politiku prema Kosovu i izrazio bojazan da će "mnogi u medjunarodnoj ...

Dačić: Prosleđene krivične prijave SPC

Politika - 20.11.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to ministarstvo danas prosledilo krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv raščinjenog vladike Artemija tužilaštvu i da očekuje njegovu reakciju.

KPS izveo Artemija i monahe iz manastira

R.S.Evropa - 20.11.2010

Pripadnici Kosovske policijska službe (KPS) izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

Na Artemija poslati specijalci!?

Vesti Online - 20.11.2010

Snagama Kosovske policijske službe, koje se već nalaze kod manastira Duboki potok, u kome se, sa svojim pristalicama nalazi vladika Artemije, stiglo je i pojačanje u vidu pripadnika specijalne jedinice ’’Rosa’’.

SPC ne zna gde udara

Vesti Online - 20.11.2010

Slučaj vladike Artemija duboko je podelio vernike i laičku javnost u Srbiji. Njegovo prisilno penzionisanje zbog navodnih finansijskih malverzacija i potonja neposlušnost da prihvati progon sa Kosova i Metohije, odluke koja je usledila od ...

SPC povratio kontrolu: Artemije proteran s Kosova

Press - 20.11.2010

Preuzimanjem manastira Duboki potok, SPC uspostavila kontrolu nad svim manastirima u Raško-prizrenskoj eparhiji NE PRIZNAJE ODLUKE SPC... Monah Artemije „Bog i život će odlučiti šta će biti sa nama", rekao je juče bivši vladika Artemije u ...

Raščinjavanjem Artemija odbranjeno jedinstvo SPC

Vesti Online - 20.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji je danas završio trodnevno redovno jesenje zasedanje, saopštio je da je raščinjavanjem vladike Artemija stao u odbranu svetog i spasnosnog jedinstva Crkve.

Artemije otišao iz Dubokog potoka

Vesti Online - 20.11.2010

Jutros oko pola pet umirovljeni vladika Artemije, kojeg je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve lišio episkopskog čina i vratio u red monaha, sa grupom monaha napustio je manastir Duboki potok, saopštila je jutros eparhija ...

Eparhija: Artemije uzurpirao manastir Duboki POTOK

Kurir - 19.11.2010

ZUBIN POTOK - Namera umirovljenog episkopa Artemija da danas služi liturgiju u manastiru Duboki potok na severu Kosova je pokušaj uzurpacije Eparhijske vlasti od strane Artemija i grupe njegovih lutajućih monaha koji su pod crkveno-sudskim ...

Irinej presudio

Kurir - 19.11.2010

BEOGRAD - Teodosije nasledio Artemija! Dosadašnji vikarni episkop lipljanski imenovan je za novog vladiku raško-prizrenskog. Njega je predložio patrijarh Irinej, a članovi Sabora SPC to su usvojili aklamacijom.

Počela liturgija artemija U manastiru Duboki POTOK

Kurir - 19.11.2010

ZUBIN POTOK - Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služi jutros od osam časova liturgiju u manastiru Duboki potok u Ibarskom Kolašanu, u opštini Zubin potok.

Vladika Artemije služi uprkos zabrani

Novosti - 19.11.2010

Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služi jutros od osam časova liturgiju u manastiru Duboki potok ZUBIN POTOK - Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služi jutros od osam ...

Artemije okupirao manastir, biće raščinjen?

Mondo - 19.11.2010

Umirovljeni episkop Artemije stigao je sinoć u manastir Duboki potok sa nekolicinom pristalica i uprkos zabrani činodejstva jutros je služio liturgiju. SPC: Artemije uzurpirao manastir. Monasi brane svetinje na Kosovu.

Nisam u raskolu već vraćam poredak u Eparhiju

S media - 19.11.2010

Vladika Artemije služio liturgiju u trpezariji manastira Duboki potok. Očekuje se da Sabor danas raščini Artemija. Vladika u penziji Artemije rekao je danas, nakon liturgije u manastiru Duboki potok na severu Kosova, da nije u raskolu sa ...

Artemije služio liturgiju, preti mu raščinjenje

Kurir - 19.11.2010

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva najdrastičnije će reagovati na nasilni upad penzionisanog vladike Artemija u manastir Duboki potok na severu Kosmeta, gde je danas u manastirskom konaku služio liturgiju, pa se očekuje da će ga Sveti ...

SPC: Artemijev "otvoren raskol"

B92 - 19.11.2010

Beograd -- Sveti arhijerejski sabor SPC optužio vladiku Artemija da je stupio na put "otvorenog raskola" i "ustao na saborno jedinstvo" Crkve. Vladika bački Irinej je rekao da će Sabor tokom dana odlučiti kakvu će odluku doneti povodom ...

Episkop Teodosije se iz Beograda vratio na Kosovo

S media - 19.11.2010

Novopostavljeni episkop raško-prizrenski Teodosije vratio se iz Beograda u tu eparhiju nakon što je penzionisani vladika Artemije sa pristalicama ušao u manasti Duboki potok, rekao je izvor iz SPC na Kosovu.

Sabor SPC: artemije prekršio više crkvenih kanona

Kurir - 19.11.2010

BEOGRAD - Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da je umirovljeni episkop raško-prizrenski Artemije, neovlašćenim služenjem liturgije i zloupotrebom gostoprimstva manastira Duboki potok, prekršio više ...

Sledbenici Artemija u dva manastira

B92 - 19.11.2010

Zubin Potok -- Pristalice umirovljenog vladike Artemije upale su u dva manastira na Kosovu. Novopostavljeni vladika Teodosije se sa Sabora SPC vratio na Kosovo.

Eparhija: Uzurpatori će krivično odgovarati

EMG - 19.11.2010

Eparhija Raško-prizrenska i kosovsko-metohijska upozorila je večeras da će biti krivično gonjeni episkop Artemije i oni koji su zajedno sa njim "uzurpirali" manastire Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

Artemije upada u manastire, Sabor u vanrednom zasedanju

Kurir - 19.11.2010

ZVEČAN - Monasi sledbenici penzionisanog vladike Artemija, koji je, prema Svetom arhijerejskom saboru, od danas u "otvorenom raskolu" sa SPC, pokušali su da preuzmu manastir Banjsku, a pošto im to nije pošlo za rukom - preusmerili su se ka ...

Djordjević: Stanje u SPC "ozbiljno i dramatično"

S media - 19.11.2010

Analitičar religije Mirko Djordjević smatra da Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedino može da raščini penzionisanog vladiku Artemija i ništa više od toga jer krivični zakoni i pravni poredak Srbije na Kosovu ne važi.

Formirana nova eparhija - kruševačka

Mondo - 19.11.2010

Na saboru SPC doneta odluka o formiranju nove eparhije. U maju naredne godine izbor kruševačkog episkopa. Episkop bački Irinej izjavio je danas da je od delova niške, žičke, šumadijske i braničevske eparhije osnovana nova eparhija ...

Raščinjen vladika Artemije

B92 - 19.11.2010

Beograd -- Penzionisani vladika raško prizrenski Artemije Radosavljević raščinjen je trećeg dana redovnog jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora. Ova saborska odluka doneta je većinom glasova.

Artemije ne priznaje odluku SPC

S media - 19.11.2010

Raščinjeni vladika Artemije ne priznaje odluku Sabora Srpske pravoslavne crkve i odbija da napusti manastir Duboki potok, rečeno je u raško-prizrenskoj eparhiji.

Sabor SPC raščinio Artemija

Novosti - 19.11.2010

Penzionisanom episkopu odlukom Sabora SPC oduzet sveštenički čin, posle njegovog povratka na KiM, gde su njegove pristalice preuzele upravu nad dva manastira Penzionisani vladika raško prizrenski Artemije (Radosavljević) raščinjen je u ...

Situacija u manastirima mirna

S media - 19.11.2010

Potojerej Milija Arsović rekao je večeras da je situacija na teritoriji raško-prizrenske aparhije mirna i da se pristalice raščinjenog vladike Artemija nalaze jedino još u manastiru Duboki potok, gde je večeras došao i novi episkop te ...

Artemije: nisam u raskolu sa SPC

Kurir - 19.11.2010

ZUBIN POTOK - Vladika u penziji Artemije rekao je danas, posle liturgije u manastiru Duboki potok na severu Kosova, da nije u raskolu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, već da pokušava da vrati poredak u Eparhiju raško-prizrensku.

"Hajduk" Artemije raščinjen!

Mondo - 19.11.2010

Srpska pravoslavna crkva oduzela sveštenički čin episkopu Artemiju koji je sa sledbenicima danas krenuo u pohod na manastire na Kosovu. Podnete i krivične prijave.

Đorđević: Stanje u SPC "ozbiljno i dramatično"

Blic - 19.11.2010

Analitičar religije MirkoĐorđević smatra da Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedino može da raščini penzionisanog vladiku Artemija i ništa više od toga jer krivični zakoni i pravni poredak Srbije na Kosovu ne važi.

Artemije raščinjen!

Kurir - 19.11.2010

BEOGRAD - Penzionisani vladika raško-prizrenski Artemije (Radosavljević) raščinjen je u petak veče, trećeg dana redovnog jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, rečeno je Tanjugu u Srpskoj pravoslavoj crkvi (SPC).

Devine vode pod kontrolom SPC

B92 - 19.11.2010

Beograd -- Eparhija raško-prizrenska saopštila da je u manastiru Devine vode u koji su tokom dana ušle pristalice rašcinjenog vladike Artemija vraćen kanonski poredak SPC.

Propao pokušaj ulaska U Crnu reku, uhapšeno nekoliko monaha

Kurir - 19.11.2010

BEOGRAD - Eparhija raško-prizrenska saopštila je u petak veče da je u manastiru Devine vode, u koji su tokom dana ušle pristalice raščinjenog vladike Artemija, vraćen kanonski poredak SPC, kao i da je policija privela nekoliko pristalica ...

Teodosije umesto Artemija

Glas javnosti - 19.11.2010

BEOGRAD - Episkop lipljanski Teodosije novi je upravitelj Raško-prizrenske eparhije, odlučio je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve na redovnom jesenjem zasedanju.

Eparhija: "Artemije uzurpirao manastir Duboki potok"

Blic - 19.11.2010

Namera umirovljenog episkopa Artemija da danas služi liturgiju u manastiru Duboki potok na severu Kosova je pokušaj uzurpacije Eparhijske vlasti od strane Artemija i grupe njegovih lutajućih monaha koji su pod crkveno-sudskim postupkom, ...

Artemije osvojio manastir, služi liturgiju

Mondo - 19.11.2010

Umirovljeni episkop Artemije stigao je sinoć u manastir Duboki potok sa nekolicinom pristalica, i uprkos zabrani činodejstva u osam sati počeo da služi liturgiju. SPC: Artemije uzurpirao manastir.

Sabor SPC: Artemije formalno ušao u raskol

Blic - 19.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve saopštio je da je umirovljeni vladika Artemije samovoljnim napuštanjem manastira Šišatovac i služenjem liturgije u kosovskom manastiru Duboki potok formalno ušao u raskol sa SPC.

Artemije najavio liturgiju u dubokom potoku na kosovu

Kurir - 19.11.2010

ZUBIN POTOK - Umirovljeni episkop raško-prizrenski Artemije stigao je u četvrtak veče nešto pre 22 sata, na Kosovo i Metohiju, sa nekolicinom monaha koji su bili u njegovoj pratnji.

Arhijereji SPC podeljeni oko imenovanja novih episkopa

Blic - 19.11.2010

Sveti arhijerejski sabor SPC je odlučio da ponovo formira Kruševačku eparhiju, ali je imenovanje episkopa ostavljeno za majsko zasedanje Sabora, jer je nekoliko vladika uputilo zamerke na način na koji postojeće eparhije treba da se dele.

Vladika Teodosije umesto Artemija!!!

ALO - 19.11.2010

Novi upravitelj Raško-prizrenske eparhije je episkop lipljanski Teodosije, odlučeno je juče na redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Artemije najavio liturgiju u Dubokom potoku na Kosovu

Blic - 19.11.2010

Umirovljeni episkop raško-prizrenski Artemije stigao je večeras, nešto pre 22 sata, na Kosovo i Metohiju, sa nekolicinom monaha koji su bili u njegovoj pratnji.

Oštra reakcija eparhije povodom dolaska Artemija na Kosovo

Blic - 19.11.2010

Vladika Artemije je stigao u manastir Duboki potok, koji se nalazi u Zubinom potoku na severu Kosova, najavivši da će sutra u ovom manastiru služiti jutarnju liturgiju.

Oštra reakcija Eparhije zbog dolaska Artemija na Kosovo

Blic - 19.11.2010

Vladika Artemije stigao je sinoć u manastir Duboki Potok, koji se nalazi u selu Zubin Potok na severu Kosova, najavivši da će ujutru služiti liturgiju, ali je potom Eparhija raško-prizrenska najoštrije osudila njegove namere i postupke, ...

Sabor Artemiju oduzeo sveštenički čin

Politika - 19.11.2010

BEOGRAD – Penzionisani vladika raško prizresnski Artemije (Radosavljević) raščinjen je večeras, trećeg dana redovnog jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, rečeno je Tanjugu u Srpskoj pravoslavoj crkvi (SPC).

Artemije uzurpirao manastir

RTS - 19.11.2010

Penzionisani episkop Artemije sa oko 50 monaha jutros služio liturgiju u manastiru Duboki potok na severu Kosova. Eparhija Raško-prizrenska saopštila da je neovlašćeno služenje liturgije čin kršenja crkvenih kanona i da će biti ...

Episkop Artemije služio liturgiju uprkos zabrani

R.S.Evropa - 19.11.2010

Umirovljeni episkop Artemije služio je u petak ujutro liturgiju u manastiru u Dubokom Potoku na severu Kosova, uprkos zabrani da činodejstvuje. Artemije je liturgiju služio u prisustvu odbeglih monaha i monahinja u trpezariji konaka ...

SPC optužuje Artemija za raskol

BBC - 19.11.2010

Sabor Srpske pravoslavne crkve optuio je danas penzionisanog vladiku Artemija da je sluenjem liturgije u manastiru Duboki potok na Kosovu i formalno uao u raskol sa Saborom, odnosno sa SPC.

Artemije zauzima manastire na severu Kosova

Politika - 19.11.2010

Odbegli monasi ušli u Duboki Potok i Devine vode. – Kfor, Euleks i KPS prate šta se dešava oko manastira Zubin Potok, Zvečan, Kosovska Mitrovica – Vladika Artemije sa oko četrdeset monaha služio je juče ujutru liturgiju u manastiru Duboki ...

Raščinjen umirovljeni episkop Artemije

Politika - 20.11.2010

Odlukom Svetog arhijerejskog sabora bivši vladika raško-prizrenski vraćen u čin monaha posle pokušaja da preuzme vlast u nekoliko manastira Umirovljeni vladika raško-prizrenski Artemije pokušajem „nasilne uzurpacije crkvene vlasti” u ...

SPC: Vladika Artemije raskolnik

RTS - 19.11.2010

Vladika Artemijea stupio na put otvorenog raskola i ustao na saborno jedinstvo SPC, saopštio Sabor SPC, povodom liturgije koju je penzionisani episkop Artemije jutros služio u manastiru Duboki potok, na severu Kosova.

Artemije vraća poredak u Eparhiju

Beta - 19.11.2010

ZUBIN POTOK, 19. novembra 2010. (Beta) - Vladika u penziji Artemije rekao je u petak, nakon liturgije u manastiru Duboki potok na severu Kosova, da nije u raskolu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, već da pokušava da vrati poredak u Eparhiju ...

Sabor optužio Artemija za raskol i udar na jedinstvo Crkve

Politika - 19.11.2010

BEOGRAD – Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) optužio vladiku Artemija da je stupio na put „otvorenog raskola” i „ustao na saborno jedinstvo” Crkve.

Artemije u raskolu!

RTS - 19.11.2010

Sledbenici penzionisanog vladike Artemija upali u dva manastira na području Kosova i Metohije. Vladika Artemije pravi raskol u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, optužuje Sabor SPC.

Artemijev pristalice upale u još jedan manastir SPC na Kosovu

R.S.Evropa - 19.11.2010

Pristalice umirovljenog vladike Artemija upale su u dva manastira na Kosovu. Novopostavljeni vladika Teodosije se sa Sabora SPC hitno vratio na Kosovo.

Artemije uprkos zabrani SPC služio liturgiju

R.S.Evropa - 19.11.2010

Umirovljeni episkop Srpske pravoslavne crkve, Artemije, služio je liturgiju u manastiru Duboki potok na Kosovu, uprkos zabrani da obavlja obrede. Iz SPC najavljuju da će ga danas raščiniti.

Raščinjen vladika Artemije

Beta - 19.11.2010

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Vladika Artemije rašcinjen je večeras odlukom Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), saznaje Beta u Patrijaršiji. Kako je rečeno, Artemiju je oduzet čin vladike i on je vraćen u red monaha.

Teodosije umesto Artemija

24online - 19.11.2010

SABOR - Vladika lipljanski Teodosije novi je episkop raško-prizrenski umesto Artemija, odlučeno je na zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Artemijeve pristalice pokušale da preuzmu jos dva manastira

Beta - 19.11.2010

KOSOVSKA MITROVICA, 19. novembra 2010. (Beta) - Pristalice penzionisanog vladike Artemija pokušale su u petak popodne da preuzmu manastire Ulije kod Leposavića i Banjsku, ali im to nije uspelo, javio je dopisnik Bete.

Sinod SPC: Artemije ušao u raskol sa SPC

R.S.Evropa - 19.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve saopštio je da je umirovljeni vladika Artemije samovoljnim napuštanjem manastira Šišatovac i služenjem liturgije u kosovskom manastiru Duboki potok formalno ušao u raskol sa SPC.

Sabor SPC optužio Artemija da je počeo raskol

Beta - 19.11.2010

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) optužio je u petak penzionisanog vladiku Artemija da je služenjem liturgije u manastiru Duboki potok na Kosovu i formalno ušao u raskol sa Saborom, odnosno sa SPC.

Raščinjen episkop Artemije

RTS - 19.11.2010

Sabor SPC-a raščinio večeras penzionisanog vladiku raško prizrenskog Artemija. Sledbenici Artemija ranije upali u dva manastira na Kosovu, građani sprečili upad u manastir Banjska.

SPC: Vladika Artemije raščinjen

R.S.Evropa - 19.11.2010

Vladika Artemije rašcinjen je večeras odlukom Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), saznaje Beta u Patrijaršiji. Kako je rečeno, Artemiju je oduzet čin vladike i on je vraćen u red monaha.

Raskol u Srpskoj crkvi - Artemije cepa SPC!

Press - 19.11.2010

Raskolnici na čelu sa penzionisanim vladikom Artemijem silom zauzeli Duboki potok i Devine vode! Policija čuva manastire u Raškoj oblasti Raskolnici...

Sabor Artemiju oduzeo sveštenički čin

Vesti Online - 19.11.2010

Penzionisani vladika raško-prizresnski Artemije (Radosavljević) raščinjen je u petak uveče, trećeg dana redovnog jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, rečeno je u Srpskoj pravoslavoj crkvi (SPC).

Artemijeve pristalice zauzimaju manastire

Vesti Online - 19.11.2010

Posle jutrošnje liturgije u manastiru Duboki potok monasi koji su ostali uz vladiku Artemija, nastavili su sa useljavanjima i u druge manastire.

Artemije služio liturgiju, Sabor ga raščinjava?

Vesti Online - 19.11.2010

Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služio je jutros liturgiju u trpezariji manastira Duboki potok pošto je iguman Romilo dobio naređenje da ne sme da otključa crkvu.

Vladika Artemije zauzeo manastir Duboki potok

Press - 19.11.2010

Penzionisani vladika Artemije sinoć je sa desetak monaha zauzeo manastir Duboki potok kod Zubinog Potoka, gde bi danas od 7 sati trebalo da služi i liturgiju, saznaje Press! Ovaj potez tumači se kao njegov odgovor Saboru SPC koji je juče ...

Artemije služio liturgiju na Kosmetu

Vesti Online - 19.11.2010

Umirovljeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije sa oko 50 monaha služio je jutros liturgiju u manastiru Duboki potok u Ibarskom Kolašanu, u opštini Zubin potok.

Artemije: Došao sam da vratim poredak i mir

Vesti Online - 19.11.2010

Posle liturgije vladika Artemije je u svojoj besedi istakao da se na Kosmet vratio kako bi udario novi početak i vratio se ''poredak, mir i jedinstvo u eparhiju Raško-prizrensku koja devet meseci prolazi svoju golgotu".

SPC: Artemije i verno mu monaštvo su sektaši

Vesti Online - 19.11.2010

Srpska pravoslavna crkva izdala je saopštenje u kojem vladiku Artemija, monahe i vernike, koji ga podržavaju, naziva sektašima i raskolnicima. Povod za to je liturgija koju je vladika jutros, i pored zabrane, služio u trpezariji manastira ...

Teodosije lično izbacivao monahinje?!

Vesti Online - 19.11.2010

Novopostavljeni episkop raško-prizrenski Teodosije Šibalić, sa nekoliko sveštenika i civila, izbacio je oko 18 časova monahinje na čelu sa igumanijom Sarom, iz manastira Devine vode kraj Zvečana.

Teodosije umesto Artemija

S media - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije novi je upravitelj Raško-prizrenske eparhije, odlučio je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve na redovnom jesenjem zasedanju.

Teodosije novi episkop raško-prizrenske eparhije

Kurir - 18.11.2010

BEOGRAD - Episkop lipljanski Teodosije novi je upravitelj Raško-prizrenske eparhije, odlučio je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve na redovnom jesenjem zasedanju.

Patrijarh do maja na čelu Niške eparhije

Blic - 18.11.2010

Podela eparhija, u prvom redu Niške i Beogradsko-karlovačke, biće jedna od glavnih tema na Saboru SPC koji je počeo juče. Kako „Blic“ saznaje, Niška eparhija će se deliti na dva dela.

Teodosije postavljen za episkopa raško-prizrenskog

Blic - 18.11.2010

Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio je da za episkopa Raško-prizrenske eparhije postavi dosadašnjeg episkopa Lipljanskog Teodosija, rekao je danas episkop bački Irinej Bulović.

Teodosije umesto Artemija

Novosti - 18.11.2010

Novi episkop raško-prizrenski je episkop lipljanski Teodosije, odlučeno je na zasedanju sabora SPC, saopštio je danas episkop bački Irinej BEOGRAD - Novi episkop raško-prizrenski je episkop lipljanski Teodosije, odlučeno je na zasedanju ...

Teodosije novi episkop raško-prizrenski

Mondo - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog episkopa raško-prizrenske eparhije, umesto penzionisanog vladike Artemija, rekao je danas epiškop bački Irinej (Bulović).

Episkop Teodosije umesto Artemija

B92 - 18.11.2010

Beograd -- Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog vladiku Eparhije raško prizrenske, odlučeno je na Saboru SPC. Budući da je Sabor u toku, ovo je bilo prvo obraćanje javnosti, tako da novinari nisu još imali prilike da saznaju ...

Vladika Teodosije umesto Artemija

Blic - 18.11.2010

Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio je da za episkopa Raško-prizrenske eparhije postavi dosadašnjeg episkopa lipljanskog Teodosija Prema saznanjima “Blica”, vladika Teodosije postavljen je aklamacijom što znači da je ...

Vladike raspravljaju o deobi eparhija

Danas - 18.11.2010

Bitolj, Beograd - Sveti arhijerejski sabor SPC izabrao je za novog episkopa raško-prizrenskog dosadašnjeg vikara ove eparhije vladiku lipljanskog i igumana dečanskog Teodosija, saopštio je juče portparol SPC episkop bački Irinej (Bulović) ...

Teodosije posle Artemija

Novosti - 18.11.2010

Drugog dana jesenjeg zasedanja, Sabor Srpske pravoslavne crkve izabrao novog episkopa raško-prizrenskog. Razgovara se o reorganizaciji eparhija NOVI vladika raško-prizrenski je dosadašnji vikarni episkop i iguman manastira Dečani Teodosije ...

Episkop lipljanski Teodosije umesto Artemija

EMG - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog episkopa raško-prizrenske eparhije, umesto penzionisanog vladike Artemija, rekao je danas epiškop bački Irinej Bulović.

Teodosije novi episkop raško-prizrenski

Politika - 18.11.2010

BEOGRAD – Novi episkop raško-prizrenski je episkop ljipljanski Teodosije, odlučeno je na zasedanju sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopštio je episkop bački Irinej.

Vladika Teodosije novi episkop raško-prizrenski

Politika - 18.11.2010

Sabor SPC uputio apel srpskim vlastima, kao i bugarskom predsedniku, da arhiepiskop Jovan (Vraniškovski) bude što pre pušten iz pritvora Vikarni episkop lipljanski Teodosije izabran je odlukom Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne ...

Vladika Teodosije umesto Artemija

RTS - 18.11.2010

Novi episkop raško-prizrenski je vladika lipljanski Teodosije, odlučeno na zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve. Episkop lipljanski Teodosije novi je upravitelj Raško-prizrenske eparhije, odlučio je Sveti arhijerejski sabor Srpske ...

Artemije glavna tema Sabora SPC

24online - 18.11.2010

Liturgijom u manastiru Rakovica, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, juče je započelo redovno jesenje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve...

Episkop lipljanski Teodosije umesto Artemija

Beta - 18.11.2010

BEOGRAD, 18. novembra 2010. (Beta) - Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog episkopa raško-prizrenske eparhije, umesto penzionisanog vladike Artemija, rekao je u četvrtak epiškop bački Irinej (Bulović).

Episkop lipljanski Teodosije umesto Artemija

R.S.Evropa - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog episkopa raško-prizrenske eparhije, umesto penzionisanog vladike Artemija, rekao je danas episskop bački Irinej (Bulović).

Vladika Teodosije po Tadićevoj volji

Vesti Online - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije izabran je juče na jesenjem zasedanju Sabora Srppske pravoslavne crkve za novog episkopa eparhije raško-prizrenske bez glasnja, saznaju "Vesti".

Teodosije novi episkop raško-prizrenski

Vesti Online - 18.11.2010

Episkop lipljanski Teodosije izabran je za novog episkopa raško-prizrenske eparhije, umesto penzionisanog vladike Artemija, rekao je danas epiškop bački Irinej Bulović.

SPC: Teodosije umesto Artemija, sloboda za Jovana

Press - 18.11.2010

Vladika lipljanski Teodosije imenovan je juče na zasedanju Sabora SPC za novog episkopa raško-prizrenskog umesto penzionisanog vladike Artemija Vladika bački Irinej saopštio je juče da će, posle imenovanja episkopa Teodosija, SPC nastaviti ...

Artemije ipak služi liturgiju!

Vesti Online - 18.11.2010

Umirovljeni episkop raško prizrenski Artemije Radosavljević, kasno večeras, stigao je u manastir Duboki potok, nedaleko od Zubinog potoka, sa namerom da služi Svetu arhijerejsku liturgiju.

Artemije preuzima eparhiju

Vesti Online - 19.11.2010

Umirovljeni episkop raško-prizrenski Artemije Radosavljević kasno večeras stigao je u manastir Duboki potok, nedaleko od Zubinog potoka na Kosovu i Metohiji sa namerom da služi Svetu arhijerejsku liturgiju.

SPC sutra o Artemiju

S media - 17.11.2010

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) nije danas, prvog dana zasedanja najvišeg tela SPC, raspravljao o slučaju vladike Artemija koji je odbio poslušnost crkvenom vrhu.

Beograd: Počeo Sabor SCP

Novosti - 17.11.2010

Drugo redovno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve počelo je danas sabornim služenjem liturgije u manastiru Svetog Arhanđela Mihaila u Rakovici BEOGRAD - Drugo redovno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve počelo je danas sabornim ...

Uhapšen bivši monah Davidović

B92 - 17.11.2010

Beograd -- Policija uhapsila raščinjenog monaha Antonija Davidović koji je bio među pristalicama vladike Artemija okupljenim ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu.

Priveden raščinjeni monah Antonije

Novosti - 17.11.2010

Beogradska policija uhapsila raščinjenog monaha Antonija Davidović koji je bio među pristalicama vladike Artemija. U Patrijaršiji se održava zasedanje Sabora SPC BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je u sredu oko 17 sati raščinjenog ...

Artemije odbio da razgovara sa Amfilohijem i Atanasijem

S media - 17.11.2010

Teme sednice Svetog arhijerejskog Sabora koja danas počinje su umirovljeni episkop raško-prizrenski i podela eparhija Svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici počeće danas jesenje zasedanje najvišeg ...

Sabor SPC o vladiki Artemiju

S media - 17.11.2010

U beogradskom manastiru Rakovici počelo redovno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve koji će, sada je izvesno, raspravljati o vladiki Artemiju i sinodskoj odluci da mu privremeno zabrani činodejstvovanje.

Artemija teraju u kućni pritvor!

ALO - 17.11.2010

Glavna tema Sabora SPC, koji danas počinje sa radom, ponovo će biti slučaj vladike Artemija i njegovo uporno odbijanje da se “skrasi” i iskreno potčini odlukama Sinoda.

Danas počinje Sabor SPC

Kurir - 17.11.2010

BEOGRAD - Jesenje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve počinje danas služenjem liturgije u manastiru Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici. Liturgija će početi u devet sati.

Artemiju preti crkveni sud

Blic - 17.11.2010

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve, koji zaseda danas, trebalo bi, između ostalog, da razmatra slučaj razrešenog episkopa raško-prizrenskog Artemija, koji od prve odluke kojom je razrešen dužnosti u javnosti poručuje da se ...

Vladika Artemije na saboru SPC

Kurir - 17.11.2010

BEOGRAD - Iako se dnevni red najvišeg crkvenog tela utvrđuje na samoj sednici Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), očekuje se da će glavna tema današnjeg zasedanja biti slučaj vladike Artemija, koji je nakon penzionisanja odbio ...

Liturgijom u manastiru Rakovica otpočeo jesenji Sabor SPC

Blic - 17.11.2010

U toku je liturgija u manastiru Rakovica u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, kojom započinje jesenje zasedanje sabora Srpske pravoslavne crkve.

Počelo Jesenje zasedanje Sabora SPC

Kurir - 17.11.2010

BEOGRAD - Jesenje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve počelo je danas u manastiru Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici u Beogradu. Sabor će, između ostalog, raspravljati i o odnosu penzionisanog episkopa Artemija prema saborskim ...

Sabor SPC narednih dana o Artemiju

B92 - 17.11.2010

Beograd -- U manastiru u Rakovici održan pomen povodom godišnjice smrti patrijarha Pavla. Sabor Crkve o slučaju Artemije raspravljaće narednih dana.

Beograd: Zaseda Sabor SPC

Novosti - 17.11.2010

Drugo redovno zasedanje Sabora SCP počelo je danas sabornom liturgijom posle čega je služen parastos povodom godišnjice smrti patrijarha srpskog Pavla BEOGRAD - Drugo redovno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve počelo je danas ...

Počeo Sabor SPC, priveden raščinjeni monah Antonije

EMG - 17.11.2010

Beogradska policija uhapsila je danas oko 17 sati raščinjenog monaha Antonija Davidović koji je bio među pristalicama vladike Artemija okupljenim ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu.

Policija privela raščinjenog monaha Antonija Davidovića

Blic - 17.11.2010

Zasedanje Sabora SPC počelo je u 17 časova u Patrijaršiji, ispred koje se oko 16,30 časova okupilo dvadesetak građana i monaha manastira Crna reka, koji podržavaju vladiku Artemija.

Sabor u četvrtak o Artemiju

Kurir - 17.11.2010

BEOGRAD - Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) nije u sredu, prvog dana zasedanja najvišeg tela SPC, raspravljao o slučaju vladike Artemija koji je odbio poslušnost crkvenom vrhu.

Priveden raščinjeni monah Antonije

Beta - 17.11.2010

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Beogradska policija uhapsila je u sredu oko 17 sati raščinjenog monaha Antonija Davidović koji je bio medju pristalicama vladike Artemija okupljenim ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu.

Počelo jesenje zasedanje SPC

RTS - 17.11.2010

Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom na grobu patrijarha Pavla, u manastiru Rakovici počelo je redovno jesenje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Jesenje zasedanje Sabora SPC

RTS - 17.11.2010

Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom na grobu patrijarha Pavla, u manastiru Rakovici počelo je redovno jesenje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Beogradska policija uhapsila bivšeg monaha Davidovića

R.S.Evropa - 17.11.2010

Beogradska policija uhapsila je danas oko 17 sati raščinjenog monaha Antonija Davidovića koji je bio medju pristalicama vladike Artemija okupljenim ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu.

Razrešenje spora sa Artemijem teško predvidljivo

R.S.Evropa - 17.11.2010

Sabor Srpske pravoslavne crkve, koji je započeo zasedanje u sredu, raspravlja i o slučaju penzionisanog vladike Artemija koji je odbio poslušnost crkvenom vrhu i zapretio osnivanjem nove crkve.

Uoči Sabora SPC uhapšeni arhiepiskop Jovan i raščinjeni monah Antonije

Politika - 17.11.2010

Artemije nije prisustvovao prvom danu Sabora, a najviše crkveno telo bi ga moglo pozvati da se izjasni o stavovima koje je iznosio u dopisima upućenim Sinodu Početak jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve ...

Opet priveden raščinjeni monah Antonije

Vesti Online - 17.11.2010

Beogradska policija privela je danas raščinjenog monaha Antonija, svetovno ime Dragan Davidović, u policijsku stanicu Stari grad, pošto je predvodio pristalice penzionisanog vladike Artemija ispred zgrade Patrijaršije koji su se tu okupili ...

Monah priveden i kažnjen sa 10.000 dinara

Vesti Online - 17.11.2010

Raščinjeni monah Antonije Davidović, koji je danas priveden u Policijsku stanicu Stari grad, pušten je na slobodu pošto mu je dežurni sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog kršenja zabrane okupljanja.

Počeo Sabor SPC, Artemije nije viđen

Vesti Online - 17.11.2010

U beogradskom manastiru Rakovica danas je počelo redovno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve koji će, sada je izvesno, raspravljati o vladiki Artemiju i sinodskoj odluci da mu privremeno zabrani ...

Saznajemo: Vladika Porfirije biće izabran za prvog vojnog episkopa SPC

Press - 17.11.2010

Na Saboru SPC koji je juče po podne počeo u zgradi patrijaršije najviši crkveni velikodostojnici raspravljaće o osnivanju novih eparhija u okviru SPC, ali i o sudbini penzionisanog vladike Artemija, koji je najavio da će osnovati svoju ...

Na Sabor SPC dolazi i Artemije

B92 - 16.11.2010

Beograd -- Zasedanje Sabora SPC počinje liturgijom u manastiru Svetog Arhangela Mihaila, posle čega će biti služen parastos povodom godišnjice smrti patrijarha Pavla.

Kanoni, raskol i „lomljenje kičme“

Danas - 16.11.2010

Beograd - U pismu koje je 12. novembra patrijarh srpski Irinej, u ime Svetog arhijerejskog sinoda SPC, uputio episkopu umirovljenom raško-prizrenskom Artemiju, a koje je objavljeno 15.

Vladika se stavlja iznad SPC

Blic - 16.11.2010

Iako Vam je iz istorije Crkve Hristove, pa i iz istorije Srpske crkve, dobro poznata činjenica da se unutrašnja, a posebno kanonska pitanja jerarhije ne rešavaju u medijima niti na ulicama, Vi nastavljate sa praksom koja ne priliči ...

Patrijarh oštro odgovorio Artemiju

Kurir - 16.11.2010

BEOGRAD - Patrijarh uzvratio Artemiju! Patrijarh srpski Irinej uputio je juče opširan i veoma oštar odgovor umirovljenom vladici Artemiju na dopis koji je on poslao Sinodu SPC 13. oktobra 2010. godine.

„Slučaj“ vladike Artemija jedna od tema

Danas - 16.11.2010

Beograd - Svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Rakovica, posle koje će se služiti parastos pokojnom patrijarhu Pavlu danas će u Beogradu početi jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora SPC.

Vladika Artemije glavna tema Sabora

Blic - 17.11.2010

U beogradskom manastiru Rakovici danas počinje redovno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji će, sada je izvesno, raspravljati o vladiki Artemiju i sinodskoj odluci da mu privremeno zabrani ...

Slučaj Artemije na dnevnom redu

Novosti - 16.11.2010

U sredu u Beogradu počinje jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve SVETOM arhijerejskom liturgijom u manastiru Rakovica u sredu počinje jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC.

Artemije odbio da razgovara sa Amfilohijem i Atanasijem

Politika - 16.11.2010

Teme sednice Svetog arhijerejskog Sabora koja danas počinje su umirovljeni episkop raško-prizrenski i podela eparhija Svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici počeće danas jesenje zasedanje najvišeg ...

Sabor SPC raspravljaće o Artemiju

RTS - 16.11.2010

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej kaže da ne postoji nijedan razlog za preispitivanje saborske odluke kojom je Artemije razrešen dužnosti episkopa raško-prizrenskog. Patrijarh pozvao Artemija da svoje stavove usaglasi sa Saborom.

Artemije između progona i trona

Vesti Online - 16.11.2010

Sveti arhijerejski sabor SPC čije zasedanje počinje sutra u Beogradu najverovatnije neće raščiniti umirovljenog episkopa raško-prizrenskog, a nije sigurno i da će doneti odluku o podelama velikih eparhija u Srbiji i rasejanju, nezvanično ...

Sramna kampanja TV B92 protiv SPC!

Press - 16.11.2010

Poznavaoci prilika u SPC podeljeni oko objašnjenja za potrese unutar Crkve, jedni smatraju da smišljeni napadi dolaze spolja, dok drugi krive same vladike i njihovo ponašanje Na iskušenju...

Sabor SPC će raspravljati o Artemiju

S media - 15.11.2010

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da će Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji počinje u sredu, raspravljati o odnosu umirovljenog episkopa Artemija prema saborskim odlukama i shvatanju crkvenog poretka.

“SPC će raspravljati o Artemiju“

B92 - 15.11.2010

Beograd -- Patrijarh srpski Irinej izjavio je da će Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji počinje u sredu, raspravljati o penzionisanom episkopu Artemiju.

Patrijarh irinej: Sabor SPC će raspravljati o Artemiju

Kurir - 15.11.2010

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da će Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji počinje u sredu, raspravljati o odnosu umirovljenog episkopa Artemija prema saborskim odlukama i shvatanju crkvenog poretka.

Patrijarh Irinej: Nema razloga za reviziju odluke o Artemiju

Danas - 15.11.2010

Beograd - Patrijarh srpski Irinej u ime Svetog arhijerejskog sinoda SPC obavestio je umirovljenog episkopa raško-prizrenskog Artemija da ne postoji nijedan razlog za reviziju saborske odluke kojom je vladika Artemije trajno razrešen ...

Irinej Artemiju: Ne prkosite crkvi

Novosti - 15.11.2010

Patrijarh srpski Irinej uputio otvoreno pismo penzionisanom vladiki Artemiju: Očekujem da ćete na Saboru prihvatiti crkvene odluke SINOD Srpske pravoslavne crkve nema nameru da vladiku Artemija odvaja od Boga, kako tvrdi, niti da osporava ...

Patrijarh: Artemije razrešen i tako će ostati

Mondo - 20.09.2023

Na Saboru će jedna od tačaka dnevnog reda biti i ponašanje “razbaštinjenog” vladike kome je patrijarh otpisao da ne postoji nijedan razlog za reviziju odluke. ...

Patrijarh Irinej: Sabor SPC će raspravljati o Artemiju

Blic - 15.11.2010

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da će Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji počinje u sredu, raspravljati o odnosu umirovljenog episkopa Artemija prema saborskim odlukama i shvatanju crkvenog poretka.

Sabor SPC će raspravljati o Artemiju

Beta - 15.11.2010

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Patrijarh srpski Irinej izjavio je u ponedeljak da će Sabor Srpske pravoslavne crkve, koji počinje u sredu, raspravljati o odnosu umirovljenog episkopa Artemija prema saborskim odlukama i shvatanju ...

Patrijarh: Vladika Artemije se postavlja iznad Sabora

Politika - 15.11.2010

Vi ste se postavili kao vrhovni kanonski sudija koji će po svom nahođenju tumačiti šta je kanonsko a šta nije, piše poglavar SPC umirovljenom vladici Ne postoji nijedan razlog za preispitivanje saborske odluke o umirovljenju vladike ...

Artemije nije raskolnik

Vesti Online - 15.11.2010

Budući da u vrhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) ne isključuju mogućnost raščinjenja umirovljenog episkopa raško-prizrenskog Artemija (Radosavljevića), kao i raskola koji bi eventualno nastao nakon toga, Vladimir Dimitrijević, pravoslavni ...

Sinod: Artemije zamagljuje stvarnost

Vesti Online - 15.11.2010

Posle objavljivanja u celosti pisma koje je vladika Artemije upitio Sinodu Srpske pravoslavne crkve i velikog interesovanja čitalaca za taj tekst, profesionalnost nas obavezuje da u celosti objavimo i odgovor Sinoda umirovljenom vladiki ...