TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Anan završio "balkansku turneju"

B92 - 21.11.2002

Njujork -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan završio je svoju "mini-turneju" po Balkanu, tokom koje je posetio Bosnu i Hercegovinu, Jugoslaviju i Hrvatsku. Jedan od porptarola u UN Farhan Hak rekao je za B92 da je Anan veoma impresioniran napretkom u svim zemljama koje je posetio.

Anan pohvalno o Vladi Hrvatske

B92 - 20.11.2002

Zagreb -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan podržao je u sredu Hrvatsku u naporima da se distancira od svoje prošlosti i posveti izgradnji i jačanju regionalne bezbednosti i stabilnosti, saopštila je hrvatska vlada.

Anan doputovao u Zagreb

B92 - 20.11.2002

Zagreb -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan stigao je u dvodnevnu zvaničnu posetu Hrvatskoj. Anana je u Zagrebu dočekao hrvatski ministar inostranih poslova Tonino Picula, a na ceremoniji otkrivanja spomenika za 288 pripadnika UN-a poginulih na prostorima bivše Jugoslavije, održanoj u ...

Afera s oružjem ne sme da se ponovi

Blic - 19.11.2002

SARAJEVO (Srna, Beta) - Generalni sekretar UN Kofi Anan izjavio je juče u Sarajevu da UN na kraju svog mandata u BiH ostavljaju dobro obučenu policiju, efikasnu državnu graničnu službu i uslove za dalji razvoj održive BiH na putu ka Evropi.

Anan posetio Kosovsku Mitrovicu

B92 - 19.11.2002

Kosovska Mitrovica -- Generalni sekretar UN-a Kofi Anan, koji je u utorak ujutru posetio Kosovsku Mitrovicu, izjavio je da je cilj međunarodne zajednice na Kosovu primena zakona "bez ikakvih smetnji" i "uspostavljanje vladavine prava".

Kofi Anan u Beogradu

B92 - 19.11.2002

Beograd -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan izjavio je u utorak, prvog dana posete Beogradu, da je Jugoslavija od oktobra 2000. postigla značajan napredak u oblasti izgradnje demokratije i uključivanja u međunarodnu zajednicu, a da kao nerešena pitanja ostaju stabilizacija prilika na ...

Anan na "balkanskoj turneji"

B92 - 18.11.2002

Sarajevo, Priština, Beograd -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan započeo je u ponedeljak dvodnevnu posetu Kosovu. Odmah nakon dolaska u Prištinu, Anan se sastao sa svojim specijalnim predstavnikom u toj pokrajini Mihaelom Štajnerom.

Svilanović: Dolazak Anan veliki događaj za zemlju

B92 - 18.11.2002

Beograd -- Generalni sekretar UN Kofi Anan u utorak stiže u Beograd. On će se tom prilikom, kako je ranije najavljeno, sastati sa Zoranom Đjinđićem, Nebojšom Čovićem i Goranom Svilanovićem. "Dolazak Anana u Beograd je za našu zemlju veliki i značajan događaj“, rekao je u izjavi za Radio B92 savezni ...