TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Koštunica: Odmah raspisati izbore

B92 - 23.05.2010

Zvečan -- Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica pozvao je iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica pozvao na dogovor o izborima

RTS - 23.05.2010

Vanredni izbori su pravi put koji omogućava da se Srbija ponovo sabere, uspostavi jedinstvo na načelima nacionalne politike, da se prevaziđu podele, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica u Zvečanu.

Koštunica pozvao na dogovor o vanrednim izborima

Blic - 23.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je danas iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica: Treći put DSS-a je politika nacionalnog jedinstva

Press - 23.05.2010

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica rekao je juče da „treći put", koji je proklamovala njegova stranka, znači povratak na državotvornu politiku, odnosno politiku nacionalnog jedinstva koja sve u zemlji objedinjuje oko najvažnijih državnih ...

Pakt bez budućnosti

Vesti Online - 23.05.2010

Mnogo se govori o ujedinjenju opozicije u Srbiji. Čini se da bi upravo ovaj korak stranke Tomislava Nikolića, DSS-a, NS-a i nekoliko manjih stranaka mogao da dovede biračko telo do polarizacije i mobilizacije kakva nije viđena još od 5.

Poziv na dogovor o vanrednim izborima

S media - 23.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica pozvao je danas iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica: Ajde da se dogovorimo!

Vesti Online - 23.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pozvao je danas iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica: Hajde da se dogovorimo o izborima

Mondo - 23.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je danas iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica: Tajni dogovor oko NATO-a

Vesti Online - 23.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras na stranačkoj tribini u Kosovskoj Mitrovici da se aktuelna vlast u Beogradu kriomice dogovara sa zvaničnicima NATO-a kako da Srbija jednog dana postane članica ...

I sa Vojom i sa Tomom

Novosti - 23.05.2010

Velimir Ilić VOJISLAV Koštunica i Tomislav Nikolić moraju da se pomire - nema dileme lider Nove Srbije Velimir Ilić u intervjuu za „Novosti“: - Pomirenje je neminovno ako žele dobro Srbiji. Ne vidim razlog za svađu. Moraju da spuste loptu.

Za politiku jedinstva

Novosti - 23.05.2010

DEMOKRATSKA stranka Srbije održala je u nedelju sednicu Glavnog odbora u Zvečanu, jer, kako je rekao predsednik stranke Vojislav Koštunica, „želi da bude sa svojim narodom, da čuje njegov glas, da mu pomogne, podrži i ulije nadu“.

Zaboravljen

Blic - 22.05.2010

‚Da li zbog neobaveštenosti i sujete, kako ga vide njegovi politički protivnici, ili zbog kabinetskog pristupa politici, inertnosti i neodlučnosti, kakva je slika o njemu stvorena u javnosti, nekada najpopularniji predsednik posle ...

Vučić: DSS nas je uvredio

B92 - 21.05.2010

Beograd -- Srpska napredna stranka nema nikakve nagoveštaje kada će i da li će uopšte doći do sastanka Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić: Ne razumem Koštuničin treći put

Press - 21.05.2010

„Treći politički put" koji je predsednik DSS Vojislav Koštunica najavio kao povratak načela, morala i principa u politiku, i partneri i protivnici DSS ocenili su kao nerazumljiv. Aleksandar Vučić (SNS) kaže da ne zna šta je treći put.

DSS smenjuje Miloša Aligrudića?!

ALO - 21.05.2010

Demokratska stranka Srbije raspravljaće na sednici Glavnog odbora čak i o smeni Miloša Aligrudića sa mesta šefa poslaničke grupe te partije u Skupštini Srbije, saznaje „Alo!“.

Glavni odbor DSS u nedelju u Zvečanu

Novosti - 21.05.2010

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije održaće u nedelju sednicu Glavnog odbora u Zvečanu, na Kosovu, saopšteno je iz te stranke. Sednica će biti održana u Domu kulture sa početkom u 15 časova.

Pulp fiction

Danas - 21.05.2010

Razumem ja da u zemlji u kojoj sve stoji i u kojoj se izvan TV ekrana i blogova ništa ne događa nije lako napraviti dnevne novine. Štampa po prirodi stvari prenosi vesti i komentare o događajima. Kada ih nema - muka živa.

Nikolić: U DSS-u postoje previranja

Blic - 20.05.2010

Lider SNS Tomislav Nikolić najavio je juče da će pre letnjeg odmora organizovati skup građana na kome će naprednjaci“ reći šta misle o aktuelnoj vlasti“.

'Treći put' je povratak morala u politiku

Press - 20.05.2010

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica kaže za Press da „treći politički put", koji je kao pravac svoje stranke najavio pre dva dana, zapravo predstavlja povratak programa, načela i morala u srpsku politiku „My way"...

Koštunica: Idem sam trećim putem

ALO - 20.05.2010

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica juče je praktično odbio utapanje u opozicionu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom na čelu, najavivši da će svoju partiju povesti „trećim putem“ jer „Srbiji ne treba dvopartijski ...

D S S nas je uvredio, ali mi čekamo Koštunicu

S media - 20.05.2010

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da je „uvredljiv" odgovor D S S-a da Vojislav Koštunica ove nedelje neće moći da se sastane sa Tomislavom Nikolićem, ali da to ne znači kraj saradnje dve stranke.

Velja Ilić: Toma i Voja su malo nervozni

Vesti Online - 20.05.2010

Nedavne izjave predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića su greška i nisu naljutile lidera Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunicu, kaže u razgovoru za "Vesti" Velimir Ilić, prvi čovek Nove Srbije (NS).

DSS nas je uvredio, ali nije vreme za sujetu

Danas - 20.05.2010

Beograd - Srpska napredna stranka nema nikakve nagoveštaje kada će i da li će uopšte doći do sastanka Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice. Nakon uvredljivog odgovora DSS, koji nam je upućen preko medija i u kome su javnost obavestili ...

Koštunica: Politika DSS najbolja za Srbiju

Blic - 19.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je danas, nakon polemike sa Srpskom naprednom strankom (SNS), da će se politika njegove partije bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa ostalom opozicijom.

DSS: Kritika vlasti, ne opozicije

B92 - 19.05.2010

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao je, nakon polemike sa SNS, da će se politika DSS-a bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa opozicijom.

Nikolić najavljuje veliki skup

B92 - 19.05.2010

Beograd -- Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić najavio je da će naprednjaci organizovati pre letnjeg odmora, skup građana na kome će oni reći šta misle o aktuelnoj vlasti.

Koštunica: Kritika vlasti prioritet

RTS - 19.05.2010

Politika DSS-a će se bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa ostalom opozicijom, rekao lider te stranke Vojislav Koštunica nakon polemike sa naprednjacima.

Nismo osvetoljubivi

Politika - 19.05.2010

Nismo do sada imali dublju saradnju sa SNS-om da bi poverenje bilo narušeno Miloš Jovanović, potpredsednik Demokratske stranke Srbije, odgovarajući na pitanje zašto neće ove nedelje doći do susreta Vojislava Koštunica sa predsednikom ...

Srbija u dve partije – pusta želja

Politika - 19.05.2010

I posle sledećih izbora na političkoj sceni će biti dve velike stranke i najverovatnije tri-četiri manje Želja Tomislava Nikolića da Srbija bude zemlja dve partije neće se ostvariti ni posle narednih izbora, stav je sagovornika „Politike”, ...

Koštunica: DSS hoće treći politički put!

Press - 19.05.2010

Predsednik DSS Srbije Vojislav Koštunica izjavio je nakon polemike sa SNS da će se politika njegove partije bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa ostalom opozicijom. Ni Tadić, a ni Nikolić...

DSS nas je uvredio, ali mi čekamo Koštunicu

Press - 19.05.2010

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da je „uvredljiv" odgovor DSS-a da Vojislav Koštunica ove nedelje neće moći da se sastane sa Tomislavom Nikolićem, ali da to ne znači kraj saradnje dve stranke.

Voja oladio Tomu i Velju!

ALO - 19.05.2010

Vojislav Koštunica, lider Demokratske stranke Srbije, „otkačio“ je opozicione lidere Tomislava Nikolića i Velimira Ilića! Naime, predsednik DSS-a odbio je i koaliciju za Bor, ali i Nikolićev poziv na sastanak i tako pokazao da mu je ...

Koštunica: Nemam vremena za Nikolića

Vesti Online - 19.05.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica nije prihvatio poziv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da se sretnu i „razjasne nesporazume”.

Šormaz samostalni poslanik do odluke odbora

Glas javnosti - 19.05.2010

BEOGRAD - Poslanik Dragan Šormaz, koji je prethodne sedmice isključen iz D S S, izjavio je da će do odluke Administrativnog odbora o njegovom mandatu biti samostalni poslanik, a da će nakon toga, ukoliko mandat ostane njemu, odlučiti kako ...

Koštunica nema vremena za Nikolića

Glas javnosti - 19.05.2010

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković rekao je danas da predsednik stranke Vojislav Koštunica, zbog obaveza, ove nedelje neće moći da se sastane sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem.

Nikolić preoteo Velju Koštunici

S media - 19.05.2010

SNS i NS najavili zajednički nastup na lokalnim izborima u Boru. Iako su pozvali i D S S u borbu protiv vlasti, analitičari kažu da se narodnjačka koalicija D S S-NS raspada Lideri SNS i Nove Srbije Tomislav Nikolić i Velimir Ilić najavili ...

Koštunica: Prioritet DSS je kritika vlasti

Novosti - 19.05.2010

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je danas, nakon polemike sa Srpskom naprednom strankom, da će se politika njegove partije bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa ostalom opozicijom.

Koštunica: DSS se ne raspravlja sa opozicijom

Mondo - 19.05.2010

Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao je danas, nakon polemike sa SNS, da će se politika njegove partije bazirati na kritikama vlasti, a ne na raspravama sa ostalom opozicijom.

Masovni skup gradjana pre letnjeg odmora

S media - 19.05.2010

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je danas da će naprednjaci organizovati pre letnjeg odmora, skup gradjana na kome će oni reći šta misle o aktuelnoj vlasti.

Nikolić: Isterali smo miša iz rupe!

Vesti Online - 19.05.2010

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je danas da će naprednjaci organizovati pre letnjeg odmora, skup građana na kome će oni reći šta misle o aktuelnoj vlasti.

Mogu i da povučem reč

Novosti - 19.05.2010

HOĆU saradnju sa DSS i spreman sam i da ”povučem reč” koja ih je uvredila. Vojislav Koštunica i ja treba da se pogledamo u oči, da konačno otklonimo sve nesporazume i da napravimo dogovor o nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Nikolić pozvao Koštunicu da se sastanu i reše nesporazume

Blic - 18.05.2010

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić pozvao je danas lidera Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunicu da se sastanu i razjasne nesporazume.

Šormaz kao samostalni poslanik

B92 - 18.05.2010

Beograd -- Doskorašnji poslanik DSS-a Dragan Šormaz kaže da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik i da će naknadno odlučiti kako će se dalje politički angažovati.

Potrebna čvršća saradnja

RTS - 18.05.2010

Srpska napredna stranka i Nova Srbija zajedno će nastupiti na izborima u Boru. Lider naprednjaka Tomislav Nikolić očekuje da im se pridruži i DSS, kako bi se stvorila "pesnica koja će razbiti koaliciju na vlasti".

Šormaz će nastupati kao samostalni poslanik

Blic - 18.05.2010

Doskorašnji poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Dragan Šormaz izjavio je danas da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik i da će naknadno odlučiti kako će se dalje politički angažovati. "Čekam odluku Administrativnog odbora.

Nikolić želi sastanak sa Koštunicom

B92 - 18.05.2010

Beograd -- Nikolić pozvao Koštunicu da se sastanu. U DSS-u odgovaraju da ove nedelje nemaju vremena. Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je pozvao, preko sekretarice, Vojislava Koštunicu da se sastanu i izglade sve nesporazume.

DSS traži Šormazov mandat

RTS - 18.05.2010

Demokratska stranka Srbije očekuje da joj se vrati poslanički mandat Dragana Šormaza, koji je isključen iz te stranke. Poslanik Demokratske stranke Srbije Zoran Nikolić očekuje da mandat poslanika Dragana Šormaza, koji je prošle sedmice ...

Koštunica neće ni da priča sa Nikolićem

Blic - 18.05.2010

Ove nedelje neće doći do sastanka Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, što je pre dva dana zatražio lider naprednjaka. Kako objašnjavaju u DSS, toj stranci je trenutno preče da se narednih dana bavi svojim ekonomskim programom uoči ...

Koštunica nema vremena za Nikolića

Politika - 18.05.2010

Ove nedelje DSS će se baviti ekonomskom politikom i nema vremena za razgovor sa naprednjacima Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica nije prihvatio jučerašnji poziv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da se ...

Nikolić preoteo Velju Koštunici

Press - 18.05.2010

SNS i NS najavili zajednički nastup na lokalnim izborima u Boru. Iako su pozvali i DSS u borbu protiv vlasti, analitičari kažu da se narodnjačka koalicija DSS-NS raspada Mogu i bez Koštunice...

Toma i Velja otkačili Koštunicu!

ALO - 18.05.2010

Demokratska stranka Srbije ima sve manje saveznika! Srpska napredna stranka od juče je politički suparnik DSS-a, a moguće je da će to uskoro da postane i Nova Srbija.

Koštunica i Nikolić od sada ljuti neprijatelji

S media - 18.05.2010

Postoje realne šanse da naprednjaci, preuzimanjem glasača od D S S, rejting stranke Vojislava Koštunice smanje ispod cenzusa s obzirom na to da ta stranka u proteklih pola godine ime vrlo neizvesnu parlamentarnu poziciju, smatraju ...

DSS: Šormaz da se izbaci iz odbora

Mondo - 18.05.2010

Demokratska stranka Srbije zatražila je da se Dragan Šormaz, koji je isključen iz te stranke, razreši članstva u skupštinskim odborima i da mu se oduzme poslanički mandat.

D S S: Šormaz da se razreši dužnosti u odborima

S media - 18.05.2010

Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije podnela je zahtev za razrešenje Dragana Šormaza sa dužnosti člana dva skupštinska odbora, pošto je krajem prošle nedelje Skupštini Srbije podnela njegovu blanko ostavku.

Šormaz samostalni poslanik

Novosti - 18.05.2010

BEOGRAD - Poslanik Dragan Šormaz rekao je danas da će u Skupštini Srbije nastupati kao samostalni poslanik i da je siguran da mu mandat neće biti oduzet.

Šormaz samostalni poslanik

Mondo - 18.05.2010

Poslanik Dragan Šormaz, koji je isključen iz DSS, izjavio je da će do odluke Administrativnog odbora o mandatu biti samostalni poslanik. DSS traži da mu se oduzme mandat i da bude razrešen u skupštinskim odborima.

Nikolić: Koštunice, da se mirimo? DSS: Može!

Vesti Online - 18.05.2010

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je u utorak lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da se sastanu i razjasne nesporazume.

Nikolić želi pesnicu koja će razbiti koaliciju na vlasti (VIDEO)

EMG - 18.05.2010

Srpska napredna stranka (SNS) i Nova Srbija (NS) zajedno će nastupiti na izborima u Boru, izjavio je danas lider naprednjaka Tomislav Nikolić i dodao da očekuje da će im se u toj borbi, pridružiti i Demokratska stranka Srbije (DSS) kako bi ...

Potrebna čvršća saradnja SNS, NS i D S S

S media - 18.05.2010

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio da je potrebna malo čvršća saradnja u naprednjačko-narodnjačkom bloku nego što je to bilo do sada kako bi se pobedila vladajuća koalicija i da to razume lider D S S Vojislav ...

Šormaz kao samostalni poslanik

Vesti Online - 18.05.2010

Poslanik Dragan Šormaz rekao je danas da će u Skupštini Srbije nastupati kao samostalni poslanik i da je siguran da mu mandat neće biti oduzet. Šormaz je izjavio da će posle odluke skupštinskog Administrativnog odbora o njegovom mandatu ...

DSS se duri na SNS

Mondo - 18.05.2010

Tomislav Nikolić tvrdi da je pogrešno citiran u medijima da mu je DSS politički suparnik i poziva Vojsilava Košutnicu na sastanak. U DSS-u kažu da ove nedelje nemaju vremena.

DSS očekuje da joj pripadne Šormazov mandat

Vesti Online - 18.05.2010

Poslanik Demokratske stranke Srbije Zoran Nikolić izrazio je danas očekivanje da će mandat poslanika Dragana Šormaza, koji je prošle sedmice isključen iz DSS, pripasti toj stranci.

DSS i SNS: Mir, mir, mir, niko nije kriv

Mondo - 18.05.2010

Predsednik SNS Tomislav Nikolić tvrdi da je pogrešno citiran u medijima da mu je DSS politički suparnik i poziva Vojislava Košutnicu na sastanak.

Koštunica nema vremena za Nikolića

S media - 18.05.2010

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković rekao je za Radio S da predsednik stranke Vojislav Koštunica, zbog obaveza, ove nedelje neće moći da se sastane sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem.

Sastanak Koštunica-Nikolić-Ilić za mir u opoziciji

Danas - 18.05.2010

Beograd - Poljuljani odnosi Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke, nastali nakon izjave Tomislava Nikolića da će ako treba i „otimati“ glasače Vojislavu Koštunici i potonjeg odgovora DSS da su narodnjaci i naprednjaci od ...

Ništa od mira

Novosti - 18.05.2010

UMESTO najavljenog novog pomirenja Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, politička provalija između njih u utorak se dodatno produbila. Na Nikolićevu ponudu da lično dođe u sedište DSS, kako bi u direktnim razgovorima učvrstili buduću ...

Nikolić:NIsam razgovarao sa Šomazom

B92 - 17.05.2010

Beograd -- Nakon isključenja Dragana Šormaza iz DSS-a i saznanja „Blica“ da bi mogao da pređe u redove naprednjaka, Nikolić tvrdi da nije imao nikakve razgovore sa njim.

DSS: SNS od sada suparnik

B92 - 17.05.2010

Beograd -- Posle izjave Tomislava Nikolića da naprednjaci žele da privuku birače DSS-a, iz Koštuničine stranke kažu da im SNS postaje politički suparnik.

Varnice između DSS-a i SNS-a

RTS - 17.05.2010

Portparol DSS-a Petar Petković rekao da DSS i SNS postaju politički suparnici, posle izjave Tomislava Nikolića kojom je "Nikolić stavio DSS u istu ravan sa Demokratskom strankom".

Zaratili Toma Nikolić i Vojislav Koštunica

24online - 17.05.2010

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da će ta stranka naprednjake od sada smatrati političkim suparnikom, a da će jedini zajednički cilj biti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Koštunica i Nikolić od sada ljuti neprijatelji

Blic - 17.05.2010

Postoje realne šanse da naprednjaci, preuzimanjem glasača od DSS, rejting stranke Vojislava Koštunice smanje ispod cenzusa s obzirom na to da ta stranka u proteklih pola godine ime vrlo neizvesnu parlamentarnu poziciju, smatraju politički ...

Kraj DSS i SNS!

Press - 17.05.2010

Stranke Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, koje su pre nekoliko meseci potpisale sporazum o saradnji, od juče su „politički suparnici" Jedan mora biti glavni, a ostali u senci...

Želim Koštunici da otmem glasače

S media - 17.05.2010

„Nisam u koaliciji sa D S S i Vojislavom Koštunicom pa da mogu bilo šta da mu kradem ili otimam. Nismo dogovorili nikakvu koaliciju. Mi smo politički suparnici. Kao što bih želeo da otmem glasače Borisu Tadiću, tako želim i Koštunici.

Zaratile DSS i SNS

Mondo - 17.05.2010

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da će ta stranka naprednjake od sada smatrati političkim suparnikom, a da će jedini zajednički cilj biti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

DSS i SNS od danas i zvanično suparnice

Vesti Online - 17.05.2010

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković izjavio je da je od danas ta partija politički suparnik Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u svim pitanjima osim po raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

D S S: SNS od sada suparnik

S media - 17.05.2010

Posle izjave Tomislava Nikolića da naprednjaci žele da privuku birače DŠ-a, iz Koštuničine stranke kažu da im SNS postaje politički suparnik. Srpska napredna stranka je suparnik DŠ-u i jedini zajednički cilj dve stranke je raspisivanje ...

Šumovi na liniji SNS - DSS

Danas - 17.05.2010

Beograd - Srpska napredna stranka je politički suparnik Demokratskoj stranci Srbije i jedini zajednički cilj dve stranke je raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, izjavio je portparol DSS Petar Petković.

Toma traži čist račun

Novosti - 17.05.2010

TOMISLAV Nikolić pozvaće Vojislava Koštunicu na sastanak kako bi se konačno raščistili odnosi SNS i DSS. Taj poziv uslediće posle novog mini-rata dvojice lidera, koji je pretio da pokida i poslednju nit između njih.