TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Treći dan blokade

RTS - 18.09.2011

Putevi na severu Kosova i Metohije blokirani ojačanim barikadama. Kosovska policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prilikom ojačavanja barikada u mestu Zupče sinoć se čula rafalna paljba.

I dalje blokirani svi važni putni pravci

24online - 18.09.2011

Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova protekle noći nije bilo, javlja dopisnica Bete.

Barikade visoke i preko pet metara

Kurir - 18.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova protekle noći nije bilo.

Kfor ojačao barikade na Jarinju

24online - 18.09.2011

Jedinice Kfora ojačale su danas pre podne barikade na administrativnom prelazu Jarinje koje su postavile prilikom zatvaranja ovog prelaza. Ostavite ...

Kfor ojačao barikade kod Jarinja

B92 - 18.09.2011

Jarinje -- Jedinice Kfora ojačale su pre podne barikade na administrativnom prelazu Jarinje koje su postavile prilikom zatvaranja ovog prelaza. Pripadnici nemačkog kontingenta Kfora dodatno su ojačali bodljikavu žicu, ovoga puta sa svih ...

Kfor ojačao barikade na Jarinju

Blic - 18.09.2011

Jedinice Kfora ojačale su danas pre podne barikade na administrativnom prelazu Jarinje koje su postavile prilikom zatvaranja ovog prelaza. Pripadnici nemačkog kontingenta Kfora dodatno su ojačali bodljikavu žicu, ovoga puta sa svih strana ...

Bodljikava žica na Jarinju

RTS - 18.09.2011

Putevi na severu Kosova i Metohije blokirani, barikade na svim putnim pravcima ojačane. S druge strane, Kfor postavio bodljikavu žicu na prelazu Jarinje.

Jarinje: Kupusijada na barikadama

B92 - 18.09.2011

Jarinje -- Stanovnici opštine Leposavić održali su kupusijadu danas na barikadi na administrativnom prelazu Jarinje. Kupusom se počastili i Kforovci.

Na severu Kosova blokirani svi pravci ka centralnoj Srbiji

Blic - 18.09.2011

Na severu Kosova i dalje su blokirani svi putni pravci koji vode ka centralnom delu Srbije. Tokom dana na prelazu Jarinje pripadnici nemačkog KFOR-a razvukli su bodljikavu žicu na čitavom prostoru oko prelaza, pa je sada nemoguće sa bilo ...

Na Kosovu ojačane barikade

B92 - 18.09.2011

Treći dan blokada niko ne odstupa. Na svaku aktivnost KFOR-a, EULEKS-a ili Albanaca Srbi sa severa Kosova reaguju ojačavanjem barikada.Više na www.b92.net/info Svi važniji putevi i dalje blokirani.

Kupusijada na barikadi - porcije i za Kfor

Blic - 18.09.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović obišli su danas posle podne građane na barikidi na administrativnom prelazu Jarinje, gde su stanovnici opštine ...

Blokirani svi pravci ka centralnoj Srbiji!

Kurir - 18.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Na severu Kosova i dalje su blokirani svi putni pravci koji vode ka centralnom delu Srbije. Tokom dana na prelazu Jarinje pripadnici nemačkog KFOR-a razvukli su bodljikavu žicu na čitavom prostoru oko prelaza, pa je ...

Utvrđuju se i Kfor i Srbi

Politika - 18.09.2011

Kfor ne može silom na barikade, jer Srbi imaju spremne odgovore, kaže Oliver Ivanović Kosovska Mitrovica – Više od 60 sati sever Kosova je geto.

I dalje potpuna blokada: Srbi čekaju da Brisel otera carinike

Press - 18.09.2011

Srbi ne odustaju od totalne blokade putnih pravaca na severu Kosova i Metohije, gde je juče bilo mirno, ali i dalje je napeto. Srbi su odlučni da istraju u svojim zahtevima da se uklone albanski carinici sa prelaza Jarinje i Brnjak Žica, ...

Euleks helikopterima, Srbi kozjim stazama!

ALO - 18.09.2011

Kada smo pre četiri dana ušli na Kosovo, nemački vojnici Kfora razvlačili su bodljikavu žicu duž ovog prelaza. Noć uoči najavljenih akcija Prištine žica je postavljena, ali i naše barikade kao odgovor.

Mirno i napeto

Beta - 18.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA , 18. septembra 2011. (Beta) - Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova ...

Kfor pojačava žicu, Srbi doturaju kupus

Mondo - 18.09.2011

I dalje su blokirani svi važni putni pravci, a na svaku provokaciju Albanaca ili pokušaj međunarodnih i kosovskih snaga da prođu ka severu, barikade se pojačavaju. Kforovci na Jarinju danas čašćeni svadbarskim kupusom.

Albanci nervozni zbog barikada

Vesti Online - 18.09.2011

Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova protekle noći nije bilo.

Albanci nervozni zbog barikada, na Kosovo ušlo 50 kamiona srpske robe

EMG - 18.09.2011

Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova protekle noći nije bilo, javlja dopisnica Bete.

Napetost na Kosovu

Prva Srpska TV - 18.09.2011

Noć na severu Kosova protekla je mirno, uz manji incident kod mesta Zupče i pojačano policijsko prisustvo u Kosovskoj Mitrovici. Sinoć oko 20 časova čula se pucnjava iz vatrenog oružja u regionu sela Zupče, gde žive Srbi, i susednog sela ...

Na severu Kosova mirno, Priština protiv dijaloga

Novosti - 18.09.2011

Srbi su na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu barikadu. Tahiri:O graničnim prelazima nismo ni ranije diskutovali niti ćemo Srbi su na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu ...

Brisel će uskoro da shvati posledice barikada

Danas - 18.09.2011

Kosovska Mitrovica, Beograd - Očekujem da će Brisel većdanas ili sutra imati jasnu sliku šta im donosi ovakva situacija na Kosovu i Metohiji i da će samim tim biti prinuđeni da razmotre predlog za rešenje problema na administrativnim ...

Jarinje: Kupusijada na barikadi

Vesti Online - 18.09.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović obišli su građane na barikadi na administrativnom prelazu Jarinje, gde su stanovnici opštine Leposavić održali ...

Mirno i napeto

Nadlanu - 18.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA , 18. septembra 2011. (Beta) - Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova ...

Ojačane barikade u Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 17.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Dvadesetak pripadnika Kosovske policijske službe, među kojima ima i Srba, raspoređeno je na severnoj strani glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji razdvaja južni i severni deo grada.

Barikade Kao sudbina

Kurir - 17.09.2011

JARINJE - Navikli... Kao jedan, momci iz Leška, Leposavića i okolnih mesta još u četvrtak uveče stali su ispred bodljikave žice koju je Kfor postavio na Jarinje, odsecajući ostatak Srbije od severa Kosova.

Srbi noć proveli na barikadama, svi putevi blokirani

Kurir - 17.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na severu Kosova i Metohije proveli su noć na barikadama, koje su dodatno ojačane, zbog čega je blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška, kao i svi drugi važni putni pravci.

Pucano na srpske barikade u selu Zupče, niko nije povređen

Blic - 17.09.2011

Na okupljene Srbe na barikadi u selu Zupče nešto pre 21 sat ispaljeno je nekoliko rafala iz automatskog oružja. Pucnji su dolazili iz pravca sela Košutovo, a tom prilikom niko nije povređen.

Sever Kosova: Blokirani svi važni putni pravci, noć protekla mirno

24online - 17.09.2011

Noć je na severu Kosova protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Ostavite ...

Srbi dovukli još zemlje na barikadu brnjak

Kurir - 17.09.2011

ZUBIN POTOK - Ispred administrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova danas oko podne Srbi su ojačali barikade istovarivši dodatne količine zemlje.

Pucano na srpske barikade u selu Zupče

24online - 17.09.2011

Na okupljene Srbe na barikadi u selu Zupče nešto pre 21 sat ispaljeno je nekoliko rafala iz automatskog oružja. Pucnji su dolazili iz pravca sela Košutovo, a tom prilikom niko nije povređen.

Pucano na Srbe u selu Zupče

B92 - 17.09.2011

Zupče -- Na okupljene Srbe na barikadi u selu Zupče nešto pre 21 sat ispaljeno je nekoliko rafala iz automatskog oružja, javlja Blic. Pucnji su dolazili iz pravca sela Košutovo, a tom prilikom niko nije povređen.

Barikade na severu Kosova

RTS - 17.09.2011

Policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u Kosovskoj Mitrovici. Na Srbe u selu Zupče pucano iz vatrenog oružja. Nema povređenih. Srbi ojačali barikade na severu Kosova, potpuno blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška.

Policija pojačala prisustvo u kosovskoj mitrovici

Kurir - 17.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Mitrovica: Policija na oprezu

B92 - 17.09.2011

Kosovska Mitrovica -- Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Noć na barikadama

Vesti Online - 17.09.2011

Noć je na severu Kosova i Metohije protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Najviše građana jutro je dočekalo na barikadama u blizini prelaza Brnjak i Jarinje, u mestima Zupče i Rudare koji se graniče sa teritorijom ...

Mirna noć na Kosovu, barikade ne popuštaju

Mondo - 17.09.2011

Noć je na severu Kosova protekla mirno, ako se izuzme incident koji se dogodio na glavnom mostu na Ibru kada je grupa Albanaca zasula Srbe kamenicama dok su ojačavali barikade. Svi važni putni pravci blokirani.

Blokirani svi važni putni pravci na severu Kosova

EMG - 17.09.2011

Noć je na severu Kosova protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Na svim putnim pravcima koji sa severa Kosova vode ka centralnoj Srbiji lokalni Srbi su postavili barikade i ne dozvoljavaju pripadnicima Euleksa, Kfora ...

Kosovo: Blokirani svi važni putni pravci

Novosti - 17.09.2011

Srbi proveli noć na barikadama, koje su dodatno ojačane, zbog čega je blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška, kao i svi drugi važni putni pravci KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na severu Kosova i Metohije proveli su noć na ...

Blokirani svi važni putni pravci na severu Kosova

Prva Srpska TV - 17.09.2011

Noć je na severu Kosova protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Barikade su postavljene pre dve večeri, a tokom jučerašnjeg dana i sinoć na više mesta su ojačavane šljunkom koji je istovarivan na kolovozima.

Sever Kosova: Barikade, helikopteri i moguće nestašice

R.S.Evropa - 17.09.2011

Fotogalerija: Nove tenzije na severu Kosova, septembar 2011 Miloš Teodorović Osim jednog incidenta noć sa petka na subotu u severnom delu Kosova protekla je mirno.

Blokirani svi važni putni pravci na severu Kosova

Beta - 17.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 17. septembar 2011. (Beta) - Noć je na severu Kosova protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Na svim putnim pravcima koji sa severa Kosova vode ka centralnoj Srbiji, lokalni Srbi su postavili ...

Zupče: Rafalima ka srpskim barikadama

Mondo - 17.09.2011

Iz pravca sela Košutovo večeras je ispaljeno nekoliko rafala na Srbe na barikadi u selu Zupče, ali na sreću niko nije povređen, piše "Blic". Pozivajući se na međunarodne izvore na Kosmetu, list navodi da je uzrok pucnjave, do koje je došlo ...

Rafalima na srpske barikade

Vesti Online - 17.09.2011

Na okupljene Srbe na barikadi u selu Zupče nešto pre 21 sat ispaljeno je nekoliko rafala iz automatskog oružja. Pucnji su dolazili iz pravca sela Košutovo, a tom prilikom niko nije povređen.

Srbi postavili barikade na puteve

Nadlanu - 17.09.2011

PRIŠTINA, 17. septembar 2011- Na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova, prema centralnoj Srbiji, ispred bodljikave žice koju su razvukli pripadnici Kfora su Srbi posuli velike količine šljunka i zemlje i onemogućili prolaza.

Blokirani svi važni putni pravci na severu Kosova

Nadlanu - 17.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 17. septembar 2011. (Beta) - Noć je na severu Kosova protekla mirno, a svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Na svim putnim pravcima koji sa severa Kosova vode ka centralnoj Srbiji, lokalni Srbi su postavili ...

Blokirana jedinica Kfora kod leposavića

Kurir - 16.09.2011

LEPOSAVIĆ - U mestu Sočanica na teritoriji opstine Leposavić u četvrtak veče oko 23 sata građani su blokirali jedinicu Kfora koja se vraćala u bazu Noting hil iz pravca Kosovske Mitrovice.

Bogdanović s građanima na barikadi kod jarinja

Kurir - 16.09.2011

LEPOSAVIĆ - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović posetio je petnaestak minuta posle ponoći građane na barikadi ispred administrativnog prelaza Jarinje.

Srbi noć proveli na barikadama

Kurir - 16.09.2011

LEPOSAVIĆ – Srbi na severu Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Radnici i učenici mirno protestuju

B92 - 16.09.2011

Kosovska Mitrovica -- Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od jutros su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela grada, a najviše ih je u blizini mosta preko Ibra.

Srbi sa Kosova noće na barikadama

B92 - 16.09.2011

Leposavić -- Građani na severu Kosova odlučni su da noć provedu na barikadama, koje su postavljene na više punktova. Najveći broj građana okupljen je na barikadama ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Srbi na barikadama, Euleks na prelazima

Politika - 16.09.2011

Albancima i njihovoj kosovskoj carini ništa ne znači što drže 200 metara takozvanog nezavisnog Kosova, poručio Goran Bogdanović Kosovska Mitrovica – Ceo sever je juče bio na nogama.

Džem od svežih šljiva

Politika - 16.09.2011

Kosovski carinici nisu juče stavili nijedan štambilj na Jarinju Jarinje – Selo Lešak, prvo naseljeno mesto posle administrativne linije na Jarinju, na putu Raška – Kosovska Mitrovica, bilo je potpuno prazno juče oko podneva.

Sever telima brani 80.000 Srba!

ALO - 16.09.2011

Oko 80.000 Srba izaći će danas na ulice i telima braniti da na prelaze Jarinje i Brnjak stignu albanski carinici i policija, ugovoreno je juče na sastanku lidera sa severa Kosova, saznaje “Alo!”.

Ministar s narodom na barikadi kod Jarinja

Mondo - 16.09.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović posetio je petnaestak minuta posle ponoći građane na barikadi ispred administrativnog prelaza Jarinje.

Srbi noć proveli na barikadama, Euleks kod Jarinja, Kfor kod Brnjaka

Vesti Online - 16.09.2011

Srbi na severu Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Radnici i učenici mirno protestuju zbog namera Prištine

Beta - 16.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 16. septembra 2011. (Beta) - Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od petka ujutro su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela tog grada, a najviše ih je u blizini glavnog mosta koji razdvaja severni ...

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

Mondo - 16.09.2011

Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od jutros su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela tog grada. Najviše ih je u blizini glavnog mosta koji razdvaja severni srpski od južnog albanskog dela Kosovske Mitrovice.

Blokirani putni pravci na severu Kosova

Prva Srpska TV - 16.09.2011

Pripadnicima Kfora na severu Kosova onemogućeno je kretanje zbog blokada na putevima prema prelazima Jarinje i Brnjak.Lokalno stanovništvo postavilo je barikade u građanskom otporu akciji Prištine s ciljem da rasporedi carinike i ...

Srbi spremni za noć na barikadama

Vesti Online - 16.09.2011

Građani na severu Kosova i Metohije odlučni su da noć provedu na barikadama, koje su postavljene na više punktova. Najveći broj građana okupljen je na barikadama ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Radnici i učenici mirno protestuju zbog namera Prištine

Nadlanu - 16.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 16. septembra 2011. (Beta) - Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od petka ujutro su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela tog grada, a najviše ih je u blizini glavnog mosta koji razdvaja severni ...

Srbi blokirali glavni most U Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Na glavnom mostu preko Ibar u Kosovskoj Mitrovice u sredu veče je, barikadom, obustavljen saobraćaj. Na mostu, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, istovaren je šljunak, čime je onemogućen saobraćaj ...

Srbi sa severne strane blokirali most na Ibru

Blic - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici večeras je, barikadom, obustavljen saobraćaj. Na mostu, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, istovaren je šljunak, čime je onemogućen saobraćaj ...

Razišli se građani oko barikade na mostu

Kurir - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi koji su se u sredu veče okupili u blizini glavnog mosta preko Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji je blokiran nešto iza 23 sata, razišli su se oko pola sata iza ponoći.

Kosovski srbi: svi ćemo leći pred tenkove!

Kurir - 15.09.2011

ZVEČAN - Zaoštrava se! Od juče ujutru kroz Rudare ne može više ni ptica da proleti. Magistrala koja od Prištine kroz ovo naselje vodi pravo ka prelazima Jarinje i Brnjak ispresecana je barikadama, pretvorena u pravo utvrđenje.

Blokada kao radna obaveza

Kurir - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade! Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Blokiran most u Mitrovici

RTS - 15.09.2011

Šljunkom blokiran glavni most u Kosovskoj Mitrovici, koji spaja južni i severni deo grada. Na sveru Kosova mirno, ali napeto, uoči dana za kada su prištinske vlasti najavile postavljanje carinika na severu Kosova.

Noć protekla mirno, samo peške preko mosta u Kosovskoj Mitrovici

Kurir - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Noć na severu Kosova protekla je mirno, a jedan broj Srba je noć proveo uz barikade i prepreke koje su postavljanje na više lokacija.

Barikade i dalje stoje

B92 - 15.09.2011

Kosovska Mitrovica -- Saobraćaj na putu ka prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena tokom noći.

Barikade na severu Kosova

Kurir - 15.09.2011

LEPOSAVIĆ - Saobraćaj na putu ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena u tom mestu.

Šljunkom blokiran Glavni most

Kurir - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Glavni most na Ibru koji Kosovsku Mitrovicu deli na severni srpski i južni albanski deo grada od ponoći je neprohodan, odnosno blokiran, jer su na sredini izručene velike količine sljunka.

K.Mitrovica: Blokiran most na Ibru

Vesti Online - 15.09.2011

Na glavnom mostu preko Ibar u Kosovskoj Mitrovice večeras je, barikadom, obustavljen saobraćaj. Na mostu, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, istovaren je šljunak, čime je onemogućen saobraćaj preko mosta.

Kraj dijaloga s Prištinom?!

ALO - 15.09.2011

Najviši državni vrh je u utorak uveče odlučio da Vojska i policija budu u pripravnosti zbog najave kosovskih vlasti da će sutra zauzeti prelaze Jarinje i Brnjak! Zvanični Beograd je razmatrao i mogućnost prekida pregovora s Prištinom! Zbog ...

Srbi blokirali most u Kosovskoj Mitrovici

EMG - 15.09.2011

Glavni most na Ibru koji Kosovsku Mitrovicu deli na severni, srpski, i južni, albanski, deo grada od ponoći je neprohodan. Na sredini mosta su gomile šljunka, a svi ulazi iz južnog u severni deo grada sad su blokirani.

Barikade ostale, noć bila mirna

Vesti Online - 15.09.2011

Noć na severu Kosova protekla mirno. Jedan broj Srba noć proveo uz barikade i prepreke koje su postavljanje na više lokacija. Blokiran i most na Ibru.

Barikada na mostu u Kosovskoj Mitrovici

Prva Srpska TV - 15.09.2011

Noć na severu Kosova protekla je mirno, a jedan broj Srba je noć proveo uz barikade i prepreke koje su postavljanje na više lokacija. Na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovice sinoć je barikadom obustavljen saobraćaj.

Pred "Dan D" na Kosovu nove barikade

Mondo - 15.09.2011

Od sinoć je u Kosovskoj Mitorvici blokiran i glavni most preko Ibra. Patrijarh Irinej danas stiže u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima dočeka "Dan D".

Šljunkom blokiran most u Kosovskoj Mitrovici

Beta - 15.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 15. septembra 2011. (Beta) - Glavni most na Ibru koji Kosovsku Mitrovicu deli na severni srpski i južni albanski deo grada od ponoći je neprohodan, jer su na sredini izručene velike količine šljunka.

Kosovo: Mirna noć uz novu barikadu

Novosti - 15.09.2011

Noć na severu Kosova protekla je mirno, a jedan broj Srba je noć proveo uz barikade i prepreke koje su postavljanje na više lokacija KOSOVSKA MITROVICA - Noć na severu Kosova protekla je mirno, a jedan broj Srba je noć proveo uz barikade i ...

Glavni most u Mitrovici blokiran sa srpske strane

R.S.Evropa - 15.09.2011

Glavni most na Ibru koji Mitrovicu deli na severni srpski i južni albanski deo grada od ponoći je neprohodan, jer su na sredini izručene velike količine šljunka.

Srbi u Mitrovici blokirali most na Ibru

R.S.Evropa - 15.09.2011

Glavni most na Ibru koji Kosovsku Mitrovicu deli na severni srpski i južni albanski deo grada od ponoći je neprohodan, jer su na sredini izručene velike količine šljunka. Na mostu je istovarena velika količina šljunka.

Sever Kosmeta na mrtvoj straži

Vesti Online - 15.09.2011

Kako se bliži 16. septembar, kada bi, kako je najavio Hašim Tači, Albanci trebalo da preuzmu kontrolne punktove Brnjak i Jarinje, raste i napetost na severu Kosmeta.

Barikade na severu Kosova

Beta - 15.09.2011

LEPOSAVIĆ, 15. septembra 2011. (Beta) - Saobraćaj na putu ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena u tom mestu.

Barikade na severu Kosova

Vesti Online - 15.09.2011

Saobraćaj na putu ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena u tom mestu.

Svi Srbi na barikadama

Prva Srpska TV - 15.09.2011

Svi Srbi na severu Kosova od petka ujutru će biti na ulicama, kako bi sprečili eventualni pokušaj kosovske policije i carine da zauzme prelaze Brnjak i Jarinje.

Srbi, mirno i dostojanstveno za Kosovo

Mondo - 15.09.2011

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić pozvali su građane na mir i na dostojanstvene proteste zbog najave dolaska kosovskih carinika na prelaze.

Šljunkom blokiran most u Kosovskoj Mitrovici

Nadlanu - 15.09.2011

Kako je to pre dva dana urađeno u blizini istočnog mosta u naselju zvanom Bošnjačka mahala, svi ulazi iz južnog u severni deo Mitrovice sada su blokirani.

Barikade na severu Kosova

Nadlanu - 15.09.2011

LEPOSAVIĆ, 15. septembra 2011. (Beta) - Saobraćaj na putu ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena u tom mestu.

Kolona Kfora se vratila U bazu, barikade ostale

Kurir - 14.09.2011

ZVEČAN - Kolona vozila Kfora koja je zaustavljena oko 22. 15 sati u Zvečanu vratila se u bazu, posle gotovo dvočasovnih pregovora sa okupljenim Srbima.

Vozila KFOR-a se vratila neobavljena posla

Blic - 14.09.2011

Rano jutros postignut je dogovor između načelnika kosovskomitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića, četvorice predsednika severnih kosovskih opština, i švajcarskog pukovnika KFOR-a Darijusa Nopsa pa se konvoj od dvadesetak kamiona, ...

Barikade u kosovskoj mitrovici ojačane

Kurir - 14.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog ...

Konvoj Kfora krenuo ka Leposaviću

RTS - 14.09.2011

Uklonjene barikade u Zvečanu i propušten konvoj od petnaestak vozila Kfora. Srbi uklonili barikade, nakon što su dobili uveravanja od vojnika Kfora da konvoj ne ide na prelaz Jarinje, već u bazu "Noting hil" kod Leposavića.

Kontingent Kfora ipak propušten

B92 - 14.09.2011

Priština, Kosovska MItrovica -- Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Kfor najpre zaustavljen, a potom pušten.

Uklonjene barikade kod Zvečana

B92 - 14.09.2011

Zvečan -- U Zvečanu uklonjena barikada, normalizovan saobraćaj i propušten konvoj od petnaestak vozila Kfora, koji je jutros bio zaustavljen. Lokalni Srbi su uklonili barikade, nakon što su dobili uveravanja od vojnika Kfora da konvoj ne ...

U Zvečanu sklonjene blokade-normalizovan saobraćaj

Blic - 14.09.2011

Zvečan - U Zvečanu je danas oko 11 sati uklonjena barikada, normalizovan saobraćaj i propušten konvoj od petnaestak vozila Kfora. Lokalni Srbi su uklonili barikade, nakon što su dobili uveravanja od vojnika Kfora da konvoj ne ide na prelaz ...

Srbi propustili kforovce ka leposaviću

Kurir - 14.09.2011

ZVEČAN - Srbi sa severa Kosova dozvolili su oko 11 sati konvoju Kfora da krene ka bazi te misije kod Leposavića. Srbi su prethodno ponovo blokirali petnaestak vozila Kfora koja su krenula, kako su naveli predstavnici te misije, ka bazi ...

Kosmet: Čekajući 16. septembar

RTS - 14.09.2011

Dan protiče mirno. Na barikadi u Zvečanu propušten je, oko podneva, konvoj Kfora, ali je na severu Kosmeta primetna je nervoza i napetost zbog najave prištinskih vlasti da će potpuno preuzeti Jarinje i Brnjak.

K. Mitrovica: Šljunak nasred mosta

B92 - 14.09.2011

Kosovska Mitrovica -- Glavni most preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici je blokiran. Kako B92 saznaje, na sredini mosta istovarena je velika količina šljunka.

Kfor se vratio u bazu, barikade ostaju

Vesti Online - 14.09.2011

Postignut je dogovor između načelnika kosovskomitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića, četvorice predsednika severnih kosovskih opština, i švajcarskog pukovnika Kfora Darijusa Nopsa pa će se konvoj od dvadesetak kamiona, zaustavljen ...

Srbi ojačali barikade u severnoj Mitrovici

Mondo - 14.09.2011

Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta.

Srbi ponovo na barikadama

Prva Srpska TV - 14.09.2011

Srbi su noćas ponovo postavili barikade na nekoliko lokacija na severu Kosova, nakon što je kolona vozila Kfora pokušala da stigne do administrativnog prelaza Jarinje. Kfor je zaustavljen na tom putu sinoć oko 22.

Barikade u Kosovskoj Mitrovici ojačane

Novosti - 14.09.2011

Barikade koje su u utorak uveče postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane KOSOVSKA MITROVICA - Barikade koje su u utorak uveče postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice ...

Ponovo barikade na severu Kosova

R.S.Evropa - 14.09.2011

Dogovor između načelnika kosovskomitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića , četvorice predsednika severnih kosovskih opština, i švajcarskog pukovnika Kfora Darijusa Nopsa , postignut je u utorak uveče oko ponoći pa se konvoj od dvadesetak ...

Srbi propustili konvoj Kfora

Beta - 14.09.2011

ZVEČAN, 14. septembra 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova dozvolili su u sredu oko 11 sati konvoju Kfora da krene ka bazi te misije kod Leposavića.

Propušten konvoj Kfora

Vesti Online - 14.09.2011

Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Kfor najpre zaustavljen, a potom pušten.

Uklonjene barikade kod Zvečana

R.S.Evropa - 14.09.2011

U Zvečanu uklonjena barikada, normalizovan saobraćaj i propušten konvoj od petnaestak vozila Kfora, koji je jutros bio zaustavljen., prenosi B92.

Balvane zamenili peskom

E-Novine - 14.09.2011

Barikade koje su u utorak uveče postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice osvanule su ojačane u sredu ujutro, prenosi B92. Konvoj KFOR-a koji je krenuo ka bazi Noting hil najpre je zaustavljen, a potom pušten, pošto su ...

Srbi propustili konvoj Kfora

Nadlanu - 14.09.2011

ZVEČAN, 14. septembra 2011. (Beta) - Srbi sa severa Kosova dozvolili su u sredu oko 11 sati konvoju Kfora da krene ka bazi te misije kod Leposavića.

Studenti žele da ostanu U sistemu Srbije

Kurir - 13.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Studenti i nastavno osoblje prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestvovali su danas u Kosovskoj Mitrovici protiv pokušaja Prištine da ukinu srpske institucije na Kosovu.

Protest u severnoj Mitrovici

RTS - 13.09.2011

Zbog najava ukidanja srpskih institucija na Kosovu, u Kosovskoj Mitrovici održan protest profesora i studenata Univerziteta u Prištini. Jednočasovni protest protekao mirno, iako je skup nadletao helikopter Euleksa.

Barikade kod Kosovske Mitrovice

B92 - 13.09.2011

Priština, Kosovska MItrovica -- Na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta građani su večeras samoinicijativno postavili šljunak. Saobraćaj se na ovim mestima odvija jednom kolovoznom trakom.

Srbi postavili barikade na ulazima u severnu Kosovsku Mitrovicu

Blic - 13.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA – U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras su na dve lokacije na putu postaviljene prepreke. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta.

Blokade na severu Kosova

RTS - 13.09.2011

Meštani Zvečana blokirali kolonu Kfora. Postavljene blokade u severnom delu Kosovske Mitrovice. Srbia na severu Kosova protestuju zbog najave da će kosovska policija i carinici preuzeti kontrolu na prelazima na severu Kosova.

Srbi kod Zvečana blokirali Kfor

Vesti Online - 14.09.2011

Večeras posle 22 sata i 30 minuta meštani Zvečana zaustavili su na izlazu iz grada konvoj od dvadesetak vozila Kfora i ne dozvoljavaju im da nastave put ka krajnjem severu Kosova.

Barikade na severu Kosova

Mondo - 13.09.2011

U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras su na dve lokacije na putu postaviljene prepreke. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta.

Protest radnika na severu KiM

B92 - 12.09.2011

Kosovska Mitrovica -- Radnici lokalnih samouprava sve četiri opštine na severu Kosova protestovali su istovremeno u svojim opštinama zbog najave ukidanja institucija Srbije.

Protest radnika srpskih opština na Kosovu

Beta - 12.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 12. septembra 2011. (Beta) - Radnici lokalnih samouprava sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije protestovali su danas istovremeno u svojim opštinama zbog najave ukidanja institucija Srbije.

Protest radnika srpskih opština na Kosovu

Nadlanu - 12.09.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 12. septembra 2011. (Beta) - Radnici lokalnih samouprava sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije protestovali su danas istovremeno u svojim opštinama zbog najave ukidanja institucija Srbije.