TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sumnja na drugi slučaj SARS-a u Kini

B92 - 11.01.2004

Hong Kong -- Sumnja se da je jedan 35-godišnji muškarac u južnoj kineskoj provinciji Guandong oboleo od teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS), saopštile su zdravstvene vlasti Hong Konga. Kina je u ponedeljak potvrdila prvi slučaj SARS-a, takođe na jugu zemlje, otkako je u julu prošle godine ...

Drugi slučaj SARS u Kini

B92 - 08.01.2004

Peking -- U Kini je u četvrtak saopšteno da je registrovan nov, drugi u poslednjih nekoliko dana, slučaj oboljenja od akutnog respiratornog sindroma. Prema saopštenju Ministarstvga zdravlja, reč je o 20-godišnjoj kelnerici iz grada Guangžu, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Žena sa Filipina verovatno nema SARS

B92 - 06.01.2004

Manila -- Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da postoji veoma mala mogućnost da je žena sa Filipina, za koju se sumnja da je zaražena virusom SARS, zaista obolela od te bolesti, a filipinski zvaničnici kažu da se ona oporavlja.

Masakr cibetki radi iskorenjivanja SARS

Blic - 06.01.2004

PEKING - Zvaničnici provincije Guandong, na jugoistoku Kine, naložili su da se pod hitno ubiju sve cibetke u zarobljeništvu nakon što su istraživači ustanovili da se jedan stanovnik te provincije zarazio novim sojem virusa SARS, koji je u genetskom pogledu sličan onom pronađenom kod cibetki.

U Manili istražuju sumnjiv slučaj SARS

B92 - 05.01.2004

Manila -- Filipinske zdravstvene vlasti izolovale su ženu za koju se sumnja da je zaražena virusom SARS dok je boravila u Hong Kongu, ali su lekari u ponedeljak saopštili da je još rano pouzdano potvrditi da je u pitanju akutni respiratorni sindrom.

TV-producent ipak oboleo od SARS

B92 - 05.01.2004

Peking -- Kineski stručnjaci su potvrdili da je pacijent, koji je krajem prošle godine zadržan u bolnici na jugu Kine, oboleo od SARS. Naučnici su potvrdili da je 32-godišnji televizijski producent oboleo od SARS, a zdravstvene vlasti južnokineske pokrajine Guangdong zatvorile su sve pijace.