TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sindikati poručuju ministru: Tek ćemo razgovarati o zaradama

Blic - 20.02.2011

U vodećim prosvetnim sindikatima poručuju ministru prosvete Žarku Obradoviću da ne odustaju od štrajka i svojih zahteva, te da će ministar još morati da priča s njima.

Obradović:Nema razgovora o platama sa prosvetnim sindikatima

Glas javnosti - 20.02.2011

BEOGRAD- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara.

Budući brucoši najveći gubitnici štrajka prosvete

Blic - 19.02.2011

Maturanti su pod velikim stresom i, suštinski, na najvećem su gubitku zbog trenutnog štrajka u školama jer od gubljenja i skraćivanja časova ne mogu valjano da se spreme za nastavu i prijemne ispite koji ih čekaju za četiri meseca.

Štrajkači ostaju bez plate!

Kurir - 19.02.2011

BEOGRAD - Lobiraju za nastavak štrajka! Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti školama šalju dopise da nastave sa štrajkom, kao i da se ogluše o zahtev Ministarstva prosvete da se dostave dopisi sa spiskom ...

Nema više razgovora o novcu

RTS - 19.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata. Vlada je sa Sindikatom obrazovanja Srbije potpisala protokol, koji se pokazao kao dobar, postavlja se pitanje šta je motiv ...

Obradović: Nema više razgovora o novcu

Blic - 19.02.2011

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je jutros da sa prosvetarima više neće biti razgovora o novcu i da su stigla četiri predloga za nadoknadu izgubljenih časova u vreme štrajka.

Obradović: Nema više priče o parama!

DW - 19.02.2011

Ministar Žarko Obradović kaže da sa prosvetarima više neće biti razgovora o novcu. Pregovori se nastavljaju u ponedeljak. Najviše trpe đaci koji će morati da nadoknađuju časove izgubljene zbog štrajka prosvetara. Od 28.

Obradović: sa sindikatima nema razgovora o platama

Kurir - 19.02.2011

BEOGRAD- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara.

Obradović: Nema više razgovora o novcu

Politika - 19.02.2011

Sindikati obrazovanja traže veće povećanje plata, a Ministarstvo obrazovanja „odgovara” da će plate zavisiti od ekonomske situacije Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je juče da sa prosvetarima više neće biti razgovora o novcu i da ...

Štrajk u školama se nastavlja

Glas javnosti - 19.02.2011

BEOGRAD - Vlada Srbije potvrdila je svoje garancije za povećanje plata u prosveti, ali će konačan iznos povećanja biti poznat nakon razgovora sa MMF-om i procene ekonomskih kretanja u prvom kvartalu godine, rekao je juče ministar Žarko ...

Obradović: Nećemo više razgovarati o novcu sa sindikatima

EMG - 19.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara.

Egipatska vojska zabranila štrajkove i proteste

R.S.Evropa - 19.02.2011

Egipatska vojska, koja je prošle sedmice preuzela vlast u zemlji do održavanja vanrednih izbora na jesen, saopštila je sinoć da neće dozvoliti štrajkove i proteste da se ne bi narušila privredna aktivnost.

''Možemo da pričamo o bilo čemu, ali o parama - ne''

Vesti Online - 19.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji strajkuju od 28. januara.

Nadoknada časova na četiri načina

Mondo - 19.02.2011

Radne subote, produžetak školske godine, veći broj časova nedeljno ili ukidanje uskršnjeg raspusta - neki su od predloga za nadoknadu časova izgubljenih tokom štrajka prosvetara.

Nema više razgovora o novcu

S media - 19.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je jutros da sa prosvetarima više neće biti razgovora o novcu i da su stigla četiri predloga za nadoknadu izgubljenih časova u vreme štrajka.

Đaci na gubitku zbog zemljotresa i štrajka

Blic - 18.02.2011

KRALJEVO - U zavisnosti od toga da li su đaci gubili časove ili im je nastava držana skraćeno, biće određeno kako će se izgubljeno gradivo nadoknaditi.

Štrajkuju u hodniku opštine

Press - 18.02.2011

Od osnivača, Skupštine opštine Ćuprija, štrajkači traže povećanje i isplatu zaostalih zarada i deblokadu računa Uporni štrajkači... U hodniku opštine svakog dana od 9 do 12 sati Dvadesetak radnika Centra za kulturu u Ćupriji već deset dana ...

Bez dogovora o prekidu štrajka prosvetara

Blic - 18.02.2011

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara i predstavnici Vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu veće za 20 odsto.

Nastavlja se štrajk u prosveti

Politika - 18.02.2011

BEOGRAD – Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara i predstavnici vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu veće za 20 odsto.

Štrajk prosvetara se nastavlja

RTS - 18.02.2011

Predstavnici sindikata prosvete tvrde da se štrajk nastavlja, jer sa Vladom nije postignut dogovor. Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da je Vlada potvrdila garancije za povećanje plata, ali da će konačan iznos povećanja biti poznat ...

Prosvetari i ministarstvo bez dogovora

Kurir - 18.02.2011

BEOGRAD - Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara i predstavnici vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu veće za 20 odsto.

Štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada

Kurir - 18.02.2011

NIŠ - Zaposleni na niškoj televiziji TV5 održali su štrajk upozorenja zbog neisplaćenih 12 zarada.Štrajk je održan od 13 do 14 sati, a podržalo ga je 22 od ukupno 29 zaposlena radnika i 20 honoraraca.

Nastavak razgovora vlade i sindikata prosvete

Novosti - 18.02.2011

Čelnici sindikata ponovo se sastaju sa ministrom prosvete i ministarkom finansija BEOGRAD - Štrajk u školama ušao je u četvrtu nedelju, a nova runda razgovora tri reprezentativna sindikata sa predstavnicima vlade treba da bude održana ...

Bez dogovora o prekidu štrajka prosvetara

EMG - 18.02.2011

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara, i predstavnici Vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu 20 odsto veće.

Štrajk upozorenja u niškoj TV5 zbog neisplaćenih zarada (VIDEO)

EMG - 18.02.2011

Zaposleni na niškoj televiziji TV5 održali su danas štrajk upozorenja zbog neisplaćenih 12 zarada. Štrajk upozrenja održan je od 13 do 14 sati, a podržalo ga je 22 od ukupno 29 zaposlena radnika i 20 honoraraca.

Prosvetari odbili "zamrzavanje" štrajka

Mondo - 18.02.2011

Na sastanku predstavnika vlade i sindikata prosvete o predlogu novog protokola o zaradama, ni danas nije postignut dogovor, pa se u školama nastavlja štrajk.

Štrajk se nastavlja, prosveta čeka MMF

S media - 18.02.2011

Na sastanku predstavnika vlade i sindikata prosvete o predlogu novog protokola o zaradama, ni danas nije postignut dogovor, pa se u školama nastavlja štrajk.

Štrajk upozorenja RTV 5 u Nišu

Mondo - 18.02.2011

Novinari televizije RTV 5 u Nišu održali su štrajk upozorenja zbog toga što im poslodavac duguje 12 plata kao i zbog loših uslova rada. Štrajk novinara niške TV 5 podržali su UNS i Sindikat novinara Srbije koji traže da poslodavac ispuni ...

Vlada neće moći da poveća plate štrajkačima

Blic - 17.02.2011

Međunarodni monetarni fond neće dozvoliti Vladi da poveća plate zaposlenima u javnom sektoru. Izvor “Blica” blizak pregovaračkom timu tvrdi da su čelnici MMF-a sugerisali Vladi da ne smeju da odole pritiscima za povećanjem javne potrošnje ...

Kostić: Nastavnici u protestu treba da ocenjuju učenike

Blic - 17.02.2011

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić demantovao je danas izjavu predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonarda Erdeljija, koji tvrdi da se u školama koje štrajkuju učenici ne ocenjuju, kao i da nema pismenih zadataka, ...

Nastava u toku, đaci bez ocena

RTS - 17.02.2011

Ni u jednoj školi u Srbiji nastava nije potpuno obustavljena, a skraćenjem časova na pola sata štrajkuje 42 odsto škola. Iz Unije sindikata prosvetnih radnika upozoravaju da đaci mogu ostati bez knjižica na kraju godine.

Štrajk još traje, đaci ostaju neocenjeni?

DW - 17.02.2011

U Srbiji nijedna škola nije u potpunosti obustavila rad, ali i danas skraćenjem časova štrajkuje 42 odsto, odnosno 755 škola. Pregovori sindikata i Vlade se nastavljaju sutra. Postoji mogućnost da đaci ostanu neocenjeni.

Novi razgovori vlade i prosvetnih sindikata

Kurir - 17.02.2011

BEOGRAD - Prosvetni sindikati nastavljaju štrajk koji traje od 28. januara, a sutra se očekuje nova runda razgovora tri reprezentativna sindikata sa predstavnicima vlade.

Štrajk upozorenja zaposlenih u niškoj TV5

Kurir - 17.02.2011

NIŠ - Većina zaposlenih u niškoj TV5 sutra će stupiti u jednočasovni štrajk upozorenja tražeći od poslovodstva isplatu zaostalih zarada. - Menadžment nam duguje 12 plata.

Učenike čeka 11 radnih subota

Glas javnosti - 17.02.2011

BEOGRAD - Štrajk dela prosvetnih radnika ušao je u četvrtu nedelju, a škole koje su bile u potpunoj obustavi rada tokom 11 radnih dana moraju nadoknaditi izgubljene časove.

Vlada neće moći da poveća plate štrajkačima

S media - 17.02.2011

Međunarodni monetarni fond neće dozvoliti Vladi da poveća plate zaposlenima u javnom sektoru. Izvor “Blica” blizak pregovaračkom timu tvrdi da su čelnici MMF-a sugerisali Vladi da ne smeju da odole pritiscima za povećanjem javne potrošnje ...

Sutra rešenje povodom štrajka prosvetara?

Mondo - 17.02.2011

Prosvetni sindikati nastavljaju štrajk koji traje od 28. januara, a sutra se očekuje nova runda razgovora tri reprezentativna sindikata sa predstavnicima Vlade.

U štrajku 755 škola

S media - 17.02.2011

Ministarstvo prosvete kaže da 755 škola u Srbiji štrajkuje skraćenjem časova na 30 minuta. Nema škole u kojoj je nastava potpuno obustavljena. Sutra se očekuje nova runda pregovora sindikata sa predstavnicima Vlade Skraćenjem časova na ...

Dostavljaju se planovi nadoknade izgubljenih časova

EMG - 17.02.2011

Školske uprave treba da Ministarstvu prosvete do sutra dostave planove nadoknade gradiva i časova izgubljenih zbog štrajka prosvetnih radnika, rečeno je danas u resornom Ministarstvu.

Dva štrajka upozorenja u Nišu

Danas - 17.02.2011

Niš - Zaposleni na regionalnoj Televiziji „Pet“ u Nišu organizovali su juče jednočasovni prekid programa, zahtevajući isplatu 12 zaostalih zarada.

Valjevo: Samo hitni pregledi zbog štrajka lekara

Blic - 16.02.2011

Imam visoku temperaturu, probleme sa disanjem, kašalj, baš se osećam slomljeno, hvata me grip. Valjda će me primiti jer se loše osećam - razmišljao je juče Valjevac Usref Osmanović, u čekaonici službe medicine rada valjevskog Doma zdravlja ...

„Ako Vlada ispuni zahteve policiji - zatvaramo škole”

24online - 16.02.2011

Oko 50 škola u Novom Sadu, koje su članice Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (SPRV) i Sindikata „Nezavisnost”, i dalje su u štrajku. ŠTRAJK - Ove škole rade po minimalnom režimu rada od 30 minuta po času, dok redovnu nastavu i dalje ...

Nadoknada časova posle štrajka

RTS - 16.02.2011

Škole koje nisu radile za vreme štrajka trebalo bi do petka da Ministarstvu prosvete dostave planove za nadoknadu nastave. Roditelji upozoravaju da ni redovna nastava nije dovoljna da deca savladaju gradivo.

Sve škole rade, skraćena nastava u 42 odsto ustanova

Blic - 16.02.2011

Ministarstvo prosvete saopštilo je da nijedna škola u Srbiji danas nije u potpunoj obustavi rada, ali da je u jednom broju ustanova nastava i dalje skraćena.

Železničari RS prekinuli štrajk

Kurir - 16.02.2011

BANJALUKA - Zaposleni u preduzeću "Železnice RS" doneli su u utorak uveče odluku da prekinu višednevni štrajk u tom preduzeću, pošto su uspešno završili pregovore s Vladom Republike Srpske i upravom preduzeća.

Đake čeka 11 radnih subota

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD - Štrajk dela prosvetnih radnika ušao je u četvrtu nedelju, a škole koje su bile u potpunoj obustavi rada tokom 11 radnih dana moraju nadoknaditi izgubljene časove.

Egipat: Štrajkovi se šire, vojska poziva na posao

Blic - 16.02.2011

U Egiptu danas štrajkuju zaposleni na aerodromu i radnici u tekstilnoj industriji, građani protestuju i zbog zagađenja, a vladajući vojni savet je, drugi put za tri dana, pozvao da se štrajkovi odmah okončaju.

Tokom štrajka nema ocenjivanja

Kurir - 16.02.2011

BEOGRAD - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo Erdelji upozorio je da dok traje zakoniti štrajk u školama nema ocenjivanja đaka, pismenih zadataka, dopunske, ni dodatne nastave.

Prosvetari: Dok traje štrajk nema ocenjivanja i pismenih

Press - 16.02.2011

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji upozorio je da dok traje zakoniti štrajk u školama nema ocenjivanja đaka, pismenih zadataka, dopunske, ni dodatne nastave.

Prekinut štrajk radnika "Železnica RS"

S media - 16.02.2011

Zaposleni u preduzeću "Železnice RS" doneli su večeras odluku da prekinu višednevni štrajk u tom preduzeću, nakon što su uspešno završili pregovore s vladom RS i upravom preduzeća.

Premijer Dinkićem „ugušio“ štrajkove?!

ALO - 16.02.2011

Odmah nakon smene ministra ekonomije Mlađana Dinkića, sindikat policije zamrzao je štrajk, sudski porotnici su ga odložili, a za pregovarački sto vlada premijera Mirka Cvetkovića dovela je i sindikalce iz zdravstva, koji su do prošle ...

Časovi kraći u 756 škola ali sve rade

Mondo - 16.02.2011

Ministarstvo prosvete saopštilo je da nijedna škola u Srbiji danas nije u potpunoj obustavi rad ali je u 42 odsto ustanova nastava i dalje skraćena.

Radne subote ili duže polugođe zbog štrajka?

Mondo - 16.02.2011

Još se ne zna kako će se nadoknađivati gradivo izgubljeno zbog štrajka prosvetara. Najugroženiji đaci kraljevačkih škola, zbog obustave nastave, ali i zemljotresa.

Časovi skraćeni u 756 škola

Beta - 16.02.2011

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je u sredu da je u zakonskom štrajku sa skraćenom nastavom 756 škola (42,1 odsto).

Ministarstvo: Škole rade, u 756 škola skraćena nastava

EMG - 16.02.2011

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da je u zakonskom štrajku sa skraćenom nastavom 756 škola (42,1 odsto). Prema podacima ministarstva, u 57,8 odsto škola časovi traju po 45 minuta, a ni u jednoj školi nije obustavljen rad.

Zbog štrajka duža školska godina

Vesti Online - 16.02.2011

Štrajk dela prosvetnih radnika ušao je u četvrtu nedelju, a škole koje su bile u potpunoj obustavi rada tokom 11 radnih dana moraju nadoknaditi izgubljene časove.

Učenici oslobodjeni ocenjivanja

S media - 16.02.2011

Unija sindikata prosvetnih radnika upozorila je da dok traje štrajk nema bilo kakvog ocenjivanja djaka. Zbog štrajka prosvetnih radnika dece će najverovatnije morati subotom u školi. Potrebno nadoknaditi 11 radnih dana.

Sindikati prosvete nastavljaju štrajk

Kurir - 15.02.2011

BEOGRAD - Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na razgovorima u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo Erdelji.

Prosvetna saradnja sa Austrijom

Blic - 15.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović boraviće danas u jednodnevnoj poseti Beču, gde će se sastati sa ministarkom za prosvetu, umetnost i kulturu Austrije Klaudijom Šmid, najavljeno je iz resornog ministarstva.

ATINA I brisel stali zbog štrajka u gradskom prevozu

Kurir - 15.02.2011

ATINA - Javni prevoz u Atini obustavljen je zbog štrajka zaposlenih u javnom saobraćajnom preduzeću, koji protestuju zbog zakona o restruktuiranju prezaduženog saobraćajnog sektora, o kome parlament treba da glasa.

Nadoknada časova

RTS - 15.02.2011

Školama koje nisu radile za vreme štrajka Ministarstvo prosvete, do petka, treba da dostavi planove nadoknade nastave. Roditelji upozoravaju da ni redovna nastava nije dovoljna da deca savladaju gradivo. Učenici prete štrajkom.

Radne subote ili produžetak školske godine

Politika - 15.02.2011

Još se ne zna kako će se nadoknađivati gradivo izgubljeno zbog štrajka prosvetara. – Najugroženiji đaci kraljevačkih škola, zbog obustave nastave, ali i zemljotresa Kada se pregovori vlasti i sindikata prosvetara konačno završe i ...

Okončan štrajk železničara u RS

Blic - 15.02.2011

BANJALUKA - Radnici u Železnicama Republike Srpske (RS) odlučili su večeras da okočaju višednevni štrajk, pošto je premijer Aleksandar Džombić obećao isplatu zaostalih plata i rešavanje ostalih problema u ovom preduzeću.

Nema štrajka u većini škola

Glas javnosti - 15.02.2011

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je juče da skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 836 škola, što je oko 44 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji.

Javni prevoz u Atini ne radi zbog štrajka

S media - 15.02.2011

Javni prevoz u Atini danas je obustavljen zbog štrajka zaposlenih u javnom saobraćajnom preduzeću, koji protestuju zbog zakona o restrukturisanju prezaduženog saobraćajnog sektora, o kome parlament danas treba da glasa.

Štrajk u javnom prevozu u Atini i Briselu

Novosti - 15.02.2011

U prestonici Grčke danas ne radi javni prevoz zbog štrajka zaposlenih, u centru u podne protestni skup. Brisel paralisan štrajkom započetim sinoć zbog napada na vozača i inspektora ATINA/BRISEL - Javni prevoz u Atini danas je obustavljen ...

Obradović: Nazire se kraj štrajka u školama

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović i ministarka finansija Diana Dragutinović danas će u Ministarstvu finansija nastaviti pregovore sa sindikatima prosvetnih radnika.

Nastavak pregovora Vlade i prosvetara

RTS - 14.02.2011

Sindikati prosvetnih radnika danas pregovaraju sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem i ministarkom finansija Dianom Dragutinović. Tri od četiri sindikata traže povećanje plata od 20 odsto do kraja godine.

Ministarstvo: Časovi skraćeni u oko 44 odsto škola

Blic - 14.02.2011

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 836 škola, što je oko 44 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji. Prema podacima ministarstva, nema škola koje štrajkuju potpunom obustavom nastave.

Većina škola radi normalno

Kurir - 14.02.2011

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 836 škola, što je oko 44 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji.

Propali pregovori sa prosvetarima

RTS - 14.02.2011

Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila da nastave štrajk pošto na razgovoru u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor. Prosvetari traže povećanje plata od 20 odsto do kraja godine.

Bez dogovora s ministarstvom, prosvetari nastavljaju štrajk

Blic - 14.02.2011

BEOGRAD - Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na današnjim razgovorima u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo ...

Vlada i prosvetari bez dogovora

Politika - 14.02.2011

Ministri finansija i obrazovanja nisu prihvatili predlog protokola sindikalaca, časovi i dalje skraćeni na 30 minuta Kompromisno rešenje ni sinoć nisu pronašli predstavnici tri sindikata prosvete u štrajku i predstavnici vlasti na sastanku ...

Štrajk u Domu zdravlja

Press - 14.02.2011

Zaposleni u valjevskom Domu zdravlja stupili su juče u generalni štrajk zbog toga što su im umanjene akontacije! Član štrajkačkog obora dr Vera Terzić kaže da će se lekari primati samo hitne slučajeve, dok će svi zakazani pregledi biti ...

Bez štrajkova od Sretenja?

Mondo - 14.02.2011

Danas zaposleni u policiji i prosveti, koji štrajkuju već nedeljama, imaju zakazane novu rundu pregovora kod ministarke finansija. Da će se prekidi normalnog rada okončati nadaju se ministar prosvete kao i predstavnici policijaca.

Obradović: Vidi se kraj štrajka prosvetara

Prva Srpska TV - 14.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da se nazire kraj štrajka prosvetnih radnika i da veruje da će do dogovora doći, a da će o zahtevima prosvetara za većim platama odlučiti ministarka finansija Diana Dragutinović "Ubeđen ...

Časovi skraćeni u oko 44 odsto škola

Beta - 14.02.2011

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je u ponedeljak da skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 836 škola, što je oko 44 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji.

Časovi skraćeni u oko 44 odsto škola

Mondo - 14.02.2011

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 836 škola, što je oko 44 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji. Prema podacima ministarstva, nema škola koje štrajkuju potpunom obustavom nastave.

Nastava u svim školama u Srbiji

Novosti - 14.02.2011

Časovi traju 45 minuta u 1.016 školskih ustanova, dok su na 30 minuta skraćeni u 778 škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete BEOGRAD - Nastava se od jutros realizuje u svim školama u Srbiji, časovi traju 45 minuta u 1.016 školskih ...

Obradović: Voditi računa o budžetu

S media - 14.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas u Orašcu da Vlada Srbije svakako želi da da poboljša materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju, ali mora voditi računa o tome koliko ima novca u budžetu, kako ne bi preuzela obaveze ...

Sindikati prosvete nastavljaju štrajk

EMG - 14.02.2011

Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na današnjim razgovorima u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo Erdelji.

Povišica od 18 odsto je minimum

Danas - 14.02.2011

Beograd - Pregovori tri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika sa ministrima finansija i prosvete Dianom Dragutinović i Žarkom Obradovićem počeli su juče oko 17 sati, ali do zaključenja ovog izdanja Danasa nisu završeni.

Štrajk zdravstva u Valjevu

S media - 14.02.2011

Oko 500 zaposlenih u domovima zdravlja u Valjevu, Osečini, Ljigu i Mionici, okupilo se danas na protestnom zboru, sa kojeg su poručili da su stupili u štrajk koji će trajati sve do ispunjenja zahteva.

Sindikati nastavljaju štrajk

S media - 14.02.2011

Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na današnjim razgovorima u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo Erdelji.

Prosvetni radnici u Srbiji nastavljaju štrajk

R.S.Evropa - 14.02.2011

Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na razgovorima u Ministarstvu finansija u ponedeljak nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo ...

Obradović sutra u Austriji

S media - 14.02.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Beču, gde će se sastati sa ministarkom za prosvetu, umetnost i kulturu Austrije Klaudijom Šmid, najavljeno je danas iz resornog ministarstva.