TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ostale razlike u pristupu Povelji

B92 - 25.07.2002

Beograd -- Potkomisija saveznog, srpskog i crnogorskog parlamenta za pisanje Ustavne povelje zavrsila je sa radom na prvim nacrtima dokumenta, ali jedinstven zakljucak nije postignut. Sudeci prema izjavi koju je Radiju B92 dao clan srpske delegacije Dragan Jocic, razlike su velike, a ticu se ...

Dve verzije povelje

Blic - 25.07.2002

BEOGRAD - Plenarni sastanak ustavne komisije za izradu ustavne povelje nove državne zajednice Srbije i Crne Gore biće održan u Beogradu u sredu, 31. jula - izjavio je Tanjugu predsednik Veća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović.

Hiber ocekuje jedan tekst Ustavne povelje

B92 - 25.07.2002

Beograd -- Potpredsednik Gradjanskog saveza Srbije Dragor Hiber izjavio je da ocekuje da ce Ustavna komisija sledece nedelje ponuditi jedan tekst Ustavne povelje buduce zajednice Srbije i Crne Gore, koji ce biti prihvatljiv za obe strane.

Solana razgovarao sa Kostunicom i sa Djindjicem

B92 - 25.07.2002

Beograd -- Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica razgovarao je u četvrtak sa predstavnikom Evropske unije Havijerom Solanom o daljoj primeni Beogradskog sporazuma i nacinima da se u sto skorijem roku okonca rad na izradi Ustavne povelje, saopsteno je iz kabineta predsednika SRJ.

Solana ocekuje Povelju do kraja avgusta

B92 - 25.07.2002

Beograd -- Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izrazio je u cetvrtak uvece nadu da ce rad tima eksperata Srbije i Crne Gore na izradi povelje buduce zajednicke drzave biti zavrsen do kraja avgusta.

Djukanovic: zajednica ce biti jedan medjunarodni subjekat

B92 - 25.07.2002

Beograd -- Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izrazio je u cetvrtak uvece ocekivanje da ce do kraja avgusta biti zavrsen rad na izradi Ustavne povelje buduce zajednicke drzave Srbije i Crne Gore i ocenio da kasnjenje u izradi tog akta "nije tragicno".

Potkomisija za pisanje Ustavne povelje bez zakljucka

B92 - 24.07.2002

Beograd -- Potkomisija saveznog, srpskog i crnogorskog parlamenta za pisanje Ustavne povelje zavrsila je rad na prvim nacrtima dokumenta, ali nije postignut jedinstven zakljucak. Sudeci prema izjavi koju je Radiju B92 dao clan srpske delegacije Dragan Jocic, razlike su velike, a ticu se osnovnog ...

Ustavna povelja otvara vrata EU

Blic - 23.07.2002

BRISEL (Beta) - Šefovi diplomatija Evropske unije juče su u Briselu pozdravili 'ohrabrujući napredak' u izradi ustavne povelje i sačinjeni prvi nacrt akcionog plana za ujednačavanje tržišta Srbije i Crne Gore, naglasivši da će 'brzo ostvarivanje sporazuma od 14.

"Usvajanje Povelje uslov za priblizavanje EU"

B92 - 23.07.2002

Brisel, Beograd -- Evropski zvanicnici su posle sastanka sefova diplomatija EU u Briselu porucili da imaju puno poverenje u Beograd i Podgoricu da ce usvojiti Ustavnu povelju Srbije i Crne Gore, ali i "Akcioni plan za ujednacavanje trzista".

EU: Brzo usvajanje Ustavne povelje otvara vrata Unije

B92 - 22.07.2002

Brisel -- Sefovi diplomatija Evropske unije u ponedeljak su u Briselu pozdravili "ohrabrujuci napredak" u izradi Ustavne povelje i sacinjeni prvi nacrt Akcionog plana za ujednacavanje trzista Srbije i Crne Gore, naglasivsi da ce "brzo ostvarivanje sporazuma od 14.

“Prva verzija Ustavne povelje do kraja nedelje”

B92 - 22.07.2002

Podgorica -- Clan Komisije za pisanje Ustavne povelje Miodrag Vukovic rekao je da ce Potkomisija u ponedeljak na sastanku u Podgorici raspravljati o preambuli, nakon cega ce razmotriti zavrsne odredbe Ustavne povelje. Vukovic je rekao da postoje sporenja oko toga da li taj dokument uopste treba da ...