TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BIA i VBA ne znaju o vezama Šarića

B92 - 20.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić dobio je pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Darkom Šarićem.

Dačić: BIA i VBA bez informacija o vezi člana Vlade sa Šarićem

S media - 20.01.2013

Dačić: BIA i VBA bez informacija o vezi člana Vlade sa Šarićem Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član ...

BIA i VBA ne znaju ko je pričao s Šarićem

Mondo - 20.01.2013

Ivica Dačić kaže da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Dačić: Stolica u UN jedini motiv za Prištinu

Mondo - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova. "Članstvo u UN je jedna od retkih stvari koje Priština danas ne može da dobije.

DAČIĆ: BIA i VBA nemaju informacije o vezama Šarića i Vlade

Telegraf - 20.01.2013

- To je smišljena provokacija koja ima za cilj da kompromituje celu vladu, jer kakva je to vlada u kojoj sede oni koji razgovaraju sa najtraženijim čovekom u Srbiji i šire - rekao je premijer Srbije izjavio je da je dobio pismeno ...

Ivica Dačić: Dogovor o dažbinama korak ka autonomiji Srba

Glas javnosti - 20.01.2013

BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza

S media - 20.01.2013

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio da se neće rasformirati institucija Srbije na Kosovu dok se ne utvrdi koje su to nove institucije koje će štititi interese Srba.

Dačić: "Na Kosovu potrebna pobeda"

RTV - 20.01.2013

ZVEČAN - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

DAČIĆ: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta je bilo časnih poraza!

Telegraf - 20.01.2013

Vodiće se politička borba između onih koji smatraju da ništa ne treba menjati, da je dovoljno da kažemo Kosovo je Srbija i da će tim čarobnim rečima svi problemi nestati, kaže premijer Srbije Predsednik Vlade Srbije izjavio je da je na ...

Dačić: Prvi korak ka autonomiji

Danas - 20.01.2013

Zvečan - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN i tako će biti decenijama

RTV - 20.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova. "Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije.

Dačić: Dogovor o dažbinama korak ka autonomiji Srba

Kurir - 20.01.2013

Premijer Srbije ivica Dačić izjavio je da dogovor o dadžbinama predstavlja prvi važan korak ka autonomiji Srba na Kosovu BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka ...

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta je bilo časnih poraza!

Prva Srpska TV - 20.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

"Nema razloga za proteste na jugu"

B92 - 20.01.2013

Mokra Gora -- Premijer Ivica Dačić kaže da je država uklanjanjem spomenika OVPMB u Preševu postupila po zakonu i da je sve prošlo bez primene sile i bez ijednog incidenta.

Dačić: Nema razloga za nemire na jugu

S media - 20.01.2013

Dačić: Nema razloga za nemire na jugu Premijer Ivica Dačić je istakao da je država uklanjanjem spomenika pripadnicima OVPMB postupila po zakonu i da nema razloga za proteste na jugu Srbije.

Dačić: Srbija drži kočnicu za Kosovo u UN

Nadlanu - 20.01.2013

"Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije. Skoro sve drugo mogu da dobiju. Zato sam rekao da možemo da razgovramo o stolici u UN.

Korak ka autonomiji Srba

RTS - 20.01.2013

Dogovor o dažbinama prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, rekao Ivica Dačić.

Dogovor o carini prvi korak ka autonomiji

Beta - 20.01.2013

Tweet ZVEČAN, 20. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Nema potvrda o kontaktima sa Šarićem

RTS - 20.01.2013

BIA i Vojnobezbednosna agencija nemaju saznanja da je iko iz Vlade razgovarao sa Šarićem, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome dobio pisanu informaciju.

Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza

Tanjug - 20.01.2013

ZVEČAN - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

BIA i VBA bez informacije o vezi člana vlade sa Šarićem

Tanjug - 20.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Dogovor o dažbinama prvi korak ka autonomiji Srba

Tanjug - 20.01.2013

BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN

R.S.Evropa - 20.01.2013

09:05 Dačić: Srbija drži kočnicu u UN 08:28 Sirijski ministar pozvao opoziciju na dijalog 08:24 Obama: Inauguracija je simbol demokratije SAD 08:13 Uklonjen spomenik u ...

Dačić: Dogovor o carini prvi korak ka autonomiji

Vesti Online - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Braćo Rusi, priznajte Kosovo

Vesti Online - 20.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je obelodanio da je spreman da Kosovu omogući članstvo u Ujedinjenim nacijama. Nije nimalo lako okvalifikovati ove Dačićeve reči jer bili smo uvereni da se takva misao ne može izraziti na srpskom jeziku.

Dačić:BIA,VBA bez informacija o vezi člana vlade sa Šarićem

Press - 20.01.2013

Komentarišući, u intervjuu nedeljnoj "Politici", izjavu potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je od MUP-a traženo da se pripremi informacija o tome da li je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Šarićem i njegovo pitanje da li je to ...

Dačić: Do datuma u junu

Vesti Online - 20.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu pregovora o članstvu u EU, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić demantuje Vučića: On provocira da bi nas kompromitovao

Novi Magazin - 20.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN

Vesti Online - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova i Metohije. "Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije.

Dačić: Dogovor o dažbinama prvi korak ka autonomiji Srba

Press - 20.01.2013

U intervjuu nedeljnoj "Politici", na pitanje da autonomija može da postoji samo u okviru nezavisne džave, Dačić je odgovorio: "Jesam li ja pisao platformu? Ja sam ušao u igru u drugom poluvremenu.

Dačić: BIA i VBA ne znaju o vezama Šarića i ministara

Portalanalitika - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić dobio je pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne posjeduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Darkom Šarićem .

Dačić: Do datuma u junu

Novosti - 19.01.2013

Premijer Srbije o sastancima u Briselu: Najvažniji dogovor sa Prištinom. Ako izveštaj EK bude pozitivan - Srbiji datum pregovora o članstvu u EU U SLUČAJU da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može ...

Dačić: Datum za pregovore moguć u junu

Pobjeda.me - 19.01.2013

BEOGRAD – Ukoliko u aprilu izvještaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, izjavio je FoNetu premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Datum moguć u junu

Mondo - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU).

Dačić: Datum moguć u junu

B92 - 19.01.2013

Beograd -- Ako u aprilu izveštaj EK o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora, kaže premijer Ivica Dačić.

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu

S media - 19.01.2013

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu Premijer Ivica Dačić rekao da u slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora o ...

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Glas javnosti - 19.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Dačić: Datum moguć u junu

Kurir - 19.01.2013

Ukoliko aprilski izveštaj Evropske komisije bude pozitivan, u junu može očekivati pozitivan ishod i dobijanje datuma BEOGRAD - U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i ...

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu

Blic - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas FoNetu premijer Srbije Ivica ...

Rompej: Dačiću, bravo za viziju!

Kurir - 19.01.2013

Predsednik Evropskog saveta pohvalio dogovor Tačija i Dačića u dijalogu i obećao da će „EU ispuniti svoje obaveze prema Srbiji“ BEOGRAD - Pohvale.

Mario Gatiker: Lažnim azilantima iz Srbije ne damo nijedan franak

Blic - 19.01.2013

U poslednja tri meseca se broj lažnih azilanata iz Srbije smanjuje, zahvaljujući strožim merama kontrole na ulasku u Švajcarsku. Međutim, ne možemo reći da je problem rešen dokle god postoji veliki broj zahteva za azil u drugim evropskim ...

Smanjen broj lažnih azilanata iz Srbije u Švajcarskoj

RTV - 19.01.2013

BEOGRAD - Direktor Savezne kancelarije za migracije Švajcarske Mario Gatiker izjavio je da se u poslednja tri meseca smanji broj lažnih azilanata iz Srbije, ali i dodao da je Evropski parlament na putu da usvoji mehanizam za vraćanje viza ...

Dačić: Datum moguć u junu

RTV - 19.01.2013

BEOGRAD - U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas FoNetu premijer ...

Datum za pregovore sa EU moguć u junu

RTS - 19.01.2013

Premijer Ivica Dačić rekao da u slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora o članstvu u EU.

Datum pregovora sa EU u junu

Novi Magazin - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu pregovora o članstvu u EU, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Rompej: Normalizacija odnosa s Kosovom ključna za datum pregovora

Pobjeda.me - 18.01.2013

BRISEL – Predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompej nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem pozdravio je napore vlade Srbije u dijalogu s Kosovom.

Uvesti EU u Srbiju

DW - 18.01.2013

EU će održati svoje obećanje i na proleće ponovo razmotriti mogućnost početka pristupnih pregovora sa Beogradom. Od Srbije se očekuje da nastavi sa reformama, ali, na prvom mestu, da normalizuje odnose sa Prištinom.

Nema demontaže srpskih institucija

B92 - 18.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u razgovoru za B92 tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova. "Svako može da tumači na svoj način.

Dačić: Tači ne govori istinu, ne demontiramo srpske institucije

Kurir - 18.01.2013

Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na Kosovou i Metohiji u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu, ...

Dačić: Nije postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu

Blic - 18.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je odbacio tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova. - Svako može da tumači na svoj način.

Buva

Danas - 18.01.2013

Samo dva dana pre početka, pretpostavljam da treba reći - „veličanstvene“ proslave hiljadu i sedamsto godina Milanskog edikta, Ivica Dačić je počinio strašno svetogrđe.

EU: Ispunićemo obaveze prema Srbiji

Kurir - 18.01.2013

"Srpski narod zaslužuje da živi bolje", rekao je premijer BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je ...

EU obećala da će ispuniti obaveze prema Srbiji

Glas javnosti - 18.01.2013

BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o ...

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Mondo - 18.01.2013

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao nakon susreta sa Ivicom Dačićem da će EU ispuniti obaveze prema Srbiji. Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju.

EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

E-Novine - 18.01.2013

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju.

Normalizacija odnosa sa KIM ključna

B92 - 18.01.2013

Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao nakon susreta s Ivicom Dačićem da će EU ispuniti obaveze prema Srbiji ali kaže da su neophodni novi koraci.

Normalizacija s Prištinom ključni uslov za EU

Mondo - 18.01.2013

Normalizacija odnosa s Prištinom je ključni uslov da Srbija počne pregovore o članstvu s EU, rekao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

DAČIĆ: Nema demontaže srpskih institucija na Kosovu

Telegraf - 18.01.2013

- Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu - poručio je ...

Dačić: Ostaju srpske institucije na severu Kosova, ali one koje će priznati Priština

S media - 18.01.2013

Dačić: Ostaju srpske institucije na severu Kosova, ali one koje će priznati Priština Nije tačno da smo počeli demontažu srpskih institucija na severu Kosova, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Mondo - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije On je naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Novosti - 18.01.2013

Predsednik Evropskog saveta obećao je nakon susreta sa premijerom Srbije da će EU ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman van ...

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

RTV - 18.01.2013

BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o ...

Van Rompej: Pohvala viziji i odlučnosti Dačića, EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Blic - 18.01.2013

Brisel - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o ...

Rompej oduševljen Dačićevom vizijom: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji (VIDEO)

S media - 18.01.2013

Rompej oduševljen Dačićevom vizijom: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji (VIDEO) Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej rekao da srpski narod zaslužuje da živi bolje i da će EU ispuniti obaveze prema Srbiji.

Dačić se sastao sa Rompejom (VIDEO)

S media - 18.01.2013

Dačić se sastao sa Rompejom (VIDEO) Predsednik Vlade Ivica Dačić, koji se nalazi u Briselu, počeo razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Herman Van Rompejom.

Dačić se sastao sa Rompejom

S media - 18.01.2013

Dačić se sastao sa Rompejom Predsednik Vlade Ivica Dačić, koji se nalazi u Briselu, počeo razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Herman Van Rompejom.

Dačić danas u Briselu sa Rompejom

S media - 18.01.2013

Dačić danas u Briselu sa Rompejom Predsednik Vlade Ivica Dačić razgovaraće danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Herman Van Rompejom.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije na KiM

Tanjug - 18.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

24online - 18.01.2013

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o ...

Nema demontaĹže srpskih institucija na Kosovu

Beta - 18.01.2013

Tweet BEOGRAD, 18. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je u petak tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova.

Normalizacija s Prištinom ključna za datum

Beta - 18.01.2013

Tweet BRISEL, 18. januara 2013. (Beta) - Normalizacija odnosa s Prištinom je ključni uslov da Srbija počne pregovore o članstvu s Evropskom unijom, izjavio je u petak predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa ...

Van Rompej: Normalizacija s Prištinom ključna za datum

Politika - 18.01.2013

BRISEL – Normalizacija odnosa s Prištinom je ključni uslov da Srbija počne pregovore o članstvu s Evropskom unijom, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

RTS - 18.01.2013

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej rekao je da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji. Premijer Ivica Dačić očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju.

Dačić i Thaci različito o dogovoru u Briselu

Al Jazeera - 18.01.2013

Thaci kazao da je Vlada Srbije preuzela odgovornost rasformiranja srpskih institucija na Kosovu, Dačić demantira. Poslije punih pet sati, u Briselu je u petak ujutro završena četvrta runda pregovora premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i ...

Dačić i Thaci: Privremeni dogovor o carinama

Al Jazeera - 18.01.2013

Premijer Srbije kazao da je u Briselu prvi put otvoreno pitanje specijalnog odnosa prema Srbima na sjeveru Kosova. Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u ranim jutarnjim satima u petak, poslije zajedničkog razgovora sa kosovskim ...

Dačić se sastao sa Rompejom

Tanjug - 18.01.2013

BRISEL – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom. Očekuje se da se posle sastanka Dačih i Rompej obrate novinarima.

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Tanjug - 18.01.2013

BRISEL – Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej obećao je danas nakon susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da će Evropska unija ispuniti obaveze prema Srbiji, dok je Dačić izjavio da očekuje što skoriji početak pregovora o ...

Dačić sa Rompejom

RTS - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom. Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Novi Magazin - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda posebnost ...

EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Vesti Online - 18.01.2013

Evropska unija ispuniće obaveze prema Srbiji, rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Premijer Ivica Dačić očekuje što skoriji početak pregovora o pridruživanju.

Dačić: Nema demontaže srpskih institucija

Vesti Online - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. "Svako može da tumači na svoj način.

Rompej: EU će ispuniti obaveze prema Srbiji

Press - 18.01.2013

"Srpski narod zaslužuje da živi bolje", rekao je Dačić.Rompej je odao priznanje srpskom premijeru na viziji i odlučnosti da se posveti dijalogu o normalizaciji odnosa sa Prištinom, čija je najnovija runda okončana rano jutros nakon više od ...

Dačić: Nećemo demontirati srpske institucije sa Kosova

Press - 18.01.2013

"Svako može da tumači na svoj način. Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o ...

Normalizacija odnosa sa Prištinom ključni uslov za pregovore

Novi Magazin - 18.01.2013

Normalizacija odnosa s Prištinom je ključni uslov da Srbija počne pregovore o članstvu s Evropskom unijom, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Sukob Dačić-Nikolić, ko je pobednik

Prva Srpska TV - 17.01.2013

Premijer Ivica Dačić ušao je u otvoren sukob s predsednikom Tomislavom Nikolićem i to o najvažnijim pitanjima - od pregovora s Prištinom do odnosa sa Zagrebom.

Dačić šampion

Danas - 17.01.2013

Jedino nesumnjivo dobro što Vlada Srbije radi jeste politika prema Kosovu, za koju je najveću odgovornost preuzeo premijer i lider SPS Ivica Dačić.

Fajon: Za sada bez uvođenja viza

Novosti - 17.01.2013

Izvestilac EP za viznu liberalizaciju potvrdila je da se još nisu stekli uslovi za nastavak pregovora oko mehanizma za suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana SARAJEVO - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za viznu ...

Za direktora Agencije 34 kandidata

RTV - 17.01.2013

BEOGRAD - Direktor Agencije za borbu protiv korupcije trebalo bi da bude izabran 21. januara, rekao je danas Tanjugu član Odbora Agencije Čedomir Čupić.

Ne preti uvođenje viza u ovom trenutku

RTV - 17.01.2013

DABLIN, SARAJEVO - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Dablinu da u ovom trenutku nema opasnosti da će za građane Srbije biti suspendovana vizna liberalizacija.

Srbiji ne preti uvođenje viza

Prva Srpska TV - 17.01.2013

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili napore naše ...

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza (VIDEO)

S media - 17.01.2013

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza (VIDEO) Premijer Srbije Ivica Dačić, koji se nalazi na samitu u Dablinu, izjavio da u ovom trenutku nema opasnosti da će za građane Srbije biti suspendovana vizna liberalizacija.

Dačić: Prošli smo, Srbiji ne preti uvođenje viza

Kurir - 17.01.2013

U ovom trenutku ne preti bilo kakva opasnost od ukidanja bezviznog režima za građane Srbije, rekao je Dačić DABLIN - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su ...

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

Mondo - 17.01.2013

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima. On je naglasio da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili ...

FAJON: Bez viza za Srbiju; DAČIĆ: Smanjen broj azilanata

Telegraf - 17.01.2013

Izvestilac Evropskog parlamenta kaž da nema uslova za uvođenje viza, ali nije mogla da potvrdi informacije da je opao broj lažnih azilanata. Premijer Srbije tvrdi da ih je manje Izvestilac parlamenta (EP) za viznu liberalizaciju Tanja ...

Dačić danas u Dablinu, pa Briselu

Blic - 17.01.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova u Irskoj. Samit se održava u Dablinu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Za sada bez suspenzije viza

Blic - 17.01.2013

Izvestiteljka Evropskog parlamenta (EP) za viznu liberalizaciju Tanja Fajon potvrdila je za agenciju Anadolija da se još nisu stekli uslovi za nastavak pregovora oko mehanizma za suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana.

Fajon: Nema uslova za nastavak pregovora o viznom režimu

Blic - 17.01.2013

Sarajevo - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za viznu liberalizaciju Tanja Fajon potvrdila je da se još nisu stekli uslovi za nastavak pregovora oko mehanizma za suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana, nakon neuspeha ...

Dačić: Vizna liberalizacija ostaje na snazi

Blic - 17.01.2013

Dablin - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Dablinu da u ovom trenutku nema opasnosti da će za građane Srbije biti suspendovana vizna liberalizacija.

Dačić: Ne preti nam uvođenje viza

B92 - 17.01.2013

Dablin -- Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima. On je dodao da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili ...

Dačić Tačiju: Da se ćeramo godinama?

Pobjeda.me - 17.01.2013

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić poručio je kosovskom kolegi Hašimu Tačiju da „ne može on da odlučuje o čemu će se govoriti na sjutrašnjem sastanku u Briselu“, aludirajući na prekjučerašnju izjavu premijera Kosova da „neće ...

Sukob Dačić-Nikolić, ko je pobednik

B92 - 17.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić ušao je u otvoren sukob s predsednikom Tomislavom Nikolićem i to o najvažnijim pitanjima - od pregovora s Prištinom do odnosa sa Zagrebom.

Ivica Dačić: Nema opasnosti od povratka viza

Nadlanu - 17.01.2013

Dačić je u Dablinu učestvovao na neformalnom sastanku ministara unutrašnjih poslova država članica Evropske unije (EU) i istakao da je ovo bila prilika da se prvi put posle dobijanja statusa kandidata čuje glas Srbije, ravnopravno sa ...

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

Politika - 17.01.2013

DABLIN – Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili napore ...

Ko je prvi rekao Kosovo u UN

Politika - 17.01.2013

Borislav Stefanović: Nikada nismo nudili stolicu u UN kosovskim Albancima i ne znam na koga je premijer mislio.- Leon Kojen: Ideju da Kosovo postane članica UN niko nije pominjao, čak ni neformalno u razgovorima u vreme dok sam se ja bavio ...

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

24online - 17.01.2013

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili napore naše ...

Sjever Kosova tema razgovora u Briselu

Al Jazeera - 17.01.2013

Susretom dominira pitanje carina i kako će prikupljene dažbine biti raspoređene, te paralelne strukture na Kosovu. U toku je nova runda pregovora Beograda i Prištine u Briselu. Jedna od tema je i sjever Kosova .

Dačić: Nema vraćanja viza

RTS - 17.01.2013

Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima, a učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU pozitivno ocenjuju napore Srbije u borbi protiv lažnih azilanata, kaže premijer Ivica Dačić.

Fajon: Bez pregovora o viznom režimu

Tanjug - 17.01.2013

SARAJEVO - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za viznu liberalizaciju Tanja Fajon potvrdila je da se još nisu stekli uslovi za nastavak pregovora oko mehanizma za suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana, nakon neuspeha ...

Dačić danas u Dablinu, pa Briselu

Tanjug - 17.01.2013

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova u Irskoj. Samit se održava u Dablinu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Vizna liberalizacija nije ugroĹžena

Beta - 17.01.2013

Tweet BEOGRAD, 17. januara 2013. (Beta) - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak u Dablinu da u ovom trenutku viznoj liberalizaciji sa EU za gradjane Srbije ne preti nikakva opasnost.

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

Tanjug - 17.01.2013

DABLIN - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili napore ...

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

Press - 17.01.2013

"Važno je reći da u ovom trenutku ne preti bilo kakva opasnost od ukidanja bezviznog režima, odnosno vizne liberalizacije za građane Srbije", rekao je Dačić u Dablinu, gde je održan samit.

Dačić: Srbiji ne preti uvođenje viza

Novi Magazin - 17.01.2013

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji ne preti ukidanje bezviznog režima i da su učesnici neformalnog samita ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU u Irskoj pozitivno ocenili napore naše ...

Fajon: Nema pregovora o uvođenju viza za Balkan

Press - 17.01.2013

Predstavnici Evropskog veća, Evropske komisije i Evropskog parlamenta nisu uspeli da se 18. decembra 2012. godine dogovore oko mehanizma za suspendovanje bezviznog režima za zemlje Zapadnog Balkana.

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Portalanalitika - 17.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rješenje u skladu s državnim interesima Srbije, javlja Beta.

Dačić: Ne preti nam uvođenje viza

Vesti Online - 17.01.2013

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Dablinu da u ovom trenutku viznoj liberalizaciji sa EU za građane Srbije ne preti nikakva opasnost.

"Iluzorno pričati o članstvu u UN"

B92 - 16.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da od sastanka sa Hašimom Tačijem ne očekuje značajnije odluke, kao i da je "iluzorno spominjanje članstva Kosova u UN".

Dačić: Iluzorno razgovarati o Kosovu u UN

Mondo - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je iluzorno razgovarati o stolici za Kosovo u UN ako nema rešenja o statusu Kosova i Metohije. Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Zoranom MIlanovićem ...

Dačić o sutrašnjem sastanku sa Tačijem: Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u UN!

S media - 16.01.2013

Dačić o sutrašnjem sastanku sa Tačijem: Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u UN! Premijer Srbije Ivica Dačić potvrdio da će sutra razgovarati sa Rikerom, Eštonovom i Tačijem u Briselu.

MUP obezglavljen zbog svađe u vrhu vlasti

Blic - 16.01.2013

Iako je bila najavljena za juče, sednica Vlade Srbije na kojoj je trebalo da bude izabran novi direktor policije nije održana. Ta činjenica govori u prilog saznanjima „Blica” da unutar vladajuće koalicije postoje ozbiljni sukobi oko izbora ...

Kosovo:Dačić i Vučić se spremaju za Petrovića

Mondo - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu sa zamenikom premijera Kosova i time otvore novu stranu odnosa sa Prištini lojajlnim Srbima.

Dačiću, podnesi ostavku!

ALO - 16.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je „spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije“.

DSS opet traži Dačićevu ostavku

B92 - 16.01.2013

Beograd/Gračanica -- DSS je ponovo zatražila da premijer Ivica Dačić podnese ostavku zbog izjave da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u UN.

Dačić i Vučić uskoro sa Slobodanom Petrovićem

RTS - 16.01.2013

Sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem trebalo bi uskoro da se sastanu Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, saznaje "Danas". Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu ...

Dačić sutra prvo u Dablinu, pa u Briselu

24online - 16.01.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sutra neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova. Samit se održava u Dablinu, najavljeno je iz Dačićevog kabineta.

Dačić: Kosovo može u UN ako Srbiji bude odgovaralo

Vesti Online - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

Dačić: Problem lažnih azilanata u Švajcarskoj rešen

Vesti Online - 16.01.2013

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je problem lažnih azilanata uspešno rešen sa Švajcarskom i da Srbija radi na otklanjanju razloga za ponovo uvođenje ili supenziju bezviznog režima.

DAČIĆ: Sa Švajcarskom rešen problem lažnih azilanata

Telegraf - 15.01.2013

Švajcarska ukinula finansijska davanja i izmenila zakonodavstvo čime je lažnim migrantima, posle razmatranja osnova za azil, ostavila 48 sati da se vrate u zemlju Ministar unutrašnjih poslova izjavio je večeras da je sa rešen problem i da ...

Sukob zbog izbora direktora policije

Telegraf - 15.01.2013

Prvi potpredsednik Vlade Vućić bi želeo da na mestu direktora policije ostane Milorad Veljović, dok bi premijer Ivica Dačić na mesto prvog čoveka policije postavio Dragana Markovića Markonija Premijer Srbije i prvi potpredsednik Vlade u ...

Dačić: Lako ćeš ti bez mene! Rada: Ali kako ću ja bez tebe!

Kurir - 15.01.2013

Premijer poželeo narodu bolju budućnost uz pesme „Prvi poljubac“ i „Miljacka“, a s Radom Manojlović otpevao i duet BEOGRAD - Veselo uz specijalce. Čestitam vam ovu, srpsku, našu Novu godinu.

Dačić: Čekamo da istekne rok

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić izjavio da je Ministarstvo pravde Srbije poslalo zahtev lokalnim vlastima u Preševu da uklone spomenik borcima OVPBM. On je takođe rekao i da država neće reagovati dok ne isteknu ti rokovi.

Dačić: Razgovor o Kosovu u UN, ali da Priština nešto ponudi

Kurir - 15.01.2013

Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno. Mi tražimo sveobuhvatan dogovor ali da bi se on dobio mora nešto da se da, poručio je premijer Srbije BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija može ...

Dačić: I Priština nešto mora da da

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u UN, ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da da. DSS traži ostavku Dačića. "Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno.

Dačić:Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su netačne priče o tome da izmedju njega i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića postoji sukob oko izbora direktora policije i naglasio da će postupak ...

DAČIĆ UZEO STVAR U SVOJE RUKE: Daću Tačiju stolicu u UN, ali i on mora nešto nama da ponudi! (VIDEO)

S media - 15.01.2013

DAČIĆ UZEO STVAR U SVOJE RUKE: Daću Tačiju stolicu u UN, ali i on mora nešto nama da ponudi! (VIDEO) Možemo da se dogovorimo o svemu. Sve može. Mi ne bežimo od toga, nije sporno.

DAČIĆ: Vučić i ja se ne sporimo oko direktora policije

Telegraf - 15.01.2013

Premijer i ministar policije tvrdi da je "smešna priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog, a neko za drugog kandidata" Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da između njega i prvog ...

D S S traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

S media - 15.01.2013

D S S traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije".

DSS traži ostavku Dačića

Kurir - 15.01.2013

Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat i otvorenu antidržavnu politiku, navodi Koštunicin DSS BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (D S S) zatražila je danas da ...

DSS: Zbog "Kosova u UN" hitna ostavka Dačića

Mondo - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da premijer Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN.

Dačić i Vučić ubrzo sa Slobodanom Petrovićem

Danas - 15.01.2013

Priština, Beograd - Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas iz dobro obaveštenih izvora.

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Kurir - 15.01.2013

Hašimu Tačiju da bi mu bilo bolje da misli o severu Kosova, a ne o UN, rekao premijer BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u ...

Dačić: Rešen problem lažnih migranata s Švajcarskom

ALO - 15.01.2013

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je sa Švajcarskom rešen problem lažnih migranata i da se radi na otklanjanju opasnosti od suspenzije bezviznog režima, što je veliki korak ka EU.

Dačić: Stolica samo uz ustupke Prištine

Novosti - 15.01.2013

Pregovori se nastavljaju se u četvrtak razgovorom i o severu KiM, ukoliko se uspostavi konsenzus o temama. Dačić: Tači ne može da izbegne Rezoluciju jer ne postavlja on dnevi red HAŠIM Tači neće moći u Briselu da izbegne razgovore o ...

DSS: Nismo nudili Albancima stolicu u UN

Kurir - 15.01.2013

Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da u ...

Dačić i Vučić uskoro sa zamenikom premijera KiM

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem.

Dačić i Vučić uskoro sa Petrovićem?

B92 - 15.01.2013

Beograd, Priština -- Premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas.

"Rešen problem lažnih migranata"

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je sa Švajcarskom rešen problem lažnih migranata i da se otklanja opasnosti od suspenzije bezviznog ražima.

Petković: Dačić da podnese ostavku

Blic - 15.01.2013

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da u vreme prethodnih pregovora kosovskim Albancima nije nuđena stolica u Ujedinjenim nacijama, kao što je večeras rekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u sukobu su oko izbora novog direktora policije. Kako saznaje “Blic”, Vučić bi želeo da na čelu policije ostane Milorad Veljović, dok Dačić ne želi ni da čuje i ...

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije?

S media - 15.01.2013

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije? Nakon nejasnoća oko Dragana Đilasa i "njegovih favorita u Vladi", novi nesporazum između premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, piše Blic.

Ivica Dačić:Razgovor o Kosovu u UN

Glas javnosti - 15.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da ponudi. "Možemo da se dogovorimo o svemu.

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Rezoluciju o Kosovu i Metohiji već predao visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, i poručio da ne može Hašim Tači da odlučuje o čemu će da se ...

Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

Kurir - 15.01.2013

Tu nema problema i dilema. Smešna je priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog a neko za drugog kandidata. Na isti način kao što je izabran (aktuelni direktor Milorad) Veljović tako će biti izabran i novi, rekao je ...

Dačić: Ne nudimo Kosovu mesto u UN

Mondo - 15.01.2013

Premijer Srbije je povodom stava kosovskog premijera da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane.

DSS traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

Blic - 15.01.2013

Beograd - Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije".

DAČIĆ: Daću Tačiju stolicu u UN, ali mora i on nama nešto da ponudi

Telegraf - 15.01.2013

- Oni nas pritiskaju preko Evropske unije, a mi im ne damo u Ujedinjene nacije. Treba li tako da se ćeramo godinama - upitao je premijer Srbije Predsednik Vlade Srbije rekao je povodom stava kosovskog premijera da je cilj dijaloga sa ...

DSS: Dačić odmah da podnese ostavku!

Telegraf - 15.01.2013

-"Izjava predsednika Vlade da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku - kažu u stranci Vojislava Koštunice zatražila je ostavku premijera zbog izjave da je “spreman da ...

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

Dačić: Nema govora o "stolici" u UN, a Tačiju je bolje da misli o severu Kosova

S media - 15.01.2013

Dačić: Nema govora o "stolici" u UN, a Tačiju je bolje da misli o severu Kosova Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama, dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim ...

"Nećemo se saglasiti o Kosovu u UN"

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo "dobije stolicu" u Ujedinjenim nacijama.

Sa Švajcarskom rešen problem lažnih azilanata

Kurir - 15.01.2013

Na to ukazuje i statistika - u januaru 2012.godine 315 zahteva za azil mesečno je stizalo u Švajcarsku, 410 ih je bilo u avgustu, u septembru 200, oktobru 61, a u novembru 34, rekao premijer BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica ...

Švajcarci nam rešili problem lažnih azilanata

Mondo - 15.01.2013

Švajcarska izmenila svoj zakon i tako pokazala kako se rešava taj problem - "azilantima2 ukinuta davanja i ostavljeno 48 sati da se vrate odakle su došli.

Dačić: Rešen problem lažnih migranata s Švajcarskom

Blic - 15.01.2013

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je sa Švajcarskom rešen problem lažnih migranata i da se radi na otklanjanju opasnosti od suspenzije bezviznog ražima, što je veliki korak ka EU.

Vučić i Dačić u sukobu oko izbora za novog direktora policije

Nadlanu - 15.01.2013

Dačić kao ministar policije bi danas trebalo da izađe pred članove Vlade sa predlogom kandidata. Dačićev izbor: Dragan Markovi Markoni Izvor blizak Dačiću kaže da se sve vidi iz njegove izjave da će biti izabran “novi direktor”.

Vize nam neće biti vraćene: Srbija rešila problem sa Švajcarskom oko lažnih migranata

Nadlanu - 15.01.2013

Dačić je objasnio da je problem rešen jer je Švajcarska izmenila zakonodavstvo i time lažnim migrantima, posle razmatranja osnova za azil, ostavila 48 sati da se vrate u zemlju.

Rešen problem lažnih migranata s Švajcarskom

RTS - 15.01.2013

Premijer Ivica Dačić rekao da je sa Švajcarskom rešen problem lažnih migranata i da se radi na otklanjanju opasnosti od suspenzije bezviznog ražima, što je veliki korak ka EU.

Nema govora o članstvu Kosova u UN

RTS - 15.01.2013

Premijer Ivica Dačić rekao da nema govora o članstvu Kosova u UN, dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije. Nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u ...

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

24online - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Rezoluciju o Kosovu i Metohiji već predao visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, i poručio da ne može Hašim Tači da odlučuje o čemu će da se ...

Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

24online - 15.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su netačne priče o tome da između njega i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića postoji sukob oko izbora direktora policije i naglasio da će postupak ...

Rešenje za Kosovo uz ustupke obe strane

RTS - 15.01.2013

Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali u tom slučaju i Priština mora nešto da da, kaže Ivica Dačić. Premijer ističe da je Srbija spremna na kompromisno rešenje, ali napominje da obe strane moraju da budu ...

DSS: Albancima nije nuđena stolica u UN

RTS - 15.01.2013

Albancima nije nuđena stolica u UN, kao što je rekao premijer Ivica Dačić, kaže portparol DSS-a Petar Petković. To je još jedan razlog da Dačić odmah podnese neopozivu ostavku, stoji u poslednjem reagovanju DSS-a.

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Beta - 15.01.2013

Tweet BEOGRAD, 15. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je u utorak da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

Kompromis za Kosovo mora da zadovolji obe strane

Beta - 15.01.2013

Tweet BEOGRAD, 15. januara 2013. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je u utorak, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za ...

Dačić nudi i očekuje ustupke od Prištine

R.S.Evropa - 15.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija (UN), da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da ...

Otvorene sve opcije za Kosovo

RTS - 15.01.2013

Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali u tom slučaju i Priština mora nešto da da, kaže Ivica Dačić. Premijer ističe da je Srbija spremna na kompromisno rešenje, ali napominje da obe strane moraju da budu ...

DSS: Dačić da podnese ostavku

Vesti Online - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je da predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog njegove izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije (UN).

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Novi Magazin - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo 'dobije stolicu' u Ujedinjenim nacijama, osim ako to ne bude rezultat sveobuhvatnog rešenja koje je u skladu sa nacionalnim i ...

"Kompromis za Kosovo mora da zadovolji obe strane"

Vesti Online - 15.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je danas, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija daje cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da ...

Dačić predlaže kandidata za direktora policije, nema sukoba sa Vučićem

Novi Magazin - 15.01.2013

Ministar policije Ivica Dačić danas bi trebalo članovima Vlade da predstavi predlog kandidata za direktora policije. Pojedini mediji već su objavili da će to biti Dragan Marković Markoni, bivši savetnik u BIA i državni sekretar u MUP-u ali ...

Dačić i Vučić uskoro sa Tačijevim zamenikom

Novi Magazin - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem.

Dačić: Ne postoji sukob s Vučićem zbog direktora policije

Press - 15.01.2013

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će postupak izbora direktora policije uskoro biti završen i da će naredni direktor biti izabran na isti način na koji je izabran aktuelni šef policije Milorad Veljović.

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

Press - 15.01.2013

Dačić je novinarima u Palati Srbije, povodom Tačijeve izjave da neće dozvoliti da se Rezolucija nađe na pregovaračkom stolu, rekao da se radi o izjavi za unutrašnju upotrebu.

Dačić: Možemo ucenjivati Prištinu, a i oni nas

Novi Magazin - 15.01.2013

Tanjug (arhiva) Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se mora postići kompromis o Kosovu, jer ovako jedna strana može ucenjivati drugu i obratno.

Dačić: Srbija se neće saglasiti da Kosovo dobije stolicu u UN

Press - 15.01.2013

Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN. "Iluzorno je da komentarišem optužbe koje nemaju veze sa realnošću.

Dačić: Nećemo reagovati dok ne istekne rok

Press - 15.01.2013

On je takođe rekao i da država neće reagovati dok ne isteknu ti rokovi. Dačić nije mogao da kaže o kolikim se rokovima radi, ali je naveo da je cilj da se problem spornog spomenika reši.

DSS traži Dačićevu ostavku

Novi Magazin - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je 'spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije'.

DSS traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

Press - 15.01.2013

"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku", navodi se u pisanoj izjavi portparola te stranke Petra Petkovića ...

Dačić reče i zapeva...

B92 - 14.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić Srpsku novu godinu dočekao je u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici gde je zapevao, još jednom, s pevačicom Radom Manojlović Naime, srpske specijalce je zabavljala pevačica Grand produkcije, a ...

Dačić sa PTJ dočekao Srpsku novu godinu

Kurir - 14.01.2013

Od kada obavlja dužnost ministar policije Dačić sa saradnicima Srpsku novu godinu dočekuje sa pripadnicima MUP BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić večeras je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice ...

Dačić među specijalcima: Branićemo našu Srbiju!

Kurir - 14.01.2013

Upozorio bih sve koji ne misle dobro Srbiji da ste svi vi zajedno sa mnom spremni da branimo svaki deo naše Srbije, rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je ...

Dačić: Opredeljena za mir je naša snaga, a ne slabost

Novosti - 14.01.2013

Ivica Dačić je, na dočeku Srpske nove godine u bazi Protivterorističke jedinice, istovremeno upozorio da su on i pripadnici te elitne jedinice MUP-a spremni da zajedno brane svaki deo naše Srbije BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih ...

Dačić sa pripadnicima Protivterorističke jedinice na dočekao Novu godinu

Blic - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić večeras je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Dačić: Srbija je opredeljena za mir i to je naša snaga, a ne slabost

S media - 14.01.2013

Dačić: Srbija je opredeljena za mir i to je naša snaga, a ne slabost Srbija je opredeljena za mir i to nije naša slabost - to što smo mi za mir je naša snaga, izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Pogledajte: Dačić zapevao sa Radom Manojlović i specijalcima za Srpsku novu godinu

Blic - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sinoć je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

SRPSKA NOVA: Dačić pevao sa Radom Manojlović i specijalcima (VIDEO)

Telegraf - 14.01.2013

Doček, organizovan u bazi Protivterorističke jedinice MUP Srbije u Lipovici, protekao je u veselom raspoloženju, uz čestitke i najlepše želje za Novu 2013.

Premijer Ivica Dačić zapevao na dočeku Srpske Nove godine (VIDEO)

Nadlanu - 14.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić Srpsku novu godinu dočekao je u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici gde je zapevao, još jednom, i to sa pevačicom Radom Manojlović.

Pogledajte: Dačić pevao uz Radu Manojlović na dočeku Srpske nove godine

24online - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sinoć je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Opredeljenje za mir nije slabost

RTS - 14.01.2013

Srbija je opredeljena za mir i to nije naša slabost, već snaga, rekao premijer Srbije Ivica Dačić. Svima onima koji ne misle dobro Srbiji poručio bih da nas ne provociraju i misle da mogu da nas ponižavaju, istakao Dačić.

Dačić pevao sa Radom Manojlović i specijalcima za Pravoslavnu novu godinu

Vesti Online - 14.01.2013

Svi već znaju da premijer Srbije Ivica Dačić voli da zapeva, a gde naći bolju priliku za to nego za doček Nove godine? Prvi čovek srpske Vlade tako je još jedared podario javnosti uvid u svoje glasovne mogućnosti - na dočeku pravoslavne ...

Dačić: Srbija je opredeljena za mir

Press - 14.01.2013

Dačić je, na dočeku Srpske nove godine u bazi Protivterorističke jedinice (PTJ) u Lipovici, istovremeno upozorio da su on i pripadnici te elitne jedinice MUP-a spremni da zajedno brane svaki deo naše Srbije.