TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Reakcije na raspravu o Kosovu

B92 - 21.06.2006

Njujork, Priština -- Šef UNMIK-a i predsednica Koordinacionog centra pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija izneli oprečne stavove o Kosovu Soren Jesen Petersen izjavio je na sednici SB UN da je na Kosovu u toku napredak, ali da je za većinu kosovskih Srba situacija i dalje teška.

Kosovu sve bolje, a Srbima teško

Blic - 21.06.2006

Jesen Petersen je ocenio da je Kosovo sada slika društva u kome je napredak stabilan, odavši za to priznanje premijeru Kosova Agimu Čekuu. Uprkos svim naporima, ostaje činjenica da je za mnoge Srbe na Kosovu situacija veoma teška i da se oni osećaju zbunjeno i izolovano, kao i da ne znaju šta da ...

SB UN o Kosovu i o standardima

B92 - 20.06.2006

Njujork, Priština, Vašington -- U sedištu Ujedinjenih nacija održana je sednica Saveta bezbednosti UN, između ostalog i o Kosovu. Glavna tema jesu standardi na Kosovu, o čemu je govorio odlazeći šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen i predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković-Ivić.

Kosovo pred raspletom

Blic - 20.06.2006

Petersen će pred SB UN podneti izveštaj sa procenom stanja na KiM i stepenom dostignutosti standarda. Izvor 'Blica' blizak Kontakt grupi kaže da se očekuje da Petersenov izveštaj za kosovske institucije bude pozitivan. To je prvi korak ka otvaranju pitanja statusa Kosmeta.

SB UN sutra o Kosovu

B92 - 19.06.2006

Ženeva, Beograd -- Pred sednicu SB UN ministar spoljnih poslova Vuk Drašković razgovarao s generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom. Drašković je u Ženevi, gde je prisustvovao konstitutivnoj sednici Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava, ukazao na to da proces pregovora o statusu Kosova ne ...