TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nemačka poništila hladnoratovski pakt

E-Novine - 04.08.2013

Nemačka je u petak poništila hladnoratovski pakt sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom u znak odgovora na otkrivanje operacije elektronskog nadgledanja, koje je svetu dao na uvid uzbunjivač Edvard Snouden.

Snoudenov advokat: Rusija nije kolonija da joj Amerika preti

Kurir - 04.08.2013

Sve njene pretnje da se Obama neće pojaviti na samitu početkom septembra više će naškoditi njoj nego Rusiji jer će se i mnoge evropske zemlje tada okrenuti protiv Amerike - istakao je Kučerena MOSKVA - Bez dlake na jeziku.

SAD: Rusija nam je zabila nož u leđa!

Kurir - 03.08.2013

Zvaničnici Bele kuće istakli da su izuzetno razočarani potezom ruske vlade kojim je odobrila azil najtraženijem američkom beguncu Snoudenu MOSKVA - Ponovo zategnuti odnosi.

Nemačka prekida špijunsku saradnju sa SAD i Britanijom

Kurir - 03.08.2013

Taj potez usledio je kao posledica afere koja je izbila nakon što je Amerikanac Edvard Snouden obelodanio da su SAD putem interneta špijunirale ceo svet Berlin - Nemačka je poništila dogovor o špijuniranju sa SAD i Britanijom koji datira ...

Ruski san za Snoudena

Politika - 03.08.2013

Ukoliko bi prihvatio poziv kompanije, koja je ruska verzija „Fejsbuka”, odbegli Amerikanac bi mogao sam da bira šta će da radi Čim mu je Moskva odobrila privremeni azil u Ruskoj Federaciji, bivšem pripadniku američke obaveštajne službe ...

ŠPIJUNAŽA: Amerikanci znaju čak i kad idete u WC

Kurir - 02.08.2013

Nacionalna bezbednosna agencija preko tajnog programa „Ekskiskor“ u realnom vremenu prati sve aktivnosti bilo kojeg korisnika interneta na svetu i skladišti lične podatke LONDON - Korak ispred svih.

Snouden čitao Dostojevskog i učio ćirilicu

B92 - 02.08.2013

Najpoznatiji svetski begunac Edvard Snouden dobio je juče privremeni azil od ruskih vlasti i konačno je napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" u kojoj je boravio 40 dana.

"Obamina poseta Rusiji neizvesna"

B92 - 02.08.2013

Vašington -- Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil Edvardu Snoudenu, sve je manje verovatno da će predsednik Barak Obama posetiti Moskvu.

Rusija Americi zabila "nož u leđa"

DW - 02.08.2013

Slučaj Snouden postao je opterećenje američko-ruskih odnosa. Američki predsednik Obama razmišlja da otkaže susret sa ruskim kolegom Putinom. Senator Grajam čak traži bojkot Olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju.

POSLOVNA PONUDA: Ruski Fejsbuk želi Snoudena

Telegraf - 02.08.2013

Američki beguna, a danas Ruski azilnt dobio je nesvakidašnju ponudu. Naime Edvard je dobio pismo u kojem mu je ponuđeno da radi za Ruski društvenu mrežu Dan nakon što je u on se zahvalio vlastima zemlje i istakao da je pravda pobedila.

"Snoudenu nedostaje devojka"

B92 - 02.08.2013

Vašington -- Bivši radnik američke NSA Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji , oseća se iscrpljeno i nedostaje mu devojka, ali je na sigurnoj lokaciji, izjavio Kučerena.

Snouden još ne može slobodno da se kreće

RTV - 02.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden, koji je posle 40 dana provedenih u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo konačno ušao na rusku teritoriju pošto mu je odobren privremeni azil, još ne može, iz bezbednosnih razloga, da izlazi ...

"Nož u leđa" iz Kremlja

Danas - 02.08.2013

Vašington - Sjedinjene Države su juče osudile odluku ruskih vlasti da dodele azil bivšem američkom obaveštajcu Edvardu Snoudenu, koji je dobivši neophodna dokumenta od ruske Federalne službe za migrante (FMS), u četvrtak napustio moskovski ...

BAĆUŠKA SNOUDEN: Učio ćirilicu i čitao Dostojevskog

Telegraf - 02.08.2013

Najpoznatiji svetski uzbunjivač u tranzitnoj zoni aerodroma "Šeremetjevo" čitao je rusku literaturu, knjige o istoriji, a posvetio se učenju ruskog jezika ne bi li se što bolje uklopio u novi život Najpoznatiji svetski begunac .

Snouden čitao rusku literaturu i učio rusku azbuku

Blic - 02.08.2013

London - Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden čitao je rusku literaturu i učio rusku azbuku tokom 40 dana koliko je boravio u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo", piše londonski "Gardijan".

Ameri besni na Rusiju zbog Snoudena!

ALO - 02.08.2013

Bela kuća saopštila je da je "izuzetno razočarana" odlukom ruskih vlasti da odobre azil bivšem službeniku Nacionalne bezbednosti Edvardu Snoudenu.

Njujork tajms: Obamina poseta Moskvi sve neizvesnija

Novosti - 02.08.2013

Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil bivšem službeniku NSA, Amerikancu Edvardu Snoudenu, sve je manje verovatno da će predsednik Barak Obama posetiti Moskvu VAŠINGTON - Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil bivšem ...

Snouden iscrpljen i nedostaje mu devojka

Novosti - 02.08.2013

Bivši radnik američke Nacionalne bezbednosne agencije, koji je u četvrtak dobio azil u Rusiji, oseća se veoma iscrpljeno i nedostaje mu devojka, ali se smestio na sigurnoj lokaciji VAŠINGTON - Bivši radnik američke Nacionalne bezbednosne ...

Kučerena: Snouden je na sigurnom, ali mu nedostaje devojka

Nadlanu - 02.08.2013

Bivši radnik američke NSA Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji, oseća se iscrpljeno i nedostaje mu devojka, ali je na sigurnoj lokaciji, izjavio je njegova advokat advokat Anatolij Kučerena.

Snouden čitao Dostojevskog i učio ćirilicu

Nadlanu - 02.08.2013

Najpoznatiji svetski begunac Edvard Snouden dobio je juče privremeni azil od ruskih vlasti i konačno je napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" u kojoj je proveo 40 teških dana.

Snouden iscrpljen i na sigurnoj lokaciji

RTS - 02.08.2013

Bivši radnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji, oseća se veoma iscrpljeno, ali se smestio na sigurnoj lokaciji, izjavio je njegov advokat Anatolij Kučerena.

Snouden čitao rusku literaturu i učio rusku azbuku

24online - 02.08.2013

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden čitao je rusku literaturu i učio rusku azbuku tokom 40 dana koliko je boravio u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo", piše londonski "Gardijan".

Snouden: Hvala Rusiji za azil

24online - 02.08.2013

Bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije, odbegli američki državljanin Edvard Snouden, zahvalio se juče Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

Obamina poseta Moskvi sve neizvesnija

Tanjug - 02.08.2013

VAŠINGTON - Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil bivšem službeniku NSA, Amerikancu Edvardu Snoudenu, sve je manje verovatno da će predsednik Barak Obama posetiti Moskvu, iako afera Snouden nije jedini razlog zbog kojeg bi moglo ...

Ambasador SAD u Moskvi i Ušakov o Snoudenovom statusu

Press - 02.08.2013

"Mekfol i Ušakov su razgovarali o rusko-američkim odnosima, kao i o smanjenju nuklearnog naoružanja, protivraketnoj odbrani, Siriji, trgovini, ljudskim pravima i novom statusu Edvarda Snoudena", objavila je američka ambasada u Moskvi na ...

Keri u Beču tajno pregovarao sa Rusima o Snoudenu?

Novi Magazin - 02.08.2013

Bečki dnevnik "Kronen cajtung“ tvrdi da je američki državni sekretar Džon Keri navodno pregovarao sa Rusijom o bivšem obaveštajcu Edvardu Snoudenu koji je dobio privremeni jednogodišnji azil u Moskvi.

Snouden zahvalio Rusiji

RTCG - 02.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden zahvalio se Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

Snouden čitao Dostojevskog i učio ćirilicu

Portalanalitika - 02.08.2013

N ajpoznatiji svjetski bjegunac Edvard Snouden dobio je juče privremeni azil od ruskih vlasti i konačno je napuštio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" u kojoj je proveo 40 teških dana.

Snoudenu nedostaje djevojka

RTCG - 02.08.2013

Bivši saradnik američke NSA Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji, osjeća se iscrpljeno i nedostaje mu djevojka, ali je na sigurnoj lokaciji, izjavio njegov advokat Kučerena.

Snouden učio rusku azbuku, čitao Čehova i Dostojevskog i tražio sva dela Karamzina

Press - 02.08.2013

Njegov advokat Anatolij Kučerena kaže da su uslovi u kojima je Snouden boravio na ničijoj zemlji na aerodromu "Šeremetjevo" bili slični "kućnom pritvoru". "Nekad sam provodio i po 24 sata sa njim na aerodromu.

Obamina poseta Moskvi sve neizvesnija

Novi Magazin - 02.08.2013

Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil bivšem službeniku NSA, Amerikancu Edvardu Snoudenu, sve je manje verovatno da će predsednik Barak Obama posetiti Moskvu, iako afera Snouden nije jedini razlog zbog kojeg bi moglo doći do ...

Obamina posjeta Rusiji neizvjesna

RTCG - 02.08.2013

Nakon odluke Rusije da odobri privremeni azil Edvardu Snoudenu, sve je manje vjerovatno da će predsjednik SAD Barak Obama posjetiti Moskvu. Afera Snouden nije jedini razlog zbog kojeg bi moglo doći do otkazivanja planiranog susreta sa ...

Obamina posjeta Rusiji neizvjesna

Portalanalitika - 02.08.2013

N akon odluke Rusije da odobri privremeni azil Edvardu Snoudenu, sve je manje vjerovatno da će predsjednik Barak Obama posjetiti Moskvu. Afera Snouden nije jedini razlog zbog kojeg bi moglo doći do otkazivanja planiranog susreta sa ruskim ...

Snouden: Umoran sam, fali mi devojka!

Press - 02.08.2013

Kako prenosi Ju-Es-Ej Tudej, advokat je rekao da se Snouden nalazi na lokaciji koju ne može da otkrije, za koju se sam odlučio. "On će sam odlučiti kako da dalje živi.

Ameri besni na Rusiju zbog Snoudena

Vesti Online - 02.08.2013

Bela kuća saopštila je da je "izuzetno razočarana" odlukom ruskih vlasti da odobre azil bivšem službeniku Nacionalne bezbednosti Edvardu Snoudenu. Porptarol Bele kuće Džej Karni rekao je da Snouden nije običan uzbunjivač niti disident.

Edvard Snouden napušta aerodrom u Moskvi

Pobjeda.me - 01.08.2013

MOSKVA – Bivši saradnik američke Centralne obavještajne agencije Edvard Snouden dobio je od ruske Federalne migracione službe dokumenta koja mu omogućavaju da napusti tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi, saopštio je u četvrtak ...

DALI 115 MILIONA EVRA: SAD koriste Britance za špijunažu!

Kurir - 01.08.2013

U dokumentima se vidi da sada marička vlada očekuje da joj se investicija isplati pa će ova britanska služba, nalik na američku NSA, morati dobro da zasuče rukave VELIKA BRITANIJA - Američka vlada platila je najmanje 100 miliona funti , u ...

Edvard Snouden: Hvala Rusiji

B92 - 01.08.2013

Moskva -- Bivši saradnik CIA Edvard Snouden zahvalio se Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

Snouden napustio moskovski aerodrom

Danas - 01.08.2013

Moskva - Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije Edvard Snouden napustio je juče moskovski aerodrom, gde je boravio od juna, pošto je od ruske Federalne službe za migrante (FMS) dobio dokumenta, kojima mu je dozvoljeno da ...

Kongresmeni: Šamar Rusije SAD-u

B92 - 01.08.2013

Vašington -- Više američkih kongresmena osudilo je odluku ruskih vlasti da pruže politički azil Edvardu Snoudenu, ocenivši da će to uticati na odnose SAD sa tom zemljom.

Snoudenu odobren jednogodišnji boravak u Rusiji

Novosti - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA napustio „Šeremetjevo“ i dobio azil u Rusiji. Odlazak posle 40 dana provedenih u tranzitnoj zoni aerodroma MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA AMERIČKI prebeg, bivši saradnik CIA Edvard Snouden (28) napustio je u četvrtak ...

Сноуден Эдвард Джозеф: Snouden dobio azil u Rusiji, izašao s aerodroma

Blic - 01.08.2013

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je danas tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske agencije.

Snouden: Hvala Rusiji, SAD ne poštuju zakone

Novosti - 01.08.2013

Bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije, odbegli američki državljanin Edvard Snouden, zahvalio se danas Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil MOSKVA - Bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije, odbegli američki državljanin ...

Snouden: Pravda je na kraju pobedila

Kurir - 01.08.2013

Administracija Baraka Obame nije pokazala poštovanje međunarodnih i domaćih zakona, ali je pravda na kraju pobedila, rekao je Snouden u prvom javnom komentaru od kada je napustio moskovski aerodrom Šeremetjevo MOSKVA - Bivši saradnik ...

SNOUDEN: Hvala Rusiji, SAD ne poštuje zakone

Telegraf - 01.08.2013

- Tokom poslednjih osam godina, mogli smo da vidimo da administracija Obame nije pokazala poštovanje međunarodnih i domaćih zakona, ali je pravda na kraju pobedila - rekao je Snouden u prvom javnom obraćanju od kada je napustio moskovski ...

Snouden: Hvala Rusiji, SAD ne poštuju zakone

Blic - 01.08.2013

Bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije, odbegli američki državljanin Edvard Snouden, zahvalio se danas Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

KONGRESMENI: Putin ne poštuje Obamu

Telegraf - 01.08.2013

Republikanski senator iz Arizone Džon Mekejn rekao je da je to šamar za Ameriku, dok je senator Lindzi Graham iz Severne Karoline kazao da je u pitanju provokacija i znak da ruski predsednik Vladimir Putin ne poštuje predsednika SAD Baraka ...

ZAOŠTRAVANJE: SAD razočarane odlukom Rusije za Snoudena!

Kurir - 01.08.2013

Dovedeno u pitanje učešće predsednika SAD Baraka Obame na samitu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je bio planiran za septembar u Rusiji VAŠINGTON - SAD su veoma razočarane odlukom Rusije da pruži utočište odbeglom američkom ...

NSA prati SVE što radite na "netu"

B92 - 01.08.2013

London -- Gardijan objavio nove podatke o prisluškivanju koje sprovodi NSA, tvrdeći da postoji i tajni program "Ekskiskor" koji prati sve aktivnosti korisnika interneta.

Snouden ušao u Rusiju

Novosti - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je od ruske Federalne migracione službe dokumenta koja mu omogućuju da napusti tranzitnu zonu aerodroma Sseremetjevo Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napusti je ...

Snouden dobio privremeni azil u Rusiji

RTV - 01.08.2013

Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije dobio je danas od ruske Federalne službe za migrante (FMS) dokumenta kojim će mu biti dozvoljeno da napusti prostor moskovskog aerodroma Šeremetjevo, na kome je boravio više od mesec ...

SAD: Skinuta oznaka tajnosti s dokumenata o masovnom špijuniranju

Pobjeda.me - 01.08.2013

VAŠINGTON – Američka Vlada objavila je u srijedu tajne dokumente o masovnom prikupljanju podataka o telefonskim razgovorima. Iz kancelarije direktora za nacionalnu obavještajnu zajednicu objavili su tri dokumenta s kojih je skinuta oznaka ...

Snouden izašao sa aerodroma

B92 - 01.08.2013

Moskva -- Bivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je papire od ruskih vlasti i konačno je napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremtjevo", javlja Interfaks.

NAPUSTIO AERODROM: Snouden dobio azil od Rusije

Telegraf - 01.08.2013

Posle više od četiri nedelje bivši radnik NSA napustio je moskovski aerodrom Šeremetjevo i ušao u zemlju Najpoznatiji svetski uzbunjivač Edvard Snouden dobio je papire koji su mu dozvolili da uđe na teritoriju Rusije.

PRIVREMENI AZIL: Edvard Snouden ušao u Rusiju

Kurir - 01.08.2013

Odbegli obaveštajac je dobio privremeni politički azil u Rusiji, čime je njegovo "zatočeništvo" u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma okončano MOSKVA - Odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden napustio je aerodrom Šeremetjevo i ušao na ...

Snouden dobio azil u Rusiji, izlazi s aerodroma

Blic - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je papire od ruskih vlasti i konačno je napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremtjevo", objavio je Vikiliks na Tviteru.

Snouden izašao sa aerodroma!

ALO - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je papire od ruskih vlasti i konačno napustio moskovski aerodrom "Šeremtjevo". Odobren mu je jednogodišnji azil. Kako navodi Rojters, u pitanju je privremeni azil, a Snouden je dobio status izbeglice.

Edvard Snouden napustio moskovski aerodrom

Portal24 - 01.08.2013

Bivši službenik američkih obavještajnih službi CIA i NSA, Edvard Snouden, napustio je moskovski aerodrom, gdje se nalazio od juna, potvrdili su njegov advokat i zvaničnisi na aerodromu, prenosi BBC News.

"Odnosi SAD i Rusije neće trpeti"

B92 - 01.08.2013

Novo Ogarjovo -- Odnosi Rusije i SAD neće trpeti zbog "relativno beznačajnog" slučaja bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena, izjavio je visoki zvaničnik Kremlja.

KREMLJ: Odnosi SAD i Rusije neće trpeti zbog Snoudena

Telegraf - 01.08.2013

Odnosi i SAD neće trpeti zbog “relativno beznačajnog” slučaja bivšeg američkog obaveštajca , izjavio je danas visoki zvaničnik Kremlja. - Naš predsednik je mnogo puta izrazio nadu da ovo neće uticati na karakter naših odnosa – rekao je ...

Snoudenu privremeni azil u Rusiji

DW - 01.08.2013

Edvard Snouden je dobio privremeni azil u Rusiji u trajanju od godinu dana, rekao je njegov advokat. Snouden je nakon više od mesec dana napustio zonu moskovskog aerodroma Šeremetjevo.

Snoudenu jednogodišnji azil, ušao na rusku teritoriju

Prva Srpska TV - 01.08.2013

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je danas tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske agencije.

Snoudenu odobren azil u Rusiji

E-Novine - 01.08.2013

Američkom uzbunjivaču Edvardu Snoudenu je odobren privremeni azil u Rusiji i omogućeno mu je da uđe na teritoriju te zemlje, saopštio je njegov advokat Anatalij Kučerena, što je kasnije potvrdila i Ruska federalna imigracionaa služba ...

Tajni program: NSA prati SVE što radite na internetu

Nadlanu - 01.08.2013

Britanski list "Gardijan" objavio je nove podatke o prisluškivanju koje sprovodi NSA, tvrdeći da postoji i tajni program "Ekskiskor" koji prati sve aktivnosti korisnika interneta.

Snouden ušao u Rusiju

Nadlanu - 01.08.2013

Edvard Snouden napustio aerodrom Šeremetjevo i ušao na rusku teritoriju. Odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden napustio je aerodrom Šeremetjevo i ušao na rusku teritoriju, pošto mu je njegov advokat uručio potrebne dokumente.

Edvard Snouden: Hvala Rusiji na azilu

Nadlanu - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden zahvalio se Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

Snouden dobio privremeni azil u Rusiji

Politika - 01.08.2013

Moskva – Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao je na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske agencije, ...

SAD: skinuta oznaka tajnosti s dokumenata o masovnom špijuniranju

R.S.Evropa - 01.08.2013

08:13 SAD: skinuta oznaka tajnosti s dokumenata o masovnom špijuniranju 08:06 U Moskvi privedeno 1.400 imigranata 07:14 Rim: izricanje presude Silviju ...

Snouden: Hvala Rusiji, SAD ne poštuju zakone

Tanjug - 01.08.2013

MOSKVA - Bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije, odbegli američki državljanin Edvard Snouden, zahvalio se danas Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil i optužio američke vlasti za nepoštovanje međunarodnog prava.

Snouden ušao u Rusiju

RTS - 01.08.2013

Edvard Snouden napustio aerodrom Šeremetjevo i ušao na rusku teritoriju. Snouden je odmah napustio aerodrom, gde je boravio od 23. ...

Snouden postao Rus – dobio azil

Svet - 01.08.2013

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je danas tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske agencije.

Bela kuća "ekstremno razočarana" odlukom Rusije da Snoudenu odobri azil

24online - 01.08.2013

Bela kuća je danas saopštila da su Sjedinjene Američke Države "ekstremno razočarane" odlukom Rusije da odobri azil Edvardu Snoudenu i da bi to moglo da nanese štetu odnosima dve države.

NSA priznao nadzor miliona Amerikanaca

Al Jazeera - 01.08.2013

Zamjenik šefa agencije za sigurnost priznao da agenti imaju pristup telefonskim pozivima miliona građana u potrazi za samo jednim osumnjičenim. Tim za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Baracka Obame prvi put je priznao da može ...

Snouden ušao u Rusiju

Tanjug - 01.08.2013

MOSKVA - Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je danas tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske ...

Advokat: Snouden dobio dokumenta da izađe sa aerodroma

24online - 01.08.2013

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden dobio je od ruske Federalne migracione službe dokumenta koja mu omogućuju da napusti tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi, saopstio je danas agenciji Interfaks ...

Snoudenu odobren privremeni azil u Rusiji

24online - 01.08.2013

Bivšem saradniku Centralne obaveštajne agencije, odbeglom američkom državljaninu Edvardu Snoudenu danas je odobren privremeni azil u Rusiji, dok je Kremlj poručio da odnosi Rusije i SAD neće trpeti zbog ovog "relativno beznačajnog" slučaja.

Snouden predao medijima nova tajna dokumenta: NSA može da prati sve što radite na internetu

Informacija - 01.08.2013

Mnogo puta ponovljene tvrdnje američkih političara kojima je pokušano da se minimizira šteta nastala zbog skandala u koji je upletena američka Nacionalna agencija za bezbednost (NSA), da su podaci koje su prikupljale američke vlasti ...

Rusi dali azil Snoudenu, on već u Moskvi

Vesti Online - 01.08.2013

Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije dobio je u četvrtak od ruske Federalne službe za migrante (FMS) dokumenta kojim mu je dozvoljeno da napusti prostor moskovskog aerodroma Šeremetjevo, što je on već i uradio.

Snouden izašao sa aerodroma, dobio azil i zahvalio se Rusiji

Novi Magazin - 01.08.2013

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je papire od ruskih vlasti i napustio je tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremtjevo". Snouden se zahvalio Rusiji jer mu je odobrila privremeni azil.

Snouden napustio aerodrom u Moskvi

RTCG - 01.08.2013

Najtreženiji čovjek na svijetu Edvard Snouden dobio je privremeni azil u Rusiji, javljaju ruski mediji. "Upravo sam mu predao papire iz Ureda za imigrante.

Snouden: Hvala Rusiji, pravda je pobijedila

Portalanalitika - 01.08.2013

B ivši službenik američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Edvard Snouden zahvalio je Rusiji što mu je odobrila privremeni azil od godinu dana i izrazio zadovoljstvo što je pravda pobijedila, naveo je u svom prvom javnom komentaru ...

Napustio aerodrom: Snouden dobio azil od Rusije!

Press - 01.08.2013

Njegov advokat Antalij Kučerena izjavio je da je Snouden od ruske Federalne migracione službe dobio dokumenta koja mu omogućuju da napusti tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi.

Amerika besna na Rusiju: Putin ne poštuje Obamu, ovo je šamar za našu zemlju!

Press - 01.08.2013

Republikanski senator iz Arizone i nekadašnji predsednički kandidat Džon Mekejn rekao je da je to šamar za Ameriku, dok je senator Lindzi Graham iz Severne Karoline kazao da je u pitanju provokacija i znak da ruski predsednik Vladimir ...

Snouden napustio "Šeremetjevo"

Vesti Online - 01.08.2013

Bivši službenik Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden dobio je dokumente koji mu omogućavaju da napusti moskovski aerodrom "Šeremetjevo", gde se nalazi duže od mjeseca, javio je "Interfaks".

SAD objavile dokumente o špijuniranju

RTCG - 01.08.2013

Američka vlada objavila je tajne dokumente o masovnom prikupljanju podataka o telefonskim razgovorima građana. Kancelarija direktora za nacionalnu obavještajnu zajednicu objavila je tri dokumenta s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a ...

Snouden dobio azil u Rusiji, izašao s aerodroma

Portalanalitika - 01.08.2013

B ivši saradnik CIA Edvard Snouden dobio je papire od ruskih vlasti i konačno je napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma "Šeremtjevo", objavio je Vikiliks na Tviteru.

Snouden: Hvala Rusijo, pravda je pobedila!

Vesti Online - 01.08.2013

Bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden zahvalio je Rusiji što mu je odobrila privremeni azil od godinu dana i izrazio zadovoljstvo što je pravda pobedila, naveo je u svom prvom javnom komentaru koji je ...

Rusija ne žuri sa Snoudenovim zahtevom za azil

E-Novine - 31.07.2013

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) još nije odgovorila na zahtev odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena za privremeni azil u Rusiji.

Na internetu sve se prati

RTV - 31.07.2013

Tajni sistem za nadzor "Ekskiskor" (XKeyscore) omogućava američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj službi (NSA) da prati skoro sve aktivnosti jednog tipičnog korisnika na internetu, piše danas "Gardijan".

Otac Snoudenu: Ostani u Rusiji

B92 - 31.07.2013

Moskva -- Otac Edvadrda Snoudena, američkog begunca, posavetovao je svog sina, da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil. "Ed sve je dobro kod nas, volimo te i nadam se da ćemo te uskoro videti.

OTAC SNOUDENU: Ostani u Rusiji

Telegraf - 31.07.2013

Otac , američkog begunca, posavetovao je svog sina da ostane u , u kojoj je tražio privremeni azil i gde se nalazi još . - Ed, sve je dobro kod nas, volimo te i nadam se da ćemo te uskoro videti.

I TATA BI SINE: Snoudenov otac dolazi u Moskvu

Kurir - 31.07.2013

Razgovarao sam telefonom sa Edvardom i dogovorili smo se da pripremim sve papire, uključujući i pozivno pismo, kako bi njegov otac mogao da dođe u Rusiju, rekao je advokat Kučerena MOSKVA - Ruski advokat Anatolij Kučerena saopštio je da će ...

XKeyscore: Privatnost bez zaštite

E-Novine - 31.07.2013

Nova otkrića u vezi programa nadgledanja NSA pokazuju da je bilo dovoljno da se popuni kratko “opravdanje” pre dobijanja pristupa milijardama e-mail naloga, online prepiski ili sistemima sajtova preko programa pod nazivom XKeyscore ...

Ruska služba još razmatra zahtev Snoudena

Telegraf - 31.07.2013

Direktor FMS Konstantin Romodanovski zatražio da se ova služba ne požuruje, s obzirom da ta služba po zakonu ima tri meseca za razmatranje zahteva Snoudena za privremeni azil u Rusiji, koji je on podneo 16.

Snoudenu otac predlaže da ostane u Rusiji

RTV - 31.07.2013

Otac Edvadrda Snoudena, američkog begunca, posavetovao je danas svog sina, da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil i gde se nalazi još blokiran na moskovskom aerodromu.

"Snouden činio dobro,RU da nastavi"

B92 - 31.07.2013

Moskva -- Bivši saradnik CIA Snouden je učinio dobro ljudskom rodu, zbog čega Rusija treba da nastavi sa svojom humanom misijom i da mu pruža podršku, izjavio Kučerena.

Snouden uveren da je učinio dobro čovečanstvu

Blic - 31.07.2013

Bivši saradnik američke obaveštajne službe Edvard Snouden veruje da je učinio dobro ljudskom rodu, zbog čega Rusija treba da nastavi sa svojom humanom misijom i da mu pruža podršku, izjavio je danas Snoudenov advokat Anatolij Kučerena.

Ruska migraciona služba još razmatra zahtev Snoudena

Blic - 31.07.2013

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) još nije odgovorila na zahtev odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena za privremeni azil u Rusiji, izjavio je danas direktor FMS Konstantin Romodanovski.

Srbija: Zaplenjeno 103 kilograma eksploziva

R.S.Evropa - 31.07.2013

09:50 Srbija: Zaplenjeno 103 kilograma eksploziva 09:36 Dačić: Nema vremena za izbore, ništa nisam nudio Dinkiću 09:12 Požarevac: Pukao ringišpil, povređena deca, vlasnik nije imao dozvolu 09:10 Snoudenov otac predlaže sinu da ostane u ...

Dačić: Nema vremena za izbore, ništa nisam nudio Dinkiću

R.S.Evropa - 31.07.2013

09:12 Požarevac: Srušio se ringišpil, desetoro dece povređeno 09:10 Snoudenov otac predlaže sinu da ostane u Rusiji 08:59 Veliki šumski požar kraj Dugog Rata 08:41 SNS o rekonstrukciji Vlade Srbije 08:28 Tornado poharao Milano 08:23 ...

Snouden uveren da čini dobro

RTS - 31.07.2013

Odbegli obaveštajac Edvard Snouden uveren je da je učinio korist američkom narodu i celom čovečanstvu, rekao njegov advokat Anatolij Kučerena. Rusija treba da nastavi sa svojom humanom misijom i da mu pruža podršku, poručio Kučerena.

Otac poručio Snoudenu: Ostani u Rusiji

24online - 31.07.2013

Otac bivšeg saradnika američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvarda Snoudena je danas izjavio da je spreman da pristane na zahtev Federalnog istražnog biroa (FBI) da odleti u Moskvu i vidi svog sina, ali prvo želi da zna šta ...

Advokat: Snouden je uveren da je učinio dobro čovečanstvu

24online - 31.07.2013

Bivši saradnik američke obaveštajne službe Edvard Snouden veruje da je učinio dobro ljudskom rodu, zbog čega Rusija treba da nastavi sa svojom humanom misijom i da mu pruža podršku, izjavio je danas Snoudenov advokat Anatolij Kučerena.

Ruska migraciona služba još razmatra zahtev Snoudena

Tanjug - 31.07.2013

MOSKVA - Ruska Federalna migraciona služba (FMS) još nije odgovorila na zahtev odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena za privremeni azil u Rusiji, izjavio je danas direktor FMS Konstantin Romodanovski.

Sistem NSA prati skoro sve što radimo na internetu?

Tanjug - 31.07.2013

LONDON - Tajni sistem za nadzor "Ekskiskor" (XKeyscore) omogućava američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj službi (NSA) da prati skoro sve aktivnosti jednog tipičnog korisnika na internetu, piše danas "Gardijan".

Otac Edvarda Snoudena dolazi u Moskvu

24online - 31.07.2013

Ruski advokat Anatolij Kučerena saopštio je danas da će uskoro obaviti sve neophodne administrativne formalnosti, kako bi otac Edvard Snoudena mogao da doputuje u Moskvu.

Internet, "oko" Velikog brata

RTS - 31.07.2013

NSA prati skoro sve aktivnosti jednog tipičnog korisnika na internetu preko tajnog sistema za nadzor "Ekskiskor", piše "Gardijan" pozivajući se na dokumenta koja je dobio od Edvarda Snoudena.

Gardijan: Američki sistem prati skoro sve što radimo na internetu

24online - 31.07.2013

Tajni sistem za nadzor "Ekskiskor" (XKeyscore) omogućava američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj službi (NSA) da prati skoro sve aktivnosti jednog tipičnog korisnika na internetu, piše danas "Gardijan".

Snoudenov otac: Sine, ostaj u Rusiji!

Vesti Online - 31.07.2013

Otac Edvarda Snoudena, američkog begunca, posavetovao je svog sina da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil i gde se nalazi još blokiran na moskovskom aerodromu.

Snouden: Uveren sam da sam učino dobro čovečanstvu

Press - 31.07.2013

Snouden, kojeg SAD traže zbog odavanja poverljivih podataka američkih tajnih službi, već više od mesec dana boravi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" i u međuvremenu je zatražio privremeni politički azil u Rusiji, ...

Snoudenov otac se zahvalio Rusiji

RTCG - 31.07.2013

PREKO MEDIJA 31. 07. 2013. 16:03 >> 16:03 0 Otac bivšeg bivšeg operativca CIA Edvarda Snoudena, Lon Snouden zahvalio je ruskim vlastima nakon što su njegovom sinu odobrile boravak na teritoriji Rusije.

SAD: Vlada skida oznaku tajnosti sa dokumenata NSA

Portalanalitika - 31.07.2013

A meričke špijunske agencije namjeravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi Nacionalna bezbjednosna agencija (NSA), a čije je postojanje objelodanio njen saradnik Edvard Snouden, rekao ...

Nema zemlje za Snoudena

Vesti Online - 31.07.2013

Jedan je zarobljen u ambasadi Ekvadora u Londonu, drugi na moskovskom aerodromu. Obojica su grešni jer su objavili "rat" američkom licemerju, velikoj demokratiji koja drži vakelu o slobodi i ljudskim pravima celom svetu.

Moskva: SAD neće tražiti smrtnu kaznu za Snoudena

Novosti - 30.07.2013

Ministarstvo pravde SAD tvrdi da je spremno da garantuje da odbegli obaveštajac Edvard Snouden neće biti suočen sa smrtnom kaznom ako se vrati u SAD MOSKVA - Ministarstvo pravde SAD tvrdi da je spremno da garantuje da odbegli američki ...

Moskva: Snouden nije specijalan

B92 - 30.07.2013

Moskva -- Ruska Federalna služba za migracije, koja razmatra zahtev Edvarda Snoudena za azil u Rusiji, ne smatra njegov slučaj "izuzetnim". SAD: Ne tražimo smrtnu kaznu.

Moskva: SAD neće tražiti smrtnu kaznu za Snoudena

Blic - 30.07.2013

Ministarstvo pravde SAD tvrdi da je spremno da garantuje da odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden, koji se i dalje nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma, neće biti suočen sa smrtnom kaznom ako se vrati u SAD, rekao je danas ...

Snouden ne može da dobije rusko državljanstvo

Telegraf - 30.07.2013

Bivši američki obaveštajni službenik Edvard Snouden ne može da dobije po kratkom postupku rusko državljanstvo saopštila je Savezna služba za migracije Odbegli američki obaveštajni službenik ne može da dobije , saopštila je danas Savezna ...

Vlada SAD skida oznaku tajnosti sa dokumenata iz programa NSA

Blic - 30.07.2013

Američke špijunske agencije nameravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), a čije je postojanje obelodanio njen saradnik Edvard Snouden, rekao je ...

Dokumenti NSA bez oznake "tajnost"

B92 - 30.07.2013

Vašington -- Američke špijunske agencije nameravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi NSA.

Vlada SAD skida oznaku tajnosti sa "Prizme"?

E-Novine - 30.07.2013

Američke špijunske agencije nameravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), a čije je postojanje obelodanio njen saradnik Edvard Snouden, rekao je u ...

NSA obelodanila tri "Snoudenova dokumenta" o špijuniranju

Tanjug - 30.07.2013

VAŠINGTON - Direktorat američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) skinuo je danas oznaku tajnosti sa tri deklasifikovana dokumenta o programima elektronskog špijuniranja NSA, čije je postojanje obelodanio njen bivši saradnik Edvard ...

SAD skida oznaku tajnosti sa dokumenata iz programa NSA

Tanjug - 30.07.2013

VAŠINGTON - Američke špijunske agencije nameravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), a čije je postojanje obelodanio njen saradnik Edvard ...

NSA otkrila tri dokumenta o špijuniranju

RTS - 30.07.2013

Američka Nacionalna bezbednosna agencija otkrila tri dokumenta o programima elektronskog špijuniranja, čije je postojanje obelodanio Edvard Snouden.

NSA "otvara" Prizmu?

RTS - 30.07.2013

Oznaka "tajnosti" mogla bi da bude skinuta sa dokumenata iz programa elektronskog špijuniranja, najavile Američke špijunske agencije. Deklasifikovanje dokumenata moglo bi biti izvršeno još ove sedmice, s ciljem da se javnosti pruži više ...

Moskva: SAD neće tražiti smrtnu kaznu za Snoudena

24online - 30.07.2013

Ministarstvo pravde SAD tvrdi da je spremno da garantuje da odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden, koji se i dalje nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma, neće biti suočen sa smrtnom kaznom ako se vrati u SAD, rekao je danas ...

Moskva: SAD neće tražiti smrtnu kaznu za Snoudena

Press - 30.07.2013

Rusko ministarstvo pravde saopštilo je agenciji Itartas da je primilo pismo američkog državnog tužioca Erika Holdera u kome je, između ostalog, izneta spremnost američke strane da ruskoj vladi pruži garanciju da neće biti tražena smrtna ...

SAD skidaju oznaku "tajno" sa dokumenata

RTCG - 30.07.2013

ELEKTRONSKO ŠPIJUNIRANJE 30. 07. 2013. 21:05 >> 21:05 0 Američke špijunske agencije namjeravaju da skinu oznaku tajnosti s dokumenata o programu elektronskog špijuniranja koji sprovodi NSA.

Snouden ne može da dobije rusko državljanstvo

Vesti Online - 30.07.2013

Bivši američki obaveštajni službenik Edvard Snouden ne može da dobije rusko državljanstvo po kratkom postupku, saopštila je danas Savezna služba za migracije (FMS).

SAD: “Ako izručite Snoudena nećemo ga mučiti”

Portal24 - 29.07.2013

Direktor FBI Robert Maler i direktor ruske bezbjednosne službe FBS Aleksandar Bortnikov razgovaraju u Moskvi o Edvardu Snoudenu, saopštio je Vladimir Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Verax" - prvi film o Edvardu Snoudenu

B92 - 29.07.2013

Film je snimljen bez proba i ponavljanja, sa glumcima i režiserima amaterima i budžetom od 650 dolara za iznajmljivanje sobe u Hong Kongu u kojoj je kratko boravio Edvard Snouden.

"Snouden nije otkrio toplu vodu"

B92 - 29.07.2013

Moskva -- Vlasti Rusije nisu saznale ništa novo od otkrića bivšeg saradnika CIA Edvarda Snoudena, izjavio je danas ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin.

Filmadžije ponosne na amaterski film o Snoudenu

Blic - 29.07.2013

Hong Kong - Film je snimljen bez proba i ponavljanja, sa glumcima i režiserima amaterima i budžetom od 650 dolara za iznajmljivanje sobe u Hong Kongu u kojoj je kratko boravio Edvard Snouden.

I niži službenici NSA špijuniraju?

B92 - 29.07.2013

London -- Program za špijuniranje američke NSA omogućava da analitičari nižeg ranga mogu lako da dođu do privatnih podataka građana, tvrdi novinar lista "Gardijan".

Rogozin: Snouden nije otkrio toplu vodu

R.S.Evropa - 29.07.2013

16:31 Rogozin: Snouden nije otkrio toplu vodu 16:24 Euleks uhapsio brata Zvonka Veselinovića 16:13 Potvrđena većina tačaka optužnice protiv Ljimaja 16:02 Bh.

Snoudenova otkrića ništa novo za Rusiju

RTS - 29.07.2013

Edvard Snouden je otkrio ono što je ruskim vlastima već odavno bilo poznato, rekao ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin. Precizirao je da se to "odnosi na kibernetičko oružje".

Rogozin: Snouden nije otkrio toplu vodu

RTCG - 29.07.2013

ODAVNO ZNAMO 29. 07. 2013. 16:53 >> 16:53 0 Vlasti Rusije nisu saznale ništa novo od otkrića bivšeg saradnika obavještajne agnecije NSA Edvarda Snoudena, izjavio je danas ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin.

(VIDEO) Snimljen kratki igrani film o Snoudenu, glumac "pljunuti" on!

Press - 29.07.2013

Ali kratki film prikazan na JuTjubu ipak je prvi o "tasteru" američke Nacionalne beznednosne agencije i izvor ponosa za njegove tvorce koji su itekako svesni njegovih ograničenja.

Grinvald: NSA čuva bilijarde telefonskih poziva i-mejlova u bazi podataka!

Press - 29.07.2013

Grinvald, koji je u javnosti izneo informacije o programu elektronskog nadgledanja - PRISM, kazao je za američku mrežu ABC da nižerangirani analitičari u NSA mogu da špijuniraju američke građane sa malim sudskim odobrenjem ili nadzorom.

Rogozin: Od Snoudena ništa novo nismo čuli, sve smo već znali

Novi Magazin - 29.07.2013

Foto: Beta/AP Vlasti Rusije nisu saznale ništa novo od otkrića bivšeg saradnika CIA Edvarda Snoudena, izjavio je danas ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin.